7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Jakuza1
    Hat hogyne. Nem is tudtamm hogy az egesz hun reloaded az AT-n jatszik.
    Ertem en a magyarazkodast, csak ide ez keves.
  • mkfdd
    Jajj ne légy már ilyen besavanyodott. A RAX egész nap az AT-vel volt elfoglalva. Este 9-10 körül még volt meccs is, utána meg a többség ment aludni mert van akinek be kell mennie dolgozni hétfőn és nincs ideje este 11kor még bemenni egy 4 órás tidi blobfightba.

Ami a szövetségeseket illeti, ha test képes lett volna fontosabb timereken ilyen számokat produkálni, egész máshogy is alakulhatott volna a háború, de az utolsó pár hétben már 1 full fleetet sem tudtak megtölteni mert szartak az egészbe, N3 játékosoknak meg egy idő után gondolom elege lett hogy ahelyett hogy test mellett vívták volna a háborút, gyakorlatilag helyettük vívták azt a nyár kellős közepén.

Sajnálom hogy a fountainos mókának gyakorlatilag vége, mert voltak jó fightok majdnem minden nap.
  • Jakuza1
    *utan sry
  • Jakuza1
    Ez pedig a TEST beszed a fight elott
  • Jakuza1
    Milyen ekkora tulero ? Majdnem ugyanannyian voltak.
    4072-es volt a max lokal es ebbol 1900 felett voltak a deliek.
    Meg le is irtak a battle osszefoglaloban.

"The N3ST staging systems amassed just under two thousand pilots, leaving them slightly outnumbered, but not by a margin anywhere as small as we had expected."

Nem is a TEST-el volt a baj ok majdnem 1300-n voltak, hanem a szovetsegeseik beszariak, es cserben hagytak oket. Jott az nc. kb 200 fovel, a tribal meg elfogadhato szammal, de a tobbiek mint a hun reloaded es a tobbiek ilyen 4 fovel kokemenyek voltak.
    A csata pedig mar reg le lett beszelve az FC-k kozott, tehat az nem volt ujdonsag, hogy lesz harc.

Amugy a fight, az elso oraban kb jatszhatatlan volt, module lag + 10% tidi etc.
    Csak a targeteles tartott vagy 15 percig, a fegyverek nem mukodtek a regi trukkok se jottek be, mint a autorepeat off es a puskak ikonnal torteno levalasztasa a mukodesi ciklus utan, ha egyaltalan lott az agyu, mert bizony nem egyszer semmi nem tortent meg 10 perc mulva se az aktivalasa utan.
    Hala istennek a bomberek csokkentettek valamivel a szamot igy, kb akkor lett ugy ahogy elviselheto az egesz, amikor olyan 2600 ala csokkent a lokal szama.

Vicces volt amugy a fejetlenseg a delieknel, meg azt se tutak, hogy nincs POS ahova mehetnenek, mert elotte levo nap a capital fleet 26-ot semmisitett meg a rendszerben es a scoutjaik ott ugralgattak holdrol holdra. ROTFL

Az FC-ik elvesztese utan meg aztan szinte csak egy helyben alldogaltak, ugy szetesett az egesz fleet es mint a csurhe fejetlenul nem tudtak mit csinaljanak.

Volt egy 200 fos supercapital flotta is , de lelogoltak, nem mertek ekkora sub-cap fleet koze bemereszkedni ertheto okokbol, igy a vegen 200 CFC dread ugrott be a rendszerbe. De amugy kb csak 200 fos volt elotte az emberfoleny.
  • Jakuza1
    Az akkor mar majdnem meg is kozelitti a 170 milliardot ami elhulott a deliektol :P
  • BEAST #6853
    Ekkora tulero ellen az is szep, hogy tobbszor visszamentek es nem adtak fel.
  • flashpointer
    38 billes titan loot :D
  • Jakuza1
    http://dog-net.org/brdoc/?brid=22475
    A tegnapi 6VDT csata vegkimenetele. (meg jelenleg is frissitodik a km lista rajta)

A mostani alapjan is lathato azert a verengzes. A veszteseg CFC oldalon az eddigi adatok szerint 271 hajo, mig a TEST es a tobbi deli pajtijai 1177 hajot veszitettek.

Kivancsian varom a hun oldalon az osszefoglalot. Ah, el is felejtettem ilyenkor nagy a csond inkabb.
  • Jakuza1
    Miutan most eppen bent vagyopk egy 4000 feletti csataban de jatszani azt nem lehet, inkabb nem szeretnem elolvasni azt a cikket vagy akarmit, mert igy is anyazok rendesen. :P
  • alienenemy
    hvg.hu/tudomany/20130728_eve_online_legnagyob_urcsata
  • Jakuza1
    Szegeny TEST Alliance
  • Culram #6847
    Pl. explorerezés.
  • Jakuza1
    Nincs ezen mit reszletezni.
  • eott
    Hi!
    Ezt részleteznéd kérlek?
  • Roger6
    Pedig pont ezért szerettük, mert gondolkodni kellett dolgokon.
  • Jakuza1
    Minden felevben varom a valtoztatasokat, hatha jobb lesz, de sajnos azt tapasztalom, hogy minden egyre szarabb.
    Minden patchel isk sink/nerf jon a jatekba, meg casual reteg fele egyszerusites.
    Szoval agyatlanitjak a jatekot a sok kretennek, akik keptelenek egy kicsit bonyolultabb dologgal megbirkozni.
  • Roger6
    Szintúgy. Pedig elnézve a videókat mindig eltervezem, hogy na majd most hétvégén megint teljes gőzzel belevágok... Aztán nem. Még pár hónapot fektetem, aztán előveszem a tél kezdetén.
  • Jakuza1
    Neha be-belogolgatok es ennyi.
    Egyszeruen megcsomorlottem a sok tré valtoztatason, amivel szetcseszik a jatekot.
  • Roger6
    Szia Jaku bácsi!

Ezer éve nem láttalak (nem vagyok online EVE-ben 3-4 hónapja már). Mi a helyzet veled, te nyomatod még? Hogy megy sorod ingame?

Üdv!
  • Jakuza1
    Ez mar nem az elso volt.
  • Roger6
    Nem azt mondtam, hogy az ő hibájuk. De csúnyán kikaptak. Ez tény.
  • BEAST #6837
    Nem feltétlenül az ő hibájuk, nagyon mennek most a domi setupok. Ha jól emlékszem még senki sem kapott ki akit ilyesmivel állt elő.
  • Roger6
    Hun Reloaded mekkora zakót kapott b+... A tavalyi második helyezettől azért többet vártam volna.

• Jakuza1
    A certification kb semmire nem jo. Max egy iranyt ad a fejleszteshez, de semmi mas gyakorlati haszna nincs gyakorlatilag.
  • ShipNgo
    Köszönöm a segítséget!

Egyre jobban tetszik a játék.Bár ahogy nézem,nagyon nehéz oldalt választottam. A háború vesztésre áll,ha jól látom..:)
    A fregatt egy Tristan. Érdemes drónokkal foglalkozni? Már kezel 3at,de holnap már 4et fog..mennyire lehet jó pvpben?
    A kövi hajó egy Exequror lesz. Tanulgatom az armor tankolást is közben.
    Most már csak egy corpot kellene találnom,ahol kell az ilyesmi.
    Amúgy elképesztő mennyire részletes ez a játék. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
    Még egy kérdés...ez a certification mire jó? olvasgatom az ipari méretü leírásokat,de valszeg még nem tartok ott..:)
    Más bajom nincs...(2)
  • Jakuza1
    Nocsak a CCP mar megint ilyen eszkozokhoz nyul a Bob v3 vedelmeben ?
  • Jakuza1
    Ugyanugy gyengebb.
    Van egy ket ertelmesebb hajojuk, de a helyzet nem valtozott. Sot most par hajojukat, meg jobban elcsesztek.
  • mkfdd
    Azoknak az időknek már vége amikor a gallente viszonylag gyengébb volt a többi fajhoz képest. Nem bánod meg ha először arra gyúrsz. Azt nehéz megmondani hogy flottákhoz milyen hajókra kell gyúrni mert ez kiegről kiegre változik és ha kezdő vagy, lehet mire kitanulsz egy hajót, addigra már mindenki mást fog használni. Egy biztos, az exequror és az oneiros minden armor fleetben hasznos. Kezdőként viszont érdemes inkább fregattokra gyúrni az elején mert nem annyira skilligényesek, és olcsók így nem vág a földhöz az elvesztése.

Nehéz egyébként abszolút tippeket osztogatni mert minden szituáció függő.
    Pvp-hez ajánlom olvasgatásra az isk vol. 2-t illetve a leghasznosabb tanács amit adni tudok, hogy olyan társaságot találj magadnak játékon belül, akik nem ugatnak le ha valami butaságot csinálsz, és mindig szívesen segítenek ha felmerül vmi kérdésed.
  • ShipNgo
    Sziasztok.

Gallentéknél milyen hajókra hajtsak rá.
    Mi az erősségük? Csak annyi kellene,hogy meg tudjam magam védeni,vagy el tudjak menekülni. Nem zavar a harc,csak úgy tudom a gallenték elég gyengék.Esetleg flottában milyen gallente hajók jók milyen készségekkel? Amennyire én látom,a gallentét naon szidják,hogy gyengék a többi fajhoz képest.De ez nem zavar..szeretem,ha fáj :)
    Naon az elején járok,agentezem főképp..honor pontokat gyűjtögetek.
    Más bajom nincs..:)
    A választ előre is köszönöm!
  • Negritis
    igazából már a régi kieggel meg lehetett élni ha egy caracalig eljutottál
  • mkfdd
    Bár én még nem próbáltam az új kieg változtatásai óta, de tudtommal a scannelgetésből egész jól meg tud éldegélni egy kezdő is mert nem annyira skill igényes így hogy a data és relic siteokban nincsenek npc-k. Highsec-ben nehéz találni jeleket, de ha keresel egy kevésbé forgalmas lowsec régiót akkor talán az egyik legjobb pénforrás egy kezdőnek.

Skilleknél a scannelős skillekre menj rá, hacking és archaeologyra, meg t2 covops fregattra t2 cloakkal. Amíg nincs t2 fregatt, a scannelős t1 fregatokkal is el lehet lenni, csak kevésbé biztonságos (viszont olcsó).
  • kingofn00b
    A hétvégén végigtoltam a tutorialt, kivéve a businesst, mert bugos volt. Volt 1-2 küldi, amikor a szemöldököm befontam a végére, de sebaj...az tisztán látszik, hogy gyártással nem fogok szüttyögni. A minimg még csak-csak, de rányomni egy holdra, majd 10 percig youtubeozni mellette, meg reménykedni, hogy nem jön valami, ami nagyobbat lő, mint a bányászbárka, hát...nem az adrenalinlöket csúcsa, de jól keres.
    A scannelgetés viszont tetszik, meg a harc is.
    Kezdőként mennyire lehet a scannelgetős vonalból megélni? Gondolom, kell néhány hét, mire a minimális skillek meglesznek hozzá. Tud esetleg ebben valaki tanácsot adni?
  • kingofn00b
    Köszönöm az infókat!
  • mkfdd
    A leginkább csapatorientált játék amivel valaha találkoztam. És azt is jól látod hogy nem kell ügyesség hozzá. A harc 99%-ban taktikázás alapú és sok esetben rengeteg tervezést igényel.

Valóban összetett a játék ami jó mert én is még így több mint 2 év játék után rendszeresen tanulok új dolgokat, tippeket-trükköket. Egy kezdő fejét viszont nagyon összezavarhatja a hirtelen túl nagy információáradat. Sok kezdő elképzeléseit a játékról nagyban befolyásolja hogy mennyire segítőkész és aktív közösségbe kerül először.

Az mondjuk talán túlzás hogy eve-zni olyan mint egy szakma, de nagyobb szövetségek meg koalíciók irányítása már-már tényleg felérhet egy vállalat menedzselésével :) Rengeteg időt, munkát meg szervezést igényel.

És nagyon kevés a fiatalkorú. Rengeteg türelmet igényel a játék ami erősen riasztja a nagyon fiatal korosztályokat.

Ezen a linken csinálhatsz egy 21 napos trial accountot:
    https://secure.eveonline.com/trial/?invc=24525fc2-3f63-4e40-941c-06c4dbb2aa8e&action=buddy

Szerintem próbáld ki, told le a tutorialt, döntsd el hogy tetszik-e a játék atmoszférája és az irányítása, közben olvasgasd ezeket alul van link magyar verzióhoz):
    http://www.isktheguide.com/
    És ha úgy döntesz hogy tetszik, keress itt egy neked szimpatikus társaságot (már persze ha magyar közösségben akarsz játszani):
    http://www.eve-online.hu/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=5
    ha vmi nemzeközi társaságra vágysz akkor azt meg keress magadnak :P
  • Jakuza1
    Azert lassan nekem sikerulni fog, hogy a szamomra erdekes dolgokon kimerulni latszanak skillpont ugyileg es csak erdektelen dolgok maradnak, mint banyaszat es "egyeb hulyesegek". :P
  • Kisponyi
    Shoni-t megtalálod valszeg a RAX saját publikus csatiján. Vagy ingame mail neki :)
  • HyperMonkey
    Hát ha úgy döntök hogy belevágok ösmét, lehet hogy csatlakoznék hozzátok ha lehet. Nem tudom mi van az FGC-vel, Shonion már rég írt ide és ha jól tévedek, ő a ceo ott.
  • HyperMonkey
    Nagyon-nagyon csapatorientált, és nincs szükség WASD skillre, inkább a másik (és saját) dolgainak ismerete, mire hogy reagálj stb. Amúgy a legtöbb corp-ban foglalkoznak kiképzéssel.

Először úgyis Empire-ben (biztonságos hely) fogsz agentezni, azaz küldetéseket csinálni és közben tanulni a skilleket.
  • kingofn00b
    Régebben sokat WoW-oztam, aztán WoT-oztam, mostanában Tera Online-on nyomulok. A WoW jópár éve (LK+Cata) után a WoT-ot hamar meguntam, a Tera most leköt, de...a de pedig az, hogy látom, mi lesz majd max szinten, eléggé hamar kiismertem a rendszert, és tudom, milyen lesz a játék anélkül, hogy lejátszottam volna.

Az EVE-től egy kicsit tartok. Egy jó éve nézegetem, de olybá tűnik, hogy rettenetesen összetett. Majdnem, mint egy szakma. Mostanában egyre szimpibb, mert ha jól látom, inkább a felnőttebb korosztálynak szól, mint a tizenéveseknek. Sajnos be kell látnom, hogy a reflexeim meg a WASD – skillem nem vetekedhet egy 18 éves kockáéval, de ha jól érzem az EVE –ben jobban ki lehet használni a tervezést, az előre gondolkozást és a csapatmunkát, nem pedig arra épít, hogy mennyire gyorsak a reflexeid meg a szem-kéz kordinációd.

Jól látom? Tényleg ennyire csapatmunka-orientált, mint ahogy a leírásokból lejön?