6802
Robogók!!:)
  • Benel
    ja ezt a stihl olajat robogóba mizériát énis hallottam sokáig, de valahogy sosem fogott meg :)

Robogót kb 250cm3-ig vennék, valami egyszerűbbet, onnantól felfelé már túlextrázzák mindenféle elektromos kütyükkel meg akkorák mint egy hajó.

pzolika grat a géphez, ha valóban csendes a motorja, akkor csak egyben van már :)

#6279-re: lehet biztonságosan menni a sorok között szerintem ha elég szélesek a sávok, és ha nézzük a lyukakat ahova esetleg átindexelhet(vagy csak átmegy anélkül) egyik sávból a másikba az autós. Olyanok mellett kicsit para. Meg ha viszonylag gyorsan megy a sor az is szar, egyre nagyobbat lehet esni :D
  • pszihopata
    ne is várjuk hogy kevesebbet egyen egy 50-es

a fogyasztás sosem köbcenti kérdése,hanem az elvégzett munka és a motor hatásfoka határozza meg

ugyanazt az embert viszi egy 500-as motor is mint egy 50-es miért várnánk hogy a kicsi kevesebb benzinből tenné ugyanazt,mikor a kicsi 2T tehát annak alapból rosszabb a hatásfoka és mivel teljes terhelésen megy még nem is az ideális nyomatéknál van használva

ilyen szempontból persze nincsen értelme kicsit venni,de ha már a fogyasztásnál tartunk nincsen értelme variós motort sem venni mert az legalább 20-30%-ot dob a fogyasztáson

sőt

én szervizelek nagy 500-as robogókat is,hiába fogyasztanak 4 litert a szervízköltségei sokkal magasabbak mint egy 50-esnek,több pénz áll benne ami veszti az értékét,esetleges bukásnál meg röpködnek a 100 ezrek

sok szempont van,az a helyzet
  • mobilfutar
    jó a meglátásod! Én tizen éve fuvarozok az országban, és több éve maxi robogóval motorozok, de nagyon azt látom, hogy merész kockázatos tempóval suhannak a motorosok a még akar jó tempos araszolos kocsisorok között.

más!

anno volt 50cm3 robogom is, de veszélyesnek tartottam a menekülésmentes 60 as tempóját. és az 5 literes fogyasztása is betett...(piaggio NRG powerDD volt)
    majd 250 es maxira cseréltem! városban is turáknál is 3,2-4,2 literből kijött a fogyasztása.
    jelenleg 400 al jarok es a fogyasztása 3,5-5,5 itt a 4,5l alatt siman lehet városban közlekedni!
    sajna az 50 es motorok fogyasztasa nincs arányban a nagyobb teljesítményű motorokhoz képest.
  • pzolika978
    OK! köszi,akkor majd megnézem valami robogós boltban. Egyébként stil, vagy makita olajat mondott. /a láncolaj az én fa@ságom volt, így estére/
  • pszihopata
    mi az hogy láncolajat?
    láncfűrész lánckenő olaját?-ezt a baromságot,az egy ragacsos szar

robogóba motorba való olaj kell,pumpás kenéshez való szintetikus olaj
    a márka nem igazán lényeges,fullszintetikus a legjobb

a stil-olaj is egy ásványi szar,fűrészbe való felejtsük már el!

egyébként a centro motorja minarelli /jog/ levegős hosszúblokk
  • pzolika978
    Megvettem egy centrot ma!!!
    Kipróbáltam, gps alapján 64-et ment, órája 75-öt mutatott.Kétüteműhöz képest nagyon kis csendes motorja van. Kérdésem lenne, hogy melyik a legjobb olaj bele? Ismerősöm azt mondja,hogy ő a scarabeoba láncolajat tesz. Az jó bele? Vagy van jobb nála?
  • pzolika978
    Köszi a választ. Holnap megyek megnézni egy centrot, csak nagyon félek, hogy kevés lesz nekem az 50 2T. Eddig csak 125, 150-es robogóim voltak, de ügyvéd ismerős mondta, hogy ha valami történik, vagy igazoltatnak és kekeckedik a yard az nagyon sokba kerülhet. Így most eladtam peoplet amit most vettem nemrég, és nézek valami 2T robogót.Nézegettem 50 4T-s motorokat is, de haverom mondta, hogy sokkal gyengébbek mint a 2T motorok.
  • Web mester
    Tegnap nyomtam bele fele-fele arányban 95-ösbenzint meg E85-öt. Menetteljesítményre ugyanazt nyújtja, de az alapjárat csak 10-20 másodperc állás után áll be, illetve álló helyzetből nagyobb gázadásnál van mikor megtorpan kicsit, olyan mintha le akarna fulladni de aztán elindul. Szóval asszem hagyom ezt a projectet, hosszútávon biztos nem jó neki...
    Mindegy, egy próbát szerintem megért. Most már azt várom, hogy a feketepiacokon árulják ár alatt a benzint, mert hamarosan eljön ez is.
  • pszihopata
    örök életü gép,max a sztender törik le néha

létezik egy indiai verziója is tommy-hero néven az ugyanúgy néz ki de a motorja eléggé más pl. nikasilos a hengere és más az elektronikája is azzal azért nem árt vigyázni
    puch hero néven is árulták azt
  • pzolika978
    Mi a véleményetek a Malaguti centroról? Mennyire strapabíró? Mire kell odafigyelni?
  • pzolika978
    Minden tolvajnak!!!
  • Higany
    Ha valaki Dombóvár környékén lakik és lát egy fekete-fehér Keeway Matrix típusú robogót, írjon a [email protected] címre, mert ma éjjel ellopták! Fotók róla: itt
    Köszönöm!
  • Higany
    Vegyél autót...
  • Web mester
    Hidd el mérlegeltem, meg még agyalok is rajta, de úgyhiszem egy próbát megér. Ha változik a hangja, vagy a menetteljesítmény, akkor leszívom aztán nyomok majd bele tiszta benzint. Az a gond, hogy egy nap, van hogy 100-120 km-t is motorozok, na mármost a 100as Benellinél ez az én esetemben egy teli tank benzint jelent, ami jelenleg bő 2000 Ft. És napi 2000 Ft, csak a benzinre az kicsit húzós... :S
  • pzolika978
    Azért mérlegelj mennyit spórolsz az E85-tel egy robogóban...
    Kérdésem lenne, hogy 50-es Scarabeohoz van valakinek szélvédő plexie vassal? Ha van akkor érdeklődnék, hogy mennyiért kínálja.
  • Web mester
    Mármint olyan értelemben, hogy futómű és gumigyilkos úttalan utakon kell járkálnom.
  • Web mester
    Jó, értem én a Te álláspontodat, tiszta sor amit mondasz. Meg nyilván itt a szezon vége, persze h nem éri meg többet adnod érte. De én naivan többre számítottam...
    Etanollal viszont lehet megpróbálkozok 50% benzin 50% E85 arányban, sok veszteni valóm nincsen, a munkám úgyis azt kívánja h széthajtsam a motort :(
  • pszihopata
    miért mit gondoltál, kicsengetek 120-at,aztán nézegetem márciusig és miután kipucoltam a karbót meg rakok bele új akksit /mert az tuti behal ha itt áll/ eladom haszon nélkül árában?
    sőt ha valami baja van még javíthatom az új mókusnak garanciában?

tudod,veszek helyette inkább svájci frankot,és még a helyet sem foglalja

etanolról meg elmondtam a véleményem elég egyértelműen-nem?
  • Web mester
    Szia!
    Hát az nagyon kevés. Annyiér nem adom.
    Egyébként szerinted a 100-as Benelli elviselné a bioetanolt? Ha nem is tisztán, akkor milyen arányban kevernéd a 95-össel?
    Tudom, hogy nagy ellensége vagy a bioetanolnak, de a közelgő 400 Ft fölé emelkedő üzemanyagár elgondolkodtatott kicsit...
  • Benel
    ET4 125cm3
  • Benel
    beszarás vétel, @ 150 rendszámosan

Valaki vegye meg a vespám :D
  • CoD23
    ez milyen típusú vespa?
  • pszihopata
    szeptember végén max 90-ért
    napi 5-6 motort hoznak,válogathatok bőven

június óta több motor hoznak eladásra mint akik venni akarnak,és ez így megy majd februárig
  • Web mester
    Amúgy a Benellit mennyiér vásárolnátok meg?
  • pzolika978
    Szia!
    Köszönöm a választ, igen a hétvégén megnézte haverom és a kipufogó szelepen kellett állítani. Most már csendesen megy.
  • Benel
    ráberheltem az LX4 kapaszkodóját hátra :)
  • pszihopata
    valószínüleg el van égve a kipufogószelep vagy nincsen szelephézag
    ha tolóüzemben is csinálja és rángat is,akkor meg a gyújtás
  • pzolika978
    Sziasztok!
    Vettem egy Kymco People 150 4T robogót, és az alábbi gondom van vele. Ha elveszem a gázt akkor visszadurrog a kipufogó. Mi lehet a probléma?
  • krisz940122
    Autós boltban láttam Unix 10w40-es olajat. Ez akkor jó lesz?
  • krisz940122
    Köszi a segítséget :)
  • pszihopata
    magammal nem alkudozom:)
  • Web mester
    Ha pénzbe megvenném, mi lenne a végső ára?
  • wicki
    ja meg olajlámpa is világít(ott) már kb fél éve. De pár centi olaj még azért volt benne.
    Vszeg dugó csere lesz, stb, meg henger fúrás, meg ki lesz pucolva minden.
    Jó kis erős gép lesz ebből, de utána majd vigyázni kellesz rá.
  • wicki
    Erről mi a véleménye a szakértő uraknak? :)
    Motoromon nem volt alapjárat, nem húzott rendesen, néha magától leállt miután meghajtottam.
    Aztán szétszedtük, kiderült, hogy ugye állt a motor pár hónapot levegő szűrő nélkül, és az összes por, koszt magába szívta az első indításkor, ami szépen benne is maradt, és hát a következőképpen fest a helyzet:

kép1

kép2

kép3

itt még egybe volt

itt már nem

Csoda, hogy egyáltalán még ment :)
  • pszihopata
    1-bármelyik 4T jó bele,de min 2000-ként cserélni kell /5W-40 a legjobb/

2-mindegyik nyikorog,ne foglalkozz vele

3-azzal se foglalkozz 6195'-hsz

4-csak bedugod

5-ha sok hallod,ha kevés akkor nem-utóbbi a veszélyesebb mert elégnek a szelepek /rá kell mérni/
  • pszihopata
    aerox-ot pénzért szeretném eladni mert elég piacképes
    beszámítani szarul tudom abba,legalább 70-et kérek rá,jobban nem megy
  • chicco
    5w 10w /30 40 motorolaj.Ha a kézikönyv betekert állapotban méreti a nívót akkor úgy (általában).Szelephézag kopogós lesz ha túl nagy ha kicsi akkor besül beég a szelep.De inkább nagyobbra kopik érthetően.Ne várj vele ne verje szét a csati felületeket.Nyikorgásra semmi tippem.
  • krisz940122
    Segítenétek? 4 ütemű 50-es kínai robogóm van. Lenne egy pár kérdésem:
    1: Milyen motorolaj kell bele? Mert mióta nálam van a robogó még nem volt benne cserélve olaj.

2: Amikor indulok el vele hátul vmi nagyon nyikorog. Volt már szervizben, ott kicserélték a szíjat, akkor elmúlt, de kis idő múlva újra elkezdett nyikorogni elindulásnál. Majd kicseréltük a kuplungot, akkor is abbahagyta de egy idő után megint előjött. Nincs erre vmi végleges megoldás?

3: Láttam egy videón, hogy cserélnek olajat a variátornál is. Az mit ken? A kuplungot? Ennek nem lehet köze a nyikorgáshoz?

4: A motorolajszintet hogy kell ellenőrizni? Megtörlöm a kis pálcát, aztán be kell csavarni teljesen majd ki, vagy csak bedugom és nem csavarom be? Mert hallottam már ilyet is meg olyat is.

5: Ha a szelephézag nem jó az miben nyilvánul meg? Ha túl kicsi vagy túl nagy h lehet észre venni menet közben? Tehát nem arra gondolok h megmérem, mert nincs most rá lehetőségem. A hangján vagy a menettulajdonságán észre lehet venni?

Nagyon szépen megköszönöm annak aki segít.
  • Web mester
    Látom a honlapotokon, hogy van egy kék Aerox 185-ér, mennyit kéne ráfizetnem a Benellire, hogy elhozhassam?
    Ha mondasz egy korrekt árat, a hétvégén lehet elugrom érte!
  • Web mester
    Pszicho! Eladó 50-es Aeroxod nincs véletlenül? Lehetőleg minél olcsóbban, Benelli K2 100-at esetleg be tudod számítani?
    Köszi!