Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pszihopata
magammal nem alkudozom😊

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Web mester
Ha pénzbe megvenném, mi lenne a végsõ ára?

ja meg olajlámpa is világít(ott) már kb fél éve. De pár centi olaj még azért volt benne.
Vszeg dugó csere lesz, stb, meg henger fúrás, meg ki lesz pucolva minden.
Jó kis erõs gép lesz ebbõl, de utána majd vigyázni kellesz rá.

mi ez a hang?

Errõl mi a véleménye a szakértõ uraknak? 😊
Motoromon nem volt alapjárat, nem húzott rendesen, néha magától leállt miután meghajtottam.
Aztán szétszedtük, kiderült, hogy ugye állt a motor pár hónapot levegõ szûrõ nélkül, és az összes por, koszt magába szívta az elsõ indításkor, ami szépen benne is maradt, és hát a következõképpen fest a helyzet:

kép1

kép2

kép3

itt még egybe volt

itt már nem

Csoda, hogy egyáltalán még ment 😊

mi ez a hang?

pszihopata
1-bármelyik 4T jó bele,de min 2000-ként cserélni kell /5W-40 a legjobb/

2-mindegyik nyikorog,ne foglalkozz vele

3-azzal se foglalkozz 6195'-hsz

4-csak bedugod

5-ha sok hallod,ha kevés akkor nem-utóbbi a veszélyesebb mert elégnek a szelepek /rá kell mérni/

pszihopata
aerox-ot pénzért szeretném eladni mert elég piacképes
beszámítani szarul tudom abba,legalább 70-et kérek rá,jobban nem megy

chicco
5w 10w /30 40 motorolaj.Ha a kézikönyv betekert állapotban méreti a nívót akkor úgy (általában).Szelephézag kopogós lesz ha túl nagy ha kicsi akkor besül beég a szelep.De inkább nagyobbra kopik érthetõen.Ne várj vele ne verje szét a csati felületeket.Nyikorgásra semmi tippem.

Segítenétek? 4 ütemû 50-es kínai robogóm van. Lenne egy pár kérdésem:
1: Milyen motorolaj kell bele? Mert mióta nálam van a robogó még nem volt benne cserélve olaj.

2: Amikor indulok el vele hátul vmi nagyon nyikorog. Volt már szervizben, ott kicserélték a szíjat, akkor elmúlt, de kis idõ múlva újra elkezdett nyikorogni elindulásnál. Majd kicseréltük a kuplungot, akkor is abbahagyta de egy idõ után megint elõjött. Nincs erre vmi végleges megoldás?

3: Láttam egy videón, hogy cserélnek olajat a variátornál is. Az mit ken? A kuplungot? Ennek nem lehet köze a nyikorgáshoz?

4: A motorolajszintet hogy kell ellenõrizni? Megtörlöm a kis pálcát, aztán be kell csavarni teljesen majd ki, vagy csak bedugom és nem csavarom be? Mert hallottam már ilyet is meg olyat is.

5: Ha a szelephézag nem jó az miben nyilvánul meg? Ha túl kicsi vagy túl nagy h lehet észre venni menet közben? Tehát nem arra gondolok h megmérem, mert nincs most rá lehetõségem. A hangján vagy a menettulajdonságán észre lehet venni?

Nagyon szépen megköszönöm annak aki segít.

Web mester
Látom a honlapotokon, hogy van egy kék Aerox 185-ér, mennyit kéne ráfizetnem a Benellire, hogy elhozhassam?
Ha mondasz egy korrekt árat, a hétvégén lehet elugrom érte!

Web mester
Pszicho! Eladó 50-es Aeroxod nincs véletlenül? Lehetõleg minél olcsóbban, Benelli K2 100-at esetleg be tudod számítani?
Köszi!

aha aha, pontosan !

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !

Sziasztok!
Piaggio Skippert 150 4t-t szeretnék venni. Tudtok róla infót mondni, hogy milyen, és mire kell odafigyelni? Köszi elõre is.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

Benel
a Metro után elõztél meg és Pomáz felé mentél a bekötõúton? Egy ilyenre emlékszem

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

délután láttalak, egy sötétkék Vespa GT-vel voltam lehet láttál te is

Sok csatornánál az a gond, nem tisztitják rendesen, és akkor egyszer csak árad a mocsok !

popzu
biciklis topikba írj be,ott keresték sokan a múltkor!

Sziasztok!
Valakinek nem kell esetleg brigéciol?Elég jó árban tudok😊

к.ιηтнуα.

Benel
hát igen ha már dylan, ehhez jól jött volna a B125..

Honda Dylan 125 Rendszámos

Benel
Elkondolkodtam hogy az ember mennyire megszokja a jót. Kb. 3 hete masszívan jó idõ van, így azóta csak motorral járok be. Hihetetlen idõket lehet nyerni fõleg Bp. határától befelé. Elképesztõ az a jármûmennyiség ami mellett elhalad így az ember.
Aztán amikor autóval kell mennem valamiért, már-már szétvet az ideg amikor torlódás van 😄 keresem a lukakat, hova lehet beférni stb aztán leesik hogy hé nem kétkeréken vagyok 😄 Motoron is mintha egyre nehezebben viselné az ember ha nem tud rendesen haladni, egyre gyorsabban és simábban akar eljutni a célig.

Vissza kell venni, le kell nyugodni, jön a tél 😄

Benel
aha 😊 minden reggel (8-9felé) arra jövök, haza meg 5 után.

pszihopata
a mito pályára való,az enduró terepre a robogó meg munkába járni-pont

ma láthattalak a szentendrein meg a 11-esen ?

Web mester
Én Mito-zok a robogó mellett. Igaz az sem kimondottan ilyen szar utakra való, de ez a motor magával ragadott, és szerelmes lettem elsõ látásra 😄

Web mester
Persze hogy el lehet vele menni, de nem mindegy, hogy milyen komfortérzettel... Futómûvük meg naná, hogy szar, ilyen szar utaktól; Örülök hogy még nem szakadt ki az elsõ kerekem.
Esõben meg nemnagyon kell motorozni...

chicco
akkor tényleg 4t.Sportcity 1 kor elindultunk Pestrõl 2 személy.Szentendre,Visegrád,Sturovo odaát fel Komáromig vissza az 1 esen Tatabánya érd, Budaörsnél tankoltam 209km re 6,57lityót.

max speed 120 volt átlag 90 két személy városon kívül.

tviktor91
4-5 literrel elmész vele...csuklódtól függõen.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

Benel
Ezis 2T 😄, többet eszik mint az autóm, és nincs annak semmi okmánya..

Menjen a pi*ába az olyan aki bejelöli hogy érvényes magyar okmányokkal, közbe 180/50-ként használt. Egyre divatosabb a használtautó.hun..<#boxer>

tviktor91

Benel
1. okmányok nélkül
2. 2T

A nagy hexagont csak azért linkeltem mert 170pénz és egy 2 év mûszakis nagyrobogó (250ccm)

pszihopata
enduró hogyne,esõben úgy nézel ki mint a disznó,szélvédelem-pakolóhely 0

egy 10-es kerekû robogóval is el lehet menni bárhol,feltéve hogy a futómûve rendben van
jog-dió stb. 90%-ának már rég beállt a telója meg kankutya mind a sok eséstõl

chicco
http://www.kepesmotor.hu/piaggio-robogo/p710739

hexagon 68huf

tviktor91
125-ös yamaha DT-m tökéletesen megfelel..még.<#ravasz1>
De legalább 50esként is lehet használni

Web mester
A másik meg a kerékméret. Így képrõl kb akkora kereke lehet mint egy Dio-nak. Ezeket nem a magyar utakra tervezték...
Szegény Benellimet én is már sajnálom, úgy dobálják a szar utak, hogy majd leesek róla, ha meg nem húzom neki, akkor a köcsög autósok leszorítnak az útról...
Szerintem nagymotor a nyerõ. Városban valami 250-es enduro az ideális.

Web mester
Szerintem ha a menetteljesítmény a mérvadó akkor ne robogót akarj venni, hanem rendes váltós motort. A-s jogsit úgyis olyannal kell letenni...

pszihopata
honda nes v. dylan a legjobb ha veszel egyet sosem ülsz másra mint hondára

Benel
Ja értem, igen az újabbak alatt már leader van.
Runnerbõl nyilván a 200 vagy 180 4T, de ahhoz még gyûjteni kéne, nekem is az tetszik a legjobban a 200-300ccm közöttiekbõl, mert kicsi viszonylag. De hát az 300ezer+ rendszámmal. 100-as roxot meg hagyjuk már 😄

pszihopata
gyárilag voltak honda blokkal szerelve,mert akkoriban a piaggio-nak még nem volt 250-es 4T blokkja

pszihopata
honda helix blokk,nagyon kényelmes motor bár a formája miatt eladhatatlan pont ezért lehet fillérekért jó vétel

nagyon jól véd az idõjárás ellen és alig fogyaszt-munkába járni ideális

tviktor91
Jaj ne..ennyiért ott vannak a gilera runnerek vagy 100as aeroxok.

Benel
Ilyet érdemes még venni? Tudom ronda mint állat, de legolcsóbb "nagymotor" lehetõség a piacon. A menetteljesítménye kompenzálná a kinézetét.

http://www.hasznaltauto.hu/motor/piaggio/piaggio_hexagon-5042572

Bár ebbe yamaha blokk van(?) azt írja épített, ez érdekes.. Gondolkodom nagyobbra váltáson. Ha egy ilyen megvan akkor meg úgyis kényszerítve vagyok hogy menjek nagymotor jogsira 😊
Egy 125-ös már nem elég úgy érzem, csak széthajtom a vespát is munkába menet...

Web mester
Nekem kb másfél éve szürke volt, akkor leengedtem és tettem bele frisset, azóta kb 4000 km-t mentem vele, és semmi baja.

peugeot speedake-et tervezek venni.
valakinek van vele tapasztalata?

tviktor91
Aerox-omnál új hiba lépett fel.: Nem mutatja mennyi benzin van még benne...Mit kell cserélni? Az órán minden más mûködik.

Benel
Nekem meg egy ideje furán indul az ET4 hidegindításkor (kb egy nap állás után) Kicsi gázhúzások után indul pöccröff de le is áll. 2-3szor ezt eljátszva már életben marad, de kell neki a gázfröccs egy ideig így is különben leáll. Mintha nem lenne emelt az alapjárat vagy nemtudom. Utána már jó az alapjárat, de egy ideig alig használható még melegítés után is mert gázadásra összevissza fulladozik-ezen mondjuk hamar túlesik, csak pár perc. Régen nem volt (ennyire) ilyen.
Meg ha pl. sokat megyek vele egyhuzamban, leállítom, majd újraindítom késõbb (még forrón) akkor ugyanígy leáll ha nem játszok a gázkarral.

Nah valószínû, hogy megvan a hiba. A hátsó teleszkóp nyikorgás közepette néha "beül", és akkor rezonál.

Ati

Köszi a tippeket. JA még egy fontos dolog. Általában mikor hidegen indítom akkor nem csinálja, a jelenség kb 15-20 perc múlva jön elõ, mikor már bejárattam a motort, meg mentem vele egy darabot. De hidegindítás után 15 percig nem tapasztalható a jelenség, minden rendben van.

Ati

pszihopata
leggyakrabban a kuplung alatti fix és mobiltárcsa ahogy csúszik egymáson és megkopik az rázza be a motort,és egy idõ után akadni is szokott
fõleg ha kiesik a gumigyûrû,akkor a kirepülõ zsír után pillanatok alatt kiszárad a felület és nagyon hamar elkopik

le kell róla szedni a kuplungot,majd lefeszíteni a védõhüvelyt és a 2 v. 3 stift kivétele után széthúzható

ha nagyon kopott akkor már a beszírozás sem segít,csak a csere

pszihopata
bws-en nincsen külsõ csapágy a kuplungon

a rezonanciát a szíj is okozhatja,de a végáttételben is van jópár csapágy,viszont ha a kerék pörgetésekor csendesek akkor azok is jók

GaBenc
Nem. Nekem van a tengelyen egy másik csapágy. A kuplunk elõtt. Ez egy 1500.- Ft csapágy. Az elv az, hogy megtámassza a kihajtás tengelyét. Mert ugye a tengely akkor stabil ha mind a 2 végén támasztva van. A másik végén sima 6200 csapágy van. De az eleje leng ha nincs rendesen megtámasztva. Ez a "kuplunra" is hatással van.
De azért a kerék anyáját is nézd meg. Lehet kell egy alátét az anya alá. Ezt sem egyszerû kitalálni.

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

A végáttétel csapágyakra gondolsz?

&#1082;.&#953;&#951;&#1090;&#1085;&#1091;&#945;.

GaBenc
Nekem van egy eredeti kinai. Az is ezt csinálta míg a dekliben lévõ csapágyat ki nem cseréltem. Ez egy Yamaha utánzat.
Dekli csapágy=a kihajtás azon része amihez a dekli levétele után hozzáférsz.

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?