EVE Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Jakuza]
Szerintem meg ne menjem beltezni, egy honapos karakter lowba, mert kb 0 az eselye a tulelesre.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Eszembe jutott még valami: 1-2 órára lehet érdemes lenézni a környkeden lévõ legközelebbi 0.4-0.3-0.2 security státuszú rendszerbe, és körbejárogatni az asteroid belteket az ott tanyázó NPCk levadászása céljából. Van egy két folyamatosan-irtó-nagy-mázlija-van haverom, akik ennyi idõ alatt találkoznak értékesebb NPCkkel, amikbõl esnek olyan tárgyak, melyek darabja (!!!) 25-30 millió is lehet. Volt olyan nap, amikor a srác pár órán belül 3 ilyennel is találkozott (mondjuk nekem hetek alatt nem jött egy se).
Hátha te is ilyen máker vagy 😊

Fontos: a 0.4 alatti rendszerekben már mindenki szabad préda, tehát ha nem figyelsz (vagy ha figyelsz akkor is) kilõhetnek más játékosok. Ide nem kell cruisernél erõsebb hajó, és úgy menj le hogy azt a hajót rögtön az elején felteszed a veszteséglistára. Ha bárkit látsz bejönni melléd az aszteroidamezõbe akkor feltételezd hogy rossz szándékú és sipirc 😊

gvarga12
a helyes megfogalmazas a wow volt az EvE elotti idoszak nem ? 😊

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Hú köszönöm az igen informatív beszámolót. Pont azért agenteztem hogy adja már a magasabb missionöket de nem sikerült azt a reput elérni. Kereskedõi vénám nincs. Az építéshez és gyártáshoz meg kell a tõke. Na majd agyalok rajta, egyenlõre a wow mellett idõm sem lenne. Az van, hogy egy mmo utódot keresek a wow utáni idõszakra.
Kicsit bõvebben: amit te csináltál az az agentezés nevü elfoglaltság a játékban, és tényleg egy idõ után elég monotonná tud válni (bár ismerek olyan embereket akik ezzel is nagyon jól elvannak már vagy 2 éve). Ez a játéknak azonban csak egy nagyon kis része, és még ezt is lehet élvezetesebben csinálni:

Az agenteknek 4 szintje van, minél magasabb az agent levelje, annál erõsebb küldetéseket ad. 3-as 4-es szinten már van értelme például csapatban összeállni (2-3 ember) és együtt tolni a küldiet, esetleg még bevetve egy kis teamspeaket vagy ventrillo-t is. Persze megfelelõ felszereléssel és tapasztalattal ezek a küldetések is szólózhatóak, de hát a csapatmunka élménye ugye...

Aztán: ha van egy kis kereskedõi vénád (nekem nincs) és némi pénzed, akkor nagy pénzeket szakithatsz a piacok böngészésével, árfolyamok figyelésével, szállitgatással - ez a stilus valakinek bejön, lehet te is ilyen vagy.

Aztán fogalkozhatsz például ürhajók és felszerelés gyártásával és forgalmazásával, az azokhoz szükséges nyersanyagok és tervek gyûjtögetésével is - vannak akiknek ez jön be 😊

Aztán: ha még nem tetted volna meg, érdemes keresni egy céget (ez az Eve-ben a guild neve) - vannak tisztán magyar brigádok is, de ha nem gond az angol/francia/német/orosz 😊 akkor bõven találsz helyet ahova csatlakozhatsz. Sok cégben szerveznek az emberek közös tevékenységeket (pl. más játékosok levadászása egy kis PvP akció keretében) amelyek nagyon izgalmasak lehetnek.

A PvP amúgy is adrenalinnövelõ (és a káromkodási szókincset is jelentõsen bõviti) az EVEben. Sokat kell tanulni hozzá, ezért nem árt ha tudsz csatlakozni olyanokhoz akik már tapasztaltabbak a játékban, cserébe ha sikerül valakit kivégezned, az igazán nagy élmény tud lenni.

Van ennek egy fejletteb változata is, a 0.0-ás élet. Szóval a kezdõk az Empire nevû biztonságos "homokozóban" kezdenek és ott ismerkedhetnek a játékkal. Itt alapesetben a játékosok nem bánthatják egymást.
Az EVE közel 5000 naprendszerbõl álló világának jelentõs része azonban az úgynevezett low-sec vagy 0.0 rendszer, ahol megengedett egymás gyapálása, plusz lehet állomásokat épiteni, hatalmas alliancékat létrehozni, ahol aztán megy a politikai szarkeverés, kémkedés, óriási hadjáratok egymás ellen, intrika, mindenféle harci akciók stb. Mint a valós életben, ahol a birodalmak gyapálják egymást, ráadásul ez már teljesen játékosok által uralt terület. Persze lehet nagy pofonokat kapni, hiszen elõfordulhat hogy a te szövetséged van ostrom alatt, de hát egyszer fenn, egyszer lenn. Az élet is nehezebb ezen a részen, mert például nincs minden naprendszerben 5-6 állomás, a piac sem olyan gazdag mint ott ahol eddig éltél, ráadásul folyamatosan figyelni kell az ellenségre is - cserébe jobban rá vagy utalva a társaidra és általában nagyobb az összetartás is.

Itt egy térkép arról, hogy is néz ki most a galaxis:
http://dl.eve-files.com/media/corp/Verite/influence.png
(középen a nagy "üres" terület az Empire, azt nem lehet elfoglalni 😊 )

A sok szines paca mind egy-egy játékosok által létrehozott szövetség területe, amely akár több ezer játékost is magában foglalhat. A határok persze folyamatosan változnak, hiszen emberek alakitják.

Hirtelen ennyi. Szóval van sokféle lehetõség a játékban, az agentezés csak egy pici töredéke az egésznek. A legfontosabb: csatlakozz másokhoz - a corpok többsége örömmel fogadja az újoncokat.

Ja, és olvasd át a www.eve-online.hu weboldal fórumában a FAQ-kat 😊

gvarga12
pont akkor mikor elkezded 😊

It is possible to commit no errors and still lose. That is not a weakness. That is life. Don't try to understand women. Woman understand woman and they heat each other.

Van pár kérdésem...
Régen toltam 1 hónapig. Kezdetben nagy volt a lelkesedés, de amikor 1 hónap után is azt kellett csinálnom gogy vigyek el valamit agent A-tól agent B-nek, vagy öljek meg x kalózt, feladtam. Több rendszerben próbálkoztam de mindenhol ezeket a feladatokat adták. Hát dögunalom volt. Mellette bányásztam ami megint csak unalmas. Mikor kezdõdik az igazi tartalom?
Jeh elfelejtettem. Hovatalosabb fõrumunk.
EVE

Igen. Elegen vagyunk hogy jó sok céget kitegyünk. Szívesen látunk újoncokat.

Jeffjohnson
Sziasztok!
Sok magyar játszik az Eve-el? vannak magyar klánok ahova kezdöknek érdemes/lehetne csatlakozni?

lehet azt nem figyeltem 😊

JuanG
ha jól kiveszem akkor ez csak egy 2. account-ra vonatkozik...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

most van 6 havi akció ha jol tévedek 50$, az elég baráti. bár én isk-bol jáccom állandoam 😊

Olcsóbban kijöttök, ha itt veszetk egy Game Time Card-ot.
ETC
Nem kell megvenni a licenszet. Ezzel is tudjátok aktiválni az accot.

igen az a havidíj. Ha 3 vagy 6 hónapot fizetsz egyszerre, akkor olcsóbbra jön ki egy hónap.
JuanG
én is gondolkodom hogy fizetek, már hiányzik 😊))...a trial lejárta elõtt vettem meg egy nagyobb hajót (neve most nem ugrik be) amihez még egy skill kifejlesztése épp folyamtban volt, most meg már tudnám vele tolni 😊)

Kiváncsi leszek a Trinity-re, mennyivel lesz nagyobb a gépigénye 😊

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
sztem igen ...

zeus
mármint minden hónapban 19.99Eurót kell fizetni?

Hiroshima \'45 ... Csernobil \'86 ... Windows \'95 ... make .deb not war

zeus
Szevasztok!

érdeklõdnék hogy trial után a 19.99 euro az egy hónap.
és utána mi lészen?

Üdv: béci

Hiroshima \'45 ... Csernobil \'86 ... Windows \'95 ... make .deb not war

JuanG
köszi srácok, megvan!! 😊

[Jakuza]
0.4-tol nincs Concord, szoval nem fog megvedeni.
Sentry-k viszont lonek, ha nem -5.0 vagy az alatti standinggal rendelkezo ill. nem global kriminal flages jatekosokra azaz neutralokra losz.
Tehat kis hajokkal nagy valoszinuseggel a kapuknal vagy allomasoknal nem fognak megtamadni a kalozok, mert a sentry kilovi oket. (te se tedd, kulonben porul jarsz, ha nincs olyan hajod, ami a sentry-t kitudja tankolni)
Tehat ha global kriminal flaged van keruld el a kaput, amig le nem jar.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

trackmaniac
Hali!

De 0.4 sys alatt már nincs Concord meg sentry sem, vagy igen? Akkor miért írja a gate-nél, ha átlépsz, akkor a Concord nem tud megvédeni...?

\"Ha majd kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, kifogtad az utolsó halat, rájössz, hogy a pénz nem ehető\"

Vagy olvasd el ezt.
http://myeve.eve-online.com/iNgameboard.asp?a=topic&threadID=509867

azt szerintem egy küldibõl szerzed, vagy egy másik agent által adott küldibõl

JuanG
no, senki? 😞(

JuanG
valamelyik misszióban gyártanom kéne egy cuccot blueprintbõl, de kiírja hogy "villard wheels" (is) kell hozzá, viszont ilyet sehol nem találok, se market, se máshol, tud valaki segítni??

Cápafogxy
Ha elmész 0.5 alatti solarsystembe, mivel 0.4-0.1-es rendszerig akárkit lelõhetsz(bárki rád is lõhet), csak az ágyúk is fognak téged lõni. Az ágyúkat battlecruiser vagy battleship kategóriájú hajóval már ki tudod tankolni úgy hogy ne lõjjön szét az ágyú.
Az ágyúnak a becsületes neve sentry.

Megetica
akkor hogy tudom bezsebelni a vérdíjat ?

-Mit hall utoljára a terminátor? -Te ez színesfém?

Cápafogxy
De lõnek, olyannak mehetsz neki büntetlenül (nem lõnek "az ágyuk") akik pirosan villognak, de ilyet nem nagyon fogsz találni, mert a pirosan villogókra az ágyúk is lõnek meg a concord is.

Megetica
ami azt jelenti, hogyha nekimegyek akkor nem lõnek le az ágyuk ?

a sárgáknak alacsony a security statusuk (fosztogatnak, vagy olyat ténykednek ami a CONCORD-nak nem tetszik) a halálfejesekre vérdíj is van kitûzve.

Megetica
még olyan kérdésem volna, hoyg a képen néha vannak olyanok amiknek sárga a kockája.. és olyan is amelyik szintén sárga de még egy halálfej is van rajta.. azok kik és mit lehet velük csinálni? Ürhajót lehet lopni benne ?

Megetica
köszi.. a hajóval nincs gond 😄 csak a skillel

[Jakuza]
A targeting es a multitasking a ket skill amivel novelheted a befoghato targetek szamat. (Electronics skillek)
Valamint a hajo tulajdonsagaitol is fugg a becelozhato hajok szama.

Megetica
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy hogyan kell 2nél több targetet választani? Valami skillt kér, hogy fejlesszek

JuanG
köszönöm mind2töknek 😄!!

Venom
Ez azért van mert megkell venni a skill book-ot és arra kell jobklikket bökni és ott train-ra nyomni 😊

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

Khabbas
Mert nem tudtad alapbol, vedd meg marketen.
Search-nél írd be hogy electronics, és kidobja hol lehet kapni.
Nincs mit amúgy. <#alien>

Star Wars: The Old Republic, Friaar Operative; Hidden Beks Asrock Z68 EXTREME 4, i7 2600k @4 , 16GB Geil Black Dragon kit, AMD Sapphire 6870

JuanG
köszi!!! Néztem azt is, csak pont egy olyan hajót néztem ki, aminek egy sincs és a fittingnél egy modult se jelzett 😊)

még egy gondom van perpillanat:
nem tudom kifejleszteni az electronic skill 1 -et pedig azt mondja megtehetném, de jobb klikkre csak "show info" van:

Khabbas
Show info, és fitting, ott írja hogy mit tehetsz rá.

Star Wars: The Old Republic, Friaar Operative; Hidden Beks Asrock Z68 EXTREME 4, i7 2600k @4 , 16GB Geil Black Dragon kit, AMD Sapphire 6870

JuanG
sziasztok!

azt szeretném kérdezni, hogy ha venni akarok egy új hajót, akkor hogy tudom lecsekkolni hány low, medium vagy high modul van rajta, ahova lézert, shield boostert, ilyesmit rakhatok???

BEAST
#1471 - l2r

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

[Jakuza]
Itt nezzetek akkor mar oket. (PvP tournament menu)

http://www.eve-online.tv/

Gyongyhalasz
Lo! Zseniális volt amit csonáltatok. GZ!

Prion - LoTRO inactive Ragály - WoW inactive Dashi - EVE online inactive

BEAST
a tegnapi dontot innen is le lehet szedni 😊
Pandemic Legion vs HUN Reloaded

az eve-online.hun megtalalhatok a HUN Reloaded tegnapi meccsei 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

BEAST
mindig 1 nap csuszassal kerulnek fel a muvik, szoval ma delutan meg lehet nezni majd oket 😊

TasManXT
Grat a Hun-nak.

psn: TasManHUN

Jól látom hogy nem látom fenn a döntõt az EVETV-n? Valaki tud linket hozzá?

BEAST
Itt is gratulalnek a HUN Reloadednek a 4. Eve bajnoksag elso helyezeseert 😊)
link

ha valaki lemaradt volna valamirol 😊
EveTV

Jah. Én is úgy csináltam. Volt egy betanulókarim. Mikor rájöttem mi hogy hat egymásra, mit hogy kellett volna, akkor váltottam.