6802
Robogók!!:)
  • chicco
    Nagymotor jogsihoz ----> Ma volt az ucso vizsgám.1 hónap 1 hét cakkum pakk.
    1 bukasom volt ,tehát 1 Hónap alatt meg lehet csinalni. 82 pénz.
    Sos jogsi pont hu

A mocihoz annyit,hogy akkor mar inkabb Sportcity az Apriliátol.
    Nezz utána neten ennyiért kapsz normális mocit nem kinait.
    Most mivel nekem nagyon megtetszett a CBF amivel vizsgáztam ezért elado sorba kerül az enyém.
    2004 24000 km. 200ccm 4t 13kw. 310.000 Olasz papírokkal.Szép allapotban van.
    Magyarországon eddig nincs okmánya de mar mentem vele 100km-t.kb 110.000 minden névre irva biztosítással.
    Minden cserélve,Gyertya ,olajak,Extra oldal sztender.Ha érdekel megtalalsz.
  • Benel
    Nekem most új kedvencem van a robogók körében:
    Velvet 250

Velvet 400

Egész szépek szerintem. Le kéne tenni a nagymotor jogsit
  • skate00
    érdekes, 99-ben már hogy tolták

• skate00
    szép darab
  • neevous
    Szerelmes lettem.

• JaSoN HuNTeR #5476
    király nekem is ilyenem van :)
  • zsoca94
    Új képek

• Viktor198
    köszönőm a tanácsot egy pár órával később be tudtam rúgni most üzemel de azért elviszem szervizbe
  • pszihopata
    leírtam pár erre a tipusra jellemző hibát

ha ezekkel nem mész semmire akkor vidd szerelőhőz,azt azért ne várd hogy kezedbe fogod a csavarhúzót én meg a fórumról irányítom a kezed

a netes segítséggel csak olyan ember tud mit kezdeni akinek vannak már alapfokú szerelési ismeretei

/ha pl. azt írtad volna hogy lekaptam a variofedelet és szárazság van bent,akkor tudnám hogy érdemes volt gépelnem/
  • Viktor198
    és hogy hol tudok hozzá alkatrészeket venni? :)
  • Viktor198
    le tudnád nekem írni hogyan orvosolhatom a problémát??
  • pszihopata
    jah és ha sok rugdosás után száraz a gyertya akkor bal oldali főtengelyszimmering-az is gyakori náluk
    ilyenkor meg kell nézni kívülről nedves-e
  • pszihopata
    mennyi a kompresszió?

én mértem suzukiban 8-at,aztán csak egy ép gyürü volt rajta
    nagyon szereti tördelni a gyűrűket,és hamar el is kopik a hengere

suzuki betegség
  • Viktor198
    Sziasztok van egy 2001-es suzuki zillion uw 50-es robogóm akármit csinálok vele nem indul néztem a gyertyát szikra van kompresszió van valaki nem tudna segiteni mi lehet a probléma??
  • Benel
    Gondolom azt szeretitek a legjobban amikor az ember mondja meg nektek hogy mi a baja :D
    Bizonyos zörejek vagy egyéb nem normális működés simán eltérítheti a laikust a valódi problémától.

(kicsit off ez: nekem egyszer az astrán zörgött zúgott a JOBB első kerék. Mondom tutti kerékcsapágy és tuti jobb első mert onnan jön a hang. Otthagytam ismi szerelőnél, 10 perc múlva hívott hogy a BAL első kereket meglazították, valszeg le akarták lopni csak megazavarta vmi őket, meghúzta és jó. XD Valahogy úgy átvezette a rezgés a futómű hogy jobb oldalt volt hallható.. )off vége)
  • pszihopata
    itt találhatók hasonló tanulságos leírások tippek,mielőtt valaki hülye kérdésekkel bombáz,vagy még rosszabb esetben tudás nélkül farigcsál otthon olvasson utána az aktuális dolgoknak!
  • pszihopata
    olvasnivaló:

'Hozzánk került egy robogó, beállt hengerrel.
    Minden gondos szerelő választ egy túlméretes dugattyút és szakműhelyben hozzá furatja, hónoltatja a hengert.
    Egy ilyen komoly hibának mindig van előélete.
    Az új dugó és henger felszerelése után minden esetben érdemes megnézni az olajozást.
    3000RPM/5Min/1ccm kell, hogy pumpáljon a nem szabályzott olaj szívattyú, PL: 3KJ Jog
    Mi esetünkben ez rendben volt. Tovább kerestük a hiba okát.
    Szemrevételeztük a lendkerék oldalon a szimmeringet, kopottnak tűnt, nem volt éle, kicseréltük azt is.
    Jól működő szimmeringeknek a kétütemű motorok világában nagy jelentősége van.
    Főleg mostanában mióta bizonyos arányban keverik a bioetanolt a benzinhez. Robogóknál sok bosszúságot okoz ez az anyag. Agresszívan támadja a tömítéseket szimmeringeket, gumialkatrészeket.
    Természetesen a variátor felöli oldalon is meg vizsgáltuk a szimmeringet, itt is kopottnak ítéltük meg,de ez mellett még a megengedettnél nagyobb játékot(hézagot) diagnosztizáltunk, de más dolgot nem tapasztaltunk.
    Szerelő kollégánk a szétszerelés mellett döntött, kiderült nagyon helyesen tette. (20év rutin van mögötte.)
    Ekkor látjuk, hogy a főtengely csapágynak a golyós kosara sérült, törött, hiányzik belőle egy darab,gördülő testek el vannak színeződve, láthatóan felhevültek.
    A hiányzó darabot a forgattyús házban találtuk meg beékelődve a karterház és a főtengely sonkák közé.
    A csapágy ilyen mértékű károsodásához vezetett a hibás főtengely szimmering.
    Fals levegőt szívott a csapágyon keresztül, ezáltal a csapágyat nem csak a poros szűretlenlevegő érte, hanem kenést sem kapott megfelelően, ez az oka a felhevült golyóknak, későbbi kosár sérülésnek.
    Utóirat: Főtengely szimmeringek elhasználódásának az első jelei a karburáció megváltozása.
    Tehát óvatosan az olyan dolgokkal, hogy "csak egy kicsit állítani kell a karbin"- mondja a kuncsaft.

• Web mester
    Köszi, már megoldódott.
  • RYO21
    És azt elfelejtettem még írni, hogy alig megy 65km/h-vel.
  • skate00
    rat, teherjog
  • Gerypapa 95
    7 cm
  • Web mester
    100as Benelli K2-nek milyen hosszú a sztendert tartó rugó? Mert elszakadt menet közben, így nincs meg a rugó hogy lemérjem, Egü üzletben meg ez volt az első kérdésük...
    Köszi
  • pszihopata
    kérdés hogy milyen fordulaton dolgozik a dombon

ha túl alacsonyan akkor igen az amiket írtál,de egyátalán nem biztos hogy az a baj

szinte bármilyen hiba okozhat teljesítményvesztést,ezt még a gyakorlatban sem könnyű megállapítani ne várd hogy innen én megmondjam mi a baja

beállítás-gyűrűk henger-kipuf. -karbó stb.
  • Czicsa
    Egy kérdés! Hogyan lehetne nyomatékosabb a motor? Hengercsere nélkül! Úgy értem, hogy ne haljon meg egy kisebb lejtőn! Könnyebb görgő? Erősebb kontrasztrúgó? Sík talajon jól megy, azzal nincs gond! :) Lehet hülyén hangzik a kérdés, de idegesít, hogy nem tudok normálisan motorozni egy dombos-hegyes vidéken!
  • pszihopata
    hagyjál
  • pszihopata
    én már mentem gázüzemű jog-al,csak alpjárati gondjai voltak amúgy tökéletesen működött

a sisaktartóba volt beépítve egy kicsi kemping gázpalack+kistraktor reduktor
  • skate00
    van ez az oldal ahogy nézem elég sok cucc van, áránylag olcsón, lehet találni egykét jó cuccot pl találtam Stage 6 R/T verseny első teleszkóp szett, új, 65, bolti ára 85 e
  • SimonCar
    szétpukkanna.
  • skate00
    am tom hogy Fake, de lehetséges a tuning robeszt 15 ezerig pörgetni ,
    szentem egy team 2 setup al, meg egy nagyon jó belsőrotoros gyújtással megoldható, szíj nélkül meg mégkönnyebben, annális könnyeben egy italkit selettra gyujtással aminek elég könnyű a "lendkereke", meg elektromos vízpumpával.
  • SimonCar
    Aprrilia
  • SimonCar
    ja de azt még hozzáteszem hogy gyakran leforgatom 12-15 ezerig :)
  • SimonCar
    de hogyha kissebb a fűtőértéke, akkor a hűtésgond megvan oldva. Ha több kaja kell a mótórnak belőlle akkor megnövelem a benzinmennyiséget, de hogyha alapból nagy kompressziójú motorom van ami megy 95 össel is de 100 assal sokkal jobban megy az többlet üzemanyaggal etanolall mégjobban menne. Csak nembiztos hogy olyan kenése lenne mint benzinnel. Legfeljebb több olajat adok a keverékbe. Szerinted?
  • skate00
    lehetséges lenni, 2 t be Pb gázt tenni ? XD
  • Falkon
    Szívat titeket. Nagyon sok topiba csak a hülyeséget ontja!
    Attól még bírom, mert semmi káromkodás, de úgy feltudja húzni az embereket!
  • pszihopata
    baszki az etanol fűtőértéke kisebb mint a benzinének,mi a fasztól menne jobban?
    nem véletlenül eszik belőle többet egy autó

az hogy az oktánszáma magasabb csak annyit jelent hogy később robbanik be öngyulladással

a pb gáz ugyanilyen,a fűtőértéke kisebb az oktánszáma a 106-osnak felel meg

• RYO21
    mid van? RS, TZR vagy agyontuningolt robogód?
  • SimonCar
    magyarázza már el valaki hogy miértnem lehet 2 ütemű blokkba ami forog 15 ezret tenni etanolt? Tuti erősebb lenne tőle.
  • pszihopata
    négyüteműt kipufogóval nem tudsz tunningolni

az átlag 125-150-es robogók 100-at tudnak elég az

ne kúrd el azt ami jó!

• bandika69
    Na akkor most mi is van fiuk? Én ugy látom a kinti motorokon 99% más a kipufogó azért gondoltam ezzel kéne kezdedi a tuningot vagy nem?
  • pszihopata
    aztán miért kéne főfúvókát cserélni benne?

hogy elálítsd a levegő-benzin arányt?