153993
ValóVilág 12
-
Janika114 #143384 Nézők egy része lesz elégedett :D Mi "agy mosott" Viki drukkerek, még ha nem is sokan vannak, de nem leszünk azok :D -
#143383 Csak annyi a különbség ha Dave javára csalják el akkor a nézök elégedettek lesznek és végre revansot kapnak Simon miatt !
Nem mindegy ! :D -
#143382 S tudom,csak néha már nehéz.
Ha ez megy vissza,elcsalták,ha amaz,akkor is :D -
#143381 Akkor szerintem most kezdheted is :D -
IXEMGabeo #143380 Ez van, mindenki a botrányért van oda -
#143379 Ami azért lássuk be, pont annyira szánalmas, mint amennyire meglepő. -
IXEMGabeo #143378 szerintem lesz itt ne mulass kb annyian fognak írni, mint amikor Simont kizárták:D
az akkora port kavart, hogy még mai napig dumálnak róla az emberek -
#143377 Azt garantálom hogy el fog szabadulni a pokol ha Röfi megy vissza itt hatalmas Flame hegyek lesznek ! -
IXEMGabeo #143376 este valószínű már pont a végére érek haza szóval jó szórakozást és kevesebb flamet -
IXEMGabeo #143375 :DDDDDDDDDDDDDD -
#143374 Az lesz de ha Röfi megy vissza akkor itt elszabadul a a pokol ! -
Janika114 #143373 Ezt ecseteltem tegnap én is. De hát mi manipulálva vagyunk. Wesker szerintem a biztonság kedvéért készíts be valami nyugtatót vagy pálinkát estére :D -
#143372 Hátha igy lesz el a Retek összes tagját elkéne hurcolni egy sötét sikátorba és ott jól seggbe kurni mind azt otthagyni megrohadni mind a sötét sikátorban ! -
Orionk #143371 Kezd rossz érzésem lenni, hogy Viki fog visszamenni. Pedig nagyon Dávidnak kellene. -
#143370 Felesleges reagálnod rá. Ő ezt jobban tudja, pont. Csak egyfajta igazság létezik, az övé. :) -
#143369 Egyértelmű,teljesen egyértelmű.
De szerintem ha Dávid megy vissza,akkor is egyértelmű hogy elcsalják ezt,na ??? -
#143368 Egyértelműen csal az rtl, ha Viki fog visszamenni a párbajról... és figyeljetek meg ez lesz... -
JeffSaid #143367 Való Világ Tanulni való, amint megtanulja valaki ezeket könnyedén esélyes a győzelemre.
Ha azt akarjuk, hogy az emberek beszéljenek rólunk, megbotránkozást kell keltenünk!
Az elsõ ellenfél: a másik nem
A második ellenfél: mindenki, aki elõrejutásunk útjában áll
A harmadik ellenfél: a tekintélyek és mindazok, akik a tekintélyt saját érdekükben felhasználják
A negyedik ellenfél: a társadalom, amelyben élünk
A MANIPULÁCIÓ MÁSODIK SZABÁLYA
Döntõ lépés a várakozástól a cselekvéshez vezetõ úton
Hat eredményes módszer, ahogyan felhívhatjuk magunkra mások figyelmét
1. Tegyük az ellenkezõjét annak, amit várnak tõlünk!
2. A célirányos hízelgés
3. A célirányos provokáció
4. A kiemelkedõ tudás
5. A megkerülés módszere
6. A keljfeljancsi-módszer
A MANIPULÁCIÓ HARMADIK SZABÁLYA
A csomagolást nem szabad összekeverni a tartalommal!
Miért van az, hogy egyetlen horgász sem tûz csaliként tortát a horgára, ha pisztrángot akar fogni?
Senki sem védi érdekeinket, ha ez hátrányára van. Ezért a mindenre kiterjedõ manipulációs játszmákban érdekeinket csak magunk vagyunk képesek megvédeni
A MANIPULÁCIÓ NEGYEDIK SZABÁLYA
Mi történik, amikor valaki ugyanazt az üzenetet többször is hallja?
Önbizalmunk annak mértékében növekszik, amennyire elbizonytalanítjuk ellenfelünket
Három változat, amelyeket egy üzenet manipulatív ismétlésénél különösen gyakran alkalmaznak
1. A sztereotip ismétlés
2. A mennyiségi felerõsítés
3. A minõségi felerõsítés
Nagylelkûségre vall, ha egy hibát megbocsátunk az ellenfelünknek. Sokan vannak azonban, akik mesterien húznak ebbõl elõnyt
A MANIPULÁCIÓ ÖTÖDIK SZABÁLYA
Ha megismerjük az érzelmek hatalmát, szinte egyik napról a másikra sok mindenre teljesen másként fogunk nézni
Miért nem tekinthetõ véletlennek, hogy a bátorságot jónak tartjuk, a gyávaságot pedig rossznak + nem pedig fordítva
Hogyan ellenõrizhetjük jobban érzelmeinktõl való függõségünket, meggátolva ezzel, hogy mások tegyék
Néhány hasznos útmutatás arra vonatkozóan, hogyan használhatjuk ki saját elõnyünkre mások érzelmi függõségét
1. módszer: A megjátszott szerénység
2. módszer: Menekülés elõre
A MANIPULÁCIÓ HATODIK SZABÁLYA
Sokan csak azért hõsök, mert félnek a szégyentõ
A félelem leggyakoribb formái, amelyek fokozottan manipulálhatóvá tesznek bennünket
1. Félelem attól, hogy amit már megszereztünk, újra elveszíthetjük
2. Félelem a bizonytalanságtól
3. Félelem a realitásoktól
Három döntõ lépés, amelyekkel legyõzhetjük a félelmet, megakadályozva ezzel, hogy mások kihasználják azt
Néhány gondolat arra vonatkozóan, hogyan használhatjuk ki ellenfelünk félelmét saját elõnyünkre a manipulációs játszmában
A MANIPULÁCIÓ HETEDIK SZABÁLYA
Ha magunk nem döntünk, megteszik helyettünk mások
A döntéshozók szélsõséges típusai, és hogyan befolyásolhatók
Aki befolyásolni akar egy döntést, abban érdekelt, hogy egyoldalúan tájékoztassa a döntést hozó személyt
Meneküljünk akár a Mount Everestre -- akik döntéseinkben befolyásolni akarnak, ott is megtalálnak
Hogy van az, hogy egy tegnapi döntésünket már ma meg akarjuk változtatni?
Egy döntés menete, és hogyan befolyásolhatunk másokat saját elõnyünkre.
A MANIPULÁCIÓ NYOLCADIK SZABÁLYA
Miért van, hogy néha az ember kevés szóval többet ér el, mintha sokat beszélne?
A politikusok mûvészete: hogyan gondolkozzunk az egyik síkon, és beszéljünk egy másik síkon
Bárkinek bármit megmondhatunk. Valóban bármit. Minden csupán attól függ, hogyan tesszük ezt
Négy hatékony módszer, ahogyan a nyelvet az elõnyünkre használhatjuk
1. Mondjunk inkább tízszer "igent", mint egyszer nemet
2. Csalogassuk ki az ellenfelet egy apró trükkel tartózkodó magatartásából!
3. Adjunk szárnyakat az ellenfél fantáziájának, hogy képes legyen elképzelni, amirõl meg akarjuk õt gyõzni!
4. Zavarjuk össze ellenfelünket, apró részleteket fontos dologként kezelve! -
Ironman2 #143366 hehe ez jó! -
Blanco308 #143364 :D irónia....pont ezért tette ki hogy kis túlzással ilyen szinten befolyásol az rtl....:) -
#143363 Csak kb a fele sem igaz vámpirok vérfarkasok ugyan már hol élnek ezek :D -
#143362 Nagyon jó az írás :) -
#143361 Laci a saját fb oldalán írta ezt, Attila csak megosztotta ^.^ -
Terrorbicaj #143360 VV Attila fész oldalára írta be. -
Orionk #143359 Ez honnan van ? Hol nyilatkozta ? -
#143358 :D Ez jó! -
Terrorbicaj #143357 Ez volt már ? Mindenesetre érdekes : http://valovilag-6.postr.hu/megdobbento-informacio-kamu-az-egesz-parbajszavazas -
Terrorbicaj #143356 "találtam egy zseniális irást az indexfórumon erről az agymosásról rtl módra:
A tegnapi Fókuszban nem tudtunk beszélni Viki anyukájával, mert szülésznő és éppen egy kisbaba szülésénél segédkezett. A mai Fókuszban újra felkerestük Viki családját. Nézzük az előzetest:
Viki anyukájával most sem tudtunk beszélni, mert ma hármas ikrek világrajövetelét segítette. Megkerestük volna apukáját, de ő éppen egy fuldokló embert mentett ki a jeges Dunából. Így aztán a nagyobbik nővérével készítettünk (volna) interjút, de ő nem ért rá mert éppen öreg néniknek segített átmenni a zebrán, ezért ő sem tudott nekünk válaszolni. Viki fiú testvére egy állatkórházban simogatta a kiscicákat és kiskutyákat, így végül csak a kisebbik testvére mesélt nekünk Vikiről. Elmesélte, hogy mikor hazaér az iskolából Viki már meleg kakaóval várja őt. Segít megírni neki a leckét, majd közösen szép gyerekdalokat énekelnek. Ezután Viki bevásárol, kimos és kivasal mindent, majd a 103 éves szomszéd néninek leviszi a szemetet a 7-dik emeletről. A legjobban viszont az este hiányzik neki, amikor a sötétben azzal játszanak, hogy mindenféle butaságot mondanak egymásnak, miközben „csuriban van a kezük”.
A Fókusz megkereste Dávid ismerőseit is. Először ellátogatott az elvonóra Judyhoz, ők Dáviddal együtt voltak illegális házfoglalók Észak-Londonban. Judy elmesélte hogy Dávid volt akkoriban a stricije és jól kijöttek egymással. Ezután ellátogattunk a mátészalkai vasút állomás melegedőjébe, ahol Dávid volt szomszédja Gyula elevenítette fel a régi időket. Gyula elmesélte, hogy szerinte Dávid a pincében vámpírokat és vérfarkasokat rejtegetett, és az éjszakai bulik miatt többször ki kellett hívni akkoriban a rendőröket." -
Ironman2 #143355 http://kepkezelo.com/images/zki77t7r3aqonr6gfcv.jpg -
who am I 7 #143354 Nagyjából így látom én is.Viszont a szomorú ebben az, h vannak olyanok (ráadásul sok), akik ezzel a szociopata, pitiáner stílussal azonosúlni tudnak..na ez már szomorú. -
IXEMGabeo #143353 adás van amúgy, de én húzok aludni alig látok:s -
vvfan23 #143352 sztem legtöbb ember már nem szurkol snekinek simon kiesésével, csak bosszúra várnak (ahogy remélem én is h kiesik) :D. egyfajta elégtétel volna ez számunkra, az meg h unalmas lesz tőle a vv, hát szarok rája. mert úgyse nézem :D -
Janika114 #143351 Na látod ez így rendben is van szerintem, mindenki máshogy látja. Én tényleg csak azt utálom mikor valaki csak a sajátját hajtja és mindenki más hülye. Aztán holnap sokan szomorkodnak vagy örülnek ilyen tájt már :D -
vvfan23 #143350 de a legtöbb ember ilyen, mert nem tudja objektíven látni a dolgokat, mivel valamerre húz a szíve.én pl gerinctelen húzásnak tartottam viki tettét , meg az rtl-ét is h ilyen rövid ideig lehettt szavazni, viszont ha azt nézem h így kiesett egy játékos akkor "szép" húzás volt vikitől. de ettől még utálom, mert ez már túlment egy határon szerintem. -
Janika114 #143349 Az, hogy az idei évad nem olyan jó már mint a régiek voltak, egy teljesen más téma, de egyetértek veled ebben. Ez a bizonyos tv-s manipuláció bizonyos szinten mindig is megvolt, próbálják azt nyomni jobban, akiben ők több potenciált látnak, ez akkor senkit nem zavart, vagy nem tűnt fel, amikor azt nyomták aki neki szimpatikus. Én csak azt próbálom elérni másoknál, hogy ne legyenek ennyire elfogultak. Akinek szurkol az a jó, a másikat csak az RTL nyomja, ott csalás van, és aki másnak szurkol az hülye, meg manipulálva van, és rosszul lát mindent. -
vvfan23 #143348 sztem nem azzal van a baj h vki vikit kedveli, hanem h a semleges nézőket hogyan manipulálja a csatorna h ki felé döntsön.nem nézem 2 hete a műsort, és megmondom őszintén nem is hiányzik :D pedig a vv4 5-öt mindig pótoltam amint kimaradt 1-2 nap. ez meg olyan gyengus h nem ér semmit.a győztes ugyanannyit visz mint az előző évadokban, de van különbség győztes és győztes között -
Janika114 #143347 Inkább az a félelmetes, hogy mennyire nem tudjátok elfogadni más véleményét, és aki nem utálja Vikit, Simon miatt, az manipulálva van, meg lát tovább az orránál... A szociopata viselkedéstől meg messze van eléggé. Ez egy játék, mindenkinek más a játéka, nem itt keresek morális elveket, a két játékos közül az egyik irritál, már az első pillanattól kezdve, a másikkal nincs nagyobb bajom, így persze, hogy nem annak szurkolok akitől frászt kapok. -
#143346 Dávid piszkosul irritáló, ez tény, ugyanakkor Viktor meg egy szociopata... Ha nekem választanom kell egy indokolatlanul nagyképű ember és valaki olyan között, aki több esetben is bizonyította, hogy teljesen elvtelen és bárkin keresztülgázol, akkor elég egyszerű egyértelmű morális döntést hoznom...
Félelmetes mennyire működik az rtl manipulációja és, hogy a nézők mennyire nem emlékeznek, illetve nem látnak tovább az orruknál... -
Blanco308 #143345 http://www.valovilag.hu/video/238673 -
Janika114 #143344 Ahogy ti mondjátok akik Dávidnak szurkoltok, hogy félreértünk titeket, mert nem Dávidnak szurkoltok csak ennyire utáljátok Vikit, na legtöbben mi is így vagyunk csak fordítva, nem felejtettük el milyen Viki, nem is szeretjük őt, csak egyszerűen annyira irritál Dávid, hogy az hihetetlen, és ezért szurkolok nagyon Vikinek. Bár az én szavam nem sokat ér, mert én nem szavazok.