6802
Robogók!!:)
  • grebber
    Ezekből lehet csak igazán megélni nem értenek hozzá azt lehet neki mondani ami jól esik aztán ők meg fizessenek.
  • Gerypapa 95
    szánalams ..
  • Benel
    és mennyi olyan lehet aki el sem viszi sehova, csak kipucolja úgy ahogy épphogy menjen, aztán kihirdeti jó áron.. mik lehetnek a piacon

meg ez: vespaklubon volt nemrég egy sztori, a tulaj hirdetett egy kis PK-t de minden baja volt, nem akart többet vele szívni volt neki más vespája is, minden baját becsületesen elmondta, 60ezres áron árulta. Jött egy csákó, 52re lealkudta nem is érdekelte mi a baja, megy-oké taxival jött és el is ment a motoral. Pár nap múlva fent volt ugyanott a neten 100ért jó kis nepper szöveggel - igényes osztrák tulajtól nagyon pöpec megy mint a golyó stb(naná hogy hozzá se nyúlt). Még a régi hirdetés is fent volt- tehát 2x volt fent ugyanaz a motor 60ért és százért.. fasza
  • chicco
    ohh apus de vonzod a hulyeket.De en is ne szomorkodj.
    De nagy a sotetseg itt es nem csa a Moooniiika sora gondolok.
  • pszihopata
    nem f15 hanem f18 125 4T
  • pszihopata
    áhhh.. megőrülök!

yamaha mint 50 éves nő kifigyelte hogy a tescoos 5 lityis olaj annyiba kerül mint a 2T-ből nálam egy liter,erre 15w-40 -el jár

motorfelújítás

malaguti f15 a 20 literes kannában még volt 5 liter gázolaj rátankol aztán beletölti,mikor rájön hogy szarul megy a motor leteker vele csutkagázon 100 kilómétert

dugattyúcsre mert a koksz lezárta a dugó olajfuratait ami erre elolvad

sym 125 4T nem kell akksit venni mert drága,a zárlatos akksival kell járni egy évig,az szétkúrja a fesszabályzót a tulaj meg a berugószerkezetet

etanolt kell rakni tisztán a jog-ba,majd mikor harmadszorra szedem szét a karbót mert nem megy akkor kell elismerni hogy mit tankolt
    mikor kérdeztem előszőr persze letagadja

mi a faszom van ebben az idióta országban!
  • Benel
    ho ho szembe állsz vele és a lámpa alatt egy csavarral (általában)
  • krisz940122
    na megoldódott kicseréltük a gyertyát egy újra és első rúgásra indult is. most már jó. köszi a segítségeket.
  • rrudii
    nemtudna valaki ho ho kell allitani a lampan ??
  • chicco
  • krisz940122
    köszi a segítségeket majd írok :)
  • pszihopata
    nem
  • pszihopata
    gázon égesd ki a gyertyát
  • chicco
    Psziho

Kulfoldi oldalakon olvasgettam,hogy Polini varioval kb 1 masodperccel jobb gyorsulast ert el 1 faszi Kanadaban.

Aprilia sportcity 200 4T.Szerinted erdemes ilyesmire kolteni gy csak a gorgoket csereljem meg a szijjat.
    24k van most a mociban.
  • chicco
    Soha nem lattam meg kozelrol ilyen ketyeret.De a szokasos vegignezest javaslom.
    Vacuum Ha meg van az uj gyertya probalj betolteni 1 pici naftat a hengerbe hatha bedugult valami es jarasnal atszivja.
    Majd ird meg mire jutottal.
  • krisz940122
    van egy kínai 4t robogóm. tegnap mentem vele pár kört és leállítottam. pár perc múlva megint beindítottam és kb 5 másodperc járás után leállt. azóta meg se nyekken. hiába rugdosom nem indul. szikrát kap de olyan mintha nem középen adná le a szikrát hanem oldalt. holnap fog kapni új gyertyát. DE! azt csináltam h kicsavartam a gyertyát és befogtam a gyertyalyukat az ujjammal és rárúgtam párat. az ujjam ugyan olyan száraz maradt mint előtte. nem kellett volna benzinesnek lennie? a karburátor minden lyukát kompresszorral kifújtuk, a gyertyát megpucoltam de semmi. mi lehet a baj?mitől nem kap benzint?vagy nem ez a baj? a benzincsövön szépen folyik a benzin a karbiba de a henger mégse kap benzint. előre is köszi. ui.: ne írjárok már azt h azért mert kínai
  • Hassan B
    Igen, értettem, nem akarom kitépni a tüskét...
  • pszihopata
    'elég legtöbbször kihúzni a helyéről"

-ezt úgy értem hogy csak a karburátoron a helyéről,nehogy félreértsd
  • Hassan B
    Értem. A karbi ma ki lett takarítva, nincs eldugulva, megnéztem. Szerintem a szívócsonk sincs repedezve, az gondolom gyengébb szívást okozna, viszont mikor szűrő nélkül próbáltam meg indítani érzésre elég korrekten szívott.

Az olajozást és a fagyasztós próbát majd holnap megcsinálom.
  • pszihopata
    a szivatópatron ritkán szarik be

elég legtöbbször kihúzni a helyéről befújni wd40-el és visszarakni mert megszorul a henger v. a tüske

a karbó alsó csészélyében a pici furat szokott eldugulni,így a szivató kamrája nem kap benzint

a gumi szívócsonkot is meg kell nézni ha repedezett akkor csere

az f10 az jog ott ezek szoktak hidegindítási gondokat okozni
  • Hassan B
    Hát ez van, akkor lehet, hogy most tettem tönkre. Azt hittem hogy a szabályzó rajta kívül van, és amikor áramot kap akkor mozdul. Mindenesetre most jár szépen( persze alapjáratot még kell majd állítani ), hogy hogy fog indulni az pedig majd holnap kiderül.

Köszi ezt a leírást is, majd kipróbálom, hátha még működik.
  • pszihopata
    hogy kinyit-e hidegen azt meg úgy lehet megnézni hogy ha benne van a fészkében alulról /csésze felől/ bele kell fújni a felfelé vezető csőbe

nyitva kell lennie,jó másfél perc gyújtás után kell zárnia
  • pszihopata
    előbb jó lenne tudni hogy működik a szivató-nem?

be kell tenni a mélyhűtőbe fél órára majd megmérni tolómérővel a tüske mennyit áll ki

rádugni a csatit a motorra gyújtásra tenni és jó egy perc múlva újra megmérni

a második mérésnél jó másfél miliméterrel jobban ki kell állnia a tüskének

ha rákötötted a 12v-ra jó eséllyel kinyírtad a fűtőszálat benne
  • Hassan B
    na visszatette ma karbit, az alapjárat és levegőcsavar is kb 3 - 3,5 fordulattal vannak kifelé és most kis gázra egy-két próbálkozásra indult. Leállítóm, egy-két perc után egyből pöcc-röff. Most kérdés hogy ha áll egy kicsit akkor utána indul-e.

Megyek is egy próbakört, köszi mindenkinek az eddigi segítséget!
  • chicco
    Probald meg befogni a legszuro hazad beomlojet
  • Hassan B
    Igen valószínű hogy az elektromos szívatóm is meghalt. Kiszereltem karbival együtt, rákötöttem 12v-ra, de meg sem moccan. Lehetséges hogy alapvetően csak ennyi volt a hibája, majd kiderül, még kitakarítom a karbit aztán megy vissza. Utána kis gázzal elvileg indulnia kéne ha rossz is a szívató, nem?
  • Hassan B
    Értem, köszi! Az túlzás hogy az enyémen minden jó lenne, most például nem is indul. Gyújtás van, új gyertya, benzint kap, tisztítottam a szűrőt/pumpát, mégse megy. A következő tippem a karbi, ezért is állok neki.

#5333: igen értem, pont ezért mondom hogy vicc hogy ugyan ezt mondta rá. :D
  • pszihopata
    tudtommal 1.5 kifelé,de új motoron is más és más beállítás a jó pláne használton

csak akkor tudod belőni ha minden más oké,ha nem jó 0.5-3.5 fordulat között akkor valami más gond is van
  • Falkon

Jó de ő robogó szerelő. :D
  • Hassan B
    Apám is ezt mondta, hogy a zsigákon régen így állították. :D Na majd meglássuk.
  • Falkon
    Nekem azt mondta a szerelő, hogy a 12-es dellorto-nak 2,5 fordulat a gyári.
  • Hassan B
    Köszi, de muszáj lesz tekergetnem is, mert most sincs jól beállítva. :D
  • skate00

+ a végére egy ráadás
  • chicco
    Es ha valaki tuningolna Derbit van 1 komplett kittem.
    komkretan ez EBS blokk.

EBS vagy EBE 2000-05ig
  • chicco
    Nem kell semmit eltekergetni.Ha leszeded az uszo hazat az uszo tengelyre vigyazz.
    Szokasa ,hogy kicsuszik es mar vesztettem el 1 ket kemeny percre.Aztan kiderult,hogy a ruham redoje kozt volt.De akkora mar 3m sugaru korben 2 szemely kereste rajtam kivul.

Celszeru tiszta korulmenyek kozt 1 nagy rongyon Szilvi kendon vag valamin szetszedni,

Robbantott abrat talalsz
    itt
  • Hassan B
    Üdv!

Neki kell esnem a karbim takarításához (Malaguti F10 - elvileg dellorto 17). Esetleg van valami tipp hogy mire figyeljek oda kiszerelésnél? Valamint... utána újra kell állítanom a szabályzó csavarokat, van valami alap beállítá, amivel biztos be tudom majd indítani? Azt tudom, hogy üzem meleg motornál kell ezt pontosítani, de valami alapbeállítás gondolom kelleni fog indításhoz.
  • Gerypapa 95
    persze
  • rrudii
    hellotok
    robogokon lehet allitani a lámpán ho lejjeb vigyen ?
  • pszihopata
    290
  • laci 700
    Csá!
    Nemtudjátok hány mm-es hátsó teló kell a 2007es aprilia SR50 street-re?
    Thx!