6802
Robogók!!:)
-
#5321 naja meg kigyorsításkor a talajra tudja vinni az erejét,meg lehet figyelni hogy távolodik a kanyarok végén
az ezeres hiába rongyol csutkafékkel a kanyarokba a kétütemű a hosszú iveivel aláz
csak nem robogós topicba való -
Sóschips #5320 Ezt am honnan tudjuk meg h elfogadták ezt a javaslatot?Vagy h mikortól lép érvénybe? -
#5319 hát ez egyértelmű, kisseb tengelytáv, súly, könnyebb befordítani a kanyarokba...
am a 600 asokkal is verik az 1000 esek, még egyenesben is. -
#5318 Bocsi az offért. -
#5317 2t vs 4t.
-
#5316 Nincs mit. -
#5315 Akit erdekel 1 tatyo
http://www.kepesmotor.hu/motoros_taska_doboz/p437304 -
#5314 igen az korrekt , de a többi .. -
RYO21 #5313
Bár a hátulja, az ülés utáni rész az eléggé szép! Kicsit gyorsaságis. -
#5312 fostalicska , kurva ganéul néz ki szvsz -
#5311 kép.
-
#5310 nem. B vel. -
RYO21 #5309 Ezt nemvágom. Akinek van jogsija segédmotoros kerékpárra, az vezethet 125öst is? -
Sóschips #5308 Na tök zsír lenne:Dlehet h eladnám a vasat és vennék egy rs125öt:Dvagy egy mitot vagy r 125öt:D -
#5307 Van remény. -
#5306 Remélem elfogadják és akkor végre sok évi jogsi nélküli száguldozás után lesz értelme letenni a jogsit! -
#5305 Az Országgyűlés iromanyszám :
/2010. ( . . .) OGY Érkezett: 2010 ALIG 03.
határozat a
A „B” kategóriás jogosítvánnyal vezethet ő gépjárművek körének meghatározásáról
1. Az Országgyűlés – a gépjárműpark folyamatos bővülésére tekintettel, a
közlekedésbiztonság növelése érdekében, továbbá az európai szabályozással való összhan g
megteremtése céljából – felkéri a Kormányt, hogy a „B” kategóriás gépjárm űvezetői
engedéllyel vezethető gépjárművek körét terjessze ki a 125 cm 3 hengerűrtartalmat és a 1 1
kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpárok kategóriájára .
2. Ez a határozat a közzététele napján lép hatályba .
Indokolá s
A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és
visszavonásáról szóló 35/2000 . (XI. 30 .) BM rendelet 2. számú melléklete szerint bármel y
nemzetközi kategóriában megszerzett vizsga alapján az adott kategória-jelzésen túl
segédmotoros kerékpár, lassú járm ű és pótkocsija, kerti traktor, állati er ővel vont jármű, a
„B”, „Cl”, „C”, „D1”, „D” kategóriában megszerzett vizsga alapján : mezőgazdasági vontató
és könnyű pótkocsija vezethet ő.
A rendelet 1 . sz. mellékletében szerepel, hogy az „Al” alkategória jogosít a 125 cm 3
hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott
motorkerékpár vezetésére .
A kismotorok vezetéséhez tehát mindenképpen vezet ői engedély szükséges . Jelenleg akinek
„B” kategóriása vezet ői engedélye van, az csak az 50 cm3-t meg nem haladó henger űrtalmú
motorkerékpárt (segédmotoros kerékpár) vezetheti .
A korlátozás ilyen mértékű meghatározása azonban nem indokolt sem szakmai, sem
nemzetközi szempontból, így a javaslat szerint a 125 cm3 henger űrtartalmat és a 11 kW-o s
teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár „B” kategóriás vezetői
engedéllyel lenne vezethető.
E szabály bevezetésének eredményeképpen egyre többen használnának kismotort a város i
forgalomban, ezzel csökkenne a torlódások kialakulása, a parkolási gondok nagyba n
enyhülnének, végs ő soron a városi közlekedés dinamikusabbá válna, az emberek pedig a
közlekedés e fajtájának elterjedésével id őt és pénzt takaríthatnának meg.
H/. . . .
Volner János
országgyűlési képvisel ő
képviselői önálló indítvány
dr. Schmitt Pál
az Országgy űlés elnöke részér e
Tisztelt Elnök Úr !
Mellékelten - a Házszabály 87 . §-a alapján - benyújtom a „B” kategóriás gépjármű vezetői
engedéllyel vezethet ő gépjárművek körének meghatározásáról készített határozati
A javaslat indokolását mellékelten csatolom .
Budapest, 2010. augusztus 2.
Tisztelettel :
Volner János (Jobbik) -
#5304 Leo Zx, -
IVU #5303 -
#5302 -
IVU #5301 aprilia sr 50-re tudtok vmi jó sportkipufogót? teljesen gyári az egész -
#5300 kösz a segítséget azért :) lángal meghegesztették neki és nem volt semmi gond -
#5299 -
IVU #5298 -
#5297 szerintem beszívva legközelebb ne gyere fórumozni, sokan nem kíváncsiak a kalandjaidra! -
Sóschips #5296 nem baj,mondtam h nem tehetsz róla....idiótának is születni kell -
SimonCar #5295 ja
ezért maradtam inkább a bicajnál. ott nem kell index meg ilyen egyéb figyelemelterelő hülyeségek. meg a robogón bicajon nem fiygelnek rám.
jövök ki a földútról átmegyek a betonúton és megilyeszt a gumicsikorgatásával, és még ő dudált rám. képzelheted miylen ideges votlam. -
#5294 nekem régebenn volt egy robogóm,
haverom költsön adta
-ja! -
SimonCar #5293 képzeled miylen mérges volt, és ő jött értem. -
SimonCar #5292 akkor még nem volt rá jogsim, haverom költsön adta. -
#5291 kár hogy autópályára tilos felhajtani vele -
IVU #5290 -
Sóschips #5289 Nagyon ügyes vagy barátom,csak gratulálni tudok hozzá
Nem baj,nem tehetsz róla...csak ne itt éld ki a hülyeségeid... -
SimonCar #5288 nekem régebenn volt egy robogóm, felmentem fele az M7 esre hogy lemegyek a balatonra és félúton lerobbant és az egész blokk kuka, azóta nem pártolom az 50 es robogókat. De azért végig tartotta a 80 at majdnem.. -
#5287 -
IVU #5286 -
#5285 -
SimonCar #5284 robogok a robogón salalalalala :) -
#5283 Direkt kérdeztem a szerelőt hogy menjek vele mint menjek vele és mit mondott?? Húzhatom neki nyugodtam, de ne több km-eren keresztül egyfolytában maxon.
-
#5282 ha kerek a görgő és a súlya ugyanaz akkor logikus hogy semmi köze ahhoz
ha meg már egyszer megragadt a henger akkor sosem lesz jó csak új dugóval
de az meg nem a szerelő hibálya hanem a tiéd,mert egy frissen fúrt henger végsebességét nézegeted