7619
-
#1739 Azért nekemis volt bukta:
Felszereltem az első Drake-m, mondtam magamban ezzel széjjel lövök mindenkit minden lvl1-2 küliben. Első küldi amire mentem egy Recon volt, természetesen nem olvastam végig a küldit, bewarpoltam, nekiálltam lőni 200-300 ezres hajókat, hát szét is lőttek a francba.
Utána mondták corp csatin hogy Reconba nem kell kinyirni senkit...
Azóta bosszúból ha recont csinálok, már csakazartis kitankolom az egészet drake-el (persze rig-elt t2es cuccokkal...) -
#1738 1. Ship scanner átlát a kontin, és jelzi, hogy kontiban van ergo biztos értékes :D
2. Veszeség: mikor én kezdtem 1 hét alatt szedtél össze 1 millát, most 1 nap alatt össze tudod szedni.
3. Veszteség2: Aki nálam több hajót bukott az hazudik :D
4. Eddigi csúcs bukásom 0.0-ban industrial ship, benne 3 GSC-ben kb. 5 milliárd értékű cucc elvesztése. Csak egy váll rántás volt, pedig kp. 2 millám volt.
Tanulság: EVE-ben sokat lehet nyerni, de mégtöbbet lehet bukni, ha nem figyelsz. De ettől lesz érdekes és tartós. -
Kaziking #1737 ne má szab :( ugy tudtam csak concord lát bele kontiba, de mosmá ki fogom én is probálni -
lammaer #1736 "hogy kontiban volt a cucc tehát nem látták mit visz"
Kipróbálni még nem próbáltam, de sok helyen olvastam: akkor is látják mi van nálad, ha kontiba rakod.
-
#1735 Ott van ám a death penalty nagy részében, általában exp vesztés mindig szokott lenni, néha még cucc drop is, de tény, hogy EVE-ben van csak igazi veszteség 1-1 halál során.
Kaziking az az 1-2 M pont elég egy top fregatt full fittelésére, természetesen nem T2, de arra egy kezdőnek úgysincs skillje. De szerintem ennyi pénzből a skilljeihez a lehető legerősebb hajót meg tudja építeni. -
#1734 Srácok, köszi a bátorítást, nem fogom abbahagyni. :) Csak azért volt olyan rossz, mert kb 10 napja tolom, és majdnem az egész addig gyűjtött vagyonom kárba ment. -
Kaziking #1733 a minap nekem az afk ban utazo hauleremet lötték ki high secben olyan 150-180M bukta (ebben csak annyi volt az érdekes hogy kontiban volt a cucc tehát nem látták mit visz ennyi erövel üres is lehetett volna)
öröm az ürömben hogy pukkant a konti amiben a cucc volt ugyhogy nem kaptak semmit a kalozok.
Hun csatis témákhoz, kezdöknek rendszeresen szoktak(tam) adni 1-2 M-t indulásnak, ami igazábol semmire nem elég de az elsö 1-2 napot jelentösen meg tudja könnyiteni. -
#1732 Más MMO-ban nemvesztesz szinte semmit ha meghalsz :P eza szép az eve-ben -
#1731 Csatlakozom, emiatt szerintem se hagyd abba. Egyrészt lvl 2-es küldetésre el se indulj Kestrellel. Lehet, hogy van 1-2 amit meg lehet vele csinálni, de a többit nemhiszem. A kestrel-eddel menj lvl 1-es küldetéseket csinálni, lehetőleg Q20-as agentet keress, vagy legalábbis minél nagyobb annál jobb. Én egyszer vesztettem egy Destroyert, 2-3 millát ért talán, de miután szétlőtték a WC-be (Worlds Collide mission, ha ilyet kapsz szerintem abortold :)), maradt azt hiszem fél millám, egy Merlin semmi cuccal. HUN csatin írtam, hogy vesztettem egy destrot, azt most mehetek vmi szarul fittelt Merlinnel, erre 2mp múlva villog a Wallet, kaptam 2 millát. Soha nem szoktam másoktól kérni pénzt, és nem is fogok (legalábbis EVE-ben biztos nem), elvégre itt a játékban megszerezhető 2 legfőbb dolog az a pénz és a skill. Ha pénzem van már csak skillt kell tanulni, és úgy nem élvezet. Más MMO-kban a szintet kell tolni meg a cuccokat, itt meg a pénzt és a skilleket. Éppen ezért nem annyira örültem, hogy kaptam, de végülis 2 millával kb. csak a veszteséget szereztem vissza, annyira nem toltak előre, úgyhogy elfogadtam, és mentem újat fittelni. Arra akarok kilyukadni, hogyha felmész valamelyik magyar csatira, és szólsz, hogy vesztettél egy drága fregattot, akkor ha megkéred őket, szerintem adnak pár millát, hogy onnan tudd folytatni, ahol elszakadt a történet. GG -
#1730 Első lvl3-as küldetésemben elvesztettem egy Dominixot :)
Ez a hajó a felszereléssel együtt kb 70 millió volt :P
Azóta gyűjtögettem és egy tier3-as BS-t összehoztam (Hyperiont). Ez olyan 200 milliót ér most felszereléssel együtt.
Azt akarom ezzel mondani, hogy ne add fel :) -
#1729 5-6 milla veszteség? :P
Akkor nem vesztettél még 150-200 millát.
Én amikor az első hajómat azaz egy Destroyert elvesztettem küldiben kb az felszereléssel együtt volt 10 milla, és csak morogtam rajta egyet és kész.
Szerintem nem kéne egy ilyen miatt abba hagyni, ez benne van a pakliban. Nézz küldetésekről infó oldalakat hogy tudd mi ellen mész harcolni így csökkentheted az ilyen baleseteket. Amúgy 2-es szintű küldire inkább Cruiser kéne nem fregatt :) -
#1728 :O -
#1727 Francba, felszereltem a Kestrel-emet pöpecre (kb 5-6 millkóba került), és erre rögtön szétlőnek a második, II-es szintű küldimben. Visszamegyek még kétszer, hogy valamit megmentsek, de mindkétszer rögtön szétlőnek, még arra sem volt időm, hogy warpoljak. :((((
Most van kb 100k lóvém, gyakorlatilag a nulláról kell megint tolnom. :(((
Szerintem itt hagyom abba a játékot. -
#1726 Jakuza HUN néven van asszem elég rég óta, nem biztos. -
#1725 Vááá, te is EVE-ezel? Milyen :) nick alatt?
Én Gyokzoli (bár még csak 8 napja kezdtem). -
#1724 hát ennyire nem vagyok jártas benne...nem számítottam ilyen jellegű összeütközésre, bár inkább csak kivégzés volt :) -
#1723 Hat az a hajo inkabb armor repaires.
En valami ilyen fittet hasznaltam volna. Igaz ez inkabb PvP es 10 hajo ellen igy se lett volna semmi eselyed.
-
#1722 Hurricane (volt) ...
Feltettem 1 medium 720-as turret-et meg 4 small 280-ast, és 3 standard missile launchert...volt egy large shield booster, shield extender (+1800 shield), meg egy capacitor extendert (+500) ... jó is volt a gép, meg akartam tanulni harcolni vele, NPC-ket írtottam agent mission-ben, ment is a dolog, volt hogy legyűrtem egyszerre 2 gallente battlecruisert is, de aztán belerohantam 10 db corp.-os kalózba, csupa -10 sec-es csákó, és pikkpakk kinyírtak :))...menekülni esélyem se volt, kellett volna egy micro warp drive és akkor talán...
és mivel ma pont lejárt a havi account-om, be is fejeztem a játékot, mert bár nem rossz, de túl sok időmet emésztette fel, 1 hónap alatt rájöttem, hogy nem a nekem való játék, Corp-ozni pláne nem lenne időm, másképp meg tényleg nincs értelme...bele szagoltam-jó volt :)
de egy kicsit még nyúztam volna a Hurricane-t :)))
megyek vissza inkább autószimezni... -
#1721 Jol gondolom hogy ez Minmatar Battlecruisert es azon belul is egy Cyclone ?
A 720as 'Scout'Artillery a legjobb medium loveg.
Amugy a fegyverzettel nincs gon 5agyu 3 raketa tokeletes arra a hajora
Ezen kivul mar csak egy shieldbooster egy shield amplifier es resistek kellenek a kozepso slotba. (PVE)
Alulra meg skillfuggo, ha nem eleg a powergrid akkor PDU (Power Diagnostic System-ek) es izlesnek megfelol modulok, pl Gyrostabilizer,1xTaska (Damage Controls) stb. -
#1720 Igen, mert a Trinity ingyenes volt. -
#1719 a free trial a legújabb trinity kiegészítővel értendő? -
#1718 Van valakinek jártassága benne, hogy battlecruiserre milyen fegyvert érdemes venni? 8 high point, 6 ágyú, 3 missile...5 db 720mm Howitzer artillery cannon I -re (medium) gondoltam, és 3 Standard missile launcher II -re ... -
#1717 ja igen, egy minmatar police commander :)) -
#1716 Egy gyorsító kapu volt ott, végre rájöttem, hogy azt kéne használni. Na de most vadászom az NPC-ket rendesen és erre épp DT van... Nah mindegy, remélem nem arra loginolok vissza, hogy szét van lőve a hajóm... -
Kaziking #1715 nem akármelyik aszteroida mezöbe kell menni hanem a küldetés ad neked 1 helyet ahova ugranod kell, ez meg találod vagy a peopole and places menüben(balodalt) az agent mission alatt van, vagy az ürben kattintasz jobgombal (a célrendszerben) a semmibe és ott lessz a menüben és csak rá kell ugrani. remélem elég érthetö volt
Valamint még BUÉK mindenkiek :) -
#1714 Olvasd el a Journalban a küldetés leírását. -
#1713 Én nem értem ezt az agent-ezést. Most is épp csinálnék eggyet, el is mentem a helyre ahova kell, de akármelyik aszteroida mezőre megyek, egyik helyen se tűnnek fel a kalózok. Vagy bányászni kell és arra jönnek oda? -
#1712 Csak figyelni tudod kívülről, mindenképpen aktív account kell, hogy be tudd állítani a skillt. Ez arra jó, hogy ha pl hosszú skillt teszel be és nincs időd nagyon belépni a játékba a "kintről" tudod nézni, hogy mikor kell skillt váltani. -
#1711 Ezzel el is lehet indítani 1-1 skill tanulást, vagy azért ahhoz be kell lépni a kliensbe, és ez csak tervezésre/figyelésre jó? -
#1710 Amikor megveszek egy skillbookot akkor az 0-ás szintű alapból és többet nem kell megvenni. -
#1709 Jah és még egy. Ha én meg akarom tanulni 4-es rank-on a megvett skill-t, akkor azt, ugye csak egyszer kell megvenni? (mert négyszer már fájó lenne az ára) -
#1708 Jah hülye vagyok, már rájöttem, ezeket meg kell venni, na el is indultam beszerző körútra. -
#1707 Az a baj, hogy nekem valamiért szürkén van a skill ami kéne, pedig teljesítem a követelményeket:
http://alwares.uw.hu/galley/eve/skill.jpg -
#1706 Oh kösz, örök hála, remélem elboldogulok vele. -
#1705 Töltsd le az EVE Monitor nevű programot. Így játékon kívül is tudod figyelni pl a skilltanulást, be tudsz állítani magadnak egy skilltervet, hogy mit akarsz megszerezni. Ilyenkor a progi automatikusan kiírja, hogy mi fog kelleni hozzá, megmutatja, hogy összesen hány napig fog tartani a tanulás és hogy van-e DT-ből adódó konfliktus. Ez nem csak skillekre hanem hajókra és felszerelésekre is jó, kiírja a szükséges skilleket.
Jah, innen szedd le: EVEMon -
#1704 Azt hiszem sürgősen be kell szerezzek egy skill treet-t ábrázoló doksit mert most nem nagyon vágom, hogy lehet caldari frigate-t tanulni, pedig a Spaceship commandom meg van hozzá. És a Caldari Frigate-et kéne IV-esen tudni, ahhoz, hogy meg tudjam tanulni a Caldari Cruiser I-et. -
#1703 Tudsz tanulni más faj hajóját is. -
#1702 Ahamm, most Amarr vagyok és van egy Tormentor-om és arra már tettem Expanded Cargohold I-et, hármat is. Viszont eléggé megbízhatatlan a hajó, hoszabb warpolást nem bírja, akkor le fogom cserélni az ajánlottra. A Punishert meg én is kinéztem, jó lesz az nekem. Köszi a tanácsokat.
Jah de most látom az Osprey az Caldari hajó, így akkor nekem az már alapból felejtős, mert Amarr vagyok? -
#1701 Ha mindenképpen bányászkodni akarsz, akkor amíg trialos vagy tanuld meg az Osprey hajóhoz a skilleket, és azzal bányássz. Low slotokba Expanded Cargohold II (ehhez is skill ofc). Ezzel ki tudod húzni amíg lejár a trial, utána ha befizeted akkor meg Anchor lvl 1 és Industrial ship lvl 1, aztán lehet kontizni, meg indyvel beszállítani. -
#1700 Fajtól függ. Amarr-nak Punishert, Caldarinak vagy Kestrel vagy Destroyer, sokan azt mondják Destro (cormorant) nem ér semmit, de lvl 1 küldikbe (worlds collide-ot kivéve) a fél shieldem se megy le vele, nem úgy mint mondjuk a merlinnel, amibe nem egyszer struktúrába warpoltam ki. Később meg úgyis fog kelleni Salvagernek, ha magához a missionhoz már nem is elég.