7619
13094344_10154167269029394_7813589794591
  • Renegade
    én még a nagy skill variálás előtt játszottam, akkor úgy volt, hogy hogy az alap skillek pár perc alatt megvoltak, de persze az egymásra épülők meg hónapok ugye :)

dolgokat venni, eladni kereskedelmi központokban lehet, érdemes, eleinte szerintem agentez, legyen egy hajód harcra, szállításra, meg legyen egy kukás hajód (kukás hajó amin vannak tractor beamek, amivel csata után összeszeded a motyót) emellett lehet bolygód is, amire néha ránézel, gyártani nem nagyon éri meg alacsony skillekkel, mert a régiek rutinosabbak, skillesebbek.

skilleket meg hajótípushoz igazítsd, régen minden faj más-más hajókkal bírt (most nem tudom hogy van), én pl anno Caldariként a Ravent céloztam meg, shildre meg rakétákra specializálva, + bolygóztam, illetve mindenhez értettem alapszinten, mert miért ne, jól mutat a sok skill :)

kukás hajóval rengeteg időt tudsz spórolni, nem kell roncstól roncsig hajókázni, egyszerűen beugrasz a csatatérre és mindent behúz :)

fittelés: nagyon fontosak az energia spórolós skillek, meg ugye a jó tárgyak iszonyat drágák, majd rájösz, hogy simán felfér több száz milla egy relatív olcsó hajóra :)

egyébként javasolt fittekről is remek leírások vannak :)

vásárlás-eladás: egymással kereskedünk, szóval mindig nézd meg mi mennyi és ennek megfelelően találd ki az árat, pár nap alatt mindent el lehet adni, hajót is kereskedelmi központban érdemes venni, olcsóbb mint ha npc-től vennéd
  • plu604
    És ha minden szeretnék lenni? :D
    Gondolom nincs értelme, és egy irányba kéne specializálódni. Bányászni nem nagyon akarok, nekem kicsit unalmasnak tűnik. Főleg high secen. Beállítom orbitra és alt+tab... mintha nem is játszanék. Low secen gondolom azért már izgalmasabb, de az meg a fenének se hiányzik hogy jöjjön valami sokkal fejlettebb figura és még a podomat is szétlője...
    Mi az a prof amire a legjobban megéri szakosodni? Úgy értem keresni is lehet vele, nem (annyira) unalmas - úgy értem legyen már értelme ez eve ablakot nézni :D - és mind high, mind low secen van értelme űzni?
    Vagy ne aggódjak ilyesmin és csak vágjak bele valamibe, mert viszonylag egyszerű szakmát váltani? Azért gondolom nem. Én is egy pár napja kezdtem de nagyon tetszik, csak az agent-ek tutorialos küldijei végéhez közeledve döntéshelyzetbe kényszerültem, és szeretném kikérni a tapasztaltabbak tanácsát :) Egyelőre szeretnék high secen maradni én is, még nemigazán látom át a dolgokat.
    Tényleg, high secen mivel lehet (elkezdeni) kitermelni a havidíjat (plex)?
  • Renegade
    ja meg ja: biztosítás, hasznos dolog ám :)
  • Renegade
    ja meg agenezés: sokáig el leszel vele, idő eljutni lvl4re, nézz utána neten, melyik agent milyen küldit ad, adott szinten mindig azt válaszd, aki sűrűbben ad jó küldit, ja meg küldik: ne szégyellj ennek is utána olvasni, mert minden küldihez más fitt való (pl sebzés), itt marhára megnehezítheted, könnyítheted az életed

tutorial küldiket csináld végig, pici story, jó tárgyak, sőt anno Caldariként volt olyan tutorial küldi, ahol csak spottolni kellett, de ki is lőhettél mindenkit, (nyilván nem kezdőként, szar hajóval), de pl ha hívsz valakit segíteni, akkor látsz fasza csatát, prot játszani, és hát neked is leesik pár dolog, mert jó dolgok esnek a battleshippekből, de lehet, hogy az már nem kell a segítődnek így jó kis boost lesz az elején :)

ja meg ja: ebben a játékban legális átbaszni valakit, szóval csak ismerőst hívj, vagy huncsatiról, mert különben érhetnek meglepetések :)

pár érdekesség:

sikkasztás

irl ára egy űrcsatának

na nem írok többet, mert még a végén veszek egy plexet :D
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2014.12.19. 11:25:09
  • Renegade
    szerintem: mivel keveset fogsz játszani, ezért maradj highban. találd ki, hogy harcos leszel vagy gyártó, ennek megfelelően skillelj, Vannak fent is csaták, vagy hát régen voltak, ha besoroztatod magad, küldizni (agentezni) elég jól lehet fent, de elég repetatív. Régen lehetett bolygókon gyártani mindenfélét, az szvsz most is van, eleinte kis pénzt hoz, de minél összetettebb dolgokat csinálsz, annál több pénzt hoz. Plex ára kitermelhető highban is, de mint láttam, neked jó ideig van előfizetésed :)

A high életet jó pár 100 óra után meglehet unni, de az ugye nálad kb 1-2 év lesz, én pl gyáva voltam lowhoz, meg nullához, szóval én egy éves ciklusokat játszottam, de majd ráérzel neked mi lesz jó. 0.0 mellet szól a nagy lé, ellene, hogy amíg noob vagy sokszor elkenik a szádat, ha meg pvp az meg már-már munkahely, órákat várni egy-egy kapunál, hogy jön-e madár, vagy ellenség
  • andraas0717
    Hmm, attól függ milyen utat választasz magadnak. A gyártó, bányászó útvonalnál, nyilván bányászni fogsz sokat, bár a későbbiekben már fél, vagy egész afk. A pvp-nél arra megy el az idő, hogy menekülj az erősebb ellen, vagy várakozz a megfelelő ellenfélre, mert maga a csata max 1 perc :). A pve vonalnál meg az agentek küldijeinek a teljesítése fogja az idődet elhasználni. Amennyiben találsz egy normális corpot, ahol segítik a kezdőket (tudok is egyet ) akkor még bejöhetnek op-ok, amikor a társakkal mész fleet-ben ellenséget gyakni, legyen az player, vagy NPC. A kereskedő vonal, az egy másik tészta, ott az árak igazatása és az árú beszerzése keresése fog időbe kerülni.
  • bélanéni #7253
    Egyetlen kérdésem lenne most totál zöldfülűként (megnzéve pár tutorial videot, az ISK Vol1. felénél tartva, és eddig 4-5 órát eltöltve a játékban): a játékidő nagy része mivel fog telni igazából? Bányászat, egyéb tevékenységek, küldetések teljesítése, esetleg némi harc nagyobb részben és a kezelőfelületen való bogarászás kisebb részben, vagy a kezelőfelület menüpontjaiban történő nézelődés, számítgatás vesz el majd több időt? Lehet egyik sem igaz, igazából az érdekel, mivel fog telni a játékidő legnagyobb része? Nyilván azt sejtem, hogy "mindenre" nem lesz időm / lehetőségem, hogy teljesen elmélyedjek, gondolom valamennyire meg kell választani az utat (1-2-3 tevékenység), és azt erőltetni. Mert amit olvasok, az nagyon mély játék képét festi elém, és amit eddig a monitoromon láttam, az is eszméletlenül gyönyörű és szimpatikus, de még mindig nem tudom elképzelni, miről fog szólni a játékidő mondjuk 90%-a.

Előre is köszi a választ. Ma kb 3-4 órát online leszek, végre lesz időm folytatni a Tutorial-t.

(Kb 56 kérdés kavarog bennem egyszerre, de ez egy olyan kulcskérdés, amiről nyilván nem holnapután fogok képet kapni. A többi kérdésemmel kapcsolatban türelmes vagyok, arra majd választ találok szép apránként)
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.12.19. 10:14:02
  • Roger6
    Ezzel viszont gyorsan csapathatja.
  • Torzonborz
    No de mire Lokiba ülsz úgy hogy azt normálisan tudd is használni eltelik némi idő és addigra tapasztalatod is lesz. ;)
    Egy újoncnak ez nem opció. :P
  • Herold
    Én fél évig csináltam, pvp nélkül, Lokival. Sosem kaptak el. (
  • yesname #7249
    Igen, de az már PvP-vel jár. Egy alkalommal megúszhatja, de... Tudjuk. :D
  • Herold
    Nem kell feltétlenül pvp, ha valaki adrenalinra vágyik. Elég, ha nullsecben, idegen területen nekiáll relicet fosztogatni.
  • bélanéni #7247
    Most már belekezdtem, késő
    Nyilván lesz hogy 3-4 órát is nyomom. Ez időfüggő. Engem nem zavar az sem ha a játék 1/10-ét látom csak valaha, de nem akarom kihagyni.
  • yesname #7246
    Ha belekóstol a PvP-be, akkor már el is áshatja magát azzal a fogadalmával, hogy abbahagyja 1 év után. :D
    Éppen azért, mert itt az, hogy valóban veszít az ember olyan izgalmat és adrenalint tud termelni jó ideig, hogy nehéz otthagyni parlagon. :)
    (A komplexitásra és összetettségre, a szinte végtelen lehetőségekre nem is gondolva.)
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.18. 15:50:29
  • mkfdd
    Sokan írogatják hogy elveszi a játék a lelkét az embernek de ez nem feltétlenül igaz. Az első egy év talán az ismerkedésről, próbálkozásról szól, és azután az 1-2 évig nagyon rá lehet kattanni a játékra az vitathatatlan. Viszont élvezhető a játék casualként lötyögve is. Én is manapság belogolok 10-20 percre igazgatni a gyártást és teljesen jól elvagyok így is. Ha rám jön az evezhetnék akkor többet játszom, máskor meg félaktívan ellötyögök. Ahhoz hogy kijöjjön a játék mélysége ahhoz tán rá kell szánni több időt, de ha az embernek nincs ideje, akkor kis dózisokban is élvezhető. Nincs az a kényszer mint pl egy wowban, hogy ha nem játszol lemaradsz a többitől, és grindelhetsz hogy utolérd őket. A cuccod mindig megvár, és folytathatod onnan ahonnan előtte kilogoltál. A skillek meg közben folyamatosan ketyegnek, így nem érzi az ember pazarlásnak az előfizetést még ha nem is igazán játszik.
  • Herold
    Napi 1 órát szánsz rá? Akkor bele se kezdj.
  • bélanéni #7243
    Pont ezt érzem: hogy igazi prémium érzés végre majd azt elérni, ami eddig (nagyjából) elméleti szinten összeállt a képzeletemben.
    Persze szép lassan, mert nyilván nem egy gyors játék. Úgy érzem, ez lesz a játék hajtóereje. Ha nagyon le akarom sarkítani, hogy mi egy MMO célja, az nem más, mint a birtoklás. Minden MMO erről szól, és esetleg a "haveroknak" (igazi és/vagy virtuális) történő eldicsekvés, az öröm megosztása. Egyedül abban van különbség az MMO-k között, hogy a birtoklásig milyen út vezet, és ez az ami az EVE-ben úgy tűnik, kellően komplex és nehéz ahhoz, hogy igazán meg tudd becsülni és élvezni amit egy adott játékidő alatt megszereztél. Nagyon szimpatikus pl. az is, hogy itt van súlya annak, hogy mondjuk egy hajóval milyen security level-es területre merészkedsz, mert ha kilőnek, akkor nem szellemként visszatérsz és 2 perc múlva folytathatod onnan. Itt van tétje az egésznek, az más kérdés, hogy ha kilőnek, nem-e szegi majd a játék kedvem, de ott van a biztosítás, meg nem szabad sokat vállalni. Egy szóval, irtózatosan össze van ez pakolva, azt látom.
  • Renegade
    az majd milyen katartikus lesz, amikor elkezdesz ésszel fittelni és érted is, hogy mi miért, na meg az is amikor lenézel 0,5 alá és azt sem tudod mi történ egy kapunál :)
  • bélanéni #7241
    Nem akarok túl nagy szavakat használni, de a leírás alapján (és amit eddig láttam a játékból - 6-8 óra) valami elképesztő "játék" rajzolódik ki előttem. Egyetlen dologban bízom, hogy kb átlag napi 1 óra játékkal is lehet élvezni, az nem gond ha "profivá" nem válok, sőt. Ugyanis több időm nem lesz.
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.12.18. 13:34:09
  • bélanéni #7240
    Itt mindenki olyan rosszindulatú
    Leteszem és punktum. Jelenleg az ISK Vol1 152. oldalán tartok, nem kapkodok.
    Már most érzem, hogy ezt tényleg legalább 1 évig kell játszani, hogy legyen értelme. És utána meg csak erősnek kell lennem, hogy ne kapjon el az ékszíj.
  • Kisponyi
    De ha játszottam vele 0,5 - 1évet, leszállok az anyagról. Ezt is eldöntöttem.

Ezt mondogatom 10 eve es mar a 11 eve nemtudom letenni
  • yesname #7238
    Aham.
  • bélanéni #7237
    De szemét vagy, már rögtön az elején elveszed a kedvem?!
    Én erős akarattal rendelkező és komoly felnőtt vagyok.
    Egyébként még ismerkedem az egésszel, engedni fogom hogy beszippantson, ezt eldöntöttem, enélkül bele se kezdtem volna.
    De ha játszottam vele 0,5 - 1évet, leszállok az anyagról. Ezt is eldöntöttem.
  • Renegade
    na igen, ez egy remek, rövid ismertető :)

én pl nem kevés fórumozás, ISK Guide után mondtam el magamról, hogy abszolút senkiből gyenge kezdővé váltam, de a rohadt probeozás még akkor sem ment :D
  • yesname #7235
    "...(remélem nem túl) hosszú lejtőn"

Nagyon is hosszú lesz az. Mire átlátod a széles mélységű lehetőségeit a játéknak, eltelik kb. 8-12 hónap. Utána még mélyebbre süllyedsz. Közben felismered, hogy ennél jobb MMO nincs, nem létezik és függő leszel.
    Végül 2-3 év után jó esetben észreveszed, hogy már szarni se jársz ki. Csak az EVE létezik és inkább már munkahely, mint játék. Mással nem is játszol, nem foglalkozol. Megpróbálsz erőt venni magadon, hogy abbahagyd, de minduntalan visszatérsz hozzá, mert... nincs jobb!
    Ha elég erős vagy a 4. év környékén befejezd, mert ez így nem mehet tovább. Pedig a világ legjobb és legkomplexebb PvP-jét, csapatjátékát, gazdaságát, rendszerét és valós RP-jét nyújtja... ;)
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2014.12.16. 18:57:19
  • Herold
  • bélanéni #7233
    Megvettem végülis a játékot, a 3 hónapos konstrukciót választottam, 9700 Ft volt, ez tekintve, hogy a Trial játékidejét is lejátszhatom, így összesen 108 napot, és hogy még az alapjáték árát is tartalmazza, nem egy nagy összeg.

Ezzel az előfizetéssel talán az alapokat azért elsajátítom
    Utoljára szerkesztette: bélanéni, 2014.12.16. 15:48:06
  • bélanéni #7232
    Bejelentkeztem az ACC-ommal, úgy már így alakulnak az Upgrade árak:

1 hónapos €19.95
    3 hónapos €29.99
    6 hónapos €49.99
    12 hónapos €99.99

Az 1 hónapos arányaiban véve elég rossz áron van, de első körben lehet hogy elég lesz. Ennyi idő alatt kiderül, merre tovább. Azt hiszem, elindulok egy (remélem nem túl) hosszú lejtőn
  • Győri Devi
    Trial upgrade Elvileg ha upgradeled a trialt nincs azaz 5 eurós díj és én úgy tudom, hogy a trial napjaidhoz hozzáadódik a 30 nap és nem veszítesz semmit sem.
  • bélanéni #7230
    Lehetséges hogy megtaláltam a választ: "+ €5.00 activation fee (applies to all new accounts)"
    Gondolom +5Euro, hogy aktiválódjon egy új ACC.

Bocsánat egy utolsó kérdés (egyelőre): ha a jelenlegi 21 napos trial ACC-omat adom meg, akkor folytathatom a játékot?
  • bélanéni #7229
    Köszi a tanácsokat és a felajánlásokat!
    Az ISK-t azért akarom egyszer végigolvasni, mert ugyan ennyi info-t nem tudok azonnal megjegyezni, de szerintem nagyon hasznos info-k vannak benne, nyilván a táblázatokat csak átfutom. És azt is sejtem, hogy nem up-to-date, de azért nyilván a lényeg nem változik, ahol meg igen, ott meg örülök hogy tudom hogy volt korábban, mielőtt megváltozott
    HUN channel-re beléptem már.

Lenne most viszont 2 kérdésem:

1. Ha ITT befizetek 30napot, akkor a jelenlegi 21 napos trial accountom-ról elveszik a maradék 18-19 nap?

2. Ha megveszem a 30 napos játékidőt, ezzel megvettem a játékot is, vagy ez kizárólag játékidő és az alapjátékot valahol be kell szereznem előtte?
  • mkfdd
    Üdvözlet bélanéni! Én is hasonló lelkesedéssel estem neki a játéknak, és bár egy hosszabb kényszermegszakítással, de majd négy éve tolom :) Help channelen meg hun csatin segítenek ha van bármi kérdésed, de a legegyszerűbb ha mielőbb csatlakozol egy corphoz miután kitaláltad hogy milyen irányban akarsz orientálódni. Egyszerűbb ts-en tanácsokat kérni.
  • Herold
    A HUN chaton elvileg be van linkelve a magyar corpok oldala.
  • Győri Devi
    Én is pár napja kezdtem ha kell valami help az elején, akkor tudok segíteni Kiyora Kiryuu néven megtalálsz.
    Amúgy azt az ISK-t szerintem nem érdemes az elejétől a végéig elolvasni, csak az éppen releváns részeket, meg néhány dologban elavult lehet arra figyelj oda. Én is csak pár oldalt néztem meg belőle, meg nekem kicsit hosszasan fogalmaz.
  • Roger6
    Hajrá-hajrá!
  • bélanéni #7224
    Elkezdtem a 21 napos trial-t, eddig 3 órát játszottam.
    Ezt megelőzte 2 angol és 2 magyar tutorial video megnézése, és jelenleg olvasom az ISK Vol.1.-et, kb 90. oldalon tartok.
    A legutóbbi, Rhea kapcsán felkerült hír miatt kaptam kedvet a játékhoz.
    Eddig állejtős, lélegzetelállító a "játék", mind látvány, mind komplexitás téren
    Ez a game nem az a nekiesek, és megnézem fél óra alatt bejön-e. Szerintem nagyon kellenek előzetes info-k, érdemes erre időt áldozni.
    Ha végeztem (vagy elakadok) a Tutorial-al, remélem tudtok majd segíteni.
    Majd érdekelne, pontosan mi a teendőm, ha magyarok támogatását szeretném élvezni
    Voice-chat is remélem működik majd. Anélkül macera.
  • Herold
    Hát egy minimális IQ-szint elkél hozzá, de csak az elején bonyolult. Ha találsz egy magyar corpot, akkor sok segítséget kapsz menet közben.
  • Roger6
    Segítsek megcsinálni? Akár ma is jó este, vagy hétvégén. HUNTalan néven futok, írj ingame mail-t.
  • Győri Devi
    Én is pár napja kezdtem el játszogatni vele, mondjuk kicsit olvasgattam előtte a dolgokról mielőtt neki kezdtem volna, így azért boldogulok valamennyire. Mondjuk most kicsit megakadtam ennek a The Blood-Stained Stars arc végén mikor le kell szedni Dagant, mert soloban nem ment t1 frigattal de majd valamit kitalálok. Egyébként meg bejön, erősen gondolkozok majd előfizetni rá.
  • Roger6
    És még így is sok hülye van benne sajnos. Meg egyszerűsítik folyamatosan a játékot, ami szerintem nem válik előnyére.