EVE Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HyperMonkey, attol függ, hogy hol ragadtak a cuccaid. Ha npc állomás onnan könnyebb feljuttatni empire-be, ha valami elfoglalható, ott nehéz. De az mindig mûködik, hogy felrakod valami korrekt árért eladásra, meg fogják venni.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Hát akkor hajót meg olyat válassz, amit nem sajnálsz elveszíteni.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Nem beszélve arról, hogy ha egy neutrál karakter van 10 jumpon belül, már le van jelentve, szinte minden adatot tudni róla, killboard-al együtt, és nem nagyon jutottak 5-6 jumpon belül. Minket PET-eket bevédtek, mert mi is hoztuk nekik a zsét a konyhára, bár nyilván nem egy Tech hold mennyiségût.
Amúgy se értettem soha ezt a kötelezõ PVP dolgot. Jómagam favorizálom a PVP-t, low-secben imádtam az ally-val élni. És ott nem is ártott, hogy ha jelen voltunk pár csatában, de kötelezõvé soha nem tették. Ez így helyes.
Nem mindenkinek eleme a PVP, és bizony (szerintem) nem is muszáj sem low-ban, sem 0.0-ban ez a fajta harcmodor.
Ezzel együtt keresd:
Frodics Marosi-t ingame. Hátha náluk megtalálod a helyed.
Már közel fél éve nem játszom, de nem játszottam 2-3 hónapnál többet. van egy matar BS-em, olyan céget keresek akik kiokosítanak a bolygózással kapcsolatban.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Elõször legjobb agentezni szerintem, mert kényelmes, biztos forrás és segít megtanulni a fittelés és a PvP legeslegalapjait.
A lowsec és 0.0 agentezés már jóval jövedelmezõbb és veszélyesebb, de a megfelelõ küldetések blitzelgetésével (fõleg 0.0-ban) horribilis összegek kereshetõk gyorsan.
Vannak egyszeri küldetések is, mint például az "akemon implantos" ami kb. 30perc alatt 1.5B-t hozhat. Meg persze az epic arc-ok és a magas standingnál kapott pirate küldetések (machariel bpc etc.).
Nagyon jó és könnyen kezelhetõ forrás a planetary is, ahogy azt már tanult kollégánk kifejtette.
Szintén ide tartozik a BPO-BPC piac. Igaz tõkeigényes de én például csak a freighter BPOim másolgatásával elég pénzt keresek egy plexhez. Az meg havonta 2-3 perc meg egy szállítás kb. idõben.
Többen együtt még több lehetõséghez juthattok. Az EVE alapvetõen társas játék. Ha nem tudsz / akarsz másokkal megférni / együtt játszani, elõbb-utóbb zsákutcába jutsz. Egy aktív cég tagjaként szórakozva lehet pénzt csinálni, sok más dolog mellett.
Nálunk kb. 8 játékos van a cégben. Ennyi emberrel simán átlõttük több rendszerben (amint bekerültek a játékba) a planetary officeokat és 0% adó mellett termelünk közösen. Mindemellett a semleges és baráti szomszédok 5% adót fizetnek ezek használatáért.
Tagjai vagyunk egy szövetségnek, így hosszabb-rövidebb ideig meg is tudjuk védeni, ami a miénk. Sov-olt területeken rettenet pénznyomda üzemeltethetõ és el lehet foglalni értékes holdakat is.
De elmondok valamit, amit lehet eddig nem említettem. Én régebben azért játszottam aktívan, mert élveztem. Mert élveztem beleülni Nightmare-be/Tenguba akármibe, élveztem a 10-20 millós bounty-kat, a sok száz milliós loot-ot, az LP-t beváltani, aztán szétlövetni magam low-ban, vagy szétrúgni más seggét.
Ez kötött le. A gond most ott van, hogy a játékra fordított idõ csökken, a PLEX ára nõtt, így nem tudom az élvezeti részét valóban élvezni. Mert ugye régen kifarmoltam a 400 milliót (és élveztem is régen a T2-es Tachyon lézerek nyújtotta sebzést - 1.050 DPS + drónok), utána jött a szórakozás része, irány low-sec. Most ehhez képest másfélszer annyit kéne farmolni, de fele ennyi idõm van. És csak az NPC lövés nem elég, az ellaposodik egy idõ után, ha nincs más. Az idõbe nem fér bele más.
Az elméleteddel az én irányomba az a fõ gond, hogy én utálok szállítani, meg kereskedni meg minden ilyen. Ölésre húztam a karaktert, és nem is kívánok mást tevékenykedni vele (bár AFK fúrás is bevillan néha meló közben), mert más nem okoz örömöt. Öröm ugye az, amiért játszol. Fúrásra is elég nehezen vettem rá magam, fõleg a beletolt pár millió SP fájt a legjobban.
Nem aggódom, mert most nézem, hogy LP-ben is van másfél millió, azokat szépen beváltom, az is lesz még pár hónapnyi játékidõ.
Tehát a gond az, hogy nem szórakoztat mostanában a játék, ezért inaktív vagyok. Bár most is be vagyok logolva és egy Trade Hub felé tartok, de aktív tevékenységem nincs. Tõlem aztán lehet PI-vel milliárdokat keresni, soha nem fogom csinálni, mivel nem azért játszok, hogy szenvedjek, az meg az lenne nekem. Lehet jövõ héten máris kedvet kapok, és nyomatom újra, ki tudja...
Az elkezdése persze idõt és utánajárást igényel, de ha valaki már benne van akkor hosszú idõre bebiztosítja az accountjait, amik nyugodtan maradhatnak aktívak akkor is ha épp nem játszik.
Market warriorkodni sem szükséges. Ha valaki csak arra megy hogy megkeresse a plexre valót az olyat választ amin nagy a kereslet (pl robotics vagy az ehhez tartozó komponensek), felviszi jitára, és elpasszolja buy ordereken.
Persze smartbombos vagy kicloakolós kempek veszélyesebbek, de ezek ellen lehet védekezni spotokkal, illetve egy idõ után ki lehet tapasztalni hogy ilyen kempek hol jellemzõek.
Custom officeokon elfogás ellen is lehet védekezni kiugró pontok felé alignolással, de ha valaki egy ideje ugyanabban a rendszerben PI-zget egy idõ után kitapasztalja hogy kik azok akik szintén valamilyen veszélyt nem jelentõ altok, és mely corpok/allik veszélyesek a környéken, így lokálról nagyjából lehet tudni hogy mikor tiszta a terep. Olyan rendszert kell választani ami nem egy staging systeme a helyi lakosoknak mert nincs jó agent illetve nem forgalmas helyen van.
A costum officeok lelövése persze megtörténhet, de én amerre ügyködök, gyakorlatilag ugyanazok a costum officeok mióta csak kijöttek a változtatások. Általában a helyi kalózok ülnek a környéki POCO-kon és hacsak el nem költöznek, általában bevédik ezeket, mert jó pénz.
Én ezt alt corppal csinálom és egyedül a mainem allija felé van standingem, a környéki kalózok mind neutrálok, és amerre járok rendszeresen vannak kempek, de még egyszer sem csavartak ki. Ki kell ismerni a környéket, spotokat csinálni, és akkor nem lesz baj. Azok akik highban csinálnak mindent, néha túlmisztifikálják a lowsec veszélyeit, pedig egy kis tapasztalattal nem fogják tömegesen gyártani a nem kívánt lossokat.
Én már jóideje ebbõl fizetem az accountokat, így a saját példámon tudom hogy ez teljesen megoldható. Annyi kell hozzá hogy az ember egyszer kiszámolja hogy mit érdemes gyártani, keres egy a körülményeknek megfelelõ helyet, kiismeri a környéki lakosokat, felskillezi a karaktereket, és beálltja a kolóniákat.
Belõni mindent hogy stimmeljen valóban kell hozzá idõ, de ha már egyszer minden be van jól állítva, megy magától minden. A ciklusokat bárhonnan be lehet állítani, és a szállításhoz elég egy hónapban 1 napot elvesztegetni (max 2-3 óra kiüríteni minden bolygót + felvinni a cuccot jitára).
Továbbá mivel industry hajóval kell szállítani (illetve Transporterrel, Blockade Runerrel), ezért nem 10 perc a mutatvány, hiába próbálod beállítani ennyinek. Az árut el kell juttatni és el is kell adni. Marketen meg ha nem akarod, hogy alád mondjanak, ajánlott gyakrabban belogolni, mint heti 1 alkalom. Buy order áron eladni meg badarság lenne, sokat veszít rajta az ember.
Aztán elég egyszer megfigyelni a helyi bandának, hogy melyik custom office-hoz mész low-ba, ott még a klók sem véd meg az office közelsége miatt + egy cov ops simán el tud kapni, nincs sentry meg semmi. Aztán máris 100 millió mínusz a hajó miatt + rakomány, ha volt. Persze tudom, téged még soha nem kaptak el. Meg senkit. Pedig érdekes módon jómagam is lõttem már így Viatort Navy Omen-el, és amikor low-ban éltünk, csak úgy hullottak a T2 indi hajók.
Azért érdemes lowsecbe menni mert ott a bolygók nincsenek lecsupaszítva és könnyû a megközelítése high secbõl is. Plusz ha talál vki egy jó helyet kevesebb az adó mint a highsec costum officeokon.
Itt nem a sok pénz a lényeg (mert PI-ben nincs sok pénz), hanem a folyamatos bevétel minimális idõráfordítással, ami elég egy account fenntartásához anélkül hogy az ember felidegelné magát a plex árának kilengésein.
Csak egy alternatív megoldást ajánlottam azoknak akik nem játszanak sokat de nem akarják cancelezni az accountjukat, és hülyeségnek tartom hogy hülyeségnek tartod a dolgot, mert nálam elég jól mûködik, és nem kell az accountok jegelésén törnöm a fejem ha éppen hónapokig nincs kedvem játszani.
Ingerlékenység helyett inkább próbáld ki te is. Még a végén megtetszene neked is a farmolás nélküli accountfenntartás gondolata <#wave>#wave>
- Fizetõs, havi díjas.
- Kártyával, itt Buy.
- Egyetlen egy szerver van. Ott megtalálod õket, meg itt EVE-Online HU
A tanácsom, hogy kezdd a Triállal - Trial, meg a magyar útmutatóval.
Meg mi az, hogy alacsony az adó? Két adó van. Egyik a corp adó, aminek semmi köze a Planetary cucchoz, mert kereskedsz, abból meg nem adózol a corp fele. A másik meg a kereskedelmi adó, azt meg mindenki fizeti a CCP-nek. Tök hülyeséget beszélsz.
Kell pár hónap persze mire mind3 karakter kitanulja, de utána legalább ezzel nem lesz probléma hacsak fel nem megy az ár 7-800milla fölé, de ha ez megtörténik ott már tényleg komoly bajok lesznek a játékkal.
És igen, én sem azzal akarom tölteni a játékidõ nagy részét, hogy farmolok ISK-et a PLEX-re. Az elõfizetést meg az említett okok miatt sajnálom, mivel már csak ritkán játszanák.
Sajnálom, mert régebben nagyon élveztem a játékot, de mára már nem nyújt boldogságot a low-sec sem. Harbinger 55 millió? 28-ért vettem még anno a készletet. 55-ért már Armageddont kaptam. Na mindegy.
Részben e miatt is hagytam abba, meguntam, hogy egyre több idõt kell azzal töltenem, hogy kifarmoljam a pénzt a plexre, és akkor még "csak" 450 millió körül volt (év eleje felé).
Azért meg nem fogok fizetni havonta 30 eurót, hogy néha elõvegyem a játékot, mert az utóbbi 2 évben már csak alkalomszerûen játszottam.
A magyar cégek toborzása itt:
http://www.eve-online.hu/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=5
Ha gyorsan akarsz fejlõdni / megérteni a játékot szükséged lesz egy aktív, segítõkész csapatra.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Nem aktuális már 😊
Az alábbi linken élõben nézhetõ:
http://community.eveonline.com/en/tournament/live-stream
Következõ meccs szombaton.
A magyar csapat eddigi meccsei:
http://www.own3d.tv/CCPGames/video/889611
http://www.own3d.tv/CCPGames/video/891069
Nem haladok túl gyorsan.. Tul vagyok pár tutorial küldin, és kb 500 ezer isk-m van.. 😄 Alapvetöen csak kostólgatom a játékot, de eddig tetszik! Egyenlõre rendesen komplexnek tûnik, ami nem hátrány! 😄