134
  • Loogan
    Gyerekek! Javában zajlik a Kendo Európa Bajnokság itt Budapesten, ez a topic meg haldoklik!!! Ejnye-bejnye...
  • Loogan
    A japán Kendo-sok csak bambusz shinai-t használnak, és nem a karbonszálasat. Állítólag, mert megfájdul tőle a könyök izületük, és súlyozásában is jobb. Igaz ez? Valaki esetleg többet erről? Milyet érdemes vásárolni?
    Épp vásárlás előtt állok, és tanácsot kérnék. Most tudnék hozatni 10 500 HUF-ért japán bambusz shinai-t egy pesti sráccal. Szerintetek?
  • Punker
    akár hogy is nézzük rengeteg különbség van a küzdősportok és a harcművészetek között és nem kéne keverni a 2-t.
  • Zsoltee_a_bator
    de ez szorszalhasogatas. nagyon nagyon sok sportot lehetne muveszetnek hivni. pl korcsolya. hihetetlen dolgokra képesek. de még egy szimpla squash mérkőzés is rendkívül látványos, ha hozzáértők űzik.
    semmivel sem alacsonyabbrendűek mint ezek a harci tudományok. (lassan mar felek barhogyan hivni oket :)
  • Sadun Tryst
    mert nem tetszik... a shotokant általános iskola 4. osztályig csináltam, míg a thai-chit mostanában hagytam abba. 1 éve.
    azt is csak azért csináltam ,mert nem légzögyakorlatok voltak, hanem fegyverekkel tanultunk bánni. kard, "nudzsaku", dobócsillag, stb... jó móka volt, még bemutatókra is mentünk néha városi szinten... :) természetesen a kard volt ott a kedvencem, azért is mennék KENDO-zni...
  • Taptarap
    bambusz rúd 4 darabból van összerakva de szerintem most már a müanyag az elterkedtebb mert kevésbé veszélyes/törés/
  • Taptarap
    vizsgázni bármikor lehet szerintem amikor van vizsga nálunk anno ez nagyobb eddzötáborok végén volt Japán nagymesterek elött.
    Azóta már mondjuk ez annyira nem nagy szám mert úgy hallom a legtöbb klubban most már japán tanit.
  • Taptarap
    jah ez nem sport hanem müvészet én is müveltem kb. 8 évig csak aztán jött a Disco cigi pia csajozás és vége lett.
  • Adi
    Fadarabokkal esnek egymásnak?
  • Adi
    Thaiboxal mi a gondod?? Mér nem jársz arra?? (mert fájdalmas?)
  • Punker
    plz ne hívjátok az ilyeneket sportnak mert ez még engem is zavar, pedig én nem vagyok nagyon otthon a harcművészetekben
  • Sadun Tryst
    jee! ez 1 nagyon király sport! én is elakarom kezdeni, de sajna itt Nagykanizsán nincs rá lehetöség... :( csak, Kickbox, Thaibox, Shotokan Karate, Kun-fu és Thai-chi van... (shotokan és thai-chi-t tanultam is)
    milyen szar nekem itt ilyen szempontból vidéken... :(

ja és egyébként sok sikert hozzá! :)

ösztönzés képpen, hogy abba ne hagyd! :)
  • Punker
  • Loogan
    Nos, én 2 hónapja kezdtem, és nagyon teccik.
    Akkor egy pár kérdésem lenne azokhoz, akik képben vannak a vizsgarendszerrel kapcsolatban. Hogyan is "működik"? Mennyi edzésnek kell eltelnie? Hogy vannak a fokozatok? stb...
    (Tudom, hogy meg tudnám kérdezni a mestertől, de akkor miért nyitnám meg a topic-ot. )