Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1.) Kell-e jogsi ezekhez a robogókhoz? Van-e olyan "motorhajtású jármû", amihez nem kell és lehet vele a magyar utakon közlekedni? Ha nem kell jogsi, akkor mi a feltétel, hogy én is használhassak egy ilyet?
2.) Nekem arra kell, hogy ha vidékre költözöm, bejárhassak a belvárosba dolgozni - értelemszerûen nem a divat motivál, hanem a praktikusság, célszerûség és jó ár a teljesítményhez mérten! Milyen típusok a javasoltak szerintetek?
3.) Lehet-e télen szintúgy rendszeresen robogóval közlekedni vidékrõl be a városba? A távolság kb. 35km.
Elõre is köszönöm a válaszokat!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
A taposóról meg hiányzik a fedél?
Az üléskárpit viszont gyárinak tûnik.
Esetleg akkor éri meg ha motorikusan tuti!
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Nem valami tartós blokkok,hajlamos a hajtókar alsó tûgörgõ szétesni,ilyenkor szétkaszabolja a dugót +gyûrüket.
A hidegindítás is gyakran problémás,hajlamos az olajpumpa álláskor átengedni,ilyenkor hidegen füstöl és nehezen indul,melegüzemben meg keveset nyom.
Egyszóval elég problémás darab,csak kevesetfutott megkímélt példányt szabad esetleg megvenni,mert utána sokat lehet szívni vele.
Elképzelhetõ hogy kiadja fúráskor a 70-es hengert,mert elég 'húsos' a fala.A legnagyobb gyári túlméretû dugattyúnál is már majdnem 60 köbcenti.
A minarelli/yamaha blokkos f10-12-15 sokkal tartósabb.
na ezt azért megnézem, amikor egy 50ccm-es kis fing hengerre ráfúrnak 30ccm + -t.
esetleg életképesebb lenne egy eleve nagyobb hengert rá venni nem? de ezt majd pszicho megmonja...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mibe fáj mostanság egy 50ccm-es robogo felfúrása 70 vagy 80ccm-re??
A következõ kérdésem meg az lenne, hogy a következõ adatok szerint megéri az árat a robogó? Megvenném csak azért!
Márka: Malaguti
Típus: crosser
Állapot: Használt
Gyártási év: 2001
Futott km: 12000
Üzemanyag: benzin
Teljesítmény: 8
Hengerûrtartalom: 50
Szín: narancs fekete
Ár: 84 000 Ft

Bocs!<#wink>#wink>
Nem kívánok vitatkozni senkivel (különben is sokat adok Psziho szavára), de most harmadik alkalommal tankoltam ilyen benyát a gépbe, elõtte 95-ös üzemanyaggal jártam. Valószínüleg a hozzá tett adalékok hatására sokkal jobban megy a motorom, volt lehetõségem kipróbálni többször is. Természetesen a végsebesség-növekedést nem 30-50%-kal emelkedett, de észrevehetõen nõtt! 8km sík szakaszon, forgalom irányító lámpák nélkül járok minden nap. Ebbõl kb 5km teljesen egyenes, jó minõségû útburkolattal. Nagyon ritkán járok nyélgázzal, leginkább sak azért, hogy érezzem néha, hogy van még tartalék a motorban amit sohasem használok ki. Van egy gázkar-állás és egy hozzá tartozó motorhang amit megszokott a fülem, pontosan tudom mikor éri el azt a sebesség-határt amivel ezen a szakaszon közlekedek. Eddig ez a sebesség óra szerint 70km/h. (valójában csak valós 60km/h) Ha meghúztam még ment 80-ig és ha nagyon akartam volna talán max 85. Most az utazó 70 megmararadt csak könnyebben éri el és most igazán van még tartalék a motoroban, mert nem csak a hangja változik hanem még röffen egy picit, 85-ös tempónál még tudom(tudnám) húzni neki. Érezhetõen jobban gyorsul magasabb tartományban, mint eddig. Én nem fogytam, a kipuff nem lett jobban kiégetve mint eddig, a hosszú újjú felsõ rajtam van mint mindig......tehát nem igazán látok más okot a javulásra, mint a 100-as (ami egyébként még számla szerint is csak 98-as) benzinhez kevert adalék. Az lehet, hogy ez átmosta a rendszert, kicsit kitisztította a karburátort és ennek köszönhetõ a dolog, de akkor meg már csak ezért is megéri egyszer egy hónapban ilyet tankolni. 4-5 liter benzinnél nincs nagy különbség az árban, más lenne ha az autóba tankolna fullra valaki mondjuk 40-50 litert.
Ez személyes tapasztalat, nem vagyok Shell V-Power dealer, mellesleg van 95-ös is belõle ami -gondolom- ugyanezt az eredményt produkálja...
http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!
Mivel hangosabb,a pógár örül és azt hiszi hogy jobban megy,de legtöbbször még a gyári gyorsulástól is elmarad.
-'lehet vmi baja egy hasznalt kipuffogonak,amitol nem akar rendesen menni a motor"?
-nem nagyon!
A jól hangolt kétütemû kipufogási nyomáshulláma visszaverõdve segít gyorsabban öblíteni a hengert,de ehhez igazodnia kell a henger kiképzésének is.-ezért minden hengerhez külön kipufogó való<#felkialtas>#felkialtas>
A komolyabb tunningcégek többlépcsõs szetteket árulnak,amik össze vannak hangolva-csak annak van értelme,mert ezeket nem lehet hasraütve variálni,mert akkor szart se érnek.
Ahogy egy gyári hengerre felrakott rezonátoros dob se ér szart se,sõt hosszútávon elégeti a dugattyút!
Persze ezek szépen sorban a nyár folyamánmeg lesznek csinálva.
A motor egy összhang a légszûrõtõl a kipufogóig, tuningolni úgy lehet hogy felgyorsítjuk az áramlámst és fordulatszámot,de ehhez az elejétõl a végéig változtatni kell.
Egy nagy karbó+kipuf. is kevés,mert a membrán és a felömlõk attól még szûkek maradnak,és persze a légszûrõt is nyitni kell.
Az elektronikát is cserélni kell,ha valaki komolyan gondolja.
A hajtáslánc még egy külön téma,amit hozzá kell igazítani!
Az élettartam lecsökken,a fogyasztás drasztikusan emelkedik,a szomszédokkal meg áll a balhé a zaj miatt.-biztos megéri?
Egy f10 ér 100 ezeret,egy jobb tunning + minimum 150 ezer.
5000-ként meg újabb 50 ezer forint a szintentartás.
Szerintem az af-18 dio motorikus alkatrészei többé-kevésbé jók lehetnek hozzá.
És fordítva is.
Akkor lesz a legjobb.
Amúgy a gyári az azthiszem sima acél színû.Sárga a leg gyenngébb tuning rugó, és azthiszem a kék a legerõsebb.
az enyém olyan, de nem sok infot találtam róla neten... 90-es évjárat és 50 cc-s, ennyit tudok róla:S
Yo, Bitch!
Sakkoo.......Baszkiiii
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//
Aprilia SR 50
vagy,
Malaguti f12
<#help>#help>
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Egyébként a fogyasztás eléggé változó. Nekem (Aprilia Rally ua mint az SR csak szélesebb gumival) az eddigi legtöbb 3.5L volt, de akkor húztam neki rendesen. (kb 87kg vagyok, tuning nélküli a motor, max sebessége 75km/h alattam) Normális körülmények között 3L tökéletes, 2,7 - 3,5 között még szerintem teljesen normális.
http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!
Egy Aprilia SR 50 1998 mennyit fogyaszt 100km en?
És mennyi a végsebessége?
Lenne egy olyan kérdésem hogy kaptam egy 2000 évjáratú piaggio nrg mc 2 sport series motort az lenne a kérdésem hogy kb mennyi kell ennek a változatnak fogyasztania? Szerdán kaptam azóta 3 tank benzint megevett.
Jah és még anyit szeretnék hogy kb hány literes ezeknek a tankja?
Válaszokat köszi!
(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 ︻┳═一 // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//
Egy csomó meló mire normálisan megy,de ha a felömlõk is szûkek akkor csak hengercserével lesz igazán jó.
Ezért érdemes használt olaszpiacos motort venni,mert csak azok nyitottak.
Az osztrák,német,svájci is mind ugyanúgy szarul megy.
de inkább dobd el!
/Amúgy babettát nem javítok-nem is ismerem igazán./
Vagy a probléma,vagy a megoldás része vagy.
Simán megcsapolják elöl a két indexvezetéket-arra kötik rá.Persze ha máshol is van,a hang hamar elárulja hova rejtették.
Le kell kötni a vezetékét aztán kész-attól még a gyári relé vezérli,tehát továbbra is mûködik az index.
Én is cikinek éreztem ha olyannal mentem,inkább kitettem a kezem.