Robogók!!:)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én amiket próbáltam még eddig ez volt a legjobb 2T
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
ha a mostani fehér akkor BR9HS
ha fekete vagy sötétbarna akkor BR7HS
(finoman fogalmazva😄)
250-est már nem merem bevállalni jogsi nélkül
Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !
vagy ha túl sok a benzin egy alacsonyabb hõértékkel is ki kéne próbálni ngk B9es helyett mondjuk 6-ossal
к.ιηтнуα.
Én nemrég vettem egy Gilera Runner 50-est, és az a gondom vele, hogy állandóan beköpi gyertyát 50-100 km-enként aztán tolhatom. Eléggé füstös is. Nem lehet, hogy az olajadagolója túlmûködik? Hogy lehet ezt beszabályozni? Elõre is köszönöm.
ne felejtsd el hogy ezekbõl a tételekbõl kell fenntartani a szervízt fizetni minden szar járulékot és még meg is kell élni belõle
az átlagmagyar jó ha havi 400 euróból él,ebbõl nehéz minden
a sós utak bármit tönkre tesznek,itt is a használat meg a karbantartás a legfontosabb
pl. a triálmotoron félévente illik cserélni a telóolajat
a tárcsás jogoké hasonlóképpen szar mint a dióké
egyébként ha a tulaj venné a fáradságot és 5 évente kipucolná és bezsírozná akkor sosem menne tönkre
persze magamon kívül ilyen embert én még nem láttam,az enyém hibátlan volt 7 éven keresztül😄
lassan húsz éve kereskedem velük és szerelem õket,a diót könyebb javítani de a jog sokkal többet kibír és jobban is megy
a diók tördelik a fõtengelyt,elmegy a gk8 elektronika és az olajpumpaszimmering megeszi a tengelyt amitõl nem nyom és így dugózzák õket évente nem tudják miért szar
a jog fordított telójában nem áll meg a trutyi,mint a dio-éban
a jog egyedüli gyenge pontja a kilágyuló kontrasztrugó-meg érdemes a szívócsonkot és a légszûrõ csövét néha cserélni
egyébként a next zone elõbb jött /91-ben/ mint a 3kj ami 94 körül
De ezekbõl a régi japánokból mennyi van...konténerimport powa 😄
-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?
De amúgy kis mittymutty, megemeled magad alatt olyan könnyû, az órát akasztotta XD (60) oszt ennyi.
Ha választani lehetne a jogot próbálnám ki.
-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?
Az állóhengeres 2JA volt asszem az elsõ, ez az AF18-as Dio kortársa. Ebben nincs sisaktartó, elég kicsi az ülése is.
Utána jött asszem a 3KJ, ez már fekvõhengeres és sisaktartós.
Ezután következett a JOG Next Zone (ennek nem tudom a gyári kódját). Kicsit modernebb lett a formája, de motorikusan nagyjából ugyanaz mint a 3KJ.
Amúgy a kinézet mellett én még azért is vennék Dio-t, mert egy kicsit nagyobb mint a JOG. Fõleg a JOG Next Zone tûnik nekem nagyon kicsinek. Bár tény, hogy mindegyik a kis japokra lett tervezve <#vigyor2>#vigyor2>
Amúgy ha az 50-re még egy 20-30at rádobsz, kapsz már nagytestû robeszt is. Mondjuk Aprilia OLD SR-t. Érdemes megnézni azokat is. Használtauto.hu-n a motoros részben lehet csemegézni. Egy nagytestû robesznak azér bárhogy is vesszük jobb az útfekvése mint egy kistestûnek, és ez a magyar utakon egyáltalán nem utolsó szempont szerintem.
Ha nem találsz olyan Jog-ot ami tetszene akkor vehetsz Dio-t is...
1994-ben jött ki az AF27 - AF28 alvázszámú sorozat, ezeknek már szerintem jobb formájuk van. Az AF27-esek elöl dobfékesek, míg az AF28-asok elöl hidraulikus tárcsafékesek.
1996-97 táján jelent meg az AF34 - AF35 sorozat. Formája még letisztultabb lett. Gömbölyûbb, modernebb. Fontos még tudni, hogy amíg a korábbi szériák állóhengeresek voltak, ezek már fekvõhengeres blokkal készültek. Az AF34-et szintén az elsõ dobfék külömbözteti meg a tárcsafékes AF35-tõl. (hátul mindegyik bovdenes dobfékes). Vannak ezeknél is újabb Dio-k de azok annyira nem elterjedtek már, és az áruk is magasabb. Szerintem amúgy nagyon jó kis robogó a Honda Dio, kistestûek között talán a legjobb. Nekem AF28-asom volt két évig, de a 185 cm-es magasságom miatt végül eladtam. Menettulajdonságai nagyon jók szerintem, kistestûhöz képest jól gyorsult, 70 kg-os testsúlyom alatt 60-70 km/h-t ment. Talán egy hátránya van, de ez minden robogó hátránya, és ez a kis kerék. Vásárlásnál, mindenképp ellenõrizd hogy nincs-e megtekeredve a váz (egy vonalon fut-e a két kerék). Ezt úgy tudod a legkönnyebben megtenni, ha 20-30 km/h sebességnél elengeded a kormányt, ha ilyenkor valamelyik irányba elkezd húzni a motor, akkor valószínüleg ütköztek a motorral, vagy belementek vele egy nagyobb hupniba, és meg van görbülve a váz, vagy a telószárak... Továbbá elsõ fék behúzása mellett rángasd meg elõre hátra, hony nem-e kotyog a kormány, vagy a teleszkóp. Nekem az elsõ teleszkópom amivel vettem nagyon szar volt, így vettem is rá egy utángyártott teleszkóp-párat (mivel eredetit tudtommal nem kapni). Ezzel már tökéletes volt.
Bocsi, a hosszúságért, de úgygondoltam Honda Dio témakörbõl leírok mindent amit tudok/tapasztaltam.
Sok sikert a vásárláshoz!
Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !
Eper illat amúgy szart nem ér, nem ezért vettem amúgysem. De a kipufogógáznak nem lesz eper illata... Szóval igazából értelme 0...
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Pont az a másik amit laci 700 linkelt. Olyat használtam régen.
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Szerintem sem érdemes olcsó olajokkal szórakozni, mert a robogó bánja.