6802
Robogók!!:)
  • pszihopata
    igen,hidegen egy bowden elforgatja 90 fokkal,így a légszűrő felőli letörés ilyenkor eltűnik oldalt,így lezárja a torkot

ha gázt adunk ugyanúgy nyílik elforgatva is,csak szűkebb a nyílás ezért nem fullad be

zseniális
  • Benel
    hasonló csak brit ez is kömény :D üvegszálas "egybeburkolat"
  • Benel
    Ezt a tolattyút nem értem: ami fel-le megy a sima karbiban az ott körbe is tud forogni?
  • Benel
    az szép. Gondolom nem a használtautón lőtted :)
  • pszihopata
    goggo és maico

imádom ezeket a régi robogókat,olyan durvák hogy az ember elröhögi magát

vettem a hétvégén egy ilyet:

motobecane moby 125
    az eladó és én is azt hittem hogy 50-es,aztán ma derült ki hogy 125-ös nem is volt 50-esben
    ma sikerült is beindítani,3 fokozatú kormányváltója van csuklós rudazattal
    gumipogácsákon rugózik elöl hátul,a szivatója úgy működik hogy körbefordul a gáztolattyú a karburátorban

egy különleges és ritka gép,nagyon örülök neki szépen felújítom aztán mire kijön a szép idő gurulgatok vele

• Benel
  • Benel
    A fölső Terrot, de a többi mi lehet...Cezeta szerű szörnyek :D
    A sárgát azért eltolnám a garázsig :)
  • pszihopata

• pzolika978
    Én a napokban teszteltem egy Honda gyro-t műanyag tetőset, hát becsapott a szél rendesen, és engem nagyon zavart a szél érzékenysége a Lágymányosi hídon.
    Más:
    A Malaguti centróm az alábbiakat csinálja. Ha teletöltöm az olajtartályt akkor másnap indulásnál nem adagol elegendő olajat. Teljesítmény vesztés, majd hirtelen megáll. Utána nehezen indul, majd megint leáll. Ha töltök a benzinhez egy kis olajat akkor megy ismét szépen, ha eljut a keverék a karbihoz. 2-3 tankolásig kell bele tenni olajat a tankba, majd utána már nem, és adagolja simán az olajat. Először azt hittem dugulás van, de most megint ezt csinálja. Mi lehet a hiba?
  • Benel
    Valaki ment már fedett robogóval? Múltkor láttam egy Adivát, kiváncsi lennék hogy mennyire "szélvédett" "benne" ülni :D
    Tököm tele van ezzel a sok szmogriadóval meg dugóval.
    Ahogy néztem annyira nem is széles, talán el lehet vele férni a tömegben.
    Csak kiváncsiság.. Meg 435Ft-os gázolajár miatt kérdem :D
    Benellit nem ismerem főleg nem az adivát, leader blokkos azt látom.
  • Takimate
    nem volt gond.
    megcsinálták.
    mondjuk szét kellett szedni hozzá a motort, és visszacsavarni, mert eléggé elmászott az egész test...
  • fifi
    még mindig nem értem, mi az ekkora nehézség egy pöcsöm acélváz meghegesztésében...
    a seggén törött alumínium quadvázakat is simán varrtuk, amíg volt hozzá cuccom...
  • Takimate
    holnap megyek érte...
    meghegesztették.
    talán várok tavaszig az eladásával
  • Takimate
    a sokadik telemet nyomom le robogóval.
    Pesten a főbb utakat letolják, a mellékutakon pedig kitett lábakkal, fék nélkül, valahogy el lehet szenvedni óvatosan.
    Kell egy magasszárú vízhatlan cipő. Nem kell túl drága, a só úgyis szétcseszi.
    Jégeralsó farmer, szélgatya és az az 5e ft os felcsatolhatós ötvös szoknya :)
    Felül pedig 3 réteg +sál+felmaszk+ bőrdzseki.
    Egy szövet és egy bőrkesztyű + a kézvédő.
    Nagyjából így vágok neki :)
  • GaBenc
    Kinai síoveral teljesen vízhatlan, elég alá a polo, pulcsi, nadrág. Igaz van vagy 5-6 cm vastag. :-D Motort tologatni nagyon meleg. :-D
    Én 7000 vettem a piacon. Már 3 éve húzza.
  • Benel
    Lehet kapni téligumit robogóra is asszem. Ma a szmogriadó miatt robival jöttem, fel lehet öltözni többszázezres motoros ruhák nélkül is úgy hogy ne fagyjon szét az ember.
    Persze a vízálló motoros dzseki+gatya kombó amit LIDL Aldi meg ilyen helyeken lehet kapni, az egész jó legfelső rétegnek. Jól fogja a szelet és tényleg 100% vízálló. Alá 2 gatya, meg vagy 3 felső réteg :) Mindent betűrni mindenhova azt mehet :D Csak sálat felejtettem el, nyakamnál kicsit para volt :S
  • Web mester
    Az útteseten azér felsózzák, meg letolják a havat. De szerintem a megmaradó latyakon is frankón el lehet még csúszni...
    Mindegy, majd csak lesz valahogy, éhbérből meg nem fogok autót venni, fenntartani sem tudnám, mellesleg az autó csak arra jó, hogy álljunk vele a dugóban. Soproni vagyok de lassan olyan lesz itt is a helyzet mint Pesten... Szörnyen buták az emberek, szerintem még nem elég drága a benzin. Nem egyszer látom, hogy a közelben lakók elindulnak a 8 óra előtti csúcsforgalomban, hogy elvigyék a gyereket az 500 méterre lévő suliba... Aztán ilyenek miatt nem lehet közlekedni. Érdekes hogy fél 9-re már lecseng mindez.
  • matyi0323
    110.?! Mert el kell hoznom, ami ugye manapság nem olcsó?! :D:P
  • GaBenc
    Én télen, nyáron robogóval járok dolgozni. Télen igazából a hó jelent problémát. Tapasztalataim szerint a 8-10 cm hó lehetetlené teszi a kis kerekű motorok használatát. Megfelelő ruházatban, én egy sí overált használok, bejárásra tökéletes. Nekem 30-40 percig tart az út itt Pesten.
  • Web mester
    Mit gondoltok a téli robogózásról? Bevállalható? Én a téli hónapokban még soha nem használtam ezidáig, de idén úgy néz ki, hogy rá leszek kényszerülve...
  • Takimate
    Száz felett. Mondjuk 125- öt.
    Az m3as mellett most azt mondták megcsinálják szépen.
    Utána eladom sztem.
    Végülis 125 -ért egy másfél éves motort tán megvesznek 13e km-rel.
    Vezetett szervizkonyvvel...
  • pszihopata
    a gyárban ahol szarják ezeket az olcsó kínai motorokat van egy műveletre a szakinak pár másodperce,simán lehet otthon jobb minőséget hozni csak olyan csinálja aki ért hozzá

az én shercóm tervezési hibás azon a ponton ahol elrepedt,úgy nem is szabadna két tagot illeszteni ahogy csinálták aztán 1.5 millás motor

mikor megvettem az előzőt azon meg már a kereskedőnél lapos volt a gumi,felpumpáltuk elhoztam
    másnap nézem tök lapos,a 30 ezeres michelin gumi gyárihibás volt felhívom a kereskedőt hogy valamit intézzen az volt a válasz hogy 'gumira nincsen garancia'
  • pszihopata
    én májusban vettem egy vadiúj shercó triált,szeptemberben már elnyílt kétoldalt a váz
    meghegesztettűk pedig króm molibdén,és meg is lett ott erősítve

új modell-konstrukciós hiba kész

egy szutykos acélvázat miért ne lehetne meghegeszteni?
    meg kell utólag erősíteni a hegesztésnél valami acéldarabbal aztán szevasz
  • matyi0323
    Más baja nincs?

Mi az az utolsó ár amiért eladnád így egyben?
  • Takimate
    De igen, de sajna 13.000 km van benne.
    A garanciában is ez van, és utánanézett egy értékesítő csajszi, akinek nem is lett volna dolga, hogy így sajnos nem tudok garanciát érvényesíteni.
  • Benel
    de a gari nem 2012 márciusig jó?
  • Takimate
    eladni nyilván csak alkatrésznek lehet...
    a szerelőm is mondta hogy a hegesztés nem túl jó megoldás...
    meg lehet csinálni de bármikor újra elpattanhat.... :/
  • Takimate
    Sziasztok!

Jó nagy bajba kerültem...
    2010 márciusában vettem újonnan egy 125ös Keeway matrix-ot. 260.000 e ft-ért.
    Nézem, mondom mi a franctól ül ilyen alacsonyan a motor.
    Eltört a váz lent középen az egyik oldalon. Rácsúszott, így tartja de nem szívesen közlekedek vele.
    Szerelőm 25 e ft ért megheggesztené, mivel a garancia 8000 km-re vagy 2 évre szólt, így azt buktam.
    Egy új váz 50e ft.
    Motor pedig kell, ráadásul sürgősen, hiszen azzal közlekedem.

Az nem kérdés hogy ezt megszívtam, mint inkább az, hogyan jövök ki ebből a legkevésbé rosszul?

Mennyiért lehet eladni egy váztörött, ugyanakkor fiatal, motorikusan kifogástalan keeway matrixot ?

Liberty-ben vagy scarabeo-ban gondolkodom...

Köszi előre is minden tanácsot, ötletet.

• pszihopata
    fogalmam sincsen,de valszeg egy vastag gumigyűrű kell oda
  • Web mester
    Psziho, Cagiva Mito Evo-nál szerinted a kipufogócsonk és a rezó közé kell valami gumitömítés? Mert nekem nincs ott semmi; fém a fémre fekszik fel, és hát enyhén szólva lóf@szt nem tömít, kífúj mint állat, és összerondít mindent olajjal. A rezó nyílásánál van is egyébként egy belső perem, ahogy az a mellékelt képen is látható, én úgy gondolom talán oda ülhetett egykor bele valamilyen gumigyűrű.
    Válaszodat előre is köszönöm!
  • Benel
    á hagyjad köszi, csak valaki érdeklődött rá, de már alkudozik, nem ér az egész annyit
  • krisz940122
    Psziho: tudsz vmit segíteni? :D elég egy igen vagy egy nem :)
  • tviktor91
    Milyen dugulás?:D
  • pszihopata
    nem emlékszem,de ha kell szétkapok egyet
  • pszihopata
    pl. párás időben megragad tőle a síbertű,fagyban meg tilos használni

pumpás kenésre nem alkalmas csak direkt keverésre mert más a viszkozitása, más hőterhelésre és igénybevételre van tervezve,és más is a keverési aránya mert 1:30 1.40 ben használják

alapjáraton és részterhelésen nem ég el rendesen és összekormoz mindent
  • Benel
    mert olyan erős lesz tőle a motor hogy utcán életveszélyes lesz :D
  • CaviaR
    mert k**va drága? :)
  • volvo
    akkor miért jobb ez mint a sima olajak?
    Az van ráírva utcai használatra nem ajánlott, amit nem értek.

egy 8000-es olajra miért van ráírva h utcára nem ajánlják???
  • fifi
    miért adna rá "pár lóerőt"?

nem fog
  • volvo
    Ha az aeroxomba Shell Advance racing M olajat teszek, gyorsabb lesz?
    Eddig Repsol volt benne.

Azért gondoltam hogy jó lenne mivel ez ilyen versenyolaj szerűség, versenymotorokba használják, hátha adna pár lóerőt még.