7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • DeviloftheHell
    felölem :)
  • Jakuza001
    Tobben beszeltek olyan feltetelezesekrol, akar meg a hunos forumon is, hogy tapasztaltak, hogy az USA jatekosok annak ellenere, hogy messzebb vannak a szervertol, jobb a kapcsolatuk a szerver fele es gyorsabban is szoktak reagalni a jatekon belul.

Ma erdekes dologra lettem figyelmes.
    Pingploterrel gondoltam leellenorizem a 87.237.38.200-as IP-t ami az Eve szerver IPje.

Az utvonalon 2db IP szerepelt ami az USAban talalhato.

204.245.36.141
    204.245.39.38

Szemmel lathatoan itt volt a hibajelenseg, ahol a keslekedtek adatcsomagok.

Pingplottert 2,5sec/1500as ertekre allitottam es figyeltem, hogy milyen ping ertekeket mutat a szoftver.
    nos eleinte ugy nezett ki minden rendben 40-60as pingek voltak lathatok, aztan egyszer csak elkezdtek jonni a kilengesek 500 fole, pontosabban 529 volt a legnagyobb mert ertek.
    Itt van a kutya elasva, miert rosszabb a kapcsolat innen.

Eleve azt sem ertem, hogy europabol minek kell eliranyitani egy USA IP-re az utvonalat es vissza europaba, hiszen ez igy jocskan megnoveli a delayt.
    Kulonos.
  • Jakuza001
    Nem, nem akar belepni az alliancodba. :D
  • Kewanaar
    DeviloftheHell : Ha vissza jössz a gaméma gyere fel TS're beszélnünk kell majd...
  • nab
    Így tanít a HUN Reloaded :) http://addat.hu/5685555b/ts3_recording_11_01_21_gyakorl%C3%B3-op.mp3.html

• DeviloftheHell
    a kezdeti leirásokban szovolt még nagyobb hajokrol is mostcsak ezek a kibaszott vadászok vannak meg mellé olyan bugok hogy az eve labdába sem rughat, lag se semmi olyan állando 80-100ms közt van :D
  • DeviloftheHell
    kaptam sajátot :) 2 email cimre is
    asse tudom mivolt már a login :D
  • Jakuza001
    Ezekszerint meg hasznalod az accountomat. :D Most lebuktal. :D
  • DeviloftheHell
    mit vártál ezektöl? :D:D:D:D de ezeknek legalább megy a kliense :D a black prophecy-é állandoan lefagy D:D:D:D arrol nem beszélve jó ideig nem birt felaptchelni az eredeti kliensük vmi fasság miatt aztán a köv patch már felmászott ugyanerre a rendszerre :D
  • Jakuza001
    Probaltam hasonlot csinalni mint amilyen regen volt. :D
    Amugy a borszint pedig igazan szamon lehetne kerni a CCP-n, legalabbis a karakterkeszitojuk nem sok lehetoseget enged. 4 borszin arnyalat szinte teljesen ugyanolyan.
    Persze nem azt mondom, hogy kek es hasonlo borszin valasztek legyen. De azert kicsit jobban megeroltethettek volna magukat.
  • DeviloftheHell
    hát ez nagyobb nigger mint volt :D:D:D
  • Jakuza001
    Akkor:

Es most:

• DeviloftheHell
    majd veszek február elején ha minden jól megy azt unalomüzésböl visszatérek öregedö szegény 3 éves asztali gépet a gépházat kivéve lecserélem az egészet+laptop (sokak által szidalmazott és rengeteg szokásos kinai gyártoi hibával meg sporolás az alkatrészeken+eladjuk kurva nagy haszonnal eladott g73jh, ajánlom nekik hogy a wi-fi modulja ne az atheros szemét legyen hanem a intel használhato 300mbits es modulja, mivel ebben az országban az isten faszáért nem lehet minipcie wifi modult szerezni, vagy addig járok a hrp magyarország nyakára amig garanciával kinem cserélik a picsába a wi-fi modult ha bekell vigyem tulmelegedés miatt, ugyebár kisporolt paszta+laza hövezetö csö:D)
  • Jakuza001
    Alap hogy de. :D
    Amugy csak nem azt tervezed, hogy beakarsz logolni ?

Amugy meselj megint mit vettel vazz. :D
  • DeviloftheHell
    hát az szép majd megnézem nekem mit fog alkotni mind a laptopon mind az asztalin, pláne betöltésnél ssd/revodrive meg a videokari mit fog birni ennél a szutyoknál

mellesleg már megint rosszalkodtál? :D
  • Jakuza001
    Az hagyjan de tekintsd meg ezt a jo kis jelenseget nalam.
    Amiota kiadtak valamelyik fixnek a fixjet a dominion patcheknel, azota ilyen szar nalam.
    Egy egyszeru ablak atmeretezesnel megall a kep es semmit se tudok tenni ellene.
    Raadasul ha frissit az ablak akkor is ezt csinalja nalam.

http://dl.eve-files.com/media/1010/CCPlaggenerator.avi
  • DeviloftheHell
    hát nekem elég durván megette még 1 kliensel is a 4 magos proci 30% át még npczés közben is sokszor
  • Mark007
    Nekem a lényeg, hogy nem fog menni :)
    Amúgy teljesen simán futott ezen a procin 1GB RAMon és egy 7600GT-n.. PVP-t persze nem próbáltam, de amúgy nem volt gond...
  • DeviloftheHell
    aki tud angolul tudja mivan oda irva a többi akinek lekell forditani menjen és tanuljon meg :D innentöl a vita értelmetlen :)
  • Jakuza001
    Ez kerlek alassan azt jelenti, hogy mikozben a hibat kerestek, olyan feauret talaltak, ami bevolt kapcsolva es ami az SSE2 utasitaskeszletet hasznalta es emiatt a nem vart dolog tortent, ami alatt a nem SSE2 utasitas keszlettel rendelkezo CPUk inkompatibilitasa valtak."

Akarsz meg tudni valamit ? :DDDD
    Meg szerencse hogy a lairtakban az mar szerepel, hogy a teszterek mar reg jelentettek, hogy valoszinuleg ezek okozzak a fagyasokat a program inditasakor.
    De ennek semmi koze nincs az alaptetelhez, hogy a CCP nem is tudott eloszor errol a dologrol, amig a tesztfazisban nem jeleztek nekik.
    Ab ovo eloszor ok nem is gondoltak arrol, hogy nem SSE2-vel rendelkezo processzorokon ne fusson a kliens.
    Az alaptetel meg mindig az, hogy miutan kiderult a CCP letiltotta, hogy ilyen processzorokon fusson a jatek es ez egy nem vart esemeny es igy oldottak meg a lefagyasokat az utolso pillanatban, hogy ne kessen a kiadasa a kliensnek.
  • ollie
    És szerinted ez mit jelent, ha már annyira okosabbnak képzeled magad?

"Looking further into the issue, we found that a feature had been turned on that used the SSE2 instruction set and the unexpected fallout was that non-SSE2 capable CPUs became incompatible."
  • Jakuza001
    Szerintem meg kar erolkodnod, inkabb be kellene ismerni, hogy megint hulyeseget irtal.

"Amúgy nem a CCP lépte meg ezt az SSE2-re váltást"

Nem hat, Devil nagyanyja volt, miutan rajott, hogy az uj kliens problemakat okoz a nem SSE2 utasitaskeszletu CPU-knak. :DDD
  • ollie
    Fordíttasd le a szöveget valakivel, mert láthatóan nem érted pontosan mit írtak. :)
  • Jakuza001
    Ezekszerint te nem olvastad vegig. Mivel a CCP bevallja, hogy nem is tudtak a hibarol, hanem utana tiltottak le az egesz regi CPUkat a kliensbol, miutan kiderult, hogy a teszterek jeleztek a sok fagyast es kiderult az uj DLL-jeik okozzak a fagyasokat.
    Ennek a kovetkezmenye, hogy letiltottak a SS2-t. Tehat nem felel meg a valosagnak az az allitasod, hogy "Amúgy nem a CCP lépte meg ezt az SSE2-re váltást"

Igenis ok leptek meg azutan, hogy kiderult mi okozza a fagyasokat, hiszen ok elotte ugy akartak kiadni a jatekot, hogy a regi SSE procikon is fut a jatek, csakhat kesobb kiderult ez igy nem lesz igazan jo nekik a fagyasok szempontjabol.
    Ez valtotta ki beloluk, hogy megoldas kezelese okan megszuntessek az SSE2 alatti processzorok supportjat a kliensben.
  • ollie
    Ezek szerint végig sem olvastad amit írtak.
  • Jakuza001
    Nem, az van leirva amit en irtam : "During the testing of Incursion 1.1.0 we received reports of a seemingly random issue that caused the client to crash on startup. While some of our Singularity testers reported the issue, we weren't able to replicate it."

Az mar csak a kovetkezmenye, hogy direkt letiltottak, ahelyett , hogy megcsinaltak volna.

Peldaval illusztralva.
    Elmegy valaki az orvoshoz, mert sebes lett a laba, az orvos azt mondja eluszkosodhet ezert levagja, ahelyett, hogy meggyogyitana a joembert.
    Vegulis igy nem fog eluszkosodni a seb, viszont a mokus se fog jarni.
    Tehat egybol a legegyszerubb es legvegso megoldashoz nyulnak.
  • ollie
    És ott van leírva az is, amit én mondtam:

"In an epiphany moment, a diligent tester figured out that some of the third party binaries we use to run EVE Online had been updated recently. Looking further into the issue, we found that a feature had been turned on that used the SSE2 instruction set and the unexpected fallout was that non-SSE2 capable CPUs became incompatible."
  • Jakuza001
    Szerintem meg nem, hanem sokan panaszkodtak, hogy az inditaskor lefagyogat a jateka sisin.
    Kiderult hogy a regi processzorok felelosek ezert a hibakert, igy inkabb fogtak es letiltottak ezeket a procikat.

"During the testing of Incursion 1.1.0 we received reports of a seemingly random issue that caused the client to crash on startup. While some of our Singularity testers reported the issue, we weren't able to replicate it."

http://www.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&bid=844
  • ollie
    Amúgy nem a CCP lépte meg ezt az SSE2-re váltást, hanem az egyik, általuk használt 3rd party DLL lett SSE2-es. Ezt ők is csak a tesztszerveres visszajelzésekből vették észre, amikor többen jelezték, hogy crashel az EVE.
  • DeviloftheHell
    hát azok a régi procik már sztem amugy is 150% ban futottak az eve alatt :D amit ez a szar képes megenni az vmi iszonyat :D
  • Jakuza001
    Nem veletlenul linkeltem be, mert gondoltam DDR1-es ramjaid vannak AGP-vel.
    Valamennyiert utana a sajatodat is eladhatod, akkor visszajon belole valami, bar gondolom par ezresnel tobbet ugy sem fogsz azert kapni es jelentkezokbol se fognak tolongani az ajtod elott.

Ez van mindig ezen a piacon, ha a hardverek teljesen kifutnak.

Persze mondjuk egy 939es lap jobb lenne, mert azokban mennek a X2 dual CPUs cuccok is , de azokhoz ilyen olcson nem nagyon lehet hozzajutni.
  • Mark007
    Köszi a segítséget, majd nézek vmit. Ez jó is lenne, mert AGP-s és DDR-es.
  • Jakuza001
    Mindenesetre itt a link a GA-K8Ns-Pro alaplaphoz es az AMD 64 3000+ socket 754 procihoz hutovel, ha esetleg valahogy penzhez jutsz.
    Ennel jelenleg csak dragabb cuccok vannak, amit lattam.
    Esetleg kerdezzz korbe az ismeroseid kozott, nincs e veletlenul valami regebbi konfigjuk aminek a csereje utan esetleg a regi valahol a pinceben vagy padlason porosodik.
    amugy meg reszvetem, de hat elegge regi az a konfig elobb vagy utobb varhato volt, mint az esedekes VGA valtas is Shader Model 3-t tamogato kartyakra.
  • Mark007
    Az a baj, hogy pénz nincs, ami van, az is másra kell.. Megszívtam..
  • Jakuza001
    Hat akkor itt az ideje valami mas proci utan nezni.
    Ha nem igazan van keret az uj cuccokra, akkor valami hasznalt utan.

10k-ert lattam mar 775-s deszkat 2.66 CeleronD procival + 1GB RAM-al eladot vagy 754-es lapot AMD 64 3000+ procival 8.5k-ert.
    Lehet olcsobban is hozzalehet jutni valami mas hasznalt regebbi cuccokhoz is.

Mindenesetre ha nem cserelsz, akkor holnaptol nem fogsz tudni jatszani, mert sajnos SSE2 emulator nincsen, amivel atlehetne vagni a klienst.
  • Mark007
    Socket A-ban nincs SSE2 :( A szívás, hogy pont most vettem egy előfizetést..hát ez aztán szívás...
    Nem is tudok procit cserélni..ahhoz új lap, új memória, új videókártya kéne...meg egy proci...
  • Torzonborz
    nna azzal mondjuk tényleg megszívtad :(

Athlon XPből ha minden igaz csak a Dublin magos tudja az SSE2öt.
  • Mark007
    Na neee... Athlox XP 2400+om van..tudtommal csak SSE-t tud..
  • HiYuRei
    Sziasztok!

Eljött az ideje hogy egy kis olvasnivalóval örvendeztessek meg mindenkit a holnapi patch idejére

Lehet tanulni az új planetaryt :)

A változások listája ezúttal rövidecske:

Újdonságok:

+ Könyvajánló

Eltávolítva:

- Most nincs

Megváltozott:

# Bolygózás
    # Rengeteg apró hiba lett javítva

Letölthető:

http://www.isktheguide.com/test/ISK_205_HUN.rar
  • Torzonborz
    ez nem értem hogy jön ide.

SSE2 supportots CPU kell majd EVE-hez ez gyk csak a bazi régi procikban nincs csak meg. ahogy írják is.
    emiatt nem fogják tömegesen abbahagyni.