EVE Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ma kaptam mailt a CCP-tõl, hogy a régi accomat 5 napig újraaktiválhatom. Anno 3 hónapig voltam elõfizetve rá. Mivel érdemes foglalatoskodnom ebben az 5 napban? Jah meg a másik, hogy az a hajó amit mindenki megkapott, mostanában mennyiért megy a piacon?
g73jh, sapphire 6970, amd 1090t, crosshair 4 formula, vertex 2 120gb, 8gb corsair 1600mhz
Elvegre megiscsak majdnem ket nap tanulas megsporolasat eredmenyezi.
Nemhiaba nehez vitatkozni ep eszervekkel 😄
Ti egybol elkezdtek rinyalni, ha barmilyen szo le van irva.
Mi lesz veletek, ha mondjuk barnakupacnak nevez valaki, ami itt nem is tortent meg.
Raadasul akinek nem inge ne vegye magara, magyar kozmondast se ismeritek.
"Az igen es nem az ket kulonbozo dolog, aki ezt megakarja magyarazni, az eleg korlatolt es elfogult lehet."
TE magadra vetted es jottel egybol mindenfele, terelessel, hogy a nem az lehet igen stb. Marmint mi volt serto szamodra egy egyszeru tenyallitasban, a korlatoltsag vagy az elfogultsag, ami mindenkire vonatkozik, nevesites nelkul ?
Raadasul, meg csak igazad sincs,hiszen az igen es a nem ket kulonbozo dolog megha esetleg a vegkifejlet hasonlo is lehet.
Jossz handabanda peldaval, amilyennel barki szolgalhat lasd: "Valaki "igen" ralo valakire de nem talalja el a celpontot es a ugyanez tortenik akkor is ha valaki nem lo ra a masikra.
Legysze majd menj el a birosagra es azzal indokold, hogy kerem eletben maradt tehat az olyan, mintha ra se lottem volna. Erzed az ellentmondast. A tett es a kovetkezmeny nem azonos dolog.
Hiszen a vegkifejlet azonos, meg ha teljesen mast is tesz valaki, de az nem jelenti azt, hogy az igen es a nem ket azonos dolog.
Az allitas es tagadas ket teljesen ellentetes dolog, es igen aki ezt osszeprobalja mosni az korlatolt es elfogult.
Foleg abban a helyzetben ami az allitas volt.
Teszem azt: "az a jo "igen" ha visszaadjak, valaki meg azt allitja, hogy "nem" az a jo"
Raadasul te mit is irtal le amit most elkezdtel magyarazkodassal atterelni mas vizekre ?
Te azt irtad hogy egyik se jo megoldas, tehat azonos elojelu mindket valasz.
Mindketto azt jelenti , hogy "nem" egyik sem jo megoldas szerinted.
Aion: Asmo/Spatalos/Perento Rift: Defiant/Blodiron SWTOR:
Szelektiv olvasas, gratulalok. Korlatolt baratom 😊
Akkor ezekszerint az igen es a nem az ket azonos dolog, ertem. 😄
Sot az elfogult az micsoda sertes, uristen.
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Nem vagyok senkinek sem az altja, nem is játszom jó ideje. Ha valaki nincs egy véleményen veled, az nem azt jelenti hogy õ már egybõl biztos az EVE-ben az ellenséges alliance tagja.
Te már a buszon a BKV ellenõrt is letorkolod ha kéri a jegyet, és egybõl leordítod hogy "te biztos ADamus altja vagy, azért kérted a jegyemet" ? 😊
Nyugi van 😊
----------
Pusztán abba a filozófiai témakörbe mentem bele (titánok meg alliancék nélkül), hogy az "igen" és a "nem" bizonyos szituációkban okozhatja ugyanazt a végkimenetelt. Nem az igen=nem, hanem az amit eredményeznek. Mindezt csak azért, mert számodra ez annyira elképzelhetetlen.
Tipikus példák:
- nyúl a füstszûrõs cigivel 😊 Mindegy hogy volt nála vagy nem, ugyanaz lett a vége
- asszony megkérdezi hogy "ha meghalnék újraházasodnál e" - nincs jó válasz 😊 Akár igent mondasz akár nem, ugyanaz lesz a végkimenetel 😊
Handabanda.
Ti minden magatokra vesztek , mindent nem de Schawo ? 😄
Verig sertve erzitek egybol magatokat, mihelyt az altalatok itelt marhasagot megvetozza valaki.
Jo pelda az, hogy 2 perc mulva teljesen mast allitotok, teszem azt a TS-en ez hangzott el szo szerint, idezem : "Akkor miert nem adjak at az 5 titant, amit az IT elbukott" ?
Erre megkerdeztem, milyen 5 titant ? Az IT nem bukott mar vagy jo 1,5 eve titant, erre jon a tereles, en ott voltam, aztan, jah megsem azok MS-ek volt, aztan mar tagadja, hogy o nem azt mondta adjak vissza, blablabla.....
Mikor pedig megemlitettem, hogy legkozelebb felveszem, amit mondanak, hogy az allitasuk osszefuggestelenseget es valotlansagaval szembesuljenek, te hulye vagy a valasz 😄
Jo lenne arra emlekezznetek legalabb, amit 2 perccel korabban allitotok.
Arrol pedig, ha valaki azt allitja, az a jo "igen" ha visszaadjak, valaki meg azt allitja, hogy "nem" az a jo, az ket teljesen mas fogalom.
Magyarazni lehet hogy a jo vagy rossz kozott kell valakinek valasztani, de az csak egy nagy handabanda. Belehelyezheted mas konsztektusba, de attol meg nem csak az elet jo es rossz mivoltjat kepezi, hanem azet az esetet amirol beszeltunk.
A te életed gyönyörû, hogy neked mindig csak egy jó és egy rossz között kell döntened.
Az igen es nem az ket kulonbozo dolog, aki ezt megakarja magyarazni, az eleg korlatolt es elfogult lehet.
Ha a CCP kezdi visszadogatni az önhibán kivül elvesztett hajókat, egyre nehezebbé fog válni annak eldöntése, hogy mi minõsül önhibának és mi nem. Nõ a petíciók száma, rengeteg effortot jelent a nyomozás, és akaratlanul is átcsúsznak olyan petíciók a listán ahol valójában nem járna vissza a hajó, csak az emberek megpróbálják kijátszani a CCPt 😊
Ha a CCP nem adja vissza (mondjuk az adott esetben, ha tényleg csak és kizárólag a CCP tehet a hajó elvesztésérõl) az elveszett hajókat, az meg igazságtalan.
Ergó ebben az esetben az igen és a nem tényleg hasonló abból a szempontból, hogy egyik sem tökéletes megoldás.
A mindennapi életben is vannak ilyen dilemmák, amikor az igen és a nem egyformán rossz. Nem ugyanazt jelentik, de a végkimenetelük hasonló eredményt szül. Nincs ebben semmi ellend szõtt összeesküvés szvsz.
Mondok egy jo peldat arrol, mennyire akarjatok megmagyarazni, hogy az IT mindenfelett.
Az IT alttal rendelkezo HUN-os a TS-en megakarta magyarazni, hogy az "igen" majdnem olyan mint a "nem".
Jol latjatok, szo szerint ezt mondta, hogy az igen az olyan mint a nem.
A tema pedig arrol szolt, hogy melyik a helyes hozzaallas a CCP reszerol, ha visszaadjak a hajot amit a pilota onhibajan kivul veszit el, vagy nem.
Erre mondta a HUNos , hogy az "igen" majdnem olyan mint a "nem". Azert erezheto egy kis ellentmondas nemde ?
Utana pedig amikor kinevettek, hogy azert a nem es az igen kozott van egy kis kulonbseg, még megakarta magyarazni, hogy miert van igaza. 😄DDDD
A világ újra megmenekült, hála a Pindúr Pandúroknak!
A világ újra megmenekült, hála a Pindúr Pandúroknak!
De még mindig, nem is tudom, ki van kivágva mindenhonnan?????
Na irogass itt magadnak egyedül. bye szép napot
lúzer
Yagoyuhn, Hun Reloaded :
"
Én értem, hogy nem szereted, meg minden. De amennyire én tudom Jakuza még soha nem lopott meg, vagy húzott le senkit ebben a játékban.. csak a jegyzõkönyv kedvéért. "
Terios Corvalis, HUN Reloaded
"Nem szeretem Jakuzát, ez nem titok.
De a másik oldalról: itt Yagonak hiszek. Nem kéne alaptalanul rágalmazni még a TASE "önjelölt isteneinek" sem..."
Fistandalus, Hun Reloaded :
"Én se tudok róla hogy Jaku átbaszott volna valakit, fõleg nem kezdõ playert. Sõt inkább mindig segitett"
Szoval menj vissza a TASE-ba probalkozni es hazudozni, mert ez csunyan beegted.
Meg hogy nem vagyok TASE-s, kacc-kacc 😄DDD
Az a baj, hogy a rosszindulatrol es hazugsagokrol titeket az elso szavatokbol meglehet ismerni.
Na pa kicsi bohoc, sajnos ignorera kell tegyelek. <#hehe>#hehe>
Az a baj, hogy tudjuk TASE-s vagy draga gyagyapot.
A hutest cserelik le meg a 4Gbites switcheket, ha jol emlekszem 20Gbitesre.
Biztos valami gaz van a beepitessel. Ilyenkor amikor hosszu DT-t irnak ki, mindig azzal kell kalkulalni, hogy nem az adott idopontra vegeznek, ami a mostani esetben magyar ido szerint 19h volt.
2. A kiközösítettek mindig ezeket a dolgokat próbálják maguknak bemagyarázni.
Engem irmalinban többször is átvágtál, a haverjaiddal, sõt még rám is lõttél. Egyetlenegy probléma van csak itt, el akarod játszani a mártírt, hogy felvállaltad a rossz szerepét. Röhög a vakbelem, ez nagyon állat.
Szerintem nemhiába utálnak, és vagy kitiltva mindenhonnan. Ez a fórum maradt neked, itt oszthatod az észt.
Nyugodtan írogass csak itt, ez maradt neked.
Az meg hogy beleültetnek egy kilõtt pilótát egy másik avatarba, hát szánalom mit mondjak. Szerintem az összes nagy alliance meg tudja ezt csinálni. A sok hülye NC-s meg elhiszi, hogy visszakaptuk, hurrá.
Az a gond hogy magadbol indulsz ki, ahol a CEOtok sajat haverjanak az accountjat feltori es meglopja sajat ceget es utana megprobalja beallitani, hogy micsoda szemetseg tortent meg vele. 😄
Meg szerencse hogy betudtal ide regisztralni.
Persze ezzel nincsen semmi baj hiszen szabad orszagban elunk nem tilos a regisztracio egyes helyeken. 😄
Bar mondjuk nem is arra hasznaljak ezt a lehetoseget sokan, hogy hazugsagokat terjesszenek masokrol.
Meg valami amit halkan jegyzek meg, en sajat magam vallaltam el a rossz szerepet a magyar EVE portalon, mert mashogy nem lehet elerni, hogy a gyulolkodes amit kepviseltek ne szorjon szet titeket. 😄
Nem te leszel a kohezios ero, hanem en, mert amig velem mint fogonosszal foglalkoztok, addig egymast mar elfelejtettetek csesztetni 😄
Ennyit arrol, hogy titeket mashogy nem lehetett egysegkent kezelni, csak akkor ha gyulolkodesrol van vagy volt szo.
Csak igy tudtatok ebbol prosperalni.
Jah es meg valami draga Von Shreck baratom 😄
Pssszt, de nincs is mit visszaadni, meg sem semmisultek azok a titanok, akarhogy is probalod itt beetetni a nagyerdemut.
Mivel azok a titanok es hajok masnap DT utan epsegben uresen egy masik rendszerben elokerultek.

Na most mint látjátok kedves barátunk ossza az észt, de ekkora baromságokat rég nem láttam.
A CCP nem fog beavatkozni a játékmenetbe, akármit is irsz kisbarátom. Semmiféle titánt nem fogtok visszakapni. Amíg egy CCP-s le nem írja hogy visszaadták a titánokat, addig az nem igaz. Mivelhogy akkor az összes játékosnak joga lenne visszakapnia a lagban elbukott hajóit, és ez nem lehetséges.
Szóval kis barátom lehet hogy itt még van aki elhiszi amit te írogatsz, de vigyázz vannak akik ismernek, milyen vagy. 😊
U.i: Aki itt még nem ismerte volna ki ezt a dzsakuzzi gyereket, annak azt ajánlom tartsa távol tõle magát, mert utána, a magyarok között nehéz lesz elhelyezkednie, mivel már írtam, senki nem hisz már el neki semmi. AKI MEGLOPJA A SAJÁT TÁRSAIT AZ NEM VALÓ KÖZÖSSÉGBE, és ezért kényszerül más oldalakon írogatni.
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Egy fele szakosodjal csak, javaslom a harci skilleket, mert azzal tudsz penzt keresni kuldetesezessel.
Raadasul olcson arulnak banyasz karaktereket a jatekban, aminek az erteket pillanatok alatt kilehet termelni a jatekban.
Ha valamit nem tudnal esetleg uzenj ram, Hun Jakuza nevvel megtalalsz a jatekban.
Lehet szallitani, peldaul ha valaki megfelelo szallitohajoval elviszi neked a hajoid.
A hajokat osszelehet csomagolni es ugy kisebb a meretuk, csak arra ugyelni kell, hogy ha rigelve vannak, akkor a riget bukod az osszecsomagolasnal.
Most kezdem a játékot és szeretnék harcolni is, meg bányászni is. Van értelme harcra, meg bányászatra is fejleszteni a karit, vagy inkább csináljak egy külön karit bányászatra?
Másik félig-meddig idetartozó kérdés: Lehet valahogy hajót szállítani állomások között úgy hogy nem ülök bele? 😊
?Lensver langesz megmondta:
"amikor a 3 ally be volt szoritva a rendszerbe teljes blobolással elbukták az ms-eket, ott is sorry és a többi és a többi"
Egy szoval jellemezheto ez az eszes hozzaszolas: LOL
Na errol beszeltem eppen, aki annyira egyoldaluan latja a dolgot es mar sajat maganak is hazudik a helyzetrol.
Kedves Lensver baratom a ket helyzet teljesen kulonbozik, ugyanis azok az MS-ek Sir molle hulyesege miatt haltak meg es nem kiugras utan maradtak abban a rendszerben, hanem ki sem ugrasztottak oket, sot meg csak fekete kepernyot se kaptak, egyszeruen a nagy stratega Sir Molle beleugrasztotta oket egy bubiba safepontrol, ahelyett hogy cynoval kiugrottak volna.
Ellenben a mostani esetben olyan hajok haltak meg, amik nem is voltak ott, elmeletileg a rendszerbol mert mar reg kiugrottak, amit screenshotokkal igazoltak peldaul a mi pilotank kepernyoje a KMC rendszerben keszult 6NJ elhagyasa utan, mikozben 6NJ-ben lottek ki 15 perc mulva.
"During the fleet-battle in 6NJ8-V on June 16th server performance was adversely affected by load issues. One of the resulting problems was the revival of ships that had been killed during the fight, including a few super-capitals. We want to clarify that this was due to database issues, which are still under investigation – the ships were NOT returned by GameMasters. This matter is still being investigated and further information will be forthcoming when available."
Ugy tunik belso infok szerint, hogy vegre elismerik, hogy a hajok elveszteseert a CCP volt felelos. (Vuk Launak a GM-ek ill CCP azt mondta visszadjak a hajokat)
Itt volt az ideje, hogy rajojjenek, hogy a Dominionnal hoztak egy csunya uj bugot, aminek koszonhetoen nem tolt be a grid.
Mondjuk nem sok mindent tehettek, mivel tobb titan pilota screenshotolta, hogy mar nem is volt a rendszerben mikor kilottek a hajojaukat.
Mondjuk ilyen se fordult meg elo, a harcok torteneteben, hogy egy mar a rendszerbol kiugro titan a masik rendszert lassa, mikozben ott lovik ki ahol nem kellene mar regen tartozkodnia.
Persze a CCP egybol bejelentette, hogy ujabb "Mass lagtest" kovetkezik, amirol persze meg van a velemenyem, hiszen mar vagy 6 honapja tesztenek (ha jol emlekszem eddig 5 alkalommal) ellenben nem tortent semmilyen patch, haladas vagy barmilyen erezheto valtozas a lag es a gridload hiba korul.
Persze most majd a TASE-s es a tobbi pilota fel lesz haborodva, mint ami az olvashato is a HUN oldalon es mint mindig persze megint nincs igazuk.
Mert ez nem egy oldalu dolog, igenis ha a CCP a hibas adjak vissza azokat a hajokat, amiket a jatekosok az onhibajukon kivul veszitettek el. Ez pedig nem corp vagy alliance hovatartozastol fuggo.
Hogy egy peldaval szemleltessem:
Vajon mit szolna von Schreck nevu baratunk, ha elmenne a TV szakuzletbe venne egy televiziot es sotet kep fogadna minden alkalommal, amikor egy adott TV musort szeretne nezni, s mikor visszavinne az uzletbe a keszuleket, ott azt mondanak, hogy a keszulekre ennek az adasnak a nezhetetlensege nem vonatkozik, tehat ez nem az o hibajuk, igy a penzt nem adjak vissza.
Akkor minden bizonnyal felemelne a hangjat, bezzeg most nem mert nem lat messzebb az orra hegyenel, hogy ezzel magat a szolgaltatas rossz minoseget vedi.
A lenyeg nem a problema elkenese, hanem a problema megoldasa.
Mondjuk ket IQ-val ezt egyeseknek nehez felfogni es elvonatkoztatjak ezt az ellenseg kerdese iranyaba, elfogultan, mikozben ha ez veluk tortenik meg elkezdenek sirni.
Pedig az ilyen eseteknel a kettos merce a legnagyobb butasag, mert igy egy masik alkalommal majd sajat maguknak is artanak. Persze ezt fel is kellene tudni ep esszel fogni.
Koszonhetoen aldasos tevekenyseguknek buktunk vagy 6 titant 😄DDDD
Uzenet toluk:
"CCP Zymurgist ... Hi guys, we are aware of the issues and are looking into it. Hold on tight should get better soon."
Volt minden mi szem es szajnak ingere.
Fekete kepernyo lost, olyan lost hogy kicinoztuk a titant es 2 ora mulva lelottek a rendszerben, ahonnan kicinoztuk.
Szal lol az egesz bughalmaz.
Mondjuk nem csodalkozom ilyeneken, amikor oroszok ellen megy a harc.
csak aztan azt a hatast erjek el amit akarnak ...
volt mar sok okos optimalizacio csak a lag nem lett kevesebb
It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.
Devblog

Kulonben tudnad, hogy az EVE szerver egy furtozott rendszer.
Jelenleg olyan 70-90 (ez valtozott par bladevel nem reg) bladebol all, amik dualfoglalatosak es egyenkent 2db 3GHz-es dual-core Xeon Woodcrest valamint 4GB RAMbol epul fel, ezek mindegyikehez kapcsolodik 2 NOD. (allitolag a memoria mennyisegeket mar upgradeltek 16GB-re) Bar tobbek szerint csak a 4db Jitai bladeken hajtottak vegre (Dedicated SOL blade).
Ez nem azt jelenti, hogy 80 szerver van, pontosabban tobb szaz ahogy te allitod, nagyon helytelenul.
Bar ha a te olvasatodat nezzuk akkor mindegyik rackszekrenyben tobb tucat szerver lehet, ha mar a bladeket nem mint egesz , hanem kulon szervernek nevezzuk 😄 Igaz akkor eleg szegenyes szerverekrol beszelnenk 2xdual core XEON lenne egy szerver 😄
Pontosan ezert irtam le, eleg nagyvonaluan feled, hogy jobb ha atgondolod az egeszet, amit irsz, mielott meg nagyobb marhasagokkal bombazod a nagyerdemut.