6802
Robogók!!:)
  • fifi
    dugulás
  • pzolika978
    Erről az olajról mi a véleményetek?
    Favorit 2T full syntetic
  • tviktor91
    Na!
    Még egy érdekesség most az Aeroxal kapcsolatban.:
    Megyek majdnem nyélgázon 90-el..egyszer csak elfogy a lendület és hiába húzom neki elkezdek lassulni...imátkoztam hogy ne álljon meg mert még vagy 5km-re voltam otthontól..aztán 40-50nél megállt ez a lassulás és megint reagált a gázadásra,de már nem húztam neki csak tartottam ezt a tempót...Utána poénból az utcánkban megnéztem hogy működik e minden és igen ugyanúgy gyorsult megint 90-95-re.:SS Ez mi lehet?
  • Benel
    Nem tudod véletlenül a kínai karbinak amit vettem tőled hogy mekkora a főfúvóka mérete? Szétszedés előtt gondoltam megkérdezem
    thx
  • volvo
    De bepereltem, és azt mondta hogy ő is így vette nem tudott rólla, de ő fizette az eredeti új motor 50% át.
    De még így se esett jól hogy átbasztak.
  • volvo
    Az a baj hogy én egyszer vettem, egy yamahát amiben ez a motor volt, és kiderült hogy szétesett 500 km után és mondta a szerelő ez vmi koppintás, mert a kínaiak is ugyanezt a mtort gyártsák de mégsem ugyan az.
    De a szerelő nem vette vissza pedih 300 ezer volt.
    Gondolom kicserélte a gagyi motorra.
  • Zsolti9014
    maximum talán a Minarelli veszi fel vele a versenyt. ;)
  • RYO21
  • Amatorversenyzo
    a Mineralli blokkoktól nincs jobb.
  • pszihopata
    nem emel ki a kuplung rendesen,feszíts a bowdenen
  • tviktor91
    Valami okos ember válaszoljon pls.:

Yamaha DT 125-ről van szó>>>Miután beteszem egyesbe,nem tudom kivenni üresbe..felváltás sikerül,lefelé is megy szépen...de egyesből üresbe egyszerűen lehetetlen betenni:S
  • Amatorversenyzo
    Aeroxot kell venni.
  • krisz940122
    na ma szétkaptam, járattam, és hallottam egy jellegzetes szívóhangot. megnéztem és a levegőcsavar hiányzik a karbiból. elhagytam vhol. Amit leírtam azt csinálhatja emiatt? és honnan tudok szerezni ilyen levegő állító csavart?
  • Web mester
    Szeva! Vedd meg a 100-as Benelli K2-esemet. Az vígan megy 80-90-et.
    Ha írsz egy mailcímet, küldök róla képeket is.
  • Bacsa Szabolcs
    http://kep.psharing.com/590359.jpg

http://kep.psharing.com/590360.jpg
    nah it a kép....

ha két szineset öszekötöm akor van index,féklámpa,stb... de szikra nuku
    ésvan egy fekete fehér meg fekete piros ami a trafohozis mászik belöle...
    és van egy fekete fehér leghátul a vázon mint test!!
  • Bacsa Szabolcs
    hát nemtom 50 es meg fingomsincsehez a motorhoz me ez egy öskövületi motorxD http://www.suzukicycles.org/photos/suzuki
    history/1984/1984_Love3_red_500.jpg it a motorol kép egykori biztos fényes korábaxD de kül egy fekete piros kábelvan meg fekete fehér ami trafohozis megy meg egy piros narancssárga vezeték nah ezt a 4 kábelt kéne öszekötni hogy jolegyen de majd teszekfel a robogórol kpet hogymint áll!!
  • pszihopata
    ha zárlattal blokkolja a gyújtást akkor ha le van húzva minden vezeték akkor kell szikrának lennie

az 50-esek többsége ilyen
  • Benel
    ja tényleg, még kalimpáltam is :D
    Azon a szakaszon azért jobb is egy GT :D én ráálok ezzel egy 80-ra de még ígyis elunom az életem mire beérek a városba..

#6301 - használtautón nézz szét, ott le lehet szűkíteni a kört rendesen. De még ígyis annyi fajta van hogy szerintem egyszerűbb ha kinéztél valamit beszúrod ide és majd megszakérti valaki :)

#6302 - szerintem képpel megnő a segítség esélye semmiről a talánra :D
  • leipsig
    sztem a második. most jelen pillanatban én így használom a GT-t !
    ( megint láttalak a 11-esen, et4-es barátommal jöttünk befele)
  • Bacsa Szabolcs
    Sziasztok:D!!
    kelene nekem egykis segitcség:)

kaptam egy suzuki love tree tipusu robogót!!
    és abba kéne segiteni hogy a hülyék!xD szét tépték a gyujtás kulcsnál a kábeleket me a kulcsot beletörte a marhálya!! és hogylehet összekötni hogy induljon???!!
    a segitcséget elöreis köszönöm:) ha kel rola kép teszekfel rola!
  • somikoma
    Hali.
    Milyen motort tudnátok ajánlani 80-125 ccm körül?
    Az lenne a terv, hogy 4-es főútra is "bátran" ki merjek vele menni, ergo 80-90 körül menjen. Ne azon parázzak mikor tolnak le. ( Jó persze, így is letolhatnak, de szerintem 90 körüli tempónál kisebb a sanszom, mint 50-el.)

Lehet váltós is akár..
    Hazsnáltra gondoltam, viszonylag olcsón.
    ( Látom feljött a jogsi téma is, nekem is csak B-s van, de nekem nem gond akár a 100ccm körüli sem. )

Köszi.
  • krisz940122
    köszi a segítséget. azt figyeltem meg, hogy a vákuumcső elég lazán van a szívócsonkon, néha már esett is le. nem lehet h itt szív több levegőt? mert nem mindig csinálja, csak néha, sőt ezt egy hete kezdte el, azelőtt egyszer sem csinálta h fulladozott volna. minden esetre hétvégén szétkapom :)
  • pzolika978
    Igen ilyen, bődület, hogy ebbe a kis motorba 8 literes tankot tettek előre.Viszont nincs kesztyűtartó. Az enyém kicsit fáradtabb külsővel, de így remélem nem lopják el.
    Azért vettem meg mert ismerem a srácot akitől vettem, és tudom, hogy motorikusan mindig odafigyelt a mocira. Amiket néztem egyébként neten 70%-ban nem működik a km órája. (általában egy spirál 1000-2000 HUF)tehát ki lehet cserélni, ha mondjuk a meghajtó szar az húzósabb, de az ritka. De így el lehet hitetni a km óra állást. De amikor kérdeztem, hogy mennyi van a motorba akkor mindíg mondtak, egy 20-30E km közötti számot. Én amikor közöltem, hogy a robogómba egy év alatt beletekertem 8000Km-ert akkor meg hüledeztek.
    6293:
    Hát szerintem is az első a szerencsésebb, és jobban elsimítható, de ha valami történik akkor bizony nagyon sokba kerülhet/okirathamisítás, stb./ és a biztosító sem fizet akkor sem, ha nem te voltál a hibás. Tehát eléggé necces. Nekem az volt a szerencsém, hogy amikor elcsapott az autó akkor pont egy 50-es neossal mentem, amit kölcsönbe kaptam. Akkor nekem pont egy Yamaha maxterem volt, amit haverom szervizelt és egy hétre odaadta a neost, ha a maxterrel csapnak el, akkor nagyon sz@r helyzetben lettem volna. Ezért is vettem meg a kis centrot.
  • pszihopata
    aki az ítéletet írta eléggé el van tájolva:

'motorja: 4 szelepes, OHV, nincs lánc elméletileg fogaskerék hajtja"

2 szelepes és ohc lánchajtású vezérlése van
  • pszihopata
    persze elég sok minden más is lehet,interneten keresztül nem könnyű motort javítani:)
  • pszihopata
    túl sok a levegő a motornak,pontosabban kevés a légszűrő előtti fojtás

szerintem mikor rárántod a gázt a gyorsítófúvóka fecskendez és ilyenkor elindul a főfúvókán is a feláramlás,de egy bizonyos gázállás után már összeomlik a vákum

a legegyszerűbb hogy szigetelőszalaggal betekered a sportlégszűrő felét hogy ne kapjon annyi levegőt

de én visszatenném a gyárit
  • krisz940122
    psziho tudnál ebben segíteni?
  • pszihopata
    a foresight 250 a legjobb nagyrobogó,isteni futóművel finom örök életű motorral
    amiket eddig behoztam kintről,mindegyik tulaja /természetesen csak akik a környéken laknak és visszajárogatnak/ ódákat zengenek hogy mennyire szeretik
    nem is drága a piacon,lényeg hogy gyári fényezésű legyen

6293
    hiába súlyosabb,szerintem az elsővel simán megúszhatod figyelmeztetéssel ha sikerül fogadkozni és kidumálni /álltalában sikerül/
    az utóbbi verzió az tuti feljelentés+bírság

• Benel
    amúgy azon gondolkodom melyik a nagyobb szívás ha megállít a rendőr:

- 125ös géppel menni rendszám nélkül, hamis biztosítással (kismotoros) stbstb, B jogsival
    - 250 rendszámos géppel menni, névre írva, érv. biztosítással minden tiszta stb - csak éppen B jogsival (még)

• Benel
    szinte MINDEGYIK kis robogó(de sok 125-150-es is) km állása érdekes módon 13.000 és 19.000 között mozog

épp ilyeneket nézek tavasszal lehet váltás lesz.(vagy előbb)
    népítélet szerint nagyon jó gép
    De hát ez a 18.000 ebben is :D 13év alatt, az 1385km évente, mégha csak jó időben használjuk ami kb 6 hónap, akkor is havonta 64km
  • Benel
    fasza. Le is lehetne venni használtautóról a km állás sort..
  • pszihopata
    az ilyen gépekben 35-40 ezer minimum van,amíg nem 3-assal kezdődik biztosan nem állnak neki tekergetni

ez a maximum 29000-et futott motorok országa,5 évestől 30 évig

de elég megnézni a használtautón az autókat,minden 20 éves autóban annyi a kilóméter mint az 5 évesekben

ebben a ducatóban 780 ezer van,lekérdeztem mert meg akartam venni

• pszihopata
    nem az 1-4-9 csak akkor mozdulhat ki ha már a kilencesek tekerik

attól ez még 5 km-re van
  • RYO21
    Lehet hogy hülyeséget mondok, de szerintem ez itt rendben van. Az 5-ös azért áll úgy, mert mingyárt át vált 6-ra a négyes pedig 5-re fog, mert kb még 5 km és 15000 lesz.
  • pszihopata
    persze hogy szerelik,simán feltehető a gépre
    de a gumis dolga a gumiszerelés,ha nem tudja adja is vissza az ipart:)

én 2 csavarhúzóval is felteszem ha kell,gumiszerelő vas is létezik max felrakja azzal
  • pszihopata

ezen a fotón remekül látszik milyen mikor visszaugrasztják a számokat a kilóméterórán,össze-vissza állnak

magyarország így szeretlek
  • Benel
    annak elöl van a tankja? :O

ilyen az?
  • pzolika978
    Köszi, Ma mentem vele egy kicsit / 40km-ert, hogy megnézzem a viselkedését. Mivel egy hónapja nemvolt használva az akkut feltöltöttem,így már önindítózni is lehet.A hátsó fék bovdene kicsit szorult úgyhogy hátul kapott egy kis wd40-et, most már rendesen megy Belenyúltam az estébe is egy kicsit, és a világítása az nagyon gyér.
    A sisaktartó viszont bődületes hála annak, hogy a tank elöl van, még a zárt sisakomat is elnyeli.
    Más:
    Ez az első 2T robogóm (eddig125-150 4T-im voltak)és nincs igazán tapasztalatom, hogy milyen az ideális közlekedés vele, mikor fogyaszt normálisan.Nekem kicsit furcsa a "lassú" tempó (kb. 55-60 km/h-val használom).
  • krisz940122
    van egy 4 ütemű 50-es robogóm, és mostanában azt csinálja, h gondol egyet és elkezd lassulni, sportlégszűrő van rajta, és hallom h a karburátor visszadurrog, és ahogy egyfolytában húzom a gázt, csak megy vissza a fordulatszám, durrog a karbi, meg lassulok lefele. néha magától elkezd újra gyorsulni, de vmikor teljesen vissza kell engednem a gázt és újra kell húzni, hogy menjen normálisan. de vmikor ez se segít. néha ha rájön, hiába engedem el a gázt meg húzom újra, csak lassul, meg durrog a karbi. de vmikor semmi baja. vmikor megy rendesen, jól húz, csak néha jön rá. ez mitől lehet? karbipucolás? előre is köszi a segítséget.
  • Benel
    10"-es robogó gumikat át tudnak tenni egy normál gumisnál? Vagy valami speckó hely kell ahol ilyen kicsikkel foglalkoznak.
    Megvan a fehérperemű sava garnitúra