EVE Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Így kezdésnek mennyi pénzt kellene kitermeljek a karakteremnek hogy HA esetleg kilövik a hajómat tudjak venni egy másikat + fel tudjam fittelni ?

Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.

Értem. Ebben az esetben mindegy. Sajnos nincsen idõm arra hogy jelen legyek egy Corp.-ban és hogy szolgálatot teljesítsek nekik órákon keresztül.

Nekem nem jár szabadnap a munkahelyemen mert, én egy teljes érték? szabad ember vagyok.

flashpointer
Az egyedül vadászgatás elég költséges dolog 😄

Emancipate yourself from mental slavement!

Én igazából úgy tervezgettem hogy Amarr hajókkal szeretnék játszani ebben a stílusban...

És ehhez az "élethez" milyen hajót érdemesebb használni ?

Sziasztok.
Körül-belül mennyi idõ egy olyan karakter felépítése ebben a játékban amellyel egyedül lehet vadászgatni, kalózkodni, stb. ?

Pont az ilyenek miatt döntöttem, szerencsére viszonylag korán, úgy hogy az EvE -ben SEM fogom keresni a magyarok társaságát... Eddig akármikor felmentem HUN csatira, áhh hagyjuk... 😄

Kár, hogy manapság nincs idõm játszani, pedig a Li3 egy nagyon jó Ally szeretek velük lõni.
Jakuza1
Sot, senki nem fog menni harcolni , azert volt ott annyi ember, akikbol szinten rengetegen mentek reggel dolgozni.
A magyarazat mar megint egy jo nagy zsakutca. Azert ez is jo probalkozas volt.

Megegyszer a test a hibas allitolag aki megfelelo mennyisegu embert vitt mar megint, mint mar annyiszor, de azert itt le lett irva, hogy ok nem harcoltak. Na ez am a megalol.
Harcolnak a szajjal a hun forumon, hogy most aztan megmutatjuk es CFC vegre el lesz kenve.

Hogy idezzem az okossagokat, amik mar nem is tudom hany eve zajlanak es kb mindannyiszor szarra rohogjuk magunkat rajta.

"Sem regen, amikor a BoB-ban voltam, sem most nem tunik a Goon olyan entitasnak, amely egy ilyen meretu tamadasnak ellen tudna allni. A fountaini hadjarat is ezt tamasztotta eddig ala szamomra."

A csucs mondandobol: "Ki fognak szorulni Fountainbol es utana at kell menniuk komoly vedekezesbe."

Vagy a CFC sose tud nyerni, csak ha csalnak, vagy metagamingelnek. 😛PP

Wait, 4 eve kb senki nem gyozott meg hadjaratot kb a CFC ellen, de azert allandoan ilyen hulyesegeket kell olvasni toletek.

Inkabb harcoljatok, ne pedig szanalmas 4 fovel vegyetek reszt, hogy vegre sikeruljon elernetek, amirol annyi eve almodoztok sikertelenul, mert az keves lesz, hogy ket raxos neha elmegy campelni kaput.

Tudhatnád hogy az at-ra készülésre sokkal több emberre van szükség mint az a 12 aki harcol. A RAX-nak van kb 40-50 fõ napi szinten aktív pvp-se manapság (+újoncok) és ennek a zömét el is viszi a felkészülés (fõleg az fc-ket). Gyakorlatilag a fél vasárnap az at jegyében zajlott ugyanis már nem kaphat ki a csapat ha tovább akar jutni. A másik meg hogy vasárnap este 11kor már nem fog bemenni senki egy 4000+os tidi fightba amik híresek arról hogy hajnalig elhúzódnak, ha az ember másnap megy dolgozni.

Nem volt semmi megszervezve a csatára, olyanok mentek önszántukból, akiknek gondolom nem volt semmi programja ma és megtehette hogy sokáig alszik.

Szerintem test maga sem gondolta komolyan hogy megfordítják a háborút különben nem hirdették volna ki rögtön a csata után hogy visszavonulnak delve-be. Ha így képzelték volna, akkor jobban összeszervezkedtek volna n3-mal és meg lett volna hirdetve nálunk fontos cta-nak. Így csak azok mentek, akik kapták a pinget, és ráértek. Test ezzel az egésszel csak meg akarta mutatni hogy tud még nagyot harapni és hogy némi dicsõséggel vonuljanak vissza és nem teljes szégyenben.

Nem magyarázkodom mert nem érdekel milyen a rax hírneve az sg fórumon (mintha számítana 😄), csak gondoltam érdekel a nézõpont ha már szóba hoztad, de ezek szerint te csak az alkalmat keresed (még ha üres is), hogy szapuld a raxot korábbi vélt vagy valós sérelmeidért amikrõl nekem egyébként fogalmam sincs és nem is érdekel.

Maradjunk akkor a te nézõpontodnál. A rax a hibás hogy test kiszorul fountainból, mert 4 ember jelent meg a tegnapi csatában 😄

Jakuza1
Jah es meg valami a test 1300 embert hozott a hun 4-et.
Ha mar a test a hibas.

Jakuza1
Hat hogyne. Nem is tudtamm hogy az egesz hun reloaded az AT-n jatszik.
Ertem en a magyarazkodast, csak ide ez keves.

Jajj ne légy már ilyen besavanyodott. A RAX egész nap az AT-vel volt elfoglalva. Este 9-10 körül még volt meccs is, utána meg a többség ment aludni mert van akinek be kell mennie dolgozni hétfõn és nincs ideje este 11kor még bemenni egy 4 órás tidi blobfightba.

Ami a szövetségeseket illeti, ha test képes lett volna fontosabb timereken ilyen számokat produkálni, egész máshogy is alakulhatott volna a háború, de az utolsó pár hétben már 1 full fleetet sem tudtak megtölteni mert szartak az egészbe, N3 játékosoknak meg egy idõ után gondolom elege lett hogy ahelyett hogy test mellett vívták volna a háborút, gyakorlatilag helyettük vívták azt a nyár kellõs közepén.

Sajnálom hogy a fountainos mókának gyakorlatilag vége, mert voltak jó fightok majdnem minden nap.

Jakuza1
*utan sry

Jakuza1
Milyen ekkora tulero ? Majdnem ugyanannyian voltak.
4072-es volt a max lokal es ebbol 1900 felett voltak a deliek.
Meg le is irtak a battle osszefoglaloban.

"The N3ST staging systems amassed just under two thousand pilots, leaving them slightly outnumbered, but not by a margin anywhere as small as we had expected."

Nem is a TEST-el volt a baj ok majdnem 1300-n voltak, hanem a szovetsegeseik beszariak, es cserben hagytak oket. Jott az nc. kb 200 fovel, a tribal meg elfogadhato szammal, de a tobbiek mint a hun reloaded es a tobbiek ilyen 4 fovel kokemenyek voltak.
A csata pedig mar reg le lett beszelve az FC-k kozott, tehat az nem volt ujdonsag, hogy lesz harc.

Amugy a fight, az elso oraban kb jatszhatatlan volt, module lag + 10% tidi etc.
Csak a targeteles tartott vagy 15 percig, a fegyverek nem mukodtek a regi trukkok se jottek be, mint a autorepeat off es a puskak ikonnal torteno levalasztasa a mukodesi ciklus utan, ha egyaltalan lott az agyu, mert bizony nem egyszer semmi nem tortent meg 10 perc mulva se az aktivalasa utan.
Hala istennek a bomberek csokkentettek valamivel a szamot igy, kb akkor lett ugy ahogy elviselheto az egesz, amikor olyan 2600 ala csokkent a lokal szama.

Vicces volt amugy a fejetlenseg a delieknel, meg azt se tutak, hogy nincs POS ahova mehetnenek, mert elotte levo nap a capital fleet 26-ot semmisitett meg a rendszerben es a scoutjaik ott ugralgattak holdrol holdra. ROTFL

Az FC-ik elvesztese utan meg aztan szinte csak egy helyben alldogaltak, ugy szetesett az egesz fleet es mint a csurhe fejetlenul nem tudtak mit csinaljanak.

Volt egy 200 fos supercapital flotta is , de lelogoltak, nem mertek ekkora sub-cap fleet koze bemereszkedni ertheto okokbol, igy a vegen 200 CFC dread ugrott be a rendszerbe. De amugy kb csak 200 fos volt elotte az emberfoleny.

Jakuza1
Az akkor mar majdnem meg is kozelitti a 170 milliardot ami elhulott a deliektol 😛

BEAST
Ekkora tulero ellen az is szep, hogy tobbszor visszamentek es nem adtak fel.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

flashpointer

Emancipate yourself from mental slavement!

Jakuza1
http://dog-net.org/brdoc/?brid=22475
A tegnapi 6VDT csata vegkimenetele. (meg jelenleg is frissitodik a km lista rajta)

A mostani alapjan is lathato azert a verengzes. A veszteseg CFC oldalon az eddigi adatok szerint 271 hajo, mig a TEST es a tobbi deli pajtijai 1177 hajot veszitettek.

Kivancsian varom a hun oldalon az osszefoglalot. Ah, el is felejtettem ilyenkor nagy a csond inkabb.

Jakuza1
Miutan most eppen bent vagyopk egy 4000 feletti csataban de jatszani azt nem lehet, inkabb nem szeretnem elolvasni azt a cikket vagy akarmit, mert igy is anyazok rendesen. 😛

Jakuza1
Pl. explorerezés.

Jakuza1
Nincs ezen mit reszletezni.

eott
Hi!
Ezt részleteznéd kérlek?
Roger6
Pedig pont ezért szerettük, mert gondolkodni kellett dolgokon.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Jakuza1
Minden felevben varom a valtoztatasokat, hatha jobb lesz, de sajnos azt tapasztalom, hogy minden egyre szarabb.
Minden patchel isk sink/nerf jon a jatekba, meg casual reteg fele egyszerusites.
Szoval agyatlanitjak a jatekot a sok kretennek, akik keptelenek egy kicsit bonyolultabb dologgal megbirkozni.

Roger6
Szintúgy. Pedig elnézve a videókat mindig eltervezem, hogy na majd most hétvégén megint teljes gõzzel belevágok... Aztán nem. Még pár hónapot fektetem, aztán elõveszem a tél kezdetén.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Jakuza1
Neha be-belogolgatok es ennyi.
Egyszeruen megcsomorlottem a sok tré valtoztatason, amivel szetcseszik a jatekot.

Roger6
Szia Jaku bácsi!

Ezer éve nem láttalak (nem vagyok online EVE-ben 3-4 hónapja már). Mi a helyzet veled, te nyomatod még? Hogy megy sorod ingame?

Üdv!

Jakuza1
Ez mar nem az elso volt.

Roger6
Nem azt mondtam, hogy az õ hibájuk. De csúnyán kikaptak. Ez tény.

BEAST
Nem feltétlenül az õ hibájuk, nagyon mennek most a domi setupok. Ha jól emlékszem még senki sem kapott ki akit ilyesmivel állt elõ.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Roger6
Hun Reloaded mekkora zakót kapott b+... A tavalyi második helyezettõl azért többet vártam volna.

Jakuza1
A certification kb semmire nem jo. Max egy iranyt ad a fejleszteshez, de semmi mas gyakorlati haszna nincs gyakorlatilag.

Köszönöm a segítséget!

Egyre jobban tetszik a játék.Bár ahogy nézem,nagyon nehéz oldalt választottam. A háború vesztésre áll,ha jól látom..😊
A fregatt egy Tristan. Érdemes drónokkal foglalkozni? Már kezel 3at,de holnap már 4et fog..mennyire lehet jó pvpben?
A kövi hajó egy Exequror lesz. Tanulgatom az armor tankolást is közben.
Most már csak egy corpot kellene találnom,ahol kell az ilyesmi.
Amúgy elképesztõ mennyire részletes ez a játék. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Még egy kérdés...ez a certification mire jó? olvasgatom az ipari méretü leírásokat,de valszeg még nem tartok ott..😊
Más bajom nincs...(2)
Jakuza1
Nocsak a CCP mar megint ilyen eszkozokhoz nyul a Bob v3 vedelmeben ?

Jakuza1
Ugyanugy gyengebb.
Van egy ket ertelmesebb hajojuk, de a helyzet nem valtozott. Sot most par hajojukat, meg jobban elcsesztek.

Azoknak az idõknek már vége amikor a gallente viszonylag gyengébb volt a többi fajhoz képest. Nem bánod meg ha elõször arra gyúrsz. Azt nehéz megmondani hogy flottákhoz milyen hajókra kell gyúrni mert ez kiegrõl kiegre változik és ha kezdõ vagy, lehet mire kitanulsz egy hajót, addigra már mindenki mást fog használni. Egy biztos, az exequror és az oneiros minden armor fleetben hasznos. Kezdõként viszont érdemes inkább fregattokra gyúrni az elején mert nem annyira skilligényesek, és olcsók így nem vág a földhöz az elvesztése.

Nehéz egyébként abszolút tippeket osztogatni mert minden szituáció függõ.
Pvp-hez ajánlom olvasgatásra az isk vol. 2-t illetve a leghasznosabb tanács amit adni tudok, hogy olyan társaságot találj magadnak játékon belül, akik nem ugatnak le ha valami butaságot csinálsz, és mindig szívesen segítenek ha felmerül vmi kérdésed.

Sziasztok.

Gallentéknél milyen hajókra hajtsak rá.
Mi az erõsségük? Csak annyi kellene,hogy meg tudjam magam védeni,vagy el tudjak menekülni. Nem zavar a harc,csak úgy tudom a gallenték elég gyengék.Esetleg flottában milyen gallente hajók jók milyen készségekkel? Amennyire én látom,a gallentét naon szidják,hogy gyengék a többi fajhoz képest.De ez nem zavar..szeretem,ha fáj 😊
Naon az elején járok,agentezem fõképp..honor pontokat gyûjtögetek.
Más bajom nincs..😊
A választ elõre is köszönöm!
igazából már a régi kieggel meg lehetett élni ha egy caracalig eljutottál

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Bár én még nem próbáltam az új kieg változtatásai óta, de tudtommal a scannelgetésbõl egész jól meg tud éldegélni egy kezdõ is mert nem annyira skill igényes így hogy a data és relic siteokban nincsenek npc-k. Highsec-ben nehéz találni jeleket, de ha keresel egy kevésbé forgalmas lowsec régiót akkor talán az egyik legjobb pénforrás egy kezdõnek.

Skilleknél a scannelõs skillekre menj rá, hacking és archaeologyra, meg t2 covops fregattra t2 cloakkal. Amíg nincs t2 fregatt, a scannelõs t1 fregatokkal is el lehet lenni, csak kevésbé biztonságos (viszont olcsó).

A hétvégén végigtoltam a tutorialt, kivéve a businesst, mert bugos volt. Volt 1-2 küldi, amikor a szemöldököm befontam a végére, de sebaj...az tisztán látszik, hogy gyártással nem fogok szüttyögni. A minimg még csak-csak, de rányomni egy holdra, majd 10 percig youtubeozni mellette, meg reménykedni, hogy nem jön valami, ami nagyobbat lõ, mint a bányászbárka, hát...nem az adrenalinlöket csúcsa, de jól keres.
A scannelgetés viszont tetszik, meg a harc is.
Kezdõként mennyire lehet a scannelgetõs vonalból megélni? Gondolom, kell néhány hét, mire a minimális skillek meglesznek hozzá. Tud esetleg ebben valaki tanácsot adni?
Köszönöm az infókat!
A leginkább csapatorientált játék amivel valaha találkoztam. És azt is jól látod hogy nem kell ügyesség hozzá. A harc 99%-ban taktikázás alapú és sok esetben rengeteg tervezést igényel.

Valóban összetett a játék ami jó mert én is még így több mint 2 év játék után rendszeresen tanulok új dolgokat, tippeket-trükköket. Egy kezdõ fejét viszont nagyon összezavarhatja a hirtelen túl nagy információáradat. Sok kezdõ elképzeléseit a játékról nagyban befolyásolja hogy mennyire segítõkész és aktív közösségbe kerül elõször.

Az mondjuk talán túlzás hogy eve-zni olyan mint egy szakma, de nagyobb szövetségek meg koalíciók irányítása már-már tényleg felérhet egy vállalat menedzselésével 😊 Rengeteg idõt, munkát meg szervezést igényel.

És nagyon kevés a fiatalkorú. Rengeteg türelmet igényel a játék ami erõsen riasztja a nagyon fiatal korosztályokat.

Ezen a linken csinálhatsz egy 21 napos trial accountot:
https://secure.eveonline.com/trial/?invc=24525fc2-3f63-4e40-941c-06c4dbb2aa8e&action=buddy

Szerintem próbáld ki, told le a tutorialt, döntsd el hogy tetszik-e a játék atmoszférája és az irányítása, közben olvasgasd ezeket alul van link magyar verzióhoz):
http://www.isktheguide.com/
És ha úgy döntesz hogy tetszik, keress itt egy neked szimpatikus társaságot (már persze ha magyar közösségben akarsz játszani):
http://www.eve-online.hu/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=5
ha vmi nemzeközi társaságra vágysz akkor azt meg keress magadnak 😛

Jakuza1
Azert lassan nekem sikerulni fog, hogy a szamomra erdekes dolgokon kimerulni latszanak skillpont ugyileg es csak erdektelen dolgok maradnak, mint banyaszat es "egyeb hulyesegek". 😛

Shoni-t megtalálod valszeg a RAX saját publikus csatiján. Vagy ingame mail neki 😊

Asus H81-PLUS Intel H81/Intel Core i5-4590 3.30GHz (Haswell)/Sapphire Radeon R9 480 4096MB GDDR5/ Corsair Vengeance Pro Gold 16GB (2x8GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz

Hát ha úgy döntök hogy belevágok ösmét, lehet hogy csatlakoznék hozzátok ha lehet. Nem tudom mi van az FGC-vel, Shonion már rég írt ide és ha jól tévedek, õ a ceo ott.

Nagyon-nagyon csapatorientált, és nincs szükség WASD skillre, inkább a másik (és saját) dolgainak ismerete, mire hogy reagálj stb. Amúgy a legtöbb corp-ban foglalkoznak kiképzéssel.

Elõször úgyis Empire-ben (biztonságos hely) fogsz agentezni, azaz küldetéseket csinálni és közben tanulni a skilleket.

Régebben sokat WoW-oztam, aztán WoT-oztam, mostanában Tera Online-on nyomulok. A WoW jópár éve (LK+Cata) után a WoT-ot hamar meguntam, a Tera most leköt, de...a de pedig az, hogy látom, mi lesz majd max szinten, eléggé hamar kiismertem a rendszert, és tudom, milyen lesz a játék anélkül, hogy lejátszottam volna.

Az EVE-tõl egy kicsit tartok. Egy jó éve nézegetem, de olybá tûnik, hogy rettenetesen összetett. Majdnem, mint egy szakma. Mostanában egyre szimpibb, mert ha jól látom, inkább a felnõttebb korosztálynak szól, mint a tizenéveseknek. Sajnos be kell látnom, hogy a reflexeim meg a WASD – skillem nem vetekedhet egy 18 éves kockáéval, de ha jól érzem az EVE –ben jobban ki lehet használni a tervezést, az elõre gondolkozást és a csapatmunkát, nem pedig arra épít, hogy mennyire gyorsak a reflexeid meg a szem-kéz kordinációd.

Jól látom? Tényleg ennyire csapatmunka-orientált, mint ahogy a leírásokból lejön?