6802
Robogók!!:)
  • grebber
    Amiket kicserélt: teljes henger,főtengelycsapágy,görgök,szívócsonk,vízpumpánál valamit most nem ugrik be a neve, meg mint mondtam a kipufogónál levágott valami csonkot amire írtad az gyárilag volt úgy.

A motor nem megy annyit mint előtte és a gyorsulása sem a régi.
    A szerelő mondta megy jól megy 70-et viszi nézte.Ja csakhogy előtte 90-et is ment meg sokkal jobban gyorsult.

A másik meg úgye az önindító.Elmentem egy másik szerelőhöz megkérdezni mennyiért nézné meg a motort mi lehet a gondja és tőle is megkérdeztem.Hogy igaz-e az hogy azért nem indul el önindítóval a motor mert az 50 ccm-es motor nem hajtja meg a 70-es hengert.És kb ezt is vártam kiröhögött azt mondta ilyen nincs be kell neki indítani.

Ez a motor már soha nem lesz a régi.Máskor inkább felviszem a szakszervizbe.

• pszihopata
    logikus hogy akkor nem ez a baj

mit szerelt még?
  • grebber
    De most súlyra pontosan ugyanolyan van a motorban mint előzőleg is volt mégis olyan a gyorsulása mint az éti csigának.
  • pszihopata
    nem

minden kétütemű adott sávban mondjuk 4500-5200-ig adja le a max nyomatékát tehát gyorsuláskor ott kell pörögnie hogy erős legyen

ha tuningolják ez a sáv feljebb kerül ezért változtatni kell a görgő súlyát

a hátsó kontrasztrugó is lágyul idővel,ezért gyári motoron is idővel kell változtatni,vagy a rugót újra cserélni

a könyebb görgő magasabb fordulaton nyit,de a végsebesség ugyanaz marad mindegyiknél mert a varió végállása és a szíj vastagsága adja azt meg

a végsebesség csak hoszabb végáttétellel vagy többet forgó tuninghengerrel növelhető

bővebben
  • grebber
    Kösz.És ez hogy van minél kisebb annál jobb lesz a motor gyorsulás de annál kevesebb lesz a max sebesség?
  • pszihopata
    link
  • chicco
    4 illetve 4,8 gr goriket emlitenek sportkipuval.
  • chicco
    Minden esetre addig pisztoly ne gyujcsatok mig nincs ott par vodor viz avagy porolto korulottetek.Es ha lehet messze minden gyulekonytol palackokrol mar nem is beszelek.
  • grebber
    #5236-ra senki?
  • Gerypapa 95
    nagyobb baja csak nem lesz , már levan neki szedve egy hete
  • chicco
    Lehet de ki ne gyulladjatok.Az olaj veszelyes
  • RYO21
    Az, de csak arra volt pénz.
  • IVU
    mint a tiéd!
  • RYO21
    degecirondák!
  • Gerypapa 95
    kipufogó könyököt lehet lángal heggeszteni ? egyik ismerősömnek eltört a könyöknél a kipufogója és meg akarja csináltatni . bontóba nézegetett könyököket , de tiszta rozsdásakat talált és kivoltak égetve nagyon.
  • Gerypapa 95
    szépek
  • skate00
  • skate00
    megint egy kis kép.
  • Benel
    Te mindenben a BAJaj-t keresed

Ja hát ez a 10es kerék katasztrófa. Ez az egy amitől minden bajom van már, előbb mentem haver libertyjével, hát ég és föld. De nem is feltétlenül kell akkora kerék, már egy 12-es is sokkal kényelmesebb.
  • chicco
    En is beleestem a Vespaba.Meg a 4t be.De mivel nem talaltam normalis darabot meg a kerekeket is picinek talaltam maradt a Sportcity az Apriliatol.

200ccm.Huz mint atom es tok halk 2t utan.
  • pszihopata
    szépek bár egy rozsdás bajajt itt is kiszúrtam:D

• Benel
    szopáshalmaz nélkül

Hát szép az tény (főleg ezeket az üléseket bírom), de én munkábajárásra is használom napi 50km, ilyenkor nagyon jól jön a 4T fogyasztás. Szinte majdnem egy hetet lenyomok egy tank benzinnel (kb 2000Ft) 2T-t már csak hobbyra vennék. A motorját most tényleg jól összerakták, fékeket kell majd megcsinálni és nagyjából oké a gép.
    itt azért van pár ötlet

na valami ilyesmire törekszem :D
  • pszihopata
    elnyomsz rá egy valag pénzt,inkább add el és vegyél egy ilyet:

tegnap lőttem
  • Benel
    igen, de a hosszútávú projektem a króm pár tükrök, króm első csomagtartó (hátsó már megvan) 4db fehér index szett, meg markolatból is van aminek a vége króm. A bukókeret halottnak tűnik, kint horror itthon meg nincs. Továbbiakban fehér oldalú gumik :D
    Mindegyik húzós, majd apránként :)
  • pszihopata
    ezek elég húzósak 6-9 ezer párban
  • Benel
    aha kössz! Króm tükröket nézegetek melóhelyen hátha hazafelé be tudok ugrani valahova, de pont 10es volt ami tetszett egyik helyen..
    Most csak egy balos van rajta de az se gyári, liberty-é.
    ilyesmi lenne jó
  • zsoca94
    én még csak 16 vagyok és arra a célra vettem hogy a városba és a város környékén motorozgassak amúgy semmi baja sincs a motornak menni megy pár hibát találtunk csak rajta a szívócsonk el volt repedve be volt szigetelőszallagozva belseje tiszta volt meg remélem is hogy nem ment bele por,gáz bovdenen kell állítani mert nagyon erős be kell olajozni szerintem
  • pszihopata
    ja a balon is csak a 8-as megy át ha gyári
  • pszihopata
    főleg injektorosban szar a morini,bár a karbós sem egy telitalálat mert fele annyit sem bír mint a minarelli
    a gyűrüket szereti tördelni meg a tekercsek szarok néha a fesszab. és
    a pumpa minden másodikon becsorgat

nem a legszerencsésebb választás,bár én utálom az összes apriliát benzinszintjelző-szerelhetőség stb.
  • pszihopata
    a bal átmenő ott mindegy,a jobb 8-as ha jól emlékszem
  • zsoca94
    az fasza ha nem bír sokat akkor szerintetek az én motorom egy rakás szar?
  • Benel
    Helló,

valaki nem tudja fejből piaggio ET4 tűkrét, hogy 8-as vagy 10-es?
  • pszihopata
    azzal sokra nem megy hogy induláskor kiköp fél decit a kipufba:D
  • chicco
    Morini? Akkor orulj hogy sok az olaj.A fotengoi nem sokat birnak ahogy hallottam
  • zsoca94
    köszönöm a sok segítséget
  • pszihopata
    igen
  • zsoca94
    én nem tudtam,hogy milyen blokkos valaki azt mondta suzuki valaki meg,hogy minarelli az a baj én meg nem nagyon értek ezekhez,akkor ha mindig sokat fog állni a motor köpni fogja az olajat,és ha sokat fogok menni vele akkor meg nem?
  • pszihopata
    jah látom hogy morini suzuki azoknak tipushibája hogy becsorog álláskor
  • zsoca94
    @Psziho köszi a választ remélem megoldódik a probléma
    pár kép a motorról elég koszos majd letisztítom látszik az olaj is a kipufogón

• zsoca94
    akkor lehet az sok állástól lehetett mert több mint 1 hétig állt bent az oktatónál a motor