Robogók!!:)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali.
Milyen motort tudnátok ajánlani 80-125 ccm körül?
Az lenne a terv, hogy 4-es fõútra is "bátran" ki merjek vele menni, ergo 80-90 körül menjen. Ne azon parázzak mikor tolnak le. ( Jó persze, így is letolhatnak, de szerintem 90 körüli tempónál kisebb a sanszom, mint 50-el.)

Lehet váltós is akár..
Hazsnáltra gondoltam, viszonylag olcsón.
( Látom feljött a jogsi téma is, nekem is csak B-s van, de nekem nem gond akár a 100ccm körüli sem. )

Köszi.
köszi a segítséget. azt figyeltem meg, hogy a vákuumcsõ elég lazán van a szívócsonkon, néha már esett is le. nem lehet h itt szív több levegõt? mert nem mindig csinálja, csak néha, sõt ezt egy hete kezdte el, azelõtt egyszer sem csinálta h fulladozott volna. minden esetre hétvégén szétkapom 😊

Igen ilyen, bõdület, hogy ebbe a kis motorba 8 literes tankot tettek elõre.Viszont nincs kesztyûtartó. Az enyém kicsit fáradtabb külsõvel, de így remélem nem lopják el.
Azért vettem meg mert ismerem a srácot akitõl vettem, és tudom, hogy motorikusan mindig odafigyelt a mocira. Amiket néztem egyébként neten 70%-ban nem mûködik a km órája. (általában egy spirál 1000-2000 HUF)tehát ki lehet cserélni, ha mondjuk a meghajtó szar az húzósabb, de az ritka. De így el lehet hitetni a km óra állást. De amikor kérdeztem, hogy mennyi van a motorba akkor mindíg mondtak, egy 20-30E km közötti számot. Én amikor közöltem, hogy a robogómba egy év alatt beletekertem 8000Km-ert akkor meg hüledeztek.
6293:
Hát szerintem is az elsõ a szerencsésebb, és jobban elsimítható, de ha valami történik akkor bizony nagyon sokba kerülhet/okirathamisítás, stb./ és a biztosító sem fizet akkor sem, ha nem te voltál a hibás. Tehát eléggé necces. Nekem az volt a szerencsém, hogy amikor elcsapott az autó akkor pont egy 50-es neossal mentem, amit kölcsönbe kaptam. Akkor nekem pont egy Yamaha maxterem volt, amit haverom szervizelt és egy hétre odaadta a neost, ha a maxterrel csapnak el, akkor nagyon sz@r helyzetben lettem volna. Ezért is vettem meg a kis centrot.

Ha egy fa nedves levelei égnek,akkor mit szólhatnak a szárazak.

pszihopata
aki az ítéletet írta eléggé el van tájolva:

'motorja: 4 szelepes, OHV, nincs lánc elméletileg fogaskerék hajtja"

2 szelepes és ohc lánchajtású vezérlése van

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
persze elég sok minden más is lehet,interneten keresztül nem könnyû motort javítani😊

pszihopata
túl sok a levegõ a motornak,pontosabban kevés a légszûrõ elõtti fojtás

szerintem mikor rárántod a gázt a gyorsítófúvóka fecskendez és ilyenkor elindul a fõfúvókán is a feláramlás,de egy bizonyos gázállás után már összeomlik a vákum

a legegyszerûbb hogy szigetelõszalaggal betekered a sportlégszûrõ felét hogy ne kapjon annyi levegõt

de én visszatenném a gyárit

psziho tudnál ebben segíteni?

pszihopata
a foresight 250 a legjobb nagyrobogó,isteni futómûvel finom örök életû motorral
amiket eddig behoztam kintrõl,mindegyik tulaja /természetesen csak akik a környéken laknak és visszajárogatnak/ ódákat zengenek hogy mennyire szeretik
nem is drága a piacon,lényeg hogy gyári fényezésû legyen

6293
hiába súlyosabb,szerintem az elsõvel simán megúszhatod figyelmeztetéssel ha sikerül fogadkozni és kidumálni /álltalában sikerül/
az utóbbi verzió az tuti feljelentés+bírság

Benel
amúgy azon gondolkodom melyik a nagyobb szívás ha megállít a rendõr:

- 125ös géppel menni rendszám nélkül, hamis biztosítással (kismotoros) stbstb, B jogsival
- 250 rendszámos géppel menni, névre írva, érv. biztosítással minden tiszta stb - csak éppen B jogsival (még)

-Kérek egy sört! -Alkoholmentes jó lesz? -Játékpénz jó lesz?

Benel
szinte MINDEGYIK kis robogó(de sok 125-150-es is) km állása érdekes módon 13.000 és 19.000 között mozog <#bdead>

épp ilyeneket nézek tavasszal lehet váltás lesz.(vagy elõbb)
népítélet szerint nagyon jó gép
De hát ez a 18.000 ebben is 😄 13év alatt, az 1385km évente, mégha csak jó idõben használjuk ami kb 6 hónap, akkor is havonta 64km <#mf1><#mf1><#mf1>

Benel
fasza. Le is lehetne venni használtautóról a km állás sort..

pszihopata
az ilyen gépekben 35-40 ezer minimum van,amíg nem 3-assal kezdõdik biztosan nem állnak neki tekergetni

ez a maximum 29000-et futott motorok országa,5 évestõl 30 évig<#wink>

de elég megnézni a használtautón az autókat,minden 20 éves autóban annyi a kilóméter mint az 5 évesekben

ebben a ducatóban 780 ezer van,lekérdeztem mert meg akartam venni

pszihopata
nem az 1-4-9 csak akkor mozdulhat ki ha már a kilencesek tekerik

attól ez még 5 km-re van

Lehet hogy hülyeséget mondok, de szerintem ez itt rendben van. Az 5-ös azért áll úgy, mert mingyárt át vált 6-ra a négyes pedig 5-re fog, mert kb még 5 km és 15000 lesz.

pszihopata
persze hogy szerelik,simán feltehetõ a gépre
de a gumis dolga a gumiszerelés,ha nem tudja adja is vissza az ipart😊

én 2 csavarhúzóval is felteszem ha kell,gumiszerelõ vas is létezik max felrakja azzal

pszihopata

ezen a fotón remekül látszik milyen mikor visszaugrasztják a számokat a kilóméterórán,össze-vissza állnak

magyarország így szeretlek<#wilting>

Benel
annak elöl van a tankja? 😮

ilyen az?

Köszi<#vigyor4>, Ma mentem vele egy kicsit / 40km-ert, hogy megnézzem a viselkedését. Mivel egy hónapja nemvolt használva az akkut feltöltöttem,így már önindítózni is lehet.A hátsó fék bovdene kicsit szorult úgyhogy hátul kapott egy kis wd40-et, most már rendesen megy Belenyúltam az estébe is egy kicsit, és a világítása az nagyon gyér.
A sisaktartó viszont bõdületes hála annak, hogy a tank elöl van, még a zárt sisakomat is elnyeli.
Más:
Ez az elsõ 2T robogóm (eddig125-150 4T-im voltak)és nincs igazán tapasztalatom, hogy milyen az ideális közlekedés vele, mikor fogyaszt normálisan.Nekem kicsit furcsa a "lassú" tempó (kb. 55-60 km/h-val használom).

van egy 4 ütemû 50-es robogóm, és mostanában azt csinálja, h gondol egyet és elkezd lassulni, sportlégszûrõ van rajta, és hallom h a karburátor visszadurrog, és ahogy egyfolytában húzom a gázt, csak megy vissza a fordulatszám, durrog a karbi, meg lassulok lefele. néha magától elkezd újra gyorsulni, de vmikor teljesen vissza kell engednem a gázt és újra kell húzni, hogy menjen normálisan. de vmikor ez se segít. néha ha rájön, hiába engedem el a gázt meg húzom újra, csak lassul, meg durrog a karbi. de vmikor semmi baja. vmikor megy rendesen, jól húz, csak néha jön rá. ez mitõl lehet? karbipucolás? elõre is köszi a segítséget.

Benel
10"-es robogó gumikat át tudnak tenni egy normál gumisnál? Vagy valami speckó hely kell ahol ilyen kicsikkel foglalkoznak.
Megvan a fehérperemû sava garnitúra <#buck>

Benel
ja ezt a stihl olajat robogóba mizériát énis hallottam sokáig, de valahogy sosem fogott meg 😊

Robogót kb 250cm3-ig vennék, valami egyszerûbbet, onnantól felfelé már túlextrázzák mindenféle elektromos kütyükkel meg akkorák mint egy hajó.

pzolika grat a géphez, ha valóban csendes a motorja, akkor csak egyben van már 😊

#6279-re: lehet biztonságosan menni a sorok között szerintem ha elég szélesek a sávok, és ha nézzük a lyukakat ahova esetleg átindexelhet(vagy csak átmegy anélkül) egyik sávból a másikba az autós. Olyanok mellett kicsit para. Meg ha viszonylag gyorsan megy a sor az is szar, egyre nagyobbat lehet esni 😄

pszihopata
ne is várjuk hogy kevesebbet egyen egy 50-es

a fogyasztás sosem köbcenti kérdése,hanem az elvégzett munka és a motor hatásfoka határozza meg

ugyanazt az embert viszi egy 500-as motor is mint egy 50-es miért várnánk hogy a kicsi kevesebb benzinbõl tenné ugyanazt,mikor a kicsi 2T tehát annak alapból rosszabb a hatásfoka és mivel teljes terhelésen megy még nem is az ideális nyomatéknál van használva

ilyen szempontból persze nincsen értelme kicsit venni,de ha már a fogyasztásnál tartunk nincsen értelme variós motort sem venni mert az legalább 20-30%-ot dob a fogyasztáson

sõt

én szervizelek nagy 500-as robogókat is,hiába fogyasztanak 4 litert a szervízköltségei sokkal magasabbak mint egy 50-esnek,több pénz áll benne ami veszti az értékét,esetleges bukásnál meg röpködnek a 100 ezrek

sok szempont van,az a helyzet

jó a meglátásod! Én tizen éve fuvarozok az országban, és több éve maxi robogóval motorozok, de nagyon azt látom, hogy merész kockázatos tempóval suhannak a motorosok a még akar jó tempos araszolos kocsisorok között.

más!

anno volt 50cm3 robogom is, de veszélyesnek tartottam a menekülésmentes 60 as tempóját. és az 5 literes fogyasztása is betett...(piaggio NRG powerDD volt)
majd 250 es maxira cseréltem! városban is turáknál is 3,2-4,2 literbõl kijött a fogyasztása.
jelenleg 400 al jarok es a fogyasztása 3,5-5,5 itt a 4,5l alatt siman lehet városban közlekedni!
sajna az 50 es motorok fogyasztasa nincs arányban a nagyobb teljesítményû motorokhoz képest.

OK! köszi,akkor majd megnézem valami robogós boltban. Egyébként stil, vagy makita olajat mondott. /a láncolaj az én fa@ságom volt, így estére/<#falbav>

pszihopata
mi az hogy láncolajat?
láncfûrész lánckenõ olaját?-ezt a baromságot,az egy ragacsos szar

robogóba motorba való olaj kell,pumpás kenéshez való szintetikus olaj
a márka nem igazán lényeges,fullszintetikus a legjobb

a stil-olaj is egy ásványi szar,fûrészbe való felejtsük már el!

egyébként a centro motorja minarelli /jog/ levegõs hosszúblokk

Megvettem egy centrot ma!!!<#eljen>
Kipróbáltam, gps alapján 64-et ment, órája 75-öt mutatott.Kétütemûhöz képest nagyon kis csendes motorja van. Kérdésem lenne, hogy melyik a legjobb olaj bele? Ismerõsöm azt mondja,hogy õ a scarabeoba láncolajat tesz. Az jó bele? Vagy van jobb nála?

Köszi a választ. Holnap megyek megnézni egy centrot, csak nagyon félek, hogy kevés lesz nekem az 50 2T. Eddig csak 125, 150-es robogóim voltak, de ügyvéd ismerõs mondta, hogy ha valami történik, vagy igazoltatnak és kekeckedik a yard az nagyon sokba kerülhet. Így most eladtam peoplet amit most vettem nemrég, és nézek valami 2T robogót.Nézegettem 50 4T-s motorokat is, de haverom mondta, hogy sokkal gyengébbek mint a 2T motorok.

Web mester
Tegnap nyomtam bele fele-fele arányban 95-ösbenzint meg E85-öt. Menetteljesítményre ugyanazt nyújtja, de az alapjárat csak 10-20 másodperc állás után áll be, illetve álló helyzetbõl nagyobb gázadásnál van mikor megtorpan kicsit, olyan mintha le akarna fulladni de aztán elindul. Szóval asszem hagyom ezt a projectet, hosszútávon biztos nem jó neki...
Mindegy, egy próbát szerintem megért. Most már azt várom, hogy a feketepiacokon árulják ár alatt a benzint, mert hamarosan eljön ez is.

pszihopata
örök életü gép,max a sztender törik le néha

létezik egy indiai verziója is tommy-hero néven az ugyanúgy néz ki de a motorja eléggé más pl. nikasilos a hengere és más az elektronikája is azzal azért nem árt vigyázni
puch hero néven is árulták azt

Mi a véleményetek a Malaguti centroról? Mennyire strapabíró? Mire kell odafigyelni?

<#boxer>Minden tolvajnak!!!

Higany
Ha valaki Dombóvár környékén lakik és lát egy fekete-fehér Keeway Matrix típusú robogót, írjon a [email protected] címre, mert ma éjjel ellopták! Fotók róla: itt
Köszönöm!

Higany
Vegyél autót...

Web mester
Hidd el mérlegeltem, meg még agyalok is rajta, de úgyhiszem egy próbát megér. Ha változik a hangja, vagy a menetteljesítmény, akkor leszívom aztán nyomok majd bele tiszta benzint. Az a gond, hogy egy nap, van hogy 100-120 km-t is motorozok, na mármost a 100as Benellinél ez az én esetemben egy teli tank benzint jelent, ami jelenleg bõ 2000 Ft. És napi 2000 Ft, csak a benzinre az kicsit húzós... :S

Azért mérlegelj mennyit spórolsz az E85-tel egy robogóban...
Kérdésem lenne, hogy 50-es Scarabeohoz van valakinek szélvédõ plexie vassal? Ha van akkor érdeklõdnék, hogy mennyiért kínálja.

Web mester
Mármint olyan értelemben, hogy futómû és gumigyilkos úttalan utakon kell járkálnom.

Web mester
Jó, értem én a Te álláspontodat, tiszta sor amit mondasz. Meg nyilván itt a szezon vége, persze h nem éri meg többet adnod érte. De én naivan többre számítottam...
Etanollal viszont lehet megpróbálkozok 50% benzin 50% E85 arányban, sok veszteni valóm nincsen, a munkám úgyis azt kívánja h széthajtsam a motort 😞

pszihopata
miért mit gondoltál, kicsengetek 120-at,aztán nézegetem márciusig és miután kipucoltam a karbót meg rakok bele új akksit /mert az tuti behal ha itt áll/ eladom haszon nélkül árában?
sõt ha valami baja van még javíthatom az új mókusnak garanciában?

tudod,veszek helyette inkább svájci frankot,és még a helyet sem foglalja

etanolról meg elmondtam a véleményem elég egyértelmûen-nem?

Web mester
Szia!
Hát az nagyon kevés. Annyiér nem adom.
Egyébként szerinted a 100-as Benelli elviselné a bioetanolt? Ha nem is tisztán, akkor milyen arányban kevernéd a 95-össel?
Tudom, hogy nagy ellensége vagy a bioetanolnak, de a közelgõ 400 Ft fölé emelkedõ üzemanyagár elgondolkodtatott kicsit...

Benel
ET4 125cm3

Benel
beszarás vétel, @ 150 rendszámosan

Valaki vegye meg a vespám 😄

CoD23
ez milyen típusú vespa?

Gigabyte EP35-DS4,Intel E8400,OCZ 2GB 800mhz,Corsair HX520W,ASUS HD 4850 512MB,AeroCool AeroEngine II

pszihopata
szeptember végén max 90-ért
napi 5-6 motort hoznak,válogathatok bõven

június óta több motor hoznak eladásra mint akik venni akarnak,és ez így megy majd februárig

Web mester
Amúgy a Benellit mennyiér vásárolnátok meg?

Szia!
Köszönöm a választ, igen a hétvégén megnézte haverom és a kipufogó szelepen kellett állítani. Most már csendesen megy.

Benel
ráberheltem az LX4 kapaszkodóját hátra 😊

pszihopata
valószínüleg el van égve a kipufogószelep vagy nincsen szelephézag
ha tolóüzemben is csinálja és rángat is,akkor meg a gyújtás

Sziasztok!
Vettem egy Kymco People 150 4T robogót, és az alábbi gondom van vele. Ha elveszem a gázt akkor visszadurrog a kipufogó. Mi lehet a probléma?<#nemtudom>

Autós boltban láttam Unix 10w40-es olajat. Ez akkor jó lesz?

Köszi a segítséget 😊