Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi a segítségeket majd írok 😊

pszihopata
nem

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
gázon égesd ki a gyertyát

chicco
Psziho

Kulfoldi oldalakon olvasgettam,hogy Polini varioval kb 1 masodperccel jobb gyorsulast ert el 1 faszi Kanadaban.

Aprilia sportcity 200 4T.Szerinted erdemes ilyesmire kolteni gy csak a gorgoket csereljem meg a szijjat.
24k van most a mociban.

chicco
Soha nem lattam meg kozelrol ilyen ketyeret.De a szokasos vegignezest javaslom.
Vacuum Ha meg van az uj gyertya probalj betolteni 1 pici naftat a hengerbe hatha bedugult valami es jarasnal atszivja.
Majd ird meg mire jutottal.

van egy kínai 4t robogóm. tegnap mentem vele pár kört és leállítottam. pár perc múlva megint beindítottam és kb 5 másodperc járás után leállt. azóta meg se nyekken. hiába rugdosom nem indul. szikrát kap de olyan mintha nem középen adná le a szikrát hanem oldalt. holnap fog kapni új gyertyát. DE! azt csináltam h kicsavartam a gyertyát és befogtam a gyertyalyukat az ujjammal és rárúgtam párat. az ujjam ugyan olyan száraz maradt mint elõtte. nem kellett volna benzinesnek lennie? a karburátor minden lyukát kompresszorral kifújtuk, a gyertyát megpucoltam de semmi. mi lehet a baj?mitõl nem kap benzint?vagy nem ez a baj? a benzincsövön szépen folyik a benzin a karbiba de a henger mégse kap benzint. elõre is köszi. ui.: ne írjárok már azt h azért mert kínai <#vigyor3>

Hassan B
Igen, értettem, nem akarom kitépni a tüskét... <#idiota>

][ &#1042;&#1040;&#1047; ][

pszihopata
'elég legtöbbször kihúzni a helyérõl"

-ezt úgy értem hogy csak a karburátoron a helyérõl,nehogy félreértsd

Hassan B
Értem. A karbi ma ki lett takarítva, nincs eldugulva, megnéztem. Szerintem a szívócsonk sincs repedezve, az gondolom gyengébb szívást okozna, viszont mikor szûrõ nélkül próbáltam meg indítani érzésre elég korrekten szívott.

Az olajozást és a fagyasztós próbát majd holnap megcsinálom. <#eljen>

pszihopata
a szivatópatron ritkán szarik be

elég legtöbbször kihúzni a helyérõl befújni wd40-el és visszarakni mert megszorul a henger v. a tüske

a karbó alsó csészélyében a pici furat szokott eldugulni,így a szivató kamrája nem kap benzint

a gumi szívócsonkot is meg kell nézni ha repedezett akkor csere

az f10 az jog ott ezek szoktak hidegindítási gondokat okozni

Hassan B
Hát ez van, akkor lehet, hogy most tettem tönkre. Azt hittem hogy a szabályzó rajta kívül van, és amikor áramot kap akkor mozdul. Mindenesetre most jár szépen( persze alapjáratot még kell majd állítani ), hogy hogy fog indulni az pedig majd holnap kiderül.

Köszi ezt a leírást is, majd kipróbálom, hátha még mûködik.

pszihopata
hogy kinyit-e hidegen azt meg úgy lehet megnézni hogy ha benne van a fészkében alulról /csésze felõl/ bele kell fújni a felfelé vezetõ csõbe

nyitva kell lennie,jó másfél perc gyújtás után kell zárnia

pszihopata
elõbb jó lenne tudni hogy mûködik a szivató-nem?

be kell tenni a mélyhûtõbe fél órára majd megmérni tolómérõvel a tüske mennyit áll ki

rádugni a csatit a motorra gyújtásra tenni és jó egy perc múlva újra megmérni

a második mérésnél jó másfél miliméterrel jobban ki kell állnia a tüskének

ha rákötötted a 12v-ra jó eséllyel kinyírtad a fûtõszálat benne

Hassan B
na visszatette ma karbit, az alapjárat és levegõcsavar is kb 3 - 3,5 fordulattal vannak kifelé és most kis gázra egy-két próbálkozásra indult. Leállítóm, egy-két perc után egybõl pöcc-röff. Most kérdés hogy ha áll egy kicsit akkor utána indul-e.

Megyek is egy próbakört, köszi mindenkinek az eddigi segítséget!

chicco
Probald meg befogni a legszuro hazad beomlojet

Hassan B
Igen valószínû hogy az elektromos szívatóm is meghalt. Kiszereltem karbival együtt, rákötöttem 12v-ra, de meg sem moccan. Lehetséges hogy alapvetõen csak ennyi volt a hibája, majd kiderül, még kitakarítom a karbit aztán megy vissza. Utána kis gázzal elvileg indulnia kéne ha rossz is a szívató, nem?

Hassan B
Értem, köszi! Az túlzás hogy az enyémen minden jó lenne, most például nem is indul. Gyújtás van, új gyertya, benzint kap, tisztítottam a szûrõt/pumpát, mégse megy. A következõ tippem a karbi, ezért is állok neki.

#5333: igen értem, pont ezért mondom hogy vicc hogy ugyan ezt mondta rá. 😄

pszihopata
tudtommal 1.5 kifelé,de új motoron is más és más beállítás a jó pláne használton

csak akkor tudod belõni ha minden más oké,ha nem jó 0.5-3.5 fordulat között akkor valami más gond is van

Falkon
<#hehe><#hehe>

Jó de õ robogó szerelõ. 😄

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Hassan B
Apám is ezt mondta, hogy a zsigákon régen így állították. 😄 Na majd meglássuk.

Falkon
Nekem azt mondta a szerelõ, hogy a 12-es dellorto-nak 2,5 fordulat a gyári.

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Hassan B
Köszi, de muszáj lesz tekergetnem is, mert most sincs jól beállítva. 😄

skate00

+ a végére egy ráadás <#mf2>

chicco
Es ha valaki tuningolna Derbit van 1 komplett kittem.
komkretan ez EBS blokk.

EBS vagy EBE 2000-05ig

chicco
Nem kell semmit eltekergetni.Ha leszeded az uszo hazat az uszo tengelyre vigyazz.
Szokasa ,hogy kicsuszik es mar vesztettem el 1 ket kemeny percre.Aztan kiderult,hogy a ruham redoje kozt volt.De akkora mar 3m sugaru korben 2 szemely kereste rajtam kivul.

Celszeru tiszta korulmenyek kozt 1 nagy rongyon Szilvi kendon vag valamin szetszedni,

Robbantott abrat talalsz
itt

Hassan B
Üdv!

Neki kell esnem a karbim takarításához (Malaguti F10 - elvileg dellorto 17). Esetleg van valami tipp hogy mire figyeljek oda kiszerelésnél? Valamint... utána újra kell állítanom a szabályzó csavarokat, van valami alap beállítá, amivel biztos be tudom majd indítani? Azt tudom, hogy üzem meleg motornál kell ezt pontosítani, de valami alapbeállítás gondolom kelleni fog indításhoz.

Gerypapa 95
persze

hellotok
robogokon lehet allitani a lámpán ho lejjeb vigyen ?
pszihopata
290

laci 700
Csá!
Nemtudjátok hány mm-es hátsó teló kell a 2007es aprilia SR50 street-re?
Thx!

hugó bá
naja meg kigyorsításkor a talajra tudja vinni az erejét,meg lehet figyelni hogy távolodik a kanyarok végén

az ezeres hiába rongyol csutkafékkel a kanyarokba a kétütemû a hosszú iveivel aláz

csak nem robogós topicba való

Ezt am honnan tudjuk meg h elfogadták ezt a javaslatot?Vagy h mikortól lép érvénybe?<#nemtudom>

&#1082;.&#953;&#951;&#1090;&#1085;&#1091;&#945;.

skate00
hát ez egyértelmû, kisseb tengelytáv, súly, könnyebb befordítani a kanyarokba...
am a 600 asokkal is verik az 1000 esek, még egyenesben is.

neevous
Bocsi az offért.

neevous
2t vs 4t.

chicco
Nincs mit.

chicco
Akit erdekel 1 tatyo

http://www.kepesmotor.hu/motoros_taska_doboz/p437304

Gerypapa 95
igen az korrekt , de a többi ..

<#eljen>

Bár a hátulja, az ülés utáni rész az eléggé szép! Kicsit gyorsaságis.

Gerypapa 95
fostalicska , kurva ganéul néz ki szvsz

skate00
kép.

skate00
nem. B vel.

Ezt nemvágom. Akinek van jogsija segédmotoros kerékpárra, az vezethet 125öst is?

Na tök zsír lenne😄lehet h eladnám a vasat és vennék egy rs125öt😄vagy egy mitot vagy r 125öt😄

&#1082;.&#953;&#951;&#1090;&#1085;&#1091;&#945;.

skate00
Van remény.<#vigyor4>

grebber
Remélem elfogadják és akkor végre sok évi jogsi nélküli száguldozás után lesz értelme letenni a jogsit!

Next PC upgrade: 2022

neevous
Az Országgyûlés iromanyszám :
/2010. ( . . .) OGY Érkezett: 2010 ALIG 03.
határozat a
A „B” kategóriás jogosítvánnyal vezethet õ gépjármûvek körének meghatározásáról
1. Az Országgyûlés – a gépjármûpark folyamatos bõvülésére tekintettel, a
közlekedésbiztonság növelése érdekében, továbbá az európai szabályozással való összhan g
megteremtése céljából – felkéri a Kormányt, hogy a „B” kategóriás gépjárm ûvezetõi
engedéllyel vezethetõ gépjármûvek körét terjessze ki a 125 cm 3 hengerûrtartalmat és a 1 1
kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpárok kategóriájára .
2. Ez a határozat a közzététele napján lép hatályba .
Indokolá s
A közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és
visszavonásáról szóló 35/2000 . (XI. 30 .) BM rendelet 2. számú melléklete szerint bármel y
nemzetközi kategóriában megszerzett vizsga alapján az adott kategória-jelzésen túl
segédmotoros kerékpár, lassú járm û és pótkocsija, kerti traktor, állati er õvel vont jármû, a
„B”, „Cl”, „C”, „D1”, „D” kategóriában megszerzett vizsga alapján : mezõgazdasági vontató
és könnyû pótkocsija vezethet õ.
A rendelet 1 . sz. mellékletében szerepel, hogy az „Al” alkategória jogosít a 125 cm 3
hengerûrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott
motorkerékpár vezetésére .
A kismotorok vezetéséhez tehát mindenképpen vezet õi engedély szükséges . Jelenleg akinek
„B” kategóriása vezet õi engedélye van, az csak az 50 cm3-t meg nem haladó henger ûrtalmú
motorkerékpárt (segédmotoros kerékpár) vezetheti .
A korlátozás ilyen mértékû meghatározása azonban nem indokolt sem szakmai, sem
nemzetközi szempontból, így a javaslat szerint a 125 cm3 henger ûrtartalmat és a 11 kW-o s
teljesítményt meg nem haladó hajtómotorral ellátott motorkerékpár „B” kategóriás vezetõi
engedéllyel lenne vezethetõ.
E szabály bevezetésének eredményeképpen egyre többen használnának kismotort a város i
forgalomban, ezzel csökkenne a torlódások kialakulása, a parkolási gondok nagyba n
enyhülnének, végs õ soron a városi közlekedés dinamikusabbá válna, az emberek pedig a
közlekedés e fajtájának elterjedésével id õt és pénzt takaríthatnának meg.
H/. . . .
Volner János
országgyûlési képvisel õ
képviselõi önálló indítvány
dr. Schmitt Pál
az Országgy ûlés elnöke részér e
Tisztelt Elnök Úr !
Mellékelten - a Házszabály 87 . §-a alapján - benyújtom a „B” kategóriás gépjármû vezetõi
engedéllyel vezethet õ gépjármûvek körének meghatározásáról készített határozati
A javaslat indokolását mellékelten csatolom .
Budapest, 2010. augusztus 2.
Tisztelettel :
Volner János (Jobbik)

skate00
Leo Zx,

<#wow3>
hugó bá