EVE Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jeffjohnson
mert azon gondolkodom ,hogy csinálok egy full bányász karit meg egy pvpset

[Jakuza]
Igen, tobb modja is van.
1. Bemesz veluk egy allomasra, majd a karakterre nyomsz egy jobb klikket es trade.
2. Kiteszed neki contractra.
3. Jetisonolod az urben a hajo cargojabol a cuccot es ugy veszed fel.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Jeffjohnson
ha több karid van akkor egyiktöl át lehet adni cuccot a másiknak?

Nem kérdõjelezem meg az itélõképességed, pusztán annyit tartok fenn, hogyha te megállapitod valakirõl hogy bunkó, az VELED szemben bunkó. Nem feltétlenül velem szemben is az.

Mindegy, külön nézõpontot képviselünk - én ezen a területen fenntartom a saját tapasztalatokon alapuló véleményformálás jogát, te meg szeretnél másokat megóvni az esetleges rossz tapasztalatoktól.

Mindenesetre az tény, az EVE játékmechnaizmusa miatt szerintem itt érthetõ hogy nagyobb indulatok is elõfordulhatnak. Ugye általában egy MMORPG-ben nem szokás/lehet másoknak több napi/heti/havi munkáját füstté változtatni 😊 Itt ez simán megy 😊

[Jakuza]
Nem veletlenul nem irtam neveket es korpot.
Latod, te nem is mered a szitut, en igen. Azt is eltudom donteni, hogy komolyan gondolja e valaki vagy sem.
Mivel mar 2005 ota ismerem az allapotokat az EVE-n belul, igy azt is megtudom allapitani, hogy valoban ki a bunko es ki nem, es ezeket nem szubektiv iteletek alapjan.
Ne altassunk senkit, itt is vannak, mint az elet barmely teruleten.
Sot azt kell mondjam, hogy diszpeldanyok is vannak.
De erre rajon a fiatal jatekos ugy is, ha az Eve magyar oldalt olvassa.
Tehat en csak ezektol akarom megovni. Peldaul, hogy ne hulyezzek le mert uj jatekos, mert bizony lesz benne resze, mert rengetegen ugy kepzelik a jatekon belul, mert nekik sok Skill Pontjuk van mindent megtehetnek es akinek nincs, az csak egy kis idiota noob.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

A dologban az a nemjó, hogy a klántagok egymást szidalmazzák mint állat, és amikor jön egy újonc, az fogja eldönteni hogy kit utál, hogy melyik klántag beszél vele elõbb. Én speciel nem örülnék neki, ha mások véleménye alapján kéne eldöntenem x emberrõl hogy akkor az most haver lesz vagy nem.

"Jo ha tisztaban vannak azzal, hogy van par Magyar Eve jatekos, aki istennek erzi magat es emellett nem kicsit bunko." ---> ez a szubjektiv

Az adott szitut nem ismerem, nem tudom elsõkezes információ e, vagy csak hallottad valakitõl aki hallotta... azért remélem nem rettentél meg komolyan egy ilyen fenyegetéstõl 😛

Jeffjohnson
.....de különben meg ez legyen a játék legnagyobb problémája hogy van néhány tróger <#vigyor3> ezek szerint a játékkal minden OK

Jeffjohnson
Bármely online játékba mész mindíg lesz ilyen még jó ,hogy a klántagok elmondják a véleményüket onnantól meg a te dolgod eldönteni kinek hiszel az emberek nem buták aki meg mindent elhisz az meg megérdemli.

[Jakuza]
Marmint az szubjektiv, hogy valaki fenyegetozik azzal, hogy felgyujtom a hazad, ha bemered zarni a corpot ?
Ugye ezt viccnek szantad ? 😄

Hát, amiket te irtál azok tök szubjektiv dolgok - azt még aláirtam volna, hogyha mondjuk olyanokra szeretnéd felhivni a figyelmét, akik bizonyitottan átcsesztek másokat a palánkon. De az hogy bunkó? Tök szubjektiv dolog, az esetek többségében sokszor kettõn áll a vásár, amúgy is, mindenkinek van jó és rossz napja. Én pl jóban vagyok két olyan sráccal is, akik egyébkét a nyilvánosság elõtt utálják egymást. Sõt, két olyan corppal is, akik egyébként mindenféle vélt és valós dolgok meg múltbeli dolgok miatt nem is beszélnek egymással. Azért mert te utálsz valakit, nem kell nekem is utálnom - ne legyen már olyan hogy aki nincs velünk az ellenünk van.
Pont ez a rákfenéje az EVE társaságnak - jön egy újonc, és máris elkezdik traktálni a többiek hogy "fú ezzel ne beszélj mert bunkó" vagy "hát ez köcsög meg 2005-ben lekapcsolta a POSunkat".... stbstbstb.

Jeffjohnson
Bunkó magyarok sajna mindenhol vannak anno WoWban a Bloodscalpon ha egy külföldivel találkoztam még véletlenül sem mondtam ,hogy magyar vagyok mert utáltak minet mint a sz*rt köszönet érte a sok 12 éves 'VérPistikének'

[Jakuza]
Miert ? Jo ha tisztaban vannak azzal, hogy van par Magyar Eve jatekos, aki istennek erzi magat es emellett nem kicsit bunko.
Legalabb azokat a korpokat elkerulik az ujoncok.
Sok bajtol megovja ez oket kesobb.
Ugye ha jol gondolom senki sem szeretne olyan korpban lenni, ahol fenyegetoznek, hogy felgyujtjak a korptulajdonos hazat, ha meg meri szuntetni a korpot. (megtortent eset)

Szerintem inkább ne... attól hogy valaki nem szeret másokat, ezt a hangulatát ne ragassza rá az újoncokra.

Fenrir
Errõl a sok "jó arcról" azért lehetne mesélni...

A halál csupán a kezdet...

[Jakuza]
HUN csati ? 😄
Az sem a regi mar.
Regen mindenki azon volt, de aztan megalakultak az uj Magyar szovetsegek, es inkabb a sajat alliance csatornajukat hasznaljak inkabb.
Nehany nagy arcrol nem is beszelve, ami eluzte a tobbseget onnan. 😉

meg kell jegyezzem, nagyon jó arcok vannak a hun csatin. Segítenek ha kérdezek mindig.

Jó lenne pár ilyen arc a wow közösségbe is 😊
Venom
köszi. nemtom minek kelett ezt ennyire elrejteniük.
Na mindegy. a progi egész jó, meg legalább nemaza hülye javás mint a quickfit. agyamra ment hogy ha játék közben vacakoltam vele akkor alt tabozásn után beragadt a progi :S

http://www.spore.com/view/profile/Venompapa

[Jakuza]
http://myeve.eve-online.com/api/default.asp

Venom
na még annyi kérdésem lenne hogy eztaz API key-t hol a fenében talállom?
anno mikor az evemont belõttem vele még a my accountnál volt asszem, de most sehol nemtalállom :S

Venom
Aham akkor váltok arra. Amúgy a mi corpunk kezdõ karaktereknek szerintem tökéletes mivel high sec-ben tevékenykedünk, és segítõ kész tagokkal vagyunk elhalmozva 😊

[Jakuza]
"Az EFT-t mar regota nem fejlesztik, raadasul tele van hibas szamolasi adatokkal, mint pl rosszul szamol rengeteg stacking penaltyt."

Megjegyzes: Elnezest elirtam es nem az EFT-t, hanem a Quickfittet nem fejlesztik mar regota.

[Jakuza]
Azoknak pedig akik valamilyen corphoz akarnak csatlakozni, javaslom elobb tajekozodjanak.
Persze nem mindig fognak kapni elfogulatlan ajanlatokat, mert azt tudni illik, hogy a PVP korpok illetve a 0.0-as rendszerekben elok eleg agresszivan akarjak feltolteni a letszamukat, tehat eleg eroteljes toborzasi strategiat alkalmaznak, mivel a tulelesuk mulik a dolgon azokban a rendszerekben amiket mar leirtam.
Fontos dolog, hogy aki beakar lepni az eldontse mit is akar valojaban csinalni a jatek keretein belul, es mik a kesobbi celjaik.
Eppen ezert erdemesebb olyan korpot valasztani az elejen, ahol meg van az onzetlen segitokeszseg (ez azert altalaban mindenhol meg van, bar a 0.0as cegek inkabb a sajat erdekeiket nezik) es ahol meg van az osszes jatekon belul elerheto lehetoseg. Pl kerbirkedes (high secben eles), low sec es 0.0as PvP szekcio.
Azt tudni kell, hogy a jatekba ugymond bele kell erosodni, kulonben nem lesz sikerelmeny.
Tehat, ha azonnal bedobjak a melyvizbe a 0.0-ban low sectorban, rengetegszer fogjak kiloni, mert a skilljei nem vetekednek az oreg karakterekevel. (Mondjuk ez az osszes MMO-ban igy van, de itt meginkabb igaz)
Tehat en inkabb olyan helyet javaslok nekik, amik eloszor megfelelo biztonsagot adnak. Persze lehet egybol bombaznia magat a kezdo karakternek az adrenalinnal a 0.0 pvp portyakon, de akkor szamitson arra, hogy anyagilag nem fog megerosodni, sokkal tobb ido kell akkor hozza, mint ha az elso honapokat a high secben tenne.

[Jakuza]
Az EFT-t mar regota nem fejlesztik, raadasul tele van hibas szamolasi adatokkal, mint pl rosszul szamol rengeteg stacking penaltyt.

Jeffjohnson
Sztem PiTBS böl eleinte még nem lesz trial bár ki tudja 😊.
Héten ahogy idöm engedi felnézek hozzátok. Így elsöre bejön a játék csak baromi bonyolultnak tünik 😄 az már most látszik hogy nem egy Lineage 2 😊de majd belejövök.

Venom
ez az EFT jobb mint a quick fit? mert ha igen akkor áttérek erre 😊

Jeff: persze van még hely 😊 www.eve-online.hu oldalon megtalállod a Hungarian Space Defender infóját és hogy hol illetve kinél lehet jelentkezni.
Meg nemárt ha feljössz ventrire kicsit összeismerkedni a tagokkal.
Ventrin én EnVenom néven vagyok jelent de majd kb csak 20:00 körül leszek fent.
a magyar eve ventriló szerver adatait megtalálod játékon belül a HUN channelre fellépve. Ezt irja ki azonnal miután joinolsz a channelre 😊

Jó hallani hogy január végére már lessz PotBS, erre már énis kiváncsi leszek. bár csak trialt fogok majd próbálni mert kétlem hogy addigra megunom az eve-t 😊

Jeffjohnson
Ha van még szabad hely én is csatlakoznék a corp-hoz Eve ben baromi kezdõ vagyok trialt nyomom. A WoWba,L2 be beleuntam és valami olyan játékot keresek ami a Pirates of the burning sea ig (asszem januar vége) vagy a Warhammerig kitölti az idömet és jó vele játszani nem csak non-stop fejlödés/farm az egész mint a Wow. Játékidöm egyenlöre elég hurka meló miatt napi max.3 (inkább csak 1-2) óra remélem ahhoz ,hogy élvezni lehessen a gamét ennyi is elég 😛

JuanG
értem, köszi!

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

[Jakuza]
Az EFT egy program, amivel a hajokat feltudod fittelni az meglevo skilljeiddel es kiirja a sebzest es a tovabbi statisztikakat az adott modulokrol illetve a hajorol.
Igy nem a jatekban is megtudod nezni, hogy milyen modulokkal a legjobb a felfittelt hajo.

Fenrir
Nem használtam, annyira nem ástam bele méga játékba pedig van már egy több mint 2 éves karakterem 😊

JuanG
ez mi pontosabban?

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

JuanG
bizony jó 😊))...megahangulat, és több évnyi "éles" fejlesztés van mögötte, lévén nem ma jelent meg, és ez a jó benne...nem ismerek még egy ilyen kiforrott játékot 😊 ... a hab már csak az lenne a tortán (számomra), ha nem külsõnézetes klikkelgetõs lenne, hanem cockpitenézetes szimulátor 😄DD...

[Jakuza]
Nem mondod, hogy nem hasznaltad. 😄DDDD
Amugy a masik amit az EVE jatekosok eloszeretettel hasznalnak az a EFT, azaz a Eve Fitting Tool.

EFT

Fenrir
Vazz tök jó ez a program <#eljen>

[Jakuza]
A skillek tanulasa atribb fuggo minden, mivel a skillek kitanulasa idohoz es illetve a hozzajuk kapcsolodo tovabbi skillekhez.
Ha letoltod az EVEmon nevu programot akkor vilagossa fog valni, hogy mihez milyen skill kell.
Persze ehhez egy karakter szuksegeltetik az Eve Onlinen belul, mivel azoknak a statjaival dolgozik a program.

Köszi a li9nket. Egy kérdés. Taktikázni biztos kell, sõt. Hanem skillekhez, illetve attribokhoz vannak kötve dolgok? Pl. csak bizonyos szintnél tudok ezt vagy azt gyártani, bányászni, meg hasonlók?

[Jakuza]
Ja es amint tudsz tegyel 3-as implantokat a fejebe, ahhoz eleg a lvl1-es Cybernetics skill.

[Jakuza]
Lassan jonnie kell, talan egy honap, de nincs meg konkret idopont kituzve. Trinity lesz a neve.
A kezdeshez egy tanacsot azert adok.
Ne indulj sok karizmaval, mert gyakorlatilag abbol van a legkevesebb skill.
Balanszolt legyen eppen ezert. Probald a masik ket-ket attributumat a karinak magasabbra. (Int-Mem gyartokarinak,banyasznak ill. Harci karinak perception,willpower)

Esetleg probalgass elotte itt:
Offline Character Creator

A masik tanacs legeloszor kizarolag a learning skilleket kezdd tanulni, abbol is az Int-Memet (lvl4-ig), es utana ezekbol mar lehet tanulni az advanced learning skilleket.
Ezek emelik a karakter attributumjait, igy gyorsabban fog tanulni.
Ha nem ezt teszed, gyakorlatilag egy honap alatt ellehet bukni kozel egy het tanulasi idot.

Én már egyszer próbáltam a trialt, de akkor valami miatt csak 2 napot nyomtam. Ja igen, jött a BSA 😞. Na szóval csinálok majd egy új triált. Nagyon szeretem a sci-fit és az ûrt. Pl. X3 eddig mindent visz nálam. A kérdésem a következõ: Ha jól tudom hamarosan megjelenik egy nagyobb expansion, ami grafikai tuningot is tartalmaz (DX10 pl.). Ez mikor várható? Ez szerintetek életjáték? Mert nekem az X3 is az 😊

Venom
Azért nem csak PVP-nél könnyíti meg a kommunikációt 😊
Pl újjoncoknak is könnyeb segíteni úgy hogy nemkell a halom információt legépelni 😊

[Jakuza]
Az egesz magyar kozossegnek van ventrije.
Eveben pedig kifejezetten fontos a kommunikacio, mivel ez egy pvpre kihegyezett jatek.
Raadasul van, hogy csak a mi allieancenkbol, (jelenleg a legnagyobb Magyar szovetseg) egy operationjan belul, tobb mint 40en voltunk egyszerre.
Tehat ilyenkor egy csataban kifejezetten hatrany lenne, ha gepelni kellene.

Rendben és köszi még1x
Venom
Mindenesetre játékon belül látogass el a HUN channelre és ottani ventriló beálitások szerint állicsd be a cuccost és látogass el a ventriszobánkba 😊
Igy ha most még nemis csatlakoznál csak a trial lejárta utánn legalább társaságot és segítséget is kapsz. Meg persze megismerheted a tagokat.

A corpunk oldala egyenlõre üzemen kívül van. Legutóbb valami vírus került fel az oldalra fene tudja hogyan :S

Amit elfelejtettem, Caldari deteis a karim (egyenlõre) eléggé balanszolt tulajdonságokkal.
Elsõsorban military beállítottság lesz a jellemzõ, de a gyártás, kereskedelem sem kizárt.
Köszönöm. A ventri természetes, a wowban is kell a hang kommunikáció. Ott ts van de tökmind1 (ventrit én is jobban szerettem).
Szóval ez egy trial, és sokmindentõl függ hogy véglegesítem vagy sem. Mindenesetre megvettem egy Kestrel-t, raktam rá 2x missile launchert bloodclaw rakétákkal és irtom a kalóznépet mert kell hogy fájjon nekik nagyon 😊

Mindenképp megnézem a honlapot a corp-ról.
Venom
Hali: Ajánlom a corpunkat névszerint Hungarian Space Defenders. kezdõ karaktereket is felveszünk. a társaság jó.
Viszont kötelezõ a ventriló használat. meg hát anélkül szerintem nemsokat ér a játék 😊
a www.eve-online.hu oldalon találsz infót a corpunkról.

Ezen nem veszünk össze, konstruktiv voltam most te jössz 😊

[Jakuza]
Hiaba figyeli a lokalt, manapsag mar nem csak a kalozok lovik ki a hajokat a beltekben.
Hiaba nem 0ra warpol a beltbe, attol meg elkaphatjak ceptor,recon stb.
Warp core stab semmit nem er mivel 1 honaposan max a learning skilljei lesznek meg es egy fregatban ul, ezert egy salvobol kiszedik.

Hááát.... persze embere válogatja, de szvsz egy hónaposan ha megkapja a pár alapvetõ instrukciót (figyeld a localt, beltbe ne 0-ra warpolj, hanem mondjuk 30 km-re, legyen 3 safe pontod, ha jön az ismeretlen irány a safe) és egy kisebb hajóra feltesz mondjuk egy Warp Core Stabot (NPCzésnél nem zavar a lassabb célzás és a kisebb range) akkor azért egy 0 feletti esélyt lehet kapni. Persze elõbb utóbb úgyis leszedik, ez nyilvánvaló, de egyrészt izgalmat akart, másrészt egy kis mellékest a konyhára 😊 Aztán utána megint fogja értékelni az agentelés nyugalmát 😛

na megcsináltam az accountot, most server off van de ma nyomom egy kicsit.
Egyenlõre a wow a jelen, az EVE egy lehetséges jövõ 😊
Majd kiderül. Remélem nem lesz nekem túl lassú a game. Régen az volt, de azóta változtam 😛