7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Zsoxx
    Nem is mondtam ilyet, ez több évvel ezelőtt volt.
  • coolpet
    Én úgy tudom hogy a cloak skill vagy modul nem alpha
  • Zsoxx
    T1-es industrialom volt T1-es cloakerrel.
  • coolpet
    No igen, csak ahhoz illik egy T2 frigate, meg cloack, ami alpháknak nem érhető el.
  • Jabar
    Külső program esetleg abban lehet segítség hogy állítgathat skill szinteket és így látja mi/mennyi a változás. Tervezgetni a skill utat.
  • Zsoxx
    Nekem egy második karim az accon wormhole rendszerben bolygózott. (Csak addig skilleztem ameddig szükséges volt, a pl. bolygós és cloaking és scanning skillekhez). Na az az ami igazán megéri, nem a lowsec. Bár még nullsecben is elég jól lehet bolygózni, csak kivinni nehezebb egyedül.
  • coolpet
    Julian:

Igen, 0.5-ig HS, de ott azért már a Concord(Helyi rendőrség) elég sokára ér oda ha gond van.
    Podoltak engem már Venture-val 0.8-ban is, nem fizettem.

A T1 az a Tier 1, azaz alap hajók.
    A T2 az a Tier 2, azaz fejlett hajók.
    Van T2-ből fegyverek, modulok meg minden más.

A játékban van fit simulator, nem kell ahhoz külső program.
  • T800
    Fú ez így még elég magas nekem, köszönöm mindkettőtök hozzászólását, bele kell rázódnom, hogy értsem miről is van szó! :P

Valószínűleg első körben valami békés utat keresve fogjuk tanulni a játék további részét, remélem meg fogjuk találni, hogy hogyan tudjuk ezt kivitelezni.. Más nem, akkor neten keresgélek valami starting guide-ot vagy ilyesmi :)
  • RJoco
    Nem hiszem, hogy kezdőként kapásból értékes szállítmánnyal közlekednének, vagy méregdrága implantátummal, ami miatt érdemes lenne kilőni őket.
    Tudtommal 0.5-ig High sec. Változott volna ez?
  • RJoco
    Teljesen elengedi a kezetek. A többit nektek kell kitapasztalni vagy a tapasztaltaktól segítséget kérni.
    A tréning tudtommal nem tér ki a T2 gyártásra. És szerintem a bolygózásra sem. Pedig az is egy jó bevételi forrás, bár igazán 0.4 és alatt éri meg, de oda meg ajánlott egy T2-es szállító, mert az tud rejtőzve is repülni.

Ezen kívül még kell pár egyéb kiegészítő program.
    Pl. van olyan amivel a skilleket lehet ellenőrizni, hogy mindig tanuljon a karakter. Kis program, ami futhat a rendszerrel együtt, így nem kell a játékba lépni az ellenőrzéshez.
    Valamint van/volt program a hajók fitteléséhez. Írja a sebességet és tűzerőt a fitt alapján.
  • coolpet
    A tréning után is tudsz küldetéseket vállalni, amiknek megvan a saját menete.
    Ettől bármikor eltérhetsz, de van időlimit. Ha jó időben teljesíted még bónuszt is kaphatsz.

Ha tapasztalatlan vagy, akkor kezdj valami békés missziót, pl gyártás, bányászat, kereskedelem, kutatás ilyeneket.
    Ha harcolni akarsz, akkor van egy aranyszabály. Ha kidokkolsz az állomásról, mondj le a hajódról. Csak olyan hajóval repülj, aminek elvesztése nem fogja az idegeidet felőrölni.

Vannak olyan emberek, akik a kapuknál leskelődnek, és ok nélkül kilövik a hajód a rakományért, vagy blokkolnak, és ha nem utalsz akkor kipodolnak.

Amíg nem vagytok a játékban otthon, és nem tudjátok az alapokat, addig ne menjetek ki High Sec-ből, maradjatok 0.8-1-ben.
    A fregattok jó hajók, relatíve olcsók, gyorsak.
    Nem kell egyből battleshipben meg Cruiserben gondolkodni 50+Milláért :)

3M Isk-ből össze lehet rakni egy korrekt fregattot harcra is.
  • T800
    Jól hangzik! :) Egyenlőre mondom még csak a training résznél vagyunk, nem tudom meddig tart (remélem minél tovább!) hogy kicsit képbe kerüljünk, utána viszont teljesen elengedi a játék a kezünket?
  • RJoco
    Legalább nem kell tanulnotok suli után.
    Én is dolgozom, elég kacifántosan, nincs hosszútávú rendszer a beosztásban.
    Viszont a PvE részt lehet egyedül is csinálni és amikor összejön a társaság, akkor lehet közösen csinálni valamit.
  • T800
    Komolyan persze! Már bele is vágtunk haveromékkal. Mirmatarok vagyunk, 3 órát lőttünk bele, de még mindig a training résznél járunk :D Elég összetett...

Ha van lehetőség "nagyoktól" tanulni, akkor szívesen vesszük :) Nyitottak vagyunk egy jó társaságra! Viszont munka mellett vagyunk mindannyian, és változó mikor érünk rá.
  • RJoco
    Ha esetleg komolyan érdekel a dolog, akkor utána érdeklődhetem a corp-nál, hogy jelenleg mi a helyzet.

Amúgy is gondolkodom már egy ideje, hogy reaktiválok egy acc-ot, de társaság nélkül nincs kedvem és a corp fórumon elég nagy a csend e téren.

Ha komolyan érdekel titeket, akkor megpróbálok utána nézni a meghívásos rendszernek és azzal máris nyernétek, ha működik.
    Ezen kívül a corp adója csak 5%, míg a noob adó 10%. Mindenki noob-ban kezd.
    Valamint van sok lehetőség. Hajók, felszerelések, skill könyvek terén is.
  • RJoco
    A frakció mindegy. Bár meghatározza az alap dolgokat. Pl. egy Minamatar-nak nem kell azonnal Amarr hajókat vezetnie. De megtanulhatja.
    Ez kb. olyan, mint más játékokban a karakter választás. Legalábbis az elején, mert amúgy más "karakter" képességeit is megtanulhatod. Nekem a Minmatar tetszett, főleg mert nem merül le a kapacitor a fegyverektől, viszont elfogyhat a lőszer. Bár az energia fegyvereknél is kell kristály a lézerekbe.
    De ettől függetlenül ugyanúgy együtt tudok játszani mind a 3 frakcóval.

Az alap kezdő küldiket hasznos megcsinálni és érdekesek is. Legalábbis én annak találtam, tetszettek nagyon. És bevezetnek az alap dolgokba. Egy kicsit.

Magyar corp-okat lehet már az elején keresni. Nem tudom mennyire él jelenleg az IMGL (Imperium Galactica), én annak voltam régen a dirije. A Ceo-ja úgy tudom még játszik. A Galactica csatornán kell keresni őket, ha erre adnátok a fejetek.
    Ingyenessel is meg lehet keresni őket és informálódni.

Régen volt egy meghívásos jutalom rendszer, nem tudom, hogy él e még. A lényeg az volt, hogy a meghívás miatt kapásból 21 nap próbát kaptál és, ha aktiváltad utána a játékot, akkor a meghívó kapott egy PLEX-et (1 hónapos), amit általában segítőkészségük jeleként odaadtak a meghívottnak. Így 51 napod lett ingyen, plusz a vett 30, vagyis 81 nap játékidő 30 nap áráért. De nem tudom, hogy ez van e még.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.06.06. 14:51:17
  • T800
    Szia!

Na ez már egy pozitívabb hozzáállás/hozzászólás a játékhoz! :)

Pont 3-an gondolkodunk a játékon. Viszont az elején amikor kiválasztom a frakciót, akkor mind a 3-an ugyan azt kell választanunk, hogy "együtt tudjunk kezdeni?"

Plusz valamiféle training van a játékhoz? (Vagy nem túl elavult ez a link amit adtál?)

Vannak magyar csapatok akikhez lehet csatlakozni, ha elértünk egy bizonyos szintet?
  • RJoco
    Szia!

Első körben érdemes az ISK-nek nekiesni. LINK
    Bár nem mai darab és változott a játék, de ad némi támpontot. Nekem anno nagyon sokat segített.

Ha amúgy is többen akarjátok játszani, akkor eleve érdemes összedolgozni és úgy tanulni a skilleket.
    Egy gyártó állomás (POS) üzemeltetéséből elég jó lóvé összejöhet. Ehhez kell, aki kutat, kell aki gyárt és legyen valaki, aki elad. Természetesen az alapanyagokat is össze kell szedni, vásárolni.
    Napi szinten max 15 perc alatt megvan és heti egyszer kell foglalkozni komolyabban vele. Bevásárolni és kivinni a kész terméket.
    Azért írtam, hogy összedolgozni, mert mire az összeset kitanulja egy ember, az nagyon sok idő. Ha megosztjátok, hogy ki mit csinál, akkor sokkal gyorsabban megy.
    Egy új blueprint/modul érkezésénél nagyon nagyot lehet kaszálni, ha mindjárt fellép az ember és nekiesik. Simán 10x áron el lehet passzolni, mint amire be fog állni. De egyes helyeken lehet, hogy 50x árt is hoz.
    Ez csak az egyik, PvE módszer. Viszonylag békés.

A PvP is jól hozhat, de az elég nagy lutri, sok a repkedés, keresgélés. Viszont egy-egy csatából kihullhat olyan modul, amivel akár 2 hónap előfizud is lehet.

Ha fúrással akarod megkeresni a havira valót (meg lehet), akkor felejtsd el a játékot. Inkább menjél el a tescoba árut feltölteni. Az pont ugyanolyan robot.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.06.06. 12:26:09
  • Daermon
    Én 13 éve WoW-ozok (persze vannak megszakítások), így engem nem zavart soha, hogy havi díjas. Sőt!
    EVE-t én spec azért hagytam abba, mert egyszerűen nem fért bele az időmbe már ez is. Kellett volna még egy külön élet hozzá :D
  • T800
    Köszönöm szépen a választ!

Ez így akkor annyira nem szimpatikus, főleg a 15 eurós havidíj... Annyit azért nem fizetek egy játékért sem.

Az ingyenes részére azért rápillantok, sokat nem veszíthetek vele :)
  • Daermon
    Nem ingyenes, csak nagyon korlátozottan. Érdemesebb fizetni.
    A havidíjat kitermelheted, de itt megint egyszerübb a havi díjat kifizetni, mint azért játszani, hogy játszhas. Legalábbis szerintem.
    Plusz ahhoz is kell jó pár hónap, hogy olyan szintre juss, hogy elgondolkozzna termelésen.

A jàték maga nagyon, de nagyon közösség alapú. Mindent a játékosok állítanak elő lőszertől, a hajókig. Így több dologgal is elfoglalhatod magad.
    A hajót, ha kilövik alólad, akkor buktad végleg, újat kell venni.
    Bonyolultnak eleinte bonyolult, de belelehet jönni.
    És a másik: a játék lassú folyású. Vannak skillek pl melyhez hónapok kellenek mire kitanulod.

Az a baj sokat lehetne írni, egyszerübb, ha kipróbáljátok.
  • T800
    Sziasztok!

Nagyon amatőr vagyok a témában, emiatt szeretném kérni a segítségeteket.

Haverokkal arra gondoltunk, hogy mivel ingyenes a játék, és mindenhol azt reklámozzák, hogy minden elérhető benne ha "kitartó" vagy ezért bele akarunk csapni a lecsóba.

Mit lehet tudni a játékról? Valaki ki tudja nekem fejteni bővebben? Annyi oké, hogy MMORPG, néztem róla kismillió videót, de baromi bonyolultnak tűnik így első ránézésre. Van valamiféle tutorial, vagy olyan YOutuber akit ajánlotok, ahol bele lehet egy kicsit rázódni?

Köszi a válaszokat előre is mindenkitől!
  • lammaer
    Akkor ez annyira free mint az első LSDs bélyeg amit a dealertől kapsz ingyér :D

Amúgy mennyi idő volt amig freeként elérted ezt a limitet?
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.04.12. 12:00:09
  • vear
    EVE Fanfest 2018 Twitch Stream
  • coolpet
    Én azért hagytam abba kb fél éve, mert az alpha-m nem tud tovább fejlődni, nincs szabad skillpont tanulás már.
    Vehetek injectrort (1 napi tanulásra való pont), napi 1-et 60 Milláért vagy mennyiért.
    Szóval ha fejlődi akarok, akkor vagy ISK-et farmolok, vagy játszogatok. ezen a szinten, ahol az utolsó 1 hónapos omega kari is elintéz 5s alatt...
  • Roger6
    Pont hétvégén kapartam elő, 2009-től 2014-ig volt aktív a karakterem, aztán beleuntam az ISK farmolásba. Most, hogy lehet ingyen is játszani - igaz, Omega nélkül kemény megkötések mellett -, gondolkodom a visszatérésen.
  • Zsoxx
    A legutóbbi is több éves, de alapozni jó.
  • Alanw
    Tudnatok linket adni a legutobbi iKShez?
  • vear
    EVE Alliance Tournament XV

Twitch
  • vear
    Nem tudom RAX-al mi a helyzet, vagy másokkal, de például Puritans az aktív Fountainben.
  • Daermon
    Sziasztok!

Jó pár hónapot lehúztam EVE-ben és úgy 3 éve hagytam abba IRL miatt (akkor pont végeztem volna a magyar Ordo Alba kiképző corpban. Élvezet volt PvP-zni a rutinosabb pilóták segítségével).
    Aztán most szemezek megint az EVE-vel, de még nem tudom.
    Egyenlőre csak annyi érdekelne, hogy magyar fronton mi a helyzet? Gondolom az a stabil 200-300 magyar még meg van. De mi van a RAX-al? Akkoriban az volt a magyar alliance, meg van még? Vagy milyen dolgok-balhék voltak az elmúlt időben?
    Azt sajnos láttam, hogy a biblia (ISK) nem frissűlt egy ideje.
  • SG fan
    Mindig is akartam az EVE-el játszani és végre ingyenes! Eddig nagyon bejött! Persze majd beruházok az Omegára... :)
  • coolpet
    Köszi, olvasom is!
  • Z33noo
    Az ISK-el az a baj, hogy évek óta nem frissitették, alapoknak jó, de 80%-ban már elavult sajnos :(
    Én elolvastam, érdekes, tényleg jól meg van csinálva, segit megérteni a játékot, de csak ennyi.
    Javaslom én is elolvasásra, de arra hivatkozni már nem lehet.
  • Plata
    Nekem úgy rémlett csak tutorialban volt meghalós küldi.
  • Zsoxx
    Ezeket az ISK pdf-eket töltsd le és olvasd el.
  • Torzonborz
    ISK-et mennyire csinálják még? Régen nagyon hasznos volt, gyk félig abból tanultam meg EVE-t. Szerintem az alapok miatt érdemes lenne azt is olvasnia, nem?
  • Z33noo
    Javaslom a böngészést, sokat segit, bár angol kell hozzá, leir mindent és segit a fittelésben is

Utoljára szerkesztette: Z33noo, 2017.05.24. 10:32:54
  • Z33noo
    Nos ez nem teljesen igaz, 2 olyan carrier agent küldi van ahol az a lényeg, hogy meg kell halj, teljesen ... kapszulával együtt... igy próbálják hozzászoktatni a játékost ahoz hogy ez megtörténhet élesben is
  • Plata
    Carrier agent küldiben nem kéne hogy megöljenek.
    De mivel küldi helyszínen öltek meg egyszerűen csak warpolj oda ahova a küldi mondja.