6802
Robogók!!:)
-
#6401 úgy látszik hogy fogalmad sincsen mi a különbség 2 és 4 ütem víz v. léghűtés között ugyanis csak az utóbbira 4T-re vonatkozik ez,de ha valakinek van fogalma arról hogyan működik a termosztát akkor jól tudja hogy az utóbbit is hülyeség letakarni
aki a netről szopja a tudást azzal én nem fogok vitatkozni mert úgysem áll azon a szinten -
pzolika978 #6400 Téli tippek -
pzolika978 #6399 A levegőseknél ugyanúgy a ventilátor burkolat szívónyílásának a felét letakarhatjuk.
Ha nem éri el az üzemi hőfokot a motor, az sokkal károsabb mintha egy kicsit túlmelegszik !
Nos ezt az Egümotors honlapjáról másoltam be kedves Psziho, és ami a képen volt ezt hivatott elősegíteni.
Tehát ha hülyeség, akkor az Egümotors is hülyeségeket ír. -
#6398 Sziasztok!
Volna 2 kérdésem.
Mi a véleményetek a malaguti chiakrol.
A másik:
Volna e valakinek téli áron eladó nagykereku plexis
Ketutemu, hidegben szépen induló megbízható Robogója?
Mondjuk max. 90 és 110 e ft között.
Köszi elöre is -
#6397 'Van funkciója is, mégpedig nem enged annyi levegőt a ventilátorhoz, ezáltal hamarabb bemelegedik a motor. "
-a hülyeséget nem muszály tanítani.elég ha megtartod magadnak! -
#6396 Na megint hamarabb kérdeztem, mint hogy igazán körülnéztem volna, szorry... :D
Ha valaki hasonló helyzetben volna... -
#6395 Sziasztok!
Egy egyszerű kérésem lenne, el tudja nekem valaki magyarázni, hogy ez mi?
(konkrétan egy F10-esről van szó, de nem hiszem, hogy ez különösebben fontos most)
Mindenhol csak úgy emlegetik, hogy "membrán", de nem tudok rájönni, hol található a motoron vagy hogy mi a feladata... -
pzolika978 #6394 Egy kérdés: A Tukano kézzsákot milyen módon lehet kimosni? Tudna valaki infót? -
pzolika978 #6393 Van funkciója is, mégpedig nem enged annyi levegőt a ventilátorhoz, ezáltal hamarabb bemelegedik a motor. Az egyik felén plexi van. Én saját gyártásút csináltam a centróra, de sajna nem tudok fotót csinálni, mert pont ma tettem le anyukámékhoz a robit amíg ilyen hideg van sajna kocsival fogok járni, mert ma a -6 ban már nagyon fázott a fejem, tucano ide vagy oda, 1-2 hétig pihen. -
#6392 semmi -
RYO21 #6391 Azt tudom, de dizájnelemen kívül van valami normális funkciója is? -
#6390 levegős motorokra szokták tenni a rács elé -
RYO21 #6389 Ez mire jó? -
#6388 Én elég magas vagyok (185 cm), és a térdem összezárt lábaknál is pont a "térd-idom" és a "kormány-idom" közötti hézaghoz esik. Tehát nekem ez valahogy sehogysem jó. Ráadásul Benelli K2-re valószínüleg nem passzol ez a sátor. Meg hóban-fagyban szerintem sehogysem célszerű motorral közlekedni. A kis kerék hamar kipörög az eljegesedett útburkolaton, és már meg is van a zakó...
Ősszel még én is vigéckedtem, hogy majd nekivágok a télnek robesszal, de mióta elvágódtam kissé máshogy vélekedek.. -
#6387 nem kell terpeszteni,összezárod a lábad mint egy úrilány,a legtöbb robogón elég védett a láb
cordura ruházat úgyis elengedhetetlen -
#6386 http://robogo.blog.hu/2011/09/24/robogon_se_fagyjon_be_a_segged -
#6385 Tucano lábtakaró. Sokan használják, futárokon mind az van.
(Vagy valami eszkábált lábvédő, ők aztán feltalálják hamar magukat.) -
#6384 Nagyplexi sem védi a térdet sajnos. Láttam egü-n ilyen sátor szerű képződmény amit a lábtartó fölé lehet eszkábálni és a lábaidat be tudod bujtatni alá. De szerintem ebben elég veszélyes motorozni. Pl ha hirtelen kell letenni a lábat, szerintem ez eléggé akadályoz... -
#6383 ilyenkor csak nagyplexis géppel szabad-érdemes motorozni,mindenkinek ajánlom kipróbálni,a különbség érzetre legalább 10-15 fok -
#6382 Jövő héten már az idő sem lesz szép. -15 °C mondanak.
Térdeimet már tönkretette a hideg. -15 fokban inkább elkések melóból, de motorra nem ülök. -
pzolika978 #6381 Szép az idő, de innen eltűnt mindenki... -
pzolika978 #6380
Én ma is mentem a kis Centróval, de szerencsére túléltem a havas mellékutcákat a főutak meg már csak vizesek voltak. Reggel viszont végig havazásban mentem és kb. 7 km-után leállt a motor. Nem indult,sőt az önindítót nem is forgatta, rúgásra sem reagált, majd már álltam volna neki gyertyát, stb, megnézni, amikor egy rúgásra beindult, és ment tovább mintha mi sem történt volna. Hazafelé este már semmi para nem volt.
Azért is érdekes mert nem rég volt haveromnál egy alapos átnézésen, szíjcsere, görgők,karbi tisztítás,kormánycsapágy csere, és pár apróság átnézésén, és nagyon szépen ment azóta. -
#6379 Gyerekek hóban nem lehet robogózni... Tegnap esett kb 3 cm hó, és abban mentem melózni. Egy kevésbé forgalmas úton jobban megmaradt. Hát én ott úgy elvégódtam a Benellivel, mint annak a rendje. Hál'Istennek csak a nyakamat húztam meg, nagyobb bajom nem lett. A robogó sem tört össze szerencsére, csak 1-2 apróbb karisttal bővült a repertoár... Azt halkan hozzáteszem, hogy 2 éve hajtom ezt a motort, és most estem vele vele először. -
#6378 szerintem majdnem teljesen mindegy mivel indul útnak az ember,lényeg hogy értsen hozzá,ne legyen túl bonyolult az eszköz és normálisan szervizelt példány legyen
3-4 lóerő bőven elég,van itt egy társaság akik verhovinás túrát nyomnak évek óta pedig lóvéjuk bőven lenne túra bmw-re is
idén 2 általam szervizelt ape is velük tartott,így már komoly kempingfelszerelést is vihettek magukkal
pia-gitár-bogrács mi kell több?lényeg a jó társaság,és a kihívás hogy együtt élj a technikával ami küzd alattad
én 15 éven keresztül japán nagyvasakkal jártam túrázgatni /tdm,africa twin stb./,de egy autópályás 800 kilóméteres etap szar bármivel mész is az nem motorozás
mostanában a pk-k px-ek reszelgetése jobban érdekel mint bármilyen milliós gép, -
#6377 Mi egy balatoni túrát szervezünk majd nyáron, de még gyerekcipőben jár :D
(Innen Bp. környékről)
Amúgy azon agyaltam, hogy a csávesz mi alapján választotta ki a robogót.
4T vagy 2t? Utóbbit könnyebb berhelni útközben ha van valami? Vagy sok alkatrész passzol bele? Léghűtés gondolom egyszerűbb, de hogy bírja a melegedést? Mondjuk ahogy a videó végén kinézett úgy erősen melegedhet :D -
krisz940122 #6376 mennyit engedsz a feléből? -
#6375 engem mindíg is vonzott egy ilyen lassú túra,talán pár év múlva megvalósíthatok én is valami kisebbet
egy délolasz v. görög esetleg spanyol vespás v.valami hasonló szigorúan mellékutakon nem sietve csak amennyi kényelmes -
#6374 újat tudok küldeni,komplett,szivatóval mindennel együtt 10000+1600 ptkg
ha kell priviben add meg a címed és elküldöm -
krisz940122 #6373 nincs vkinek véletlenül 50 ccm-es 4 ütemű robogóhoz eladó karburátora? ha lenne érdekelne. -
#6372 http://www.motorinfo.hu/utazas/2011/02/06/a_leghosszabb_ut_otvenes_robogoval/ -
#6371 Télen sehol nem motoroztatnak, csak elmélet van.
Márciusig legalább jól felárazzák vagy elkapkodják a rendszámos gépeket :D
Most is van kb 5db ami szóba jöhetne, 125/50-ből meg vagy 30. Jó az arány :D -
pzolika978 #6370 A B125 népi kezdeményezés jó! Csak nem ebben a töketlen országban. Felhívtam egy autós iskolát, ott azt mondták, hogy 28000 Forint mindennel együtt, akár már szombaton mehetek az elméleti részt elsajátítani, de a gyakorlati rész, valamint a vizsga csak márciusban lesz.
"Magyarország én így szeretlek!" -
#6369 Most találtam :D Naggyon kemény, az a motorelhelyezés, tank meg berugókar!
http://indavideo.hu/video/Cusham_Pacemaker
-
RYO21 #6368 Piaggio Ciao? -
ervin98 #6367 Piaggot hogy tudom tuningolni?Most alap,hogy tudnam kicsit feldobni a motorjat?Eleg eros a motor,55-el ment dombon lefele hatszellel,kotyogott a kerek.49kobcentis pedalos. -
#6366 az a legelső szériás bw,olcsó fapados verzióként még pár éve is árulták,20 éve jelent meg kb.
-
K Ace #6365 Sziasztok. Yamaha bws nek van egy 3aa kódnevű változata is. Ez valamilyen speciális verziója a bws-eknek vagy mi, mert neten alig találni róla infót? Ahogy nézem az ülés az kisebb, de másban különbözik még a sima bws től? -
#6364 ja de valami reménysugár. a B 125 topikba van pár infó, olyan 25ezer körül lesz a vizsga, a többi majd idővel kiderül, úgyis csak márciusban indulnak a képzések. (addig majd jól megtekerik)
TC-n egyik kommenten röhögtem:
"Erről Murphy jut eszembe: ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál" :D
-
#6363 a poén az hogy agyarországon szinte nincsen rendszámos 125-ös eladó:)
ez megint egy hirtelen megjelent valami,persze részleteket senki sem tud
sok kérdés van még itt nyitva,képzési díj,regadó,kismotorrendszám stb.
évtizedek óta megy a töketlenkedés
-
#6362 http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2011/12/02/atment_a_totalcar_nepi_kezdemenyezese/