7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • mkfdd
    Hun Reloaded-ben vagyok ahol a régi corpod is (FGC). Újabb játékosokkal sokkal toleránsabb mindenki és nem sózunk a nyakukba egy rahedli kötelezettséget, viszont a régi játékosoknál azért elvárás a fontosabb programokon való megjelenés. Persze ha valakinek nincs ideje vagy kedve játszani (vagy jobban szeret pl lowsecben lebzselni) azokkal nem szívózik senki, de akik éjjel-nappal anomáliákat bújnak 0.0-ában és közben nem hajlandóak a többieknek segíteni azokat továbbra sem szereti senki nálunk.
  • HyperMonkey
    Meg lehet tudni mi a cégetek neve?
  • mkfdd
    Sosem esélytelen bekerülni komolyabb cégekbe mert itt nincsenek számbeli felső határok se pve-ben se pvp-ben így ha valaki minél több embert tud felmutatni annál erősebbnek számít és teljesen új játékosok esetén is vannak borzasztóan hasznos és nélkülözhetetlen szerepkörök akár már rögtön első napon.
    Itt van például ez a srác aki régebben abbahagyta és most nemrég jött vissza, de teljesen nulláról kezdte mert eladta a régi karakterét. Már rögtön első nap ment pvp-zni a régi cimboráival:
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zEuyjLCVAuA

Kimaxolni nem lehet egy karaktert sem mert több mint 20 év tanulás kéne hozzá és 10 éve megy a játék :)
    A felzárkózás viszont abszolút lehetséges abból a szempontból hogy specializált tanulással utol lehet érni belátható időn belül régi játékosokat adott szerepkörökön vagy tevékenységeken belül.

Egyébként az utóbbi két kieg alatt nagyon megszaporodtak az új játékosok. Nálunk is rengeteg az új. Öröm látni :)
  • Torzonborz
    Bőven van még értelme elkezdeni , ahogy korábban írtam azon kevés "öreg" mmo-k egyike ami még képes növekedni ( oké Jaku kedvéért akár altokkal :D ).

• Jakuza1
    Nem WASD alapu.
    Tobb fele verzio letezik. Az objektumokat ellehet erni az overviewen es onnan kilehet adni parancsot, mint align, warp stb. Vagy a kepernyore kattintva, amerre klikkelsz arra fordul a hajo stb.

Hogy erdemes e ? Neked magadnak kell ezt eldonteni. Az oreg jatekosok elonyben vannak. Talan sose volt olyan nehez egy kezdo elete, mint most. Ellenben a jatekelmenyert jatszol es egy ido utan neked is lesz eleg skilled, hogy rutinosnak mondhasd magad es eredmenyes legyel. Persze vannak olyan "jatszoterek" is a jatekon belul, ahol a tapasztalatlanabb jatekosok, es a kezdojatekosok, vagy kevesebb skillponttal rendelkezok is ellehetnek.
  • kingofn00b
    Üdv,

Lenne egy kicsit fura kérdésem, illetve pontosabban kettő.
    Tetszik a játék, nézegettem egy csomó videót – főleg a PvP-ről – de nem egészen értem. Mivel irányítod a hajót? Azt látom, hogy nem WASD alapú, de akkor micsoda? Vagy autopilóta intézi, te meg csak kijelölöd a célpontot? Erre nem igazán bírok rájönni.

A másik kérdésem meg az, hogy egy 10 éve menő játékba érdemes-e becsatlakozni? Van esélyed elérni a felső szegmenst? Nekem személy szerint a PvP kalózkodás; bounty hunting a szimpatikus, kérdés, hogy érdemes-e belevágni, vagy már annyival többen vannak elöttem, hogy esélytelen bekerülni a komolyabb cégekbe.
  • HyperMonkey
    Na ez az amit nem szeretnék. Wow-ban, Rift-ben is pve szerverre mentem, nekem nem hiányzik az ilyesmi. Úgyhogy hagyom inkább a dolgot. Köszi az infót.
  • Torzonborz
    senki sem mondta hogy nincs benne pve , egyszerűen csak nincs olyan hogy 100 % biztonságban tudsz kerbírkedni. szóval jobb ha inkább felkészült vagy és tisztában vagy a dolgokkal különben egyszer csak jön a nagy maflás.
  • HyperMonkey
    Hát az lenne jó ha Jita-ban tudnám eladni a cuccokat. A szállítást annyiban tudom megoldani, hogy ami a BS-be elfér az mehet bele, többit eladni helyben. Vagy venni egy szállítót esetleg, bár nem tudom mennyibe kerül.

Itt az sg-n nem hiszem hogy lenne olyan tolvaj aki lenyúlná a cuccokat. Pl ha neked megadnám az accomat és elszállítanád, és az össz haszonból kapnál 20-30%-ot, te is jól járnál és nem hinném hogy átvernél. Hm?

De még nem eldöntött hogy újrakezdem-e, csak agyalok a lehetőségeken. Úgyis csak akkor tudnál belépni ha befizetnék egy hónapot.
  • mkfdd
    Vagy ha ott van a karaktered azon az állomáson akkor felteheted a cuccaid marketre is és utána selfdestruct highsecbe.
  • mkfdd
    Ilyet ne csinálj mert az lesz a vége hogy az illető lenyúlja mindenedet és CCP sem segít mert accountmegosztás eula ellenes.
  • mkfdd
    B7 és környéke jelenleg NC. kezén van akik kékek Hun reloadednak. Szerintem ha felveszed a kapcsolatot FGC-vel szerintem bevehetnek ideiglenesen amíg kihordod a cuccod onnan önerőből. Ha önerőből nem tudsz szállítani, akkor a legjobb megoldás ha felteszed a cuccaid courier contractra elfogadható áron.

Ami a 0.0-ás anomáliázást illeti, ez egy ilyen dolog. Meg kell dolgozni a jutalomért. Azok akik nem segítenek védekezni csak a helyet foglalják az anomáliákban olyan tagok elől akik pvp-znek. Ha pvp-s kötelezettségek nélkül akarsz 0.0-ában kerbírkedni akkor a legjobb lehetőséged egy renter corpba való belépés, csak ott meg pvp helyett ISK-ben kell megfizetned a hely használatának jogát.

Az hiszem van egy magyar renter corp de rég nem hallottam felőlük.
  • HyperMonkey
    Hát én meg inkább arra gondoltam, hogy valakit innen pl megbízok hogy lépjen be az accomra és adja el a cuccokat és vigye ki a karakteremet valami biztonságos helyre, és neki fizetnék. Biztos van aki bevállalja.
  • eott
    "Hogy tudok onnan kijönni?"

v.1
    Megnézed a térképen, hogy milyen az aktivitás. Ha alacsony, akkor kiszámolod, hogy kb mennyi idő elérni egy high sec rendszert és downtime előtt annyival megindulsz, és lesz ami lesz. Valószínű, hogy kiérsz.

v.2
    Megfizeted a Red-Frogot. Konkrétan szinte bármit szállítanak bárhonnan, szinte bárhova. Pénzed van, szerintem kalkuláld ki, hogy melyik éri meg jobban. Rigeket bukod ha becsomagolod a hajóidat, de valamit-valamiért.

v.3
    Eladsz mindent ott és egy olcsó cloakos hajóval meglépsz, ha félted az implantokat a búrádban mondjuk. Ha nem, akkor eladsz mindent és megindulsz egy filléres bármiben.

v.X
    A fentiek bármilyen kombinációja.
  • HyperMonkey
    Igen a game jó, arra értettem hogy kár, hogy ennyire pvp orientált és nincs pve benne. Ez azért kár mert sci-fi fan vagyok, és az EVE nagyon hangulatos... megint csak lenne, mert nem fog érdekelni a pvp, és ezért kár. Azért köszi a válaszokat.
  • HyperMonkey
    Pár hónapot játszottam, valahol BX vagy B7 körül van két hajóm egy FGC bázison de haver mondta hogy onnan már elköltöztek. nem tudom mi van a hajókkal, és van 700 millió ISK körül. Hogy tudok onnan kijönni?

Egyszer volt egy olyan eset, hogy a rendszerünkbe betéved 3 nagy hajó. És a ceo azt akarta hogy az overview-t üresnek lássák és közelebb jöjjenek hogy le lehessen csapni rájuk, ezért a corp tagoknak nem lehetett belogolni, ott ült mindenki remegő kézzel a login gombon arra várva hogy mikor lehet belogolni. Na akkor ment el a kedvem az egésztől. nem sok időm van játszani, és nekem senki ne mondja meg hogy mikor játszhatok. Szóval ez már nekem átlépte a játék fogalmát, ilyet nem akarok többet.

Van esetleg olyan corp akik segítenek kijönni onnan és lehet velük játszani? Oké, lehet hogy fogok pvp-zni (de nem valószínű), de kényszerből azt játszani amit mások akarnak, na azt nem akarom. És anomáliázni szerettem meg ki akartam tanulni a bolygózást stb.
  • mkfdd
    Azért ne hagyd magad lebeszélni. Próbáld ki és döntsd el magad. Nagyon sokan fókuszálnak csak pve-re úgyhogy biztosan van benne valami ami sokakat leköt. Pvp-t nem lehet 100%-osan elkerülni, de kis rutinnal meg pár alapszabály betartásával lehet minimalizálni az esélyét. Ha meg mégis megtörténik, és elpukkansz egy nem kívánt összecsapásban, akkor egyszerűen bekalkulálod a dolgot járulékos veszteségnek.

Nézelődj ezekben:
    http://www.isktheguide.com/
    Ha végigrágod, nagyjából kialakíthat egy képet, hoggy mire számíthatsz ha megragadsz hosszú távon a játékban.
  • Torzonborz
    "Kár, a game nagyon jó lenne."

Jó is.
  • eott
    Egyértelműen van értelme. Most vannak nagyon jó lehetőségek a kezdésre. 21 nap trial, ha meghív aktív játékos (van olyan topic az evehu-n, hogy a srác visszaad neked 400millió isk-t, ha rajta keresztül kezded + fizetsz be egy hónapot (jelenleg 550M a plex kb, szóval mindenki jól jár), vagy 5$-ért 30 nap + kis extrák csomaggal aktíválod a trialt. Vagy a 21 napos buddy után eveonline-os 90 nap + extra csomag kb 9k huf-ért. Szóval lehet most jókat találni.

PvP. Úgyis tolni fogod, csak még nem tudod. És hidd el, te fogod keresni a lehetőséget. Egyszerűen ott lesz az érzés, hogy kipróbálnád a tudásod + a hajódat mások ellen. Olvass sokat hozzá. Tévhit, hogy perfekt angol kellene hozzá, pár hét alatt beleszoksz, megérted az összefüggéseket és lesz ami magától értetődő lesz addigra. Összetett játék, és elsőre bonyolultnak tűnik, de elképesztően komplex és ha szereted az ilyesmit, akkor fix, hogy leragadsz pár hónapra/évre. És szinte bármit csinálsz - ha ésszel csinálod - kizárt, hogy akár már high secben is ne keresd meg legalább minden második hónapod árát in game. PvP-re is van több lehetőséged, ne egyből a 0.0-ás megacorpok, több száz vagy több ezres flotta háborújára gondolj. Ott a kalózkodás szóloban, vagy kisebb csapattal, ott az FW, amit ha jó helyen tolsz annyi killed lesz egy hónap alatt, hogy nem mész vissza lvl1 mining missiont csinálni soha a kurva életbe.

Kezd el azzal ami megtetszett benne. De hagyd magad kibontakozni. Fasza egy Drake-kel lvl4-es pve küldiket csinálni, de egy maxra skillezett, filléres fregattal Drake-et szólózni még szórakoztatóbb. Ha 10 milliód van, ne ülj 10 milliós hajóba. Ha van 100 milliód, ne ülj 100 milliós hajóba. Mert ha kilövik fájni fog. Nagyon. Ha 100 milliónyi implant van a búrádban, de ülj hajóba, keress egy corpot, lesz jump clone-od, azzal próbálgasd a pvp-t. Kilőnek pont leszarod, mert 10 milla volt a hajód, de ha van több 100 milliód, nem fáj kicsit se. És előbb utóbb, ha ésszel választasz hajót, ésszel fitteled, ésszel választasz célpontokat, akkor többet lősz majd ki, mint ahányszor kilőnek. És ha mákod van, egy killből is meglesz az új olcsó fregattod. Ne siess, ha fregattot tudsz repülni, megvannak a skillek 4-5 szinten hozzá és magabiztosan mersz repülni bárhol amerre dolgod van, utána majd veszel nagyobbat. Stb, stb. :)

Hosszú lett, sorry!
  • HyperMonkey
    Már van egy BS-em, anomáliáztam meg salavageltem, de egy corpban voltam anno (FGC) de azóta elköltöztek, azt sem tudom hol vna hajóm és kié a rendszer. lehet kidokkolnék és végem.

De akkor nem az én játékom, én akkor akarok pvp-zni ha van kedvem (általában nincs) és nem akkor amikor mások és betámadnak. Kár, a game nagyon jó lenne.
  • Torzonborz
    Pontosan erről van szó ,eleinte biztos hogy nem fog érdekelni senkit de egy pimpelt bs-re azért már a rossz fiúk is ráharapnak.
  • mkfdd
    Sokan csinálják ezt high secben de egyrészt a pve önmagában dögunalom ebben a játékban, másrészt sok erősen pve-orientált játékos hamis illúziókba kergeti magát és amikor letolt gatyával csattan rajtuk az ostor (amit egyébként némi pvp-s tapasztalattal elkerülhetnének), rájuk tör a világfájdalom meg az igazságtalanság-érzet és duzzogva hagyják ott a játékot.
  • flashpointer
    Egy csomó carebear van (aki kb oylan mint amit leírtál), úgyhogy mindeki megtalálja a helyét.
    Highsec corpok is vannak, bányászás, exploration, küldizés,gyártás, market, iylemi céllal, midnki csinál azt amit akar.
    Meg ha később ismerkedél a pvpvel kipróbálásképp lehet durrogtatni a ceptorokat az nem nagy veszteség.
    Szerintem egy 21napnyi trialt midneképpen megér

• Torzonborz
    Ez nem az a játék.
  • HyperMonkey
    Van egy olyan kérdésem, amire sejtem a választ, de azért reménykedem egy másik válaszban.

Szóval érdemes-e úgy játszani, hogy engem a PVP hidegen hagy, és szeretek elvonultan szólóban PVE-t játszani. Tudom hogy ez nem az a game, de a környezet, az űr, a hajók, bolygózás stb nagyon tetszene. Persze ha ennek így nincs értelme, akkor belefogni (ill visszatérni, bár nem sokat toltam) is felesleges.
  • Jakuza1
    Altokkal. :P
  • mkfdd
    Mindenki privát fórumon, hun csatin vagy a saját ts trécsel. Eve-Online.hu-ra is többnyire max trollkodni járnak az emberek vagy hirdetni.
  • flashpointer
    Lehet hogy nem volt egyértelmű de a megállapítás egyedül a 10éves folyamatosannövekedő játékokra vonatkozott.
  • Torzonborz
    van azért még pár mmo ami 10 vagy több éves az viszont tény hogy egyedül az EVE az ami még tud növekedni ;)
  • flashpointer
    A játékban huncsatin érdeklődj, 20-30an mindig vannak legalább. Amúgy sokan játszanak , csak épp nálunk nem olyan népszerű. Mindig sok a kezdő és foylamatosan emelkedik a játékosok száma ami egy 10éves mmo-ról nem mondható el :)
    Jha, nincs is másik 10éves csak a tudjukmi :D
    Talán az elsőre ijesztő összetettség meg az angol erős ismeretének szükségessége elriaszt sokakat. Régen még a kidokkolás gombot sem volt egyszerű megtalálni, volt akinek csak napok után sikerült :)
  • Roger6
    Csak pár év alatt azért bele lehet ám unni...
  • pluhi
    Wow, ennyire hulla a magyar EVE közösség? Még itt se megy a szokásos anyázás:)
    Nemrég kezdtem egy karit, gondoltam szétnézek fórum/corp ügyben, de elég gyászos a helyzet, még az EVE-online.hu-n is hulla a fórum. Pedig elég kiforrott kis gamenek tűnik ez.
  • FNightWalker
    Na, visszaolvastam. 2,500Ft-ért ugye kapok 60 napnyi játékidőt HA új accountot regisztrálok. Ha jól sejtem akkor ehhez a 60 naphoz hozzájön a próbaverziós 21 nap szóval összesen 81 napnyi játékidőm lesz 2,500Ft-ért? Ez amúgy Starter Pack ?
  • FNightWalker
    Egy kérdés:
    Tudtok valamit erről a Steames EVE Online vásárlásról ? Ha jól tudom egy kezdőcsomag és jár hozzá 60 napos játékidő.
  • ati271
    Maradjunk a "legális" megoldásoknál.. egyre kevésbé szeretem az ilyen "megoldom okosban" bizniszeket.. Szal beruházok egy plexbe gépupgrade után, aztán meglátom mennyire használom ki.. NEm sietek, az elkövetkezendő 1-2 hónapban ugyis van dolog.. :) Az itteni nagyon hosszú téli estékre viszont jó megoldásnak tűnik, mondjuk a falcon bms mellé.. Azt is elő kéne venni..
  • flashpointer
    Vagy veszel egy ismitől isk-et és abból veszel plexet ami a leggazdaságosabb megoldás de nemszabad :q
  • Jakuza1
    Hogy kiirja be kell jelentkezned, az accountoddal.
    Amugy a plex vasarlasa €17.49, igy ertelmesebb ha nem plexet veszel, hanem havidijat fizetsz az csak 14.95
  • ati271
    Mennyi most a havidij? Valami 15 euro körül láttam valahol.. De ha rámegyek az oldalon a plex vásárlásra, akkor nem irja ki az elején az árat.. :) Jakuza kösz az infót, akkor nyomós indok a 750k és a külön vga mellett.. Apropó gondolkodok még egz passzív hd7750-en.. De ez nem valószínű...
  • Jakuza1
    15 euro/dollar a havidij az kb 4500Ft, ket honappal szamolva az 9k.
    Szoval lenyegtelen hogy veszed, ha real cash-t aldozol ra. Persze a hasznot a bolt gondolom rateszi.

Tehat a #6774-es hozzaszolasban latott ar mindenkeppen megfontolando ha uj karit csinal valaki.
  • Tatyla
    van ára,kábé ezért is haldoklik a havidíjas forma...