EVE Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GamerAdams007
bump #4759

senki nem tudja?

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

Jakuza001
Szerintem megegyszer gondold ezt at mielott megnagyobb hulyesegeket kezdesz beszelni. 😄

gvarga12
a szerver vajon mi ? 😊

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

ollie
Mit kéne átgondolnom? Több száz szerverrõl van szó.

Jakuza001
????? Szerintem ezt gondold at megegyszer.

ollie
Már most egy csomó szerveren vannak a játékosok, nem egy szolgálja ki a játékot.

ez mind szép és jó de akármennyire a pvp-t meg a fleet fightokat kell hypeolni meg hogy az az endgame , az eve nem csak errõl szól, hanem pl a brutális gazdasági rendszerrõl is amit mögé építettek, illetve arról hogy gyk mindenki élete ki hat mindenkire bizonyos mértékben, és ez igenis különleges az eve-ben az összes többi mmo-hoz képest(félreértés elkerülése végett nem csak ez egyedi benne de ez is igen fontos egyedi ismérve...), ezt nem szabad visszafejleszteni, ergo a lag ellen igenis küzdeni kell csak nem éppen a "legegyszerûbb" megoldással ami szar... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

lol, sorry, mellékat, az utánad lévõre akartam 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

Jeffjohnson
Én ezt azért írtam mert ez a legegyszerûbb megoldás és nyilván õk sem a rendszer teljes áttervezésén gondolkodnak különben minek foltozgatnák ezt a meglévõt.

Meg persze lehet örömködni ,hogy itt egyszerre 60k ember játszik de ezt mindenki tudja ,hogy ebben a formában nem igaz mert bár nem tudom mi az a játékosmennyiség ami felett lezárnak egy rendszert de ha ez nem lenne akkor rövid idõ alatt "megfõzné" a szervert ha mindenki egy rendszerbe menne elég csak Jita-ra gondolni. Nem beszélve arról ,hogy valószínûleg ez a sok ember nagyrésze mind station-ön csücsült mi lett volna ha mind egyszerre kidokkol... Akár egy nagyobb cég meg tudja fektetni a szervert így mindenképpen elgondolkodtató mi lenne a megoldás mert nem hinném ,hogy 70-80k embert a jelenlegi rendszer elbír szerintem még ezt a mostani 60k-t sem és ha egyszer megkapjuk a station ön sétálást vagymit akkor aztán még nagyobb lesz a baj ,hogy fog az lekezelni x1000 embert lagg nélkül ugyanott mikor ûrhajókat sem tud?

A játékot azzal hirdetik ,hogy itt sandbox van gigantikus csaták több száz (ezer) hajó között csak az a baj ,hogy gigantikus lagg is jár mellé.

Bár ez a mondandómból nem derül ki de szeretem a játékot és azt szeretném ha laggmentes lenne 😊 és szerintem EvE nem attól egyedi ,hogy 1 szerveren 60k ember játszik!

Jakuza001
Akkor miert az en hozzaszolasomra valaszolsz ?
Mar csak azert, mert nem en irtam azt a mondatot.

"Ettol meg hogy a lag kisebb legyen kulonbozo megoldasok nem artananak."

GamerAdams007
Hali, nem témábavágó, de esetleg tudja valaki ebben a videóban a számok címeit?

GHA 4

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

"Szép! Csak a szerverek bírják ezt a terhelést.... lassan lehet el kellene gondolkodniuk egy másik szerveren(világon) is 2 felé oszlana a terhelés két külön szerverparkon kevesebb lagg boldogabb playerek."

azt is olvasd amire válaszoltam 😊

Jakuza001
????? Mar mitol lenne kettevalasztva az Eve univerzum ?
Azert mert ket kulon szerveren figyel a Jitai meg a FD-MLJ-ben levo jatekos ?
Ugyanmar. Miondenhol megtudtak oldani a kozos chat market es egyeb rendszert, viszont teljesen felesleges a szerverkapacitast leterhelni ket kulonbozo hellyel, ami az adott pillanatban teljesen fuggetlen egymastol.
A technologiai fejlodes kerekkotoje, ha ragaszkodunk egy olyan dologhoz, ami a mulban mukodott, de a jovoben elavult.
Teszem azt teljesen jo dolog volt anno a lovaskocsi, de mar alkalmatlan a gyors kozlekedesre, ellenben ha a fejlodes rovasara, ragaszkodtunk volna mindenaron hozza, akkor most az autok helyett a loturot kerulgetned az utcakon.

igen de ennek köze nicsn ahoz hogy ketté választod az eve univerzumot..., fejlõdés kell csak nem vissza fele...

bugmentesités? ezeknél az a szó nem ismert 😄

g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz

Akkor fogják átgondolni az egészed, ha a zsebüket érinti az hogy a szerverek túlterheltek.
Addig ésszerûtlen elvárni bárkitõl is hogy hozzányúljon egy mûködõ dologhoz, ha gazdaságilag nem fûzõdik érdeke hozzá. Addig inkább rakják be az új contentet, mert az hozza/tartja meg a játékosokat.

Jeffjohnson
Igen ez jól hangzik de a mai mmo fejlesztés (nagyjából majd minden mmo-ra érvényes) arról szól ,hogy mindig valami újat fejlesszenek és bõvítsék a játékot a szükséges bugmentesítéssel mert ez hoz új játékosokat arra ritkán/soha (sem) kerül sor ,hogy egy meglévõ rendszert egy jobbra cseréljenek mert ez értékes erõforrásokat von el az újdonságok fejlesztésétõl és nincs akkora hírértéke és többnyire nem is annyira látványos. Inkább foltozzák addig ameddig csak lehet mintsem egy hosszabb idõt eltöltsenek a meglévõ rendszer újratervezésével. Gondolom ehhez az is hozzátartozik ,hogy ez nem kis munka lenne sokat kellene tesztelni és a végeredmény is kétes. Tehát marketing szempontból kockázatos húzás. Ennek ellenére valamit tenni kell.

Jakuza001
Ettol meg hogy a lag kisebb legyen kulonbozo megoldasok nem artananak.
Kerdezd meg pl magadtol, hogy MMO technologiai szempontbol, mi az ertelme, hogy azonos szerveren legyen, ket kulonbozo jatekos aki az Eve univerzumban ket teljesen kulonbozo rendszerben van 70j-re egymastol.
Kb semmi. Mondjuk kulon nodokkal van megoldva, de a felepiteset a szerver strukturanak ujra kellene gondolni.
Peldaul, a reinforceolt rendszerek (megerositett) NOD-ok kerdeset.
Miert csak kulon keresre lehet megerositett egy rendszer ? Miert csak akkor kapcsolnak hozza kulon nodot ? Ha jol felepitett rendszer lenne, akkor ugy lenne megoldva, hogy az osszekapcsolt NOD-okat egy automatizacio figyelne es szervezne egy adott csoportba.
Teszem azt ennek az automatizacionak, lenne a feladata a NOD-ok csoportositasa jatekossuruseg szerint. Ahol kevesebb jatekos van onnan elvonni szamolasi feladatot mashova , ahova szukseges lenne stb.
En amondo vagyok a regi rendszerek revizioja vagy ujragondolasa egy ido utan mindig szuksegesse valik, a kor haladtaval.

kétségtelen de ettõl még nem az a megoldás hogy akkor bocs mégis két univerzum, hanem esetleg ha már belevágtak akkor vigyék végig és oldják meg ennyi userrel is 😊

Jeffjohnson
Igen ez mind szépen hangzik de amikor egyes rendszerek le vannak zárva azért mert túl sokan vannak benne akkor már nem olyan vicces a dolog.

eve-nek pont ez a lényege hogy ne osztogassuk 66 fele a társaságot hanem egy univerzumban legyen mindenki 😊

Jeffjohnson
Szép! Csak a szerverek bírják ezt a terhelést.... lassan lehet el kellene gondolkodniuk egy másik szerveren(világon) is 2 felé oszlana a terhelés két külön szerverparkon kevesebb lagg boldogabb playerek.

Nethyrrea

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Jakuza001
Mi van Barracuda, mar megint visszaleptel a HUN-ba ? 😄

SirAlo
hm jo sok server downtime van mostanaba , a storyline ugy megoldotott mert masik nap ujbol kaptam mailt hogy csialjam meg a storylinet es Journalba is betette

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

Nethyrrea
nemlehet hogy nincs elég standinged ahoz az agentnél/corpnál? vagy nem okéztad le valahol.

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

SirAlo
nem kattintottam masikra mert a levelbe kattintottam hogy dumaljon vele, de mind1 ezt kihagyom ugy is csak level 1-es mission lett volna

Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |

ollie
Ez bug lehet, logolj ki majd vissza, hátha megjavul.

Persze ha több agent van az állomáson lehet, hogy csak véletlen másikra kattintottál.

SirAlo
Szerintetek mi lehet a problema? Megkaptam az elso Storyline missiont , oda mentem ahova irta , es nem akarja megadni a missiont ezt irja:
Sorry, but I only work with people I trust. Come back once you have a referral.

Bug vagy trial accountal nem lehet storyline-t megcsinalni ?

Jakuza001
Az Atlas utan a AAA is elsomfordal eszakrol a vereseg keseru szajizevel.

Jeffjohnson
Felvettelek

Nah engem is erdekelne egy meghivo, de elobb kerdezni akarnak par dolgot, aki akar kuldeni meghivot : [email protected] vegyen fel msn-re, ha lehet olyan aki majd tud a jatekon belul is segitni es aktivan jatszik😊

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

Nethyrrea
kíváncsi vagyok visszamegy-e a plex ára...

jah igen, errõl megfeledkeztem, bár én még sose próbáltam, de igen érdemes félretenni egy plexet ha van rá pénze az embernek

30 napos plex, nem 3 😊

Ha veszel ingame a marketen játékidõt (3 napos Plex), azt utána ki tudod "venni" a játékból és fizetési opcióként megjelenik a websiteon az account managementnél (redeemable plex) akkor is, ha lejárt az elõfizetésed.

Legalábbis 1 hónapja volt 1 nap ingyenidõm (mert volt némi ISk az accountjaimon), 1 napra beugrottam, vettem plexet, és most ha belépek az account managementbe, a reactivate accountnál a credit/debit kártyák felett ott van ez az opció is:
---------------------------------

Pilot License Extension (PLEX)

You currently have 1 Redeemable Pilot License Extension (PLEX) item(s).

By clicking the Confirm button you are agreeing to use 1 PLEX to reactivate your account for 30 days of game time. This will remove 1 PLEX from your Redeemable Items.

jah hát ebbe a hibába könnyû beleesni 😄

Nethyrrea
jaja, csak akkor még nemtudtam hogy az eve homlokegyenest másmilyen mint bármelyik másik mmo amit eddig játszottam 😄

jah ezt mondom minden újoncnak elsõ egy-két karinak NEM szabad olyan nevet megadni amit majd még használni is akarsz a jövõben... 😄

Ams
úgyérted...

a dolgok...

változhatnak?...

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Nethyrrea
nekemis 2 trial accba került hogy a játék alapjait felfogjam anno 😄 másodjára anyáztam is hogy ki a fene foglalta le a karinevemet. aztán rájöttem hogy 1-2 évvel elõtte már trial accnál megadtam. csakhát annak a belépésére már nem emlékszem 😄

Jakuza001
Tegyuk hozza, hogy jelenleg. 😄
Mert ugyebar azt nem tudhatjuk, hogy az evek elteltevel, hogy modosithanak ezen a fejlesztok.
Tehat jelenleg, csak elfoglalni lehet az ellensegnek, elpusztitani nem.

Úgy hallottam a Hun-os alli lerakott egy Outpostot. Amennyire tudom, azt nem is lehet elpusztítani, szóval egy olyan tárgy ami végleg ott is marad és játékosok építették!
BEAST
Anno az elso trial accountommal csak korulnezni mentem, de nem sokat ertem el vele, ezert kesobb kezdtem masikat amikor mar nagyjabol tisztaban voltam a dolgokkal, meg jol korbekerdeztem az embereket. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

XenHai
Én most akarok neki állni komolyabban.
Jakuza001
Tegnap es tegnapelott ismet kiujultak a harcok.

Eloszor X-7ben, majd utana 0-YMBJ-ben lett csunyan elfenekelve az Southern Coalition.

0-YMBJ
366 Ships killed (41B ISK) 73 Ships lost (6.75B ISK)

jah ha foglakozol vele és van aki segit (nem isk-val, inkább tanácsokkal) akkor simán

ertem, akkor majd lehet jobban belevagok es megprobalom egy trial + 1 honapot kifizetek es annyi ido alatt ossze szedni 300 millat

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

igen, de ugy csak forumon lehet gtc-t venni, ami cserébe 60 napos, és 600mil körül vesztegetik..., ergo erre érdemes figyelni hogy maradjon a karaktereden min 1 60napos gtc-re való isk

Ja es ha van a karakteren mondjuk 400 millio es mar le van jarva a havidij akkor is ki tudod fizetni ISK-bol ? ha pl. nem tudsz jatszani 2-3 hetig es lejart kozbe