7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Shonion
    Fenrir, ha szoktad olvasni, akkor tudod, hogy annó a Tase-val is nagy forum flame-ek mentek és csak azért, mert nem volt mindenki egy oldalon még is tudott mindenki tartani egy színvonalat. Most együtt játszunk többükkel.

Értem, hogy jakuzzi morcos, hogy nem tud inkognítoban az evehura szemetet köpködni. Aztán nehogy aztán bosszúból megint 2 héten át cyno altokat lődözzél. :D
  • Jakuza001
    Pontosabban beltenyeszet es szopkodjak is eleg eroteljesen egymas f***át. :P
  • Jakuza001
    Nocsak, megjott az egyik tolvaj.
  • Fenrir
    Mivel az eveonline.hu közösség eléggé belterjes, aki nem illik a képbe vagy éppen teszem azt a másik oldalon van (pl Goon vagy szövetségesei) az persze, hogy alkalmatlan hozzátok, hiszen így nem valósulhat meg a nagy magyar összeborulás :)

Szoktam én is olvasgatni a fórumotokat, bár én már nagyon rég óta nem írtam hozzátok.
  • Shonion
    Mások szerint meg Jakuza, aki alkalmatlan közösségbe, ezért nem írhat az eveonline.hu-ra, mert már párszor kibannolták a mocskos szája miatt.
  • Jakuza001
  • Jakuza001
    Hoppa. Eljon a kaanaan ideje a caldariknak ?

• Jakuza001
    Mert tudom kik jarnak oda es tolvajok ilyen egyszeru.
  • Torzonborz
    "Nem is emlekszem mikor voltam utoljara azon a fos oldalon."

Akkor honnét tudod hogy ott tolvajok vannak ?

Elhiszem hogy nem csíped őket de ez a Te magánügyed , nem kéne alaptalanul ilyesmiket állítani.

Én bizniszeltem onnét emberrel , nem volt gond.
  • Roger6
    Te követsz el bűncselekémnyt, nehogy már megdicsérjünk érte baszki. Eltorzult a világképed. Amúgy meg mindenki annyit dolgozik mint te, csak nem kell rinyálni...
  • Brinn
    A lényege az lett volna, hogy vannak ennél nagyobb szarok is minthogy pár számsort pénzzé teszek mert szétdolgozom a belem és így sincs elég pénz arra hogy normálisan megéljek. Ennyim van, a hobbim, ebből tudok még pénzt csinálni. Tudom hogy illegális, de bocs, vagy számlát fizetek vagy eszek, nem azért teszem mert fun eladni egy karakterem amivel 4 évig játszottam.
  • Jakuza001
    Nem en hoztam fel ezt a peldat es allitottam be, hogy a sikkasztas is illegalis meg is megteszik. Eleve felhozni ezt egy fail.

Az illegalis meg azt jelenti, hogy illegalis, azaz nem megengedett, mindegy hogy buncselekmeny vagy sem es itt az lett leirva, hogy ezt nem nezik itt jo szemmel.

Torzonborz a te kerdesed meg nem ertem. Nem is emlekszem mikor voltam utoljara azon a fos oldalon.
  • Roger6
    Ja embert ölni is illegális, mégis sokan megteszik. Váó, okos gondolatmenet pajti.
  • Torzonborz
    na mi van , megint kiutáltak onnét ?
  • ollie
    A sikkasztás azért más kategória, az konkrétan bűncselekmény.
  • Brinn
    Te valamit nagyon félre néztél/értelmeztél....... Innentől offos a téma.
  • Roger6
    Remélem jövő hónaptól több időm lesz lövöldözni, ebben a hónapban heti 2 órát voltam aktív.
  • Jakuza001
    Es azert mert sikkaszt valaki mas is, ugy gondolod az mar fel is ment teged az alol, ha sikkasztasz te is ?

Itt nem nezik jo szemmel, ha illegalis dolgokat reklamozol. Menj az http://www.eve-online.hu/ oldalra. Ott nem szamit, ha lopsz csalsz, hiszen ott van a sok tolvaj.
  • Brinn
    Sikkasztani is illegális, mégis megteszik és nem pár ezer forinttal. Tényleg a nyomoromon akarod kiélni a jó állampolgárságod?
    Sajnálom, hogy nem tetszik, de legalább nem mocskos módon hozom jobb helyzetbe magam.
  • DeviloftheHell
    sárga csekkeket fizetni isk ból? valodi pénzért eladni meg illegális és banolják a karit:)
  • Brinn
    Üdv!

Lenne egy eladó all-around karakterem 61m sp-vel. A karater Amarr hajókra van specializálva, valamit konyít a caldari bs-ekhez, de még nem érdemes a kezébe adni. Repül drenyát, skillek hozzá lvl4, Carriertől sincs messze. Spaceship commandban van 16m sp. Tud CS-t, HAC5, Recon5, Freighter5 (lol), T3 cruisert. Gunneryben 11m sp van. A kiegészítő skillek (sharpshooter, rapid firing etc) lvl5, capital energy turret lvl4, specialization skillek lvl4.

Perfekt bányász, Exhumers lvl5, ABC ércek finomítása lvl4, a többi hébe-hóba elszórva lvl2-3. Vannak gyártó alapok, Production Efficiency, Mass Production lvl5. Ért valamennyit a matar cruiserek inventjéhez/gyártásához. Annyira nem ültem rá, de sikerült inventelni és még a T2 alapanyagokat is legyártani hozzá.

+3, +4 implantok és van remap. (Kb egy éve nem voltam benn vele.) Assestben van 1b érték, freighter, egy hulk, egy bs és pár (tíz?) misi. Highsecben tanyál valahol.

Magát az accountot adnám el, email címmel együtt. Érdeklődni privátban lehet. Az árát megbeszéljük, baráti lesz, mert betámadtak a sárga csekkek és jól jönne a görbe orrú mátyások hada hogy visszaszorítsuk őket.

További szép napot!
  • Roger6
    Retriever-en két miner van, ebből indult ki az egész. Kettő turret még követhető.
  • Jakuza001
    Na de mikor lenne ugy ? Soha, mert megosztani a tuzerot buta dolog.
  • Fenrir
    Nem, de ha úgy lenne biztos, hogy nem figyelném.
  • Jakuza001
    Mert nehogy azt mond, hogy a 6 raketavetovel 6 kulonbozo celpontot lovoldozol. :P
    Ez kb semennyire se eletszeru.
  • Roger6
    Ennek semmi köze a PVP-hez...
  • Fenrir
    Most szerinted egy 2 órás Forsaken etap alatt én végig azt fogom számolni, hogy melyik modul éppen melyik targeten van?

Nálam ilyenkor úgy néz ki az ui, hogy millió ablak van nyitva (böngésző, market, karakterlap, contract) mert kurvára monoton és unalmas amúgy.
  • Caterpillar
    Szerintem is meg lehet jegyezni, csak kicsit jobban kell figyelni. Igaz akkor oda az afk fúrás ugye.

Amivel meg ugye az a baj, hogy high-ban nem lehet vele keresni, lowban meg nem lehet afk fúrni, war-ban meg mindkettő érvényes... :D
  • Jakuza001
    Na ne. Nehogy mar ehhez zseninek kelljen lenni. Vagy csak en tudom megjegyezni ? Ketlem.
  • SlaCker
    Nagy mágus vagy!! :D
    Köszönöm szépen, hogy elmagyaráztad PVP nyelven. Akartam én is PVP példával ábrázolni a bánatom, és hogy miről vitatkozunk lassan egy oldalon át, de mint mondtam csak bányászathoz értek. :))
    Köszi még egyszer!
  • Fenrir
    Nah, akkor egy példán keresztül:

A képen 3 célpont van befogva és a fegyverek 1 groupban vannak. Tegyük fel, hogy szétválasztom 3 db 2-es groupra a fegyvereket, ergo 3 különböző célpontra tudok lőni vele. A Tengu max. 5 célt tud befogni, be is targetelem vele mind az ötöt. Az első 3-ra aktiválom a fegyvereket. Ezek normál esetben nem egyszerre mennek le mert pl defender-ezik a cél, ezért kell valamelyikre egy extra ciklus.

Az első 3 célt még könnyű megjegyezni, F1-F2-F3. Lemegy tegyük fel az F2, tehát aktiválom a negyediken, közben targetelek egy újat. Lemegy az F3, megcsinálom ugyanezt mégegyszer, majd az F1-el is. Azt kb tutira lehet venni, hogy nem sorban, F1-F2-F3-ban fognak végig lemenni, úgyhogy pár új target után már fogalmad sincs, hogy melyik modulod melyik célra van aktiválva.
  • Roger6
    Írtam már, hogy minden fejjel egy aszteroidát fúrsz, nem küldesz rá 8-at egyetlen Veldspar-ra.

Retrivel: survery scanner nyom, két range-ben lévő aszteroida (ami survey szerint a legteltebb) betargetel, egyikre F1, másikra F2. Aztán szépen nyomogatod a survey scannert ha nagyon pontos akarsz lenni. Látni fogod, hogy körönként mennyi fogy belőle. Először nyilván az fog elfogyni, amiben kevesebb volt, tehát amit másodszorra fogtál be (nagy valószínűséggel ugye arra nyomtad az F2-t), azt kell előbb leállítanod, az előtte álló ikonnal. Utána survey szkennerrel minden kezdődik elölről, és lám, szinte semmi időd nem ment feleslegbe.

Ha már precíz akarsz lenni. De amúgy a bányászat pont egy afk-s mutatvány, szóval Hulk-al sem percenként pakolod ki a cuccokat belőle, amikor van 18 k m3 raktered.
  • Jakuza001
    Meg van az jelolve, csak huzd el rola a modult es latni fogod. :D
    Amugy meg, aki nem latja, hogy F1 az elso slot,az F2 a masodik es igy tovabb es ezt nem tudja megjegyezni, az egy kreten es jatszon akkor inkabb olyan bonyolult jatekokkal, mint a gumilabda.
  • SlaCker
    Igen. Pontosan. Ezt mondtam legelsőre is. Sajnos nem tudod visszakövetni.
    Most nézzük a BS-t. 8 fej. Tegyük fel, hogy T2-es laser van rajta. 1min/ciklus. Ha rosszul ütemezed a fejek leállítását a 8 fejből mondjuk buksz 3x fél percet. Tehát már is buktál 1.5 percet mondjuk 3 perc alatt. Szóval ez huzamos idejű fúrásnál, mondjuk 6 óránál nagyon sok veszteség. Összejön nagyon sok fúrás idő ami alatt te semmit nem termeltél. Bár ez függ attól, hogy ki mennyire veszi komolyan a fúrást.Nállam a 14 órás fúrás volt a noram, ha szabad napos voltam. Nekem ez pl sokat számít. Mert a retrivel 1 óra alatt kb 6-9 millát fúrtam le. Szóval nekem ez az időkiesés óriási veszteség. Persze itt 2 fej van. Viszont hulk-ál már 3. :)

Fenrir: Nem tudom. Én nagyon élveztem a fúrást. A 24 nap alatt semmi Agent vagy pewpew. :) Csak fúrás ezerrel. Nem untam meg. Nagyon élveztem. :)) Kinek mi. Van aki kereskedni szeret. Van aki lődözni. Van aki meg májningolni. :P Egyedűl jó móka. Nyugodtan csipegetem magamnak az érceket. :P
  • Fenrir
    Az a baja, hogy nem tudja, hogy az lent éppen melyik modulé, így nem tudja, hogy az a modul a ciklus melyik részén van.

Ebben igaza van, hogy meg lehetne jelölni valamivel a kis ikonokat, hogy tudja az ember, hogy ez F hanyas.
  • Roger6
    Figyi, a target mellett megjelenő ikonra ha rányomsz, azt a lézert állítja le, amivel fúrod éppen. Nem kell nézegetned és megjegyezned, meg találgatnod. Tehát aszteroida betargetel, majd a mellette lévő fúró lézer ikonra katt, és leáll az a modul, amivel fúrod.
  • Fenrir
    Amúgy én nem is értem, hogy minek vesződsz fúrással egyedül, empire-ban. Unalmas és még szarul is hoz pénzt :)
  • SlaCker
    Ti már olyan szinten mozogtok, hogy nektek nem számít, hogy high-ban beltet fúrtok. Én a kis retri-el még válogattam. :) Szóval gondolkodj az én skill szintjeimmel. Hisz ha Hulkom lenne engem sem érdekelne, hogy mit fúrok. Mert ugyebár 1-2 ciklussal eltüntettek 1 egész aszteroidát. :)

Azért szeretném leállítani a megfelelő fejet, hogy ne menjen potyába. Mert ha 1.5-2 perceket megy csak úgy üresbe míg elpukkan az aszteroida. Akkor mondjuk a 14 órás fúrási idő alatt nekem az nagyon sok +idő ami alatt nem volt hasznom. Ennek egyébként egyszerű megoldása lenne. Annyit kéne csak, hogy a megfelelő slotszámot ( f1-f8) oda tenni a kis ikon mellé. És akkor ránézel és látod, hogy az adott aszteroidában már csak 1400 db van (a fej 7000-t fúr) és megnézed, hogy az f6 és f8 fej fúrja, így kilövöd ezt a két fejet. Így megspóroltál mondjuk 1 percet. Hulk esetében lehet, hogy 2-2.5 percet. Természetesen a 8 slot az ugye BS-nél van.
    Én értelmes? Az ki van csukva! :D
    Amúgy jó lett volna egy olyan miner aki felsőfokon űzi az ipart. Mert a Cégben csak én voltam ilyen fanatikus. :(

Caterpillar: Örülök, hogy ilyen jó a megfigyelő képességed. Mondjuk fúrsz BS-el. 8 fej. Te megjegyzed, hogy melyik fej mit fúr. Ez még oké is az elején. Utánna figyeled a csete. A local. A survy eredményét. Üríted a cargot. Meg még pár feladat. Ezek után, te még mindig tudod, hogy az adott fejek mit fúrnak? Irigy vagyok rád. Persze mikor már az aszteroidák fogynak és cserélődnek a targetek még utána is tudod, hogy melyik mit fúr. :))
    Az ISK-t elolvastam. :)

Jakuza001: Nem akarom megmagyarázni. Mondtam hibákat. Utána lehet nézni. Nem szaladnak el. A CCP nem kapkodja el.
  • Jakuza001
    Ugy birom amikor egy 2 napos ujonc megakarja magyarazni, hogy mukodik az Eve. :P
  • Roger6
    Egy szóval nem írtam, hogy TE utálod a bányászatot, szerintem keversz valamit. A másik meg, hogy pl. én úgy fúrtam még nagyon régen, hogy amíg volt az aszteroidában, addig toltuk neki. Sáska módjára lezabáltuk a beltet, ki érdekel mit fúrsz, ugyanúgy értéktelen mindegyik high-sec-es érc (meg 8 Hulk mellett nem volt időd válogatni). Vagyis kezdőnek biztos nem értéktelen. Amúgy is, nálunk a fúró op-ok után beszedett ércet mindig felajánlottuk a corp-nak, hajókat építeni, és a kezdőket segíteni. Ja, ez már nem ide tartozik, sry.

Nekem soha nem volt gondom a cap-al Retri-ben, szóval amit írsz, hogy neked volt, az csak azért lehetett, mert nem voltak a capra ható skilljeid kihúzva. Ez érthető ilyen idős karakternél.

Amúgy értem amit írsz, de miért olyan fontos, hogy leállítsd a lézereidet? MIÉRT? Hát kúrja szét az aszteroidát, amikor meg látod, hogy telik a raktér, jettisonolod az eddigi érceket. Nagyon nehéz, maximális koncentrációt igénylő feladat. Ha megtelik a konti (27.000 m3 érc), akkor meg irány az Indi hajóért, és beviszed a cuccot. Nem kell állítgatni meg ilyenek.

Az a baj, hogy tök értelmes lennél a játékhoz, de túl gyorsan feladtad, és pitiáner "problémákon" aggódsz. Vagyis csak neked probléma.