Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Yamaha Jogot vegyél.

ZilogR
Üdv Mindenkinek! Folyamatosan olvasom a hozzászólásokat, de néhány kérdést feltennék - hátha több infóhoz jutok:

1.) Kell-e jogsi ezekhez a robogókhoz? Van-e olyan "motorhajtású jármû", amihez nem kell és lehet vele a magyar utakon közlekedni? Ha nem kell jogsi, akkor mi a feltétel, hogy én is használhassak egy ilyet?
2.) Nekem arra kell, hogy ha vidékre költözöm, bejárhassak a belvárosba dolgozni - értelemszerûen nem a divat motivál, hanem a praktikusság, célszerûség és jó ár a teljesítményhez mérten! Milyen típusok a javasoltak szerintetek?
3.) Lehet-e télen szintúgy rendszeresen robogóval közlekedni vidékrõl be a városba? A távolság kb. 35km.

Elõre is köszönöm a válaszokat!

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!

ForzaInter
használt term.

Yo, Bitch!

ForzaInter
50-100 ezer között milyen robogót tudtok ajánlani?<#idiota>

Yo, Bitch!

pszihopata
Szerintem ez 95-97 körüli,és nem 12000 van benne mert az elsõgumi nem gyári.
A taposóról meg hiányzik a fedél?
Az üléskárpit viszont gyárinak tûnik.

Esetleg akkor éri meg ha motorikusan tuti!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
A crosser blokkja megegyezik a suzuki sephia/adress/katana -val.
Nem valami tartós blokkok,hajlamos a hajtókar alsó tûgörgõ szétesni,ilyenkor szétkaszabolja a dugót +gyûrüket.
A hidegindítás is gyakran problémás,hajlamos az olajpumpa álláskor átengedni,ilyenkor hidegen füstöl és nehezen indul,melegüzemben meg keveset nyom.
Egyszóval elég problémás darab,csak kevesetfutott megkímélt példányt szabad esetleg megvenni,mert utána sokat lehet szívni vele.

Elképzelhetõ hogy kiadja fúráskor a 70-es hengert,mert elég 'húsos' a fala.A legnagyobb gyári túlméretû dugattyúnál is már majdnem 60 köbcenti.

A minarelli/yamaha blokkos f10-12-15 sokkal tartósabb.

fifi
"felfúrása"
na ezt azért megnézem, amikor egy 50ccm-es kis fing hengerre ráfúrnak 30ccm + -t.
esetleg életképesebb lenne egy eleve nagyobb hengert rá venni nem? de ezt majd pszicho megmonja...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

András555
Sziasztok! Remélem tud valaki segiteni nekem.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mibe fáj mostanság egy 50ccm-es robogo felfúrása 70 vagy 80ccm-re??
A következõ kérdésem meg az lenne, hogy a következõ adatok szerint megéri az árat a robogó? Megvenném csak azért!
Márka: Malaguti
Típus: crosser
Állapot: Használt
Gyártási év: 2001
Futott km: 12000
Üzemanyag: benzin
Teljesítmény: 8
Hengerûrtartalom: 50
Szín: narancs fekete
Ár: 84 000 Ft

semmi ,baj mert haverom kerdezte,az en profilomal,neki van ilyen motorja,de tegnap az f10-esemre feltettunk egy leo vince tt kipuffogot,es jo volt a gyorsulasa es a vege is,tehat a masik kipuffogoval vmi gond van biztos amugy az egy leo vince titanium

ronso
<#taps><#worship>

Sakkoo.......Baszkiiii

pszihopata
Az egy fos-a robogók legalja,esetleg egy-két praktikeres tudja csak ûberelni.Hiba megvenni,eladhatatlan tunningolni meg végképp kidobott pénz.

Bocs!<#wink>

megéri egy keeway hurricanet tuningolni?

egy keeway hurricanen van egy leo vince tt kipu.az hosszutávon megöli a hengert szted?

bp
V-Power 100 (avagy nem csak Placebo-hatás)

Nem kívánok vitatkozni senkivel (különben is sokat adok Psziho szavára), de most harmadik alkalommal tankoltam ilyen benyát a gépbe, elõtte 95-ös üzemanyaggal jártam. Valószínüleg a hozzá tett adalékok hatására sokkal jobban megy a motorom, volt lehetõségem kipróbálni többször is. Természetesen a végsebesség-növekedést nem 30-50%-kal emelkedett, de észrevehetõen nõtt! 8km sík szakaszon, forgalom irányító lámpák nélkül járok minden nap. Ebbõl kb 5km teljesen egyenes, jó minõségû útburkolattal. Nagyon ritkán járok nyélgázzal, leginkább sak azért, hogy érezzem néha, hogy van még tartalék a motorban amit sohasem használok ki. Van egy gázkar-állás és egy hozzá tartozó motorhang amit megszokott a fülem, pontosan tudom mikor éri el azt a sebesség-határt amivel ezen a szakaszon közlekedek. Eddig ez a sebesség óra szerint 70km/h. (valójában csak valós 60km/h) Ha meghúztam még ment 80-ig és ha nagyon akartam volna talán max 85. Most az utazó 70 megmararadt csak könnyebben éri el és most igazán van még tartalék a motoroban, mert nem csak a hangja változik hanem még röffen egy picit, 85-ös tempónál még tudom(tudnám) húzni neki. Érezhetõen jobban gyorsul magasabb tartományban, mint eddig. Én nem fogytam, a kipuff nem lett jobban kiégetve mint eddig, a hosszú újjú felsõ rajtam van mint mindig......tehát nem igazán látok más okot a javulásra, mint a 100-as (ami egyébként még számla szerint is csak 98-as) benzinhez kevert adalék. Az lehet, hogy ez átmosta a rendszert, kicsit kitisztította a karburátort és ennek köszönhetõ a dolog, de akkor meg már csak ezért is megéri egyszer egy hónapban ilyet tankolni. 4-5 liter benzinnél nincs nagy különbség az árban, más lenne ha az autóba tankolna fullra valaki mondjuk 40-50 litert.
Ez személyes tapasztalat, nem vagyok Shell V-Power dealer, mellesleg van 95-ös is belõle ami -gondolom- ugyanezt az eredményt produkálja...

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

ok ,kossz

pszihopata
Egy tunningkipufogótól nyomatékszegény lesz a motor,esetleg kicsit jobban kipörög-ennyi.

Mivel hangosabb,a pógár örül és azt hiszi hogy jobban megy,de legtöbbször még a gyári gyorsulástól is elmarad.

-'lehet vmi baja egy hasznalt kipuffogonak,amitol nem akar rendesen menni a motor"?

-nem nagyon!

A jól hangolt kétütemû kipufogási nyomáshulláma visszaverõdve segít gyorsabban öblíteni a hengert,de ehhez igazodnia kell a henger kiképzésének is.-ezért minden hengerhez külön kipufogó való<#felkialtas>

A komolyabb tunningcégek többlépcsõs szetteket árulnak,amik össze vannak hangolva-csak annak van értelme,mert ezeket nem lehet hasraütve variálni,mert akkor szart se érnek.

Ahogy egy gyári hengerre felrakott rezonátoros dob se ér szart se,sõt hosszútávon elégeti a dugattyút!

ok,de en nem komoly tuningra gondoltam,csak kipuffogot cserelni valami jobbra,es azert kerdeztem ,mert a kipuffogot hasznaltan vettem ,akkor ugy teszem fel a kerdest lehet vmi baja egy hasznalt kipuffogonak,amitol nem akar rendesen menni a motor ,elore is koszi a valaszt

Hát, ha a ballagásra kapott dio-m, 70 es tuning hengerrel,még gyári kipuval,karbival,és gyenge kontrasztrugóval még bejáratósan is 50 egy megy félgázon, akkor megéri: D

Persze ezek szépen sorban a nyár folyamánmeg lesznek csinálva.

pszihopata
Az amit mindíg pofáztam itt is!

A motor egy összhang a légszûrõtõl a kipufogóig, tuningolni úgy lehet hogy felgyorsítjuk az áramlámst és fordulatszámot,de ehhez az elejétõl a végéig változtatni kell.

Egy nagy karbó+kipuf. is kevés,mert a membrán és a felömlõk attól még szûkek maradnak,és persze a légszûrõt is nyitni kell.
Az elektronikát is cserélni kell,ha valaki komolyan gondolja.

A hajtáslánc még egy külön téma,amit hozzá kell igazítani!

Az élettartam lecsökken,a fogyasztás drasztikusan emelkedik,a szomszédokkal meg áll a balhé a zaj miatt.-biztos megéri?

Egy f10 ér 100 ezeret,egy jobb tunning + minimum 150 ezer.

5000-ként meg újabb 50 ezer forint a szintentartás.

ronso
De igen Di-tech kem volt.eladtam.És most Runnert vettem.

Sakkoo.......Baszkiiii

Tuning kipuhoz áltban jóljün nagyobb fúvók a a karbiba, vagy nagyobb karbi.

remelem tud valaki segiteni,van egy tuningmentes malaguti f10-es motrom,vettem hozza egy leo vince sportkipuffogot,de ahelyett hogy jobban menne alig gyorsul es nem megy 60-nal tobbet,eredeti kipuffogoval simam vitte a 85-ot ,es gyorsult is,mi lehet a gond?

pszihopata
Már javítottam,de olyan régen volt hogy nem tudom mit csináltam rajta.

Szerintem az af-18 dio motorikus alkatrészei többé-kevésbé jók lehetnek hozzá.

pszihopata
Ronso neked nem di-tech-ed volt?

Ok.😊

ronso
Azt tudom már az elözö mocim szétkaptam.

Sakkoo.......Baszkiiii

Csak nagyon vigyázz szétszedésnél, mert ha szétlöki a kontrasztrugó a kuplungot, rohadtul meg tud ütni:S

ronso
köszi,,akkor szétszedem megnézem most milyen szinü van benne..

Sakkoo.......Baszkiiii

Ha kuplungrugót cserélsz, akkor kontrasztot is kell.
És fordítva is.
Akkor lesz a legjobb.
Amúgy a gyári az azthiszem sima acél színû.Sárga a leg gyenngébb tuning rugó, és azthiszem a kék a legerõsebb.

ForzaInter
Honda Eve robogóról tudsz vmit nekem mondani?😊

az enyém olyan, de nem sok infot találtam róla neten... 90-es évjárat és 50 cc-s, ennyit tudok róla:S

Yo, Bitch!

ronso
Sziasztok nem tudjátok véletlenül,hogy a Runnerbe 50es,milyen szinü az inditórugó? Mert a szerelö gyerek tett bele most valamilyet dehát fél gáznál még áll a motor egyhelyben.Aztán meg kilö mint állat de ugy remeg indulásnál ,hogy az hihetetlen.

Sakkoo.......Baszkiiii

JaSoN HuNTeR
mert?

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

zotya10002
Malaguti F12 szentem!!!!:-))

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

JaSoN HuNTeR
Melyik éri meg jobban?
Aprilia SR 50
vagy,
Malaguti f12
<#help>

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

bp
Az nem baj, ha 3 tank benzint beszívott a gép, az már nagyobb baj, ha ennyi tankolás csupán 300km-re volt elég. Hány kilométert mentél háromszori tankolással?
Egyébként a fogyasztás eléggé változó. Nekem (Aprilia Rally ua mint az SR csak szélesebb gumival) az eddigi legtöbb 3.5L volt, de akkor húztam neki rendesen. (kb 87kg vagyok, tuning nélküli a motor, max sebessége 75km/h alattam) Normális körülmények között 3L tökéletes, 2,7 - 3,5 között még szerintem teljesen normális.

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

én úgy tudom hogy 4L/100km

JaSoN HuNTeR
hello!
Egy Aprilia SR 50 1998 mennyit fogyaszt 100km en?
És mennyi a végsebessége?

Hello. Bocs, hogy ide írok de nemtaláltam megfelelõ topicot. Valaki tudna olyan motor alkatrész boltot mondani ahol lehet kapni Honda MBX80-ashoz gyútás alkatrészeket (fõként tekercseket) Ha valaki tud légyszi linkeljen.
Üdv! ajánlok a felhasználók figyelmébe egy érdekes videót,Talmácsi Gábor robogóval tolja , a végén kiderül a turpisság : www.talma.ini.hu
solle
Hello mindenkinek!
Lenne egy olyan kérdésem hogy kaptam egy 2000 évjáratú piaggio nrg mc 2 sport series motort az lenne a kérdésem hogy kb mennyi kell ennek a változatnak fogyasztania? Szerdán kaptam azóta 3 tank benzint megevett.
Jah és még anyit szeretnék hogy kb hány literes ezeknek a tankja?
Válaszokat köszi!

pszihopata
Az teljesen megegyezik a jog-al,ha fojtott is tök egyszerû kinyitni,és bagó hozzá bármi.

zotya10002
Egyépként ha valakit érdekelne egy ilyen !!!Érd:30/9022518

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

zotya10002
Akkor asszem nem álok neki44Ez egy malaguti f10-esDe azért köszi az infót!!!

pszihopata
Jobban fog menni,de tuti hogy máshol is van még fojtás /légszûrõnyílás,karburátor-kis fúvóka,kipuf. torok,varió stb./

Egy csomó meló mire normálisan megy,de ha a felömlõk is szûkek akkor csak hengercserével lesz igazán jó.

Ezért érdemes használt olaszpiacos motort venni,mert csak azok nyitottak.
Az osztrák,német,svájci is mind ugyanúgy szarul megy.

pszihopata
Elsõ körben:szimmering,ledkerék-ék,kipuf-dugulás,kompresszió,tûszelep.

de inkább dobd el!

/Amúgy babettát nem javítok-nem is ismerem igazán./

zebulon
Pszicho! Tudnál segíteni ? Kaptam egy régi babettát,ami eleinte ment,de most nem indul csak hörög.Szikra van, benzin van. Elõre is köszi.( mielött eldobom)

Vagy a probléma,vagy a megoldás része vagy.

zotya10002
Utána nem kell semmit állítani a mocin????

zotya10002
Sziasztok!!Ha a folytást levágom a kipufogóról és szépen be hegesztem jobban fog menni a moci,?????

pszihopata
Vespát vennék régi kormányváltósat,ha valaki tud eladót jelezhetne!

pszihopata
Én amit láttam sipolósat az mind utólag lett beépítve.
Simán megcsapolják elöl a két indexvezetéket-arra kötik rá.Persze ha máshol is van,a hang hamar elárulja hova rejtették.

Le kell kötni a vezetékét aztán kész-attól még a gyári relé vezérli,tehát továbbra is mûködik az index.

Én is cikinek éreztem ha olyannal mentem,inkább kitettem a kezem.