7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Voldi
    igazából mining barge-ra kellene, meg jó lenne, ha nem kéne ráklikkelni se. Az mwd olyan, nem?
  • Roger6
    Valószínű nem a hajó osztályának megfelelő MWD-t néztél. De PVE-re nem kell MWD, oda Afterburner kell. Frig/desztró = 1MN, Krúzer/Battlecruiser = 10MN, BS = 100MN.
  • Voldi
    Szerintetek a Microwarpdrive használatához mi kell még, ha a skillek megvannak? A capacitor elég gyenge. Ha ráraknám a hajóra az mwd-t, akkor -1232,5 lenne a power grid..
  • Torzonborz
    én most pont ezért hagytam abba, az a 600 milla isk kitermelés már kicsit sok mert annyit azért nem játszottam vele , a havidíjat meg kiperkálnám ha nem lenne ennyire ótvarszar a forint. :(
    maki meg nekem is nagy kedvenc , iszonyat durva ladik ráadásul még - szerintem - szép is. :)
  • Roger6
    Hehe, szerintem próbáld feléleszteni a karaktered, aztán ha nem okés, újra jegeled.

Plex 600 millió körül mozog, megint sírnak HUN csatornán. Ami azért érdekes, mert amikor meg valaki kérdezi, hogy mikből élnek, akkor lvl4 60-80 mill / óra állításuk szerint, meg szkennelésnél minden héten találnak 1 milliárdos cuccokat, meg bla-bla-bla, de a plex bazmeg... Na az gond ha 600 millió. Nem kell ezen szörnyülködni, lesz az feljebb is nemsoká, és ha valóban ilyeneket keresnek, akkor nem hinném, hogy gond lenne a plex ára.

Ahogy barátom szokta mondani, miután kiittuk a szórakozóhely Jäger készletét és fizet: "annyi amennyi". Nem érdekes, mert úgyis kifizeti.

Nem jó grind-olni a plex-ért, de amilyen kereseteket említenek, ott ez nem lehet gond. És mindig az újoncokkal jönnek, hogy jajj szegények, nem tudnak plex-hez jutni. Dehogynem, befizeted a havi díjat, aztán játszol. Ez minden más országban megszokott, hogy fizetünk azért a termékért amit használunk, csak nálunk nem. Itt mindenki 2 hetesen már plex-et akar. Csak azt nem látja, hogy buddy-ba is hiába hívom meg, még ha oda is adom neki azt a plex-et, amit kapok, akkor sem tud majd 1 hónapos korában mit kezdeni. 51 naposan egyedül biztosan nem. Bár 0.0-ban kb. pont annyi az elvárás a cégeknek, mint a rendszer sec. statja = 0. Ebből is látszik, hogy a mennyiség a fontos, nem a minőség jópár cégnek - magyarnak is.

Na meg az inaktivitás. A cégünk is már egy zombi sajnos, rajtam kívül van kb. 4 fő, aki aktív, aztán nyista. Mindenki abbahagyta, meg RL dolgok. Beléptünk Unprovoked Aggression ally-ba. Ketten mentünk Hydro-val lőni az ott tartott hónapok alatt, senki más. Pedig 10 jump-ra volt az addigi HQ-nktól, jó fejek voltak, fizettek ha vesztettél hajót PVP OP-on. Mondjuk PVE-re sehogy nem lehetett rávenni őket, találhattál te 10/10-et is. :) Incursion mondjuk ment low-ban, az jó volt. :)

Na mindegy, túl hosszú, amúgy sem olvassa senki el ezt.
  • ollie
    Hejj, hiányzik az Eve, már fél éve nem tolom, megint elő kéne fizetni...
  • Roger6
    Tenguval toltam eddig, de az nem aprította annyira őket, mint a Macha. Pont ezért vettem.

Ami Machariel mellett szólt nekem: BS-eket gyorsabban nyírja, és a frigókat (!!!!) is. Ezt azért emeltem ki, mert Heavy Fury-val beletelik pár salvóba, míg leszedi a Tengu a kis hajókat, de Machán drónok, vagy 20 felett akár löveggel lehet szedni őket. És ugye nem szoktunk Tengun cserélgetni lőszert lövésenként, túl sok idő.

Most ezeket a hajókat használom (a jelenlegi klónomban főleg large lézer implantok vannak, de van Tengus klón is):

Nightmare - Sansha / Blood / Drone küldetésekre // 1.092 DPS + drónok
    Machariel - Angel / Mercenaries // 892 DPS + drónok
    Tengu - Serpentis / Gurista // 695 DPS
    Thanatos - anomáliázás / lvl 5

Machariel fegyver még csak T1, és nincs faction Gyro sem rajta, úgyhogy abban még lesz 100 DPS, Tengu meg implantokkal 760 körüli, amikor low-ban szórakozok vele.

• ollie
    Nem rossz. Tenguval fullos skillekkel ez olyan fél óra.
  • Roger6
    Bakter, amióta megvan a Machariel, azóta az Angel Extra a kedvenc küldetésem. 30-32 millió salva + loot 10-12 perc alatt (attól függ mennyire figyelek), és a bónusz szoba fantasztikusan megtolja a bounty-t. Azért Nightmare-t nem tolja le a trónról (nálam).
  • Roger6
    Double fail
  • Nethyrrea
    plusz a faction warfare területek, amik lowsecben is vannak.
  • Fenrir
    Az a rész áll a 4 frakció területéből, erre gondoltam.
  • Roger6
    Kajak nem ezt kérdezte :)
  • Fenrir
    A középső rész ami nem színes az a hisec rendszer.

• Roger6
    Minden frakció fele van úgynevezett standinged. Ha ez -5 alatt van (pl sok Gallante-t lőttél), akkor megtámadnak azokban a régiókban. De ha nincs -5 alatt, akkor nyugodtan mászkálhatsz bárhova.
  • Voldi
    Az mit jelent, hogy mind a 4 frakcióhoz négy űr tartozik? Ha én a másik három körzetbe megyek, akkor lelőnek?
  • Fenrir
    A 0.0-nak is van egy true sec status-a. A Goon területe pl -0.6 vagy kisebb, nekik baromi jó spawnjaik vannak. Nálunk Fade-ben -0.2 van csak ami eléggé xar.
  • Roger6
    1.0-tól 0.5-ig high-sec, 0.4-től 0.1-ig low-sec, és -0.9-től 0.0-ig null-sec van ha jól tudom.
  • Voldi
    Az mitől lehet, hogy van mínusszal jelölt security státuszú rendszer is?
  • Voldi
    Jó, így már értem. Mindig tanulok valamit)
  • Roger6
    Elég zavarban vagy. :) A beltekben mindig vannak NPC-k. Agent = ügynök, akiktől felveszed a küldetést, szóval ők meg tuti nem lövöldöztek téged. Concorde nem jelenik meg, ha NPC-k támadnak rád, éppen ezért van bounty rajtuk, a concorde fizet, ha kinyírod őket. Minél kisebb az adott rendszer security status-a, annál keményebb NPC-k vannak a beltekben.
  • Voldi
    0.6-os övezetben bányászat közben serpentis agentek kezdtek lövöldözni, és semmi concorde nem jelent meg.. szóval el kellett warpolnom. ez miért lehetett?
  • alienenemy
    Nem feltétlenül kerül milliókba, másrészt meg a lokalizációt nem azok miatt csinálják, akik angolul már eleve játszanak, hanem akik remélhetőleg a natív nyelv miatt ezután elkezdik.
  • ollie
    Nem.
  • Roger6
    Egy accon egy karakterrel lehetsz egyszerre csak bent, és egy accon csak egy karakter tanulhat.
  • Voldi
    Nem tudjátok, egy időben többen is használhatnak egy accountot (mindhárom karaktert használva)?
  • mkfdd
    Elvileg a magyar mellett többi lokalizáción is dolgoznak. Francián is dolgoznak meg még pár másikon amik hirtelen most nem jutnak eszembe. Ha jól emlékszem ATX-en említették a dolgot. Abban én sem vagyok biztos hogy megéri, de dolgoznak rajta és ez tény :D Egyébként ha egyszer elkészül, nem hiszem hogy sok meló lenne az új tartalmak fordításával. Fantasy MMO-kkal ellentétben nem töltik meg lexikon méretű szövegekkel a játékot révén hogy a pve tartalom elég statikus, és max játékmechanikai elemekben változtatgatnak rajta. A lore-t meg novellákkal növelgetik, ahol meg nem kell bajlódni a fordítással révén hogy kliensen kívüli tartalom :P
  • ollie
    Arról nem is beszélve, hogy minden patch-csel megint lesznek fordítani valók, ami megint csak pénz (és idő).
  • ollie
    Magyar? Olyan sokan játszanak itthon Eve-vel, hogy ez megéri nekik? Én őszintén kétlem. Egy ilyen fordítás milliókba kerül (Forintban).
  • Wolwerine
    Kösz az infót! Skillem nincs hozzá az biztos, úgyhogy megnézem mi kell hozzá D
  • mkfdd
    Egyébként elhintették valamikor a nyár folyamán hogy készül a magyar lokalizáció. Időpontot nem mondtak, hogy mikor készül el. Gondolom még vagy egy év így hogy hivatalos bejelentés még nincs róla. Persze akik mostanra már elmerültek az eve világában gondolom nem nagyon fognak váltani, de újaknak sokat segíthet majd a játék megértésében (ha csak döcögősen megy az angol).
  • Roger6
    Sőt, hármat is! Ha van bányászdrónod, és van skilled a 3 target befogására.
  • Medwesajt
    Persze. Befogod az első aszteroidát be kapcsolod az első fúró lézert. Becélzol egy másik aszteroidát, arra kattintasz (fehér nyilak e körül köröznek) és be izzítod a másik bányász lézert.
  • Wolwerine
    Sziasztok! Retriever-el (pl) lehet egyszerre két aszteroidát fúrni? Az ISK -t átnyálaztam, de erről nincs benne szó.
  • Voldi
    Ja már látom majd a basic tutorial után lesznek azok a küldetések.

ÉS észrevettem hogy két ugyanolyan hajóm van.. (Rookie) de azt írja az Iten hangar-ban van Repair module meg Weapon module (mert hogy állítólag kaptam), de nincs semmi.. Egyik aktívnak jelölt hajóval se. Ez a baisc-ben a 11-es tutorial.
  • Voldi
    A tutorialt csinálom, de választani nem lehet, milyen témában akarom csinálni a küldetéseket.
    Ráadásul kellene hozzá a lövegre kattintani, a lenti ikonjára, de nincs ott.. akármit nyomok, nem jelenik meg.
  • Caliph
    végigcsinálod a tutorialt elég sok mindent elmond, aztán átirányít karrier agentekhez,10 küldetés témánként katonai,ipari,felderítés. ha az industrialt választod elmagyarázza a bányászatot,finomítást ipart,és a végére megkapod az adott faj legjobb bányász fregattját,a szükséges alap skillekhez a könyvet és nem kevés isk-t.
  • mkfdd
    Tutorialt csináld végig először szerintem. Mert nagyon úgy hangzik hogy nem csináltad meg őket :)
  • Roger6
    Igen, tud bányászani minden hajó, még egy Titán is, ha raksz rá bányászlézert.
  • Voldi
    Már elolvastam, de most se teljesen oké. Kezdéskor nekem Velator-om van, gondolom mindenkinek. Ez is tudna bányászni, ha rakok rá lézert?
    Meg ugye van 5000 ISK-m, abból nem sokra megyek..