Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
Egy két évet állt f-15-nél simán elõfordulhat hogy megragad a vízpumpa pl.Egy mûanyag kerék viszi át a hajtást,ami az elsõ rugásnál eltörik ha szorul a vízpumpatengely.
Leteszi a tulaj hibátlanul,majd 2 év múlva nagy nehezen beindítja,szépen mûködik,és megy vele mondjuk 2 kilómétert.Egy berohadt vízpumpával simán kibír akár 3-4 kilómétert is.
Meghírdeti,eladja.Az új tulaj persze kipróbálta és elkezd vele motorozgatni,látszólag hibátlanul mûködik,persze csak az elsõ hosszabb útnál derül ki hogy gond van,mert szétég benne minden.

-ilyenkor persze az eladó a geci.

Ha valaki vesz egy használt motort 5 perc járatás után érdemes megfogni a hûtõt,mert annak melegnek kell lennie.

Egy mozdulat,aki meg nem képes/hajlandó ilyenekre az vegyen újat!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
'vagy nem melegítetted be "

Visszanéztem,de csak jól olvastam!

Amúgy hol írta hogy azon polini volt?

oneal1
a pollini henger miatt...

ha nem járatod az elején akkor rá lehet cseszni

!Forza Ferrari!

pszihopata
A 2-ütemû motorokat mióta kell bemelegíteni?<#confused>

oneal1
akkor jól kipróbálhattad hallod, ha kipróbálod és megrángatod neki rendesen akkor nem lehet semmi baja ami 2 héten belül kijön... szval próbakor figyelni kell mindenre. ennyi...

amúgy akkor neked a dugattyú állt be tuti, vagy nem melegítetted be rendesen vagy ilyemi.

!Forza Ferrari!

oneal1
hát akkor nevessél csak baszki😄😄

!Forza Ferrari!

pszihopata
Én vettem tavasszal egy 99'-es robogót 60 <#felkialtas><#felkialtas> kilóméterrel.

Persze az egész üzemanyagrendszere el volt dugulva a tanktól a karbóig.

Ez van mikor 9 évet áll valami.

pszihopata
'Nem lehetett megcsinálni"

-ilyen nem létezik,csak rossz szerelõ!

Ismerõs ez a két évet állt a motor téma! 😄 Bocs de ezen nevetnem kell! Vettem még egy éve egy malaguti f15-öt, amire majdnem ugyan ezt mondták, és 2 héttel a vétel után menetközben leállt és be sem indult! Akármit cseréltek rajta nem lehetett megcsinálni (ezt mondták)!
oneal1
aha

volt 2 év mikor elõ sem volt véve mert alig voltam itthon, most szintén ez lenne az egyetem miatt.

!Forza Ferrari!

barret
7 ev alatt 5700 kilometer? 😛

Bérbe vehet? reklámfelület...

oneal1
eladó a mocim, ha érdekel valakit írjon.

Yamaha aerox Biaggi replika.
2001 es 5700 km el.
Pollini tuning 70 ccm.
Minden baba rajta, sérülésmentes.

!Forza Ferrari!

barret
Nem kell rá oldalsztender 😛

Bérbe vehet? reklámfelület...

És a 3 kerekû robogókról mik a vélemények?Gilera Fuoco 500

ÁKOS - MÉG KÖZELEBB

BECKHAM7
Ezt ajánlom!<#vigyor3>neked is és daf xf-nek is!<#nevetes1>

TRUE BLUE THROUGH & THROUGH N95 4GB

pszihopata
Én mit is írtam?

-'A leonardó,hexagon stb. na ott már igencsak 'kilóg a lóláb'! "/2775/

'A leonardó szart sem ér a piacon mert még a leghülyébb rendõr is kiszúrja hogy nagymotor.
Ha rendszámos,akkor meg macerás papirozgatni-mûszakiztatni,és a legtöbb robogósnak úgysincs motorjogsija. "/2725/

Olvasgatsz is néha<#kerdes>

/Az más kérdés,hogy nem a légszûrõ miatt/

ronso
Itt ugylátom mindig csak 1 embernek van igaza..De zért megnézném meddig mennél itt Budaörsön a Leonardóddal kisebb légszürövel és matricaszettel.Szerintem 3 sarokig aztán már a jardkocsiban csücsükélnél.Én tapasztalatokat irtam le.AZért mert nem robogóznak a rendörök"bár nálunk igen" attól még nem, hülyék.

Sakkoo.......Baszkiiii

bp
<#nyes>

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

zotya10002
Sziasztok!!Malaguti f12-höz kellene nekem oldalsztender!Ha esetleg valakinek van eladó megvenném!!

Üdv Zotya

(Bf3 & Bfc2): ZotyAdry/GFace: zotya10001 &#65083;&#9523;&#9552;&#19968; // Dirt 3-és 2 LIVE: Medox771121//

pszihopata
Ha már a légszûrõnél tartunk 5000-ért kell venni egy sportlégszûrõt,meg egy 50-es matricaszettet,aztán kész.

Egy speddfight 100 v. neos 100-on tök ugyanaz a légszûrõ mint az 50-esen!Meg még 20 másik tipuson is!

pszihopata
A leonardó 125/150/ légszûrõje kisebb mint sok 50-esé!

Viszont a kymco grand dink 50,v. a peugeot elyseo 50-est minden rendõr nagymotornak nézi.

'a rendörök pontosan tisztában vannak vele,hogy nagymotor"

-Amelyik rendõr nem robogózik annak fingja sincsen mi micsoda.

ronso
Ha már igy beszélgettek a Leonardorol,akkor elmondom,hogy a rendörök pontosan tisztában vannak vele,hogy nagymotor ugyanis elég ha meglátja a légszürö nagyságát.Meghát nem olyan hülyék amiknek látszanak.A runner 125 ös is olyan mint az 50-es kinézetre,de ott is nagy a légszürö.Ezt a kollégám "aki közlekedési rendör volt 10 évig" mondta.Ennyit tudok.

Sakkoo.......Baszkiiii

daf xf
Hát ha tzr-t akarsz venni akkor ahoz mégy gyüjtsél be vagy 6 simsont és add elöket mert azok használtan is olyan 400-500 körül mozognak.
újonnan meg hát na azt inkább nemis irom😄
Énis nagy motorvásárlás elött állok nemutdom h. aprilia Rs50 vagy valami robogot vegyek:S

AMD Athlon 64 x2 4200+|ASUS M2N4-SLI|Point of View GF8500gt 512mb @594/1188|2GB dual chanel DDR2 KINGMAX 800mghz|powerLogic 500w táp

tigeroo
mer' most cserélném le a 2 simsonomat és lenne rá kb. 150ezrem kb. (vagy csere)
tigeroo
tudtok mondani jó árban lévõ váltós kismotort? (mint yamaha DT50 vagy TZR stb)
bp
"Általában a rendõrõk nem igazán szeretik ezt,mert ha kiderül hogy mégis kismotor,akkor az neki gáz."

Nem gáz, pontosan megfelel egy rutin-ellenõrzésnek. Jogszabály szerint bármikor megteheti, az más kérdés, hogy nincs rá kapacitás...

"megnézi a kipufogot, meghallgatja a hangját, és már irja is a csekket.."
Szép baleset lenne...<#eplus2> Maradjunk annyiban sebességmérõ nélkül hiába látja a rendõr a saját autójában, hogy te 50-es táblánál 110-el téped a gépnek, ettõl még nem bírságolhat meg. Megállíthat, ellenõrizhet, nézhet csúnyán és figyelmeztethet szóban mert gyorsan mentél........de azért meg nem bírságolhat. Szóval olyan nincs, hogy szerintem, a törvény szerint ilyen esetekben a szubjektivitást ki kell zárni!

pszihopata
Nem ilyen egyszerû!

Feljelenthet,hogy rendszám nélküli,de arra kötelezett gépjármûvel vettél részt a forgalomban,és berendelhet mûszaki szemlére,ahol egy kpm-tõl kirendelt emberke megvizsgálja a motort,és eldönti hogy ez igaz-e.

Amennyiben a szakértõi vélemény szerint az nagymotor,akkor kemény bünti van,pláne ha még jogsi sincsen.

Általában a rendõrõk nem igazán szeretik ezt,mert ha kiderül hogy mégis kismotor,akkor az neki gáz.
Inkább figyelmeztetnek-fenyegetõznek,de ha valakire rászálltak a helyi erõk,az sokáig úgysem hajthatja a gépet.

Egy neo's 100 v. speedfight 100 stb. ami kasznira ugyanaz mint az 50-es társa az egy normális vezetõvel 2011-ig biztosan megússza,és ahogy ismerem a hatóságokat úgyis csúsznak pár évet.

A leonardó,hexagon stb. na ott már igencsak 'kilóg a lóláb'!

RIZLA
megnézi a kipufogot, meghallgatja a hangját, és már irja is a csekket ..........

Nem...nem...!!! Nem akarok Windows-os lélegeztetö gépet...!! SOF2, I my dying love - [H|R|S]SoF2 Team - War & Smoke - kertésznek kellett volna menni bazmeg...

daf xf
Az eredeti papirjai megvannak az biztos.Mert leakarta a srác is vizsgáztatni de végül nemtette mert nemad ki érte pénzt aztmondta.
Nemtom ha normálisan közlekedek vele csak nem baszogatnak talán😄
Amúgy nagyon köszi a felvilágosítást.

AMD Athlon 64 x2 4200+|ASUS M2N4-SLI|Point of View GF8500gt 512mb @594/1188|2GB dual chanel DDR2 KINGMAX 800mghz|powerLogic 500w táp

bp
Csak eredeti papírokkal vegyél 50ccm-tõl nagyobb motort. Ne a rendõrtõl félj (amúgy a bírság sem jó) hanem a közeledõ szabályoktól, hiszen talán már jövõre elkezdik a rendszámozást. Ha kiderül a mûszaki ellenõrzés során, hogy nem smkp, akkor HA MEGVANNAK a papírjaid amivel forgalomba helyezheted, akkor köteleznek rá, amúgy meg elveszik. Rendszámos robogóval jogsi hiányában kiemelt szabálysértés (max 100.000-ig büntethetõ)
A Schengeni egyezmény értelmében nemzetközi körözési módszerek vannak, tehát ha bejelentették a robogót külföldön, hogy ellopták és itt megfognak, akkor hiába vagy jóhiszemû vásárló: se pénz - se motor.
Sokan fognak szenvedni majd akkor, szerintem rengeteg külföldi robogó landol nálunk (is) ami lopott.

daf xf
SZiasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy valameikötök nemjárt már úgy hogy mondjuk volt egy 150cc is robogója ami nem rendszámos volt tehát segédmotor és megfogták a rendörök?
ha megfognak elveszik a jogsit is vagy csak megbüntetnek?
Mert most szeretnék venni egy aprilia Leonardo 150cc-t 50es papiral.
Sok ilyen szaladgál az úton nemtom mennyire lehet felünö vagy hogyvan.

pszihopata
A keeway-ek alapjárati gondja legtöbbször összefügg a teljesítményhiánnyal is.

A gyenge kompresszió,kiegyensúlyozatlan fõtengely-ami felemészti az energiát és hamar kikészítí a csapágyakat,pontatlan öntvényház,igen rossz minõségû edzések és acél.
A dugattyúgyûrûk pár ezer kilóméter alatt teljesen kilágyulnak.
A szívócsonkgumi gagyi anyagból készül,rugalmatlan így könnyen 'falsch'-ot szív a motor.

A kontrasztrugó viccesen hamar,sokszor 1000km után kilágyul,ezért az amúgy is gyengécske motor,alacsony fordulaton kínlódik.

A mûanyagidomok tejfölösdobozszerûek,repednek törnek,a fényezés 2 év alatt teljesen kifakul.

Volt olyan keeway amin 900 kilóméternél elszakadt a gázbowden,letört a sztender,és gyárilag nem volt töltés.

Ilyenre aztán érdemes 17-es karbót venni!

/pláne hogy a karbócsere minimum 2.de inkább 3. lépcsõs tunning-ezzel indítani?<#wow3>/

pszihopata
Látom megint feleslegesen irogattam!

azt írja az oldal, hogy jó 50-es hengerhez is!
Köszi a választ! Nem én szerelem be, csak a lényeg az lenne,hogy ne keljen sokat várni az alkatrész miatt a szervizelésre, ezért én elõbb szeretném beszerezni azt ami hozzá való. Tudnál mondani egy hozzá megfelelõ karburátort?
pszihopata
Minnél nagyobb torokátmérõjû karbit teszel rá,annál jobban lecsökken az áramlási sebesség a torokban!
Ha most ingadozik,akkor nagyobb karbival még rosszabb lesz!

Ez nem úgy mûködik,hogy bármire bármit fel lehet tenni,nagyobb karbihoz más henger-kipufogó-elektronika-hajtásbeállítás kell,rendesen összehangolva,amivel el lehet szórakozni napokat mire normálisan megy.

Csak az álljon ilyennek neki,akinek megvan a képzettsége hozzá!

Addig is, amíg a Keeway van, vennék bele egy jobb karbit, mert az alapjárat ugrál és talán jobban is menne tõle. Szerintetek ez jó bele? DellOrto PHVA 17,5 TS porlasztó. Segítséget elõre is köszönöm!
pszihopata
Ha jó állapotú,és nem injektoros,akkor az sr is és a runner/nrg is jó.

Én speciel a piaggio-kat szívesebben javítom,mert az sr-eket nehezebb szerelni.Az sr-ek nem is tetszettek soha.

Arról nem beszélve,hogy útálom ha egy gyártó /aprilia/nem képes maga blokkot gyártani,hanem mástól veszi./minarelli-yamaha/v./morini-suzuki/

Nézegettem õket a csiki-begében és a runner jobban tetszik. Ezért is választom inkább azt. Kicsit magas az ára, de a minõséget meg kell fizetni!
ronso
Nem azt mondtam,hogy vegyél Runnert,csak a blokk miatt irtam. NRG is jó,ugyanaz a blokk.Kollégámnak is az van,és isteniti,versenyezni szoktunk és jól megy neki.A másik barátomnak meg Aprilia sr-je van,de állandóan bajlódik vele.Nem tudom,én a piaggo blokkra szavazok.

Sakkoo.......Baszkiiii

Oké! Köszi! Azt hiszem, akkor valahogy megszabadulok a matrixtól és spórolok egy runnerre!
ronso
A runnerrel sincs semmibaj,mert Piaggo blokkos,nem drága az alkatrész és jó anyag.Az LC-t nem ismerem.SR -m volt,nem tudok nyilatkozni.Psziho szakma.

Sakkoo.......Baszkiiii

Ezt nézegettem: Aprilia SR 50 LC. Ez jobb motorikusan mint a Gilera runner sp?
Sziasztok! Azt hiszem megfogadom a tanácsotokat. Tudnátok nekem ajánlani egy megbízható erõs robogót?
ronso
Külömben én is igy játram az SR-Ditech el,tökéletesen müködött de Psziho megmondta,hogy mi rossz vele,és most visszagondolva igaza volt.örülök hogy eladtam,és mondhatni jó áron.Ebböl lett a Runner,ami évszázadokkal más robi.A keeway el is ez a probléma,ha költesz rá csak rosszabb lessz,amig minden gyári addig elmegy de ha már pénzt kell ráforditani az már gáz.<#confused>

Sakkoo.......Baszkiiii

bp
akarom mondani NE tuningoltasd feleslegesen!

bp
Nem érdemes megsértõdni, pláne ha nem érdekel más véleménye mert te örömöd leled a robogódban. Ez a népítélet, olyanok is állítják hogy rosszak a kínai motorok, akik még csak név alapján sem ismerik. Egyébként tényleg azok, szerintem senki sem akart beszólni ezzel neked, csak jóindulatú figyelmeztetést kaptál, hogy tuningoltasd.........feleslegesen!

Nekem egyenlõre semmi bajom nincs ezzel a motorral, azon kívül, hogy gyenge! Egyébként, nem véleményre voltam kíváncsi!
ronso
Ha már igy eszembe jutott,nincs valakinek elfekvöben runnerre matricája?

Sakkoo.......Baszkiiii

ronso
Hát igen a Keeway az kis jóindulattal sem nevezhetö robogónak,az már biztos.

Sakkoo.......Baszkiiii