134
-
[Walaki]D`Lair #94 Vehh...előbb gyakoroltam hugommal, felvette a páncélját, ütöttem, aztán felvettem az ő páncélját és ő ütött én meg védeni próbáltam...háát...mondjuk 1 do-t beütöttem volna, de azért meglátszik a kettőnk közt a különbség...:) -
#93 A Bárány testvérek is akkor kezdték. -
#92 na majd ha felhozom a régi képeket /jó kis fekete-fehér/ rakok be egy párat nosztalgia szinten.
amikor én kezdtem annyira gyerek cipőben járt ez magyarországon, hogy seprű nyélel gyakoroltunk eddzésen a bambuszkard meg kb volt 4 db. egy eddzőteremben.A páncélokat is ugy kaptuk, hogy minden nyáron jöttek Japánból a nagymesterek és ők hozták ajándékba.Az országban 3 klub volt összesen pesten,szegeden meg pécsen és egy 3 danos Japán tanitott minket :) -
[Walaki]D`Lair #91 Sztem így szűrik ki a lámákat...így is kezdtünk most szeptemberben vagy 25-en azt lettünk 13-an a végére... -
#90 ezek vmi "új" szabályok lehetnek mert nem kevés Japán nagy mesterrel voltam eddzőtáborban de ilyet sosem hallottam tőllük :D vagy ez vmi europai örület Megnézném japánban kinek volna olyan vastagú bőr az arcán hogy tréningruhába menjen be egy eddzőterembe.
-
#89 én már abbahagytam és kb 17 évvel ezelött kezdtem szóval akikkel én eddzettem azokat te nem hiszem, hogy ismered esetleg azokat akik klubbokat alakitottak. -
[Walaki]D`Lair #88 elvileg így van: 20 edzés-> ruhavizsga 52 edzés-> páncélvizsga -
#87 nálunk sincsenek. és ami azt illeti én az 1 évem alatt nem is hallottam ilyesmit. de biztos jó dolog : ) -
[Walaki]D`Lair #86 Kihez jársz te, hogy nincsenek ezek a nemzetközi kendo szövetség által felállított dolgok?
Mellesleg Abe Tetsushi, 7 dan renshi, a magyar japán kendo szövetség titkára és európa egyik legmagasabb fokozatú mestere... -
[Walaki]D`Lair #85 Ruha vizsga men-kote-do, men kirikaishi, do kirikaishi...ennyi... -
#84 Úristen kihez jársz te eddzésre, hogy ilyen barmoságok vannak? -
#83 és mit kell tudni 1 ruha, ill. 1 páncél vizsgára? -
[Walaki]D`Lair #82 Ez még csak a ruha vizsgám volt...páncél vizsgát majd 31 edzés múlva tehetek... -
#81 nálunk nem kellett páncélra vizsgázni. egyszer csak megkaptad. -
[Walaki]D`Lair #80 MEGVAN!!! :DDDD -
[Walaki]D`Lair #79 -
[Walaki]D`Lair #78 Hugom ma vizsgázott le sikeresen páncélra! :) -
[Walaki]D`Lair #77 Nyamm
-
[Walaki]D`Lair #76 -
[Walaki]D`Lair #75 Hát mondom 3 hónapja kendózok...sorolod a neveket, mondom nem, nem nem...honnan ismernék én szegedieket, mikor az MJKK-sokat is épp csak kezdem ismerni? :DD -
#74 de ideges itt Walaki ... : DD
jóvanna bocs h megkérdezetm. csak gondoltam hátha véletlenül tudod. (az ember próbál barátkozni, erre lebsszák. : D ) deénkérekelnézést. -
Zsoldos #73 Nem vagy kicsit ideges termeszet ? -
[Walaki]D`Lair #72 honnan a faszomból tudjam hát ne kérdezzél már ilyen baromságokat...honnan ismerném én??? -
#71 azt nem tudod h kik véletlenül, és hanyadikok lettek?
nem volt egy Balázs nevű 15-körüli gyerek? -
[Walaki]D`Lair #70 de -
#69 mindig az nyer. ügyes a csávókám. Szegediek nem voltak ott? -
[Walaki]D`Lair #68 Az első 4-be nem jutott MJKK-s...:(( -
[Walaki]D`Lair #67 Bárány Tibor, Főnix -
#66 ki nyert? -
[Walaki]D`Lair #65 Ma volt OB...faszányos volt -
#64 akkor lehet. na mindegy. mindenesetre nekem így is tetszett, csak nem az én stílusom.
de azért nem kerülnék össze egy kendóssal az utcán úgy, hogy egy seprűnyél akad a kezébe : )) -
[Walaki]D`Lair #63 Hát mi szoktunk ilyeneket csinálni, mondom szar helyen voltál...:DDDD -
#62 én alapozás alatt olyan gyakorlatokat értek, amik szinte minden sportban alapvetők. pl. fekvőtámaszt, vagy hasprést mindenhol csinálnak, mert ezek kellenek az egészséges alkat megtartásához. egy minimális futás, húzóckodás meg még jól is jöhet egy kendósnak erönlét szempontjából. -
[Walaki]D`Lair #61 Te mit értesz alapozás alatt? -
#60 mit értesz alapozás alatt? -
[Walaki]D`Lair #59 Én megyek, de még nem indulok...:) -
[Walaki]D`Lair #58 Mondom szar helyen tanultad, ha nem volt alapozás...eddig én csak azt tanultam...:D:D:D:D -
Jimmyke #57 Holnap OB remélem jöttök :)
1 dan alatt indulok meglátjuk mi lesz -
#56 Én csak most szeretném elkezdeni, eléggé megtetszett. Jövő pénteken megnézek egy edzést, aztán meglátom, de szerintem fogok járni :o -
#55 nem az edzéssel volt gond. aki szereti annak jó. csak én kicsit egyoldalúnak találom, mert nincs alapozás, és az egész dolog arról szól, h 5-6 féle vágást, szúrást gyakorolsz, kombinálsz. persze ez tök jó, annak aki szereti, csak mivel nekem fő profilom a kickbox, meg a karate, én a változatosabb edzésekhez vagyok szokva, így nekem egy kicsit uncsi volt.
de mindezek mellett jó véleményem van a kendóról, sokat tanultam a kendóedzőimtől, ami hasznomra vált.