6802
Robogók!!:)
-
#3441 Szia!!Meglett a bibi!!Rájöttem!!Meg lazult valamiért a fogaskoszorúnál a csavar ami az egészet tartja!Így megszorult az egész!Örülök hogy nem lett semmi komolyabb! -
#3440 Mennyi lesz szerinted ez a mutatvány szerelőnél kb? -
#3439 a nikasilos henger ha megsérül,baromira süvít
meg kell nézni nem pattogott-e fel a felület -
#3438 Oké rendben!Szerintem a főtengely is jó lehet!Valami szerintem a hengernél lesz!Szerelőhöz viszem asszem!Egyszer egy yamaha jogot már sikerült megcsinálni(dugó+gyűrű)de ehhez nem nagyon merek nyúlni! -
#3437 ha szétesett valami csapágy akkor tilos beindítani,mert szétkaszabolja a dugattyút
főtengelyt meg kell mozgatni fel-le nem lóg-e valamelyik oldalt
a hajtókar tűgörgője is széteshetett,de azt csak akkor lehet biztosra tudni ha leveszi az ember a hengert
szét kell szedni,ne menj vele,nézzd meg a gyújtás felöl is,és rángasd meg a főtengelyt mindkét oldalon -
#3436 Szia!Megnéztem de minden oké!Ha a berúgót mozgatom hallani a légszűrőnél hogy van kompresszió!De ha beindítom akkor csattogós a hangja és le is áll!:-(( -
#3435 főfúvókán olvasd le a számot,meg nézd meg a légtorkot nincs -e szűkítő
lehet hogy valami baja van,nem biztos hogy folytás miatt van -
#3434 bármi lehet,előszőr szedd le a variófedelet és nézegesd kicsit -
#3433 Sziasztok!Gilera runner 180 2 t robogómmal ma mentem és egyszer csak visító hangot adott és leállt!Indítottam újra beindul csak elég szar hangja van!Mintha szorulna az ékszíj!Marhára ideg vagyok valaki esetleg ezek alapján tudna valamit írni hogy mi lehet?Vagy lehet dugattyú lesz a bibi?:-((( -
#3432 Üdv
Kipufogón kivül hol lehet még egy SR50 ben folytás ?
elég nehezen gyorsul a kicsike..friss vásárlás -
#3431 az nem számít igazán,úgyanúgy működik szögletes görgővel is -
ama142 #3430 Köszi a választ!Szerintem(legalábbis remélem) ez egy hagyományos kip.dob nem volt cél a tuningolás.
Jelenleg egy Malossi multivar(9,5gr+fehér rugó)+új kip.dob+minden más gyári.70 km/h a vége ekkor 8 ezret forog a motor.Pár ezer km után néhány görgő kockásra kopott.Normális ez? -
#3429 szép állapotú így képről -
#3428 mert a sportdob megváltoztatja a motor nyomatékgörbéjét,lent gyengébb-fent erősebb lesz,ezért kell később nyitnia a variónak -
ama142 #3427 Sziasztok!Egy Spacer 50-es léghűtéses mocira felszereltem egy vadiúj Sito kipufogót a régi kibelezett helyére.
A dobhoz mellékeltek egy garnitúra görgőt is(5,7g).
Miért ajánlanak hozzá könnyebb görgő szettet?
-
#3426 Képz:
001 002 003 004 005 006 007 -
#3425 3 in = 76,2 mm a wikipédia szerint
akkor 4 in:
/76.2:3/x4 = 101.6 cm
akkor elvileg 100/100-14
vagy 100/90-14 -es lesz -
pacclacc #3424 Üdv.
Van 1 Gumi, adott 1 régi számazás, 400x14. meg tudja valaki mondani, hogy a mostani számazás szerint, hogy tudnék utánanézni?? -
#3423 Kösz a tippet majd megném, csakmost minden összejött, alig volt időm menni is vele.
Meg még annyi, hogy a zárszerkezet is elég gyengusz néha nehezen jön ki a kulcs, és benyomásra kéne nyíljon a kesztyűtartó ha jól gondolom? Nos nem nyomódik be sehogy s nem nyílik a cucc, viszont eddig marhára nem találtam hol lehet megbontani az elejét hogy ki tudjam nyitni:D Gondolom a kesztyűtartóba vannak csavarok...de az meg nyithatatlan :D -
#3422 a karburátoros sr-ek jók,a morini-suzuki blokkosat azért nem árt kerülni de azt könnyen felismered mert a di-tech-el megegyezik kívülről minden
én mondjuk nem bírom az sr-t szar szerelni,gyenge sztender,kontrasztrugó,műszerek stb.
a piaggio-k gilerák jobbak -
#3421 akkor azért tűnt el a hirdetés
a szívócsonk akkor rossz ha alapjáraton ráfújsz féktisztítóval és lefullad a motor
néha elég mozgatni a karburátort,ha változik az alapjárat akkor csere
3000 körüli tétel
a blokkszilent szerelése már nagyobb munka
-
#3420 az sr 125-ben a piaggio régi levegős kétüteműje van /skipper/,az masszív darab
elektronika száll el néha más bajuk nem szokott lenni,és a rendőr is beszívja simán -
#3419 szerintetek érdemes robogórol leszedni a sárvédőt?Sokkal jobban néz ki csak azt mondják ha eső van akkor saras lesz az egész hátad -
#3418 oké köszi a felvilágositást és az Aprilia Sr 125 ? vagy a sima 50 es ..ditech -em már volt ...az inkább nem. -
#3417 Nos, hát a kéket vettem meg :) Először az ezüstöt néztem meg. A képek csalókák voltak, mindenhol ütött kopott karcos, sőt a taposó oldalán hátrébb töröttek is voltak. Motorja annak is jónak tűnt, szép hangja volt, de az első féktárcsa+betét kuka volt, és az egész hátulja lógott, majdnem úgy mint a skipperemnek(sztenderen mozgatható volt jobbra-balra a hátulja) A gumikon néztem a legnagyobbat, tényleg 100%-osak voltak, DE! A barázdáknál szinte mindegyiknél be voltak repedezve elég keményen ilyen kis hasadások a felni belseje felé hosszban.
Szal mentem a másikhoz, és végül az szebb állapotban volt mégha vissza van tekerve akkor is, a motor nagyon csendes, egyenletes alapjárat, egyenletes húzás és azonnal indul pöccre rugásra/inditóval és kompresszió is jónak tűnt. Baloldalt a berugókarnál kerek és piaggio a felirat:) Itt-ott ezis karcos persze, de komolyabb cucc nincs, viszont a blokkszilentek cserések hamarosan ennél is... Tárcsafék nem volt túl kopott és jól is fog, ülés nemtom hogy gyári-e, majd teszek ugyis fel képeket és belinkelem. Első teló is fasza. A szívócsonkot is lefotózom, hajszálrepedések ugyan vannak a műanyagon de csak felületi(még), nemigen értek hozzá. De alapnak szerintem megérte 130ért nagyon faja, már most imádom, 80nál olyan mint egy 2ütemű alapjáraton :D és onnan is meg tud még ugrani, iszonyat kellemes vele vonulni, kb. 50km-t jöttem haza vele, nagyon kultúrált a motor hangja/járása szal remélem jó lesz.
Nna visszabuszozok a kocsiért pestre :D -
#3416 én ilyenre mennék rá:
nes
azt a kisebb sérülést egy jó műanyaghegesztő megoldaná
ez mérföldekkel kultúráltabb motor mint egy rotax-leonardo,persze ez az árukon is látszik azért -
#3415 a leonardo egy hulladék-szerintem ezt jól gondold meg a rendőr is hamar levágja
vízhőfokmérő,tankmérő,termosztát,hengerfejtömítés,himbatörés,vízpumpa,ventilátorkapcsoló
ezek sorra szállnak el
most a 35 fokban nem fértem el a műhelyben a leonardóktól-sorra főttek meg
különben is olyan járása van mint egy kapálógépnek
vegyél honda dylan-t vagy fes-t,sose veszel többet mást:) -
#3414 a kéknek tuti pörgetett az órája,mert a nulla koszosabb a sor elején
a fértárcsa elöl sokat elárul,a gyári üléshuzat /márkanév hátul/ is-érdemes hasonlítgatni ilyeneket
a blokkfelfogatás gyakran lóg rajtuk,berugókar mechanizmusa szinte mindegyiken szar,elsőteló hamar kuka
idomok-illesztések elég beszédesek,sisaktartó kivehető érdemes tüzetesen benézni a motorhoz-szívócsonk szar-e
ha szervizelték a motor szinte bármennyit kibír,néha jobb egy szép 50000-et futott,mint egy törött leharcolt 20 ezres
2 féle blokkal gyártották,amelyiknél piaggio feliratos kerek fedél van a kulungnál az az újabb-annak sokkal masszivabb a hajtóműve és olcsóbb rá az elektronika
-
#3413 igen rendszám nélkül veszem..csak elöbb eladom a Runnerem..:) -
holba #3412 szevasztok !!van egy garelli 90 cm robogóm amikor baromi lassan indul de ha elindul utána megy mint a golyó nem tudjátok h mi lehet a baj???köszi szépen csácsá -
#3411 A szürke mintha újra lenne fényezve, képen rozsdás a kipuffja, viszont új gumikkal aszongya. A kéknél 60%-osak a gumik elmondás szerint, itt ott kis karcokkal, frissen cserélt olajjal. EEnnyit tudok :) Bár ezek annyira nem érdekelnek, a motorja legyen jó, de azt nem tudom nyilván úgy megállapítani, hacsak nem zörög csörög. -
#3410 Nna, azt elvitték. Liberty most nem nagyon akad ezért holnap de. megnézek 2 Et4-est.
Van valami extra cucc amit figyelni kell rajtuk? 4üteműm még nem volt :D
egyik
másik
mindkettőben 22.000 van kb. de ahogy elnézem a hirdetéseket, sok a 30ezer is :D -
#3409 125-től felfelé kevés robogón van berugókar
főleg a négyüteműket elég nehéz is berugni,felesleges is rá
a leonardo rendszám nélkül durva-úgy veszed? -
#3408 be vannak fosva a rendszámtól azért ennyi szerintem megéri
tök rendben van a képek alapján,és nagyon jó motor -
#3407 aprilia...bocs -
#3406 Üdv
most készülök venni 150 es aprilis Leonardot és nézegetem a netet.és azt vettem észre,hogy ezeken nincs beruókar? -
#3405 menjetek ki olaszba jo nagy rakteres transittal aztan pakoljatok tele :) -
#3404 hat amugy kb ennyit is er :D -
#3403 az évjárat még nem olyan vészes,km kevés,a leirás alapján rendben van(szerintem) -
#3402 Szerintetek?
Bár gyanúsan olcsó, nem?