Sony Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Blasta
Kérdés:
Tud valaki segiteni azügyben, hogy ilyen filmes KISIPOLÁST honnan szerezhetek?
Tudjátok, amit a mûsorokban szoktak használni pl. véletlenül kimondott káromkodás vagy reklám kifütyülésére.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Ezvan nálam is.
Ne a Lame-et használd, hanem a (asszem) Mpeg Layer 3 codec-et. De ez nem 100% 😊

Az a problémám, hogy a lame mp3 codec-et nem tudja valamiért megnyitni a sony vegas pro 8.0. Amikor elkezdi a renderelést 1%-nél megáll és azt írja, hogy:
An error occurred while opening a codec.
Már az is szép mutatvány volt, mire rávettem, hogy egyáltalán megjelenjen az audio codecek között a lame mp3. Mit tegyek, hogy mûködjön?

Egy másik kérdés:
AC-3 ACM Codec-et használva renderelés után néha azt tapasztalom, hogy a videó lejátszásakor az elején egy kis pukkanás hallatszik. Néha jól rendereli (nincs pukkanás), néha pedig van. Mindig a film elején hallható, fogalmam sincs, hogy ez mitõl van.

Kéne valami frankó/kafa aláírás...

Üdv. Vegas 8hoz létezik valami törés? nem nagyon találtam.
Molnibalage
Van egy újabb fura dolog. Text-et rakok be és az effect részben a "draw outline" opciót használom. Azt akartam elérni, hogy kezdetben legyen keret, késõbb ne. Meg is csináltam a kayframe-eket, az elején van pipa aztán nincs. TÖBBSZÖR is váltja a keretet és nem a beálított ponton. Ez miért van???

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Mûködik, köszi! Kipróbáltan, csak én állat nem állítottam a két felirat színén és nem látszott a dolog. Az eredmény hamarosan látható lesz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Igen. Kipróbálom.

Blasta
szerk:
"Ha ugyan arra az idõsíkra teszel a szerkesztõsávon egy másik szöveget, DE AZ ELÕBBI SZÖVEG ALÁ, az akkor a videóban is az elõbbi szöveg "mögött" fog látszani."

sorry

Blasta
Persze, hogy tudja.
Mindig az a klip van "elõl" ami a szerkesztõ sávon legfelül van.
Ha ugyan arra az idõsíkra teszel a szerkesztõsávon egy másik szöveget, az akkor a videóban is "mögötte" fog látszani.
Nemtom érthetõ-e

Molnibalage
Üdv. Tudja azt a progi, hogy egy szöveg "mögé" rakjon egy másikat? Ha igen, ezt hogyan tudom megtenni.?

nem tudjátok vegashoz van-e olyan addon ami a .mkv-t kezeli? :/

Nem szenvedek elmebetegségben... Minden percét élvezem^^

a vegast sztem én is igen jól tudom kezelni ¢¢,
DoctorJohnson
Hali, ismét én!

Most egy olyan problémám akadt, hogy:
igen nagy felbontású (tehát tényleg nagy, 20megapixeles) képeket szeretnék egy 550x400-as videóba importálni, majd beléjük nagyítani.
A nagyítással nincs gond, viszont a képek felbontása nem változik, tehát nem látszik több részlet a képbõl, csak egyre pixelesebbek lesznek.

Van-e vmi trükk arra, hogy részleteket is elõcsikarjak a képek belenagyításakor?

Elõre is kösz a helpet!

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

DoctorJohnson
azok koczkák, hagyjuk ki õket 😊

bertino
nm, szívesen...
kérdezd meg amugy a programozóktól 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

DoctorJohnson
ááááááá, nagyon faja, köszönöm szépen, pont ezt kerestem!!! 😉
(csak nem értem, hogy a video klippeknél a klippen lehet megadni, akkor az audionál miért a sávon, mikor ugyan azt csinálja? Nade mind1 is, frankó a cucc, köszi még1x)!

bertino
audiosávon, de nem az audio fájlon jobb klikk és volume asszem, bár így fejbõl nem vágom pontosan de ott kell kutakodni és beállítható, persze

DoctorJohnson
Sziasztok!

Azt hogyan tudom a 7es vegasban megoldani, hogy egy audio sávnak egyes részeknél más-más hangereje legyen? Olyasmi envelop-ra gondolok, mint ahogy a video klippeket egy sávon belül lehet gyorsítani-lassítani egy görbével, ilyet szeretnék az audioval is csinálni, de csak a hangerõt szeretném változtatni.
Megoldható ez?

Hi all! 😊
akit érdekel a vegas pro 8.0a otthonosítása az nyugodtan írjon.
profi fordítás, extra kiegészítõk, fasza ár

[email protected]
DoctorJohnson
ha megmondod hogyan töltöd be a vegasba, megmondom hogy kell vágni 😉

mp4 et hogyan tudok megvágni?
bertino
jó kérdés, nem tom :\

DoctorJohnson
Hja, most nézem.
Nem tudom a premiert ismered-e, az tudja kezelni esetleg?
(mondjuk a cs3? vagy az elements 4?)

bertino
mp4et nem igen fog szerintem kezelni a program
persze attól függ, mivel van tömörítve...

DoctorJohnson
Hálló!

A következõ helyzet adott: egy digitális samsung kamerával rögzítettünk egy anyagot, de a 7es vegas nem tud vele mit kezdeni (tehát be sem lehet tölteni szerkeszteni), mert MP4 a fájl kiterjesztése.

Mit lehet tenni ezzel? Codec-et kell keressek hozzá, vagy vmi vegas plugin kell???

Köszi a segítséget!!!!

bertino
ne használj kodek pack-ot, hanem tiszta mp3 tömörítõt telepíts fel a gépre.

vki
Hi!

Melyik MP3 kodekkel tudok egy videóban 56kb/s-nél nagyobb bitrate-et beállítani? K-Lite Codec Pack-ot használok, de a gyári nem ad ilyen lehetõséget.

A válaszokat elõre is köszi.

ACER Aspire 5738ZG

hi. valaki tud adni 1 linket hogy honnan tudom leszedni a vegast mert hiába kerestem csak hibás és nem használható linkeket találtam.

DoctorJohnson

tsarffi
Hy all. Azt szeretném megkérdezni, hogy Vegasban hogy lehet videót lassítani? Van egy hosszabb videóm és egy részét akarom csak belassítani. Hiába keresem nemtom hogy kell. Kösz.

Gigabyte EX58-UD5; Intel Core i7 920; ASUS NV8800GTX 768M; Corsair XMS3 6GB DDR3 1600; CM550GX;

bertino
ne ezt használd, ennyi

telepítsd fel azokat a kodekeket, amikre szükséged van

felraksz egy 100 kodekes "csokor"programot... persze, hogy nem jó neki 😊

DoctorJohnson
Ja, amúgy az XP-m friss, kb. 1 hónapos, nincs vele semmi gáz, ugyan ezeket a hibákat produkálta ez a Vegas egy másik gépemen, és a legújabb ACE MEGA CODEC pack-ot telepítettem fel rá (mindig ezt használom, mert filmek lejátszásához eddig bevállt).

DoctorJohnson
Arra tud vki vmi megoldást, hogy miért akad ki a vegas renderelés elõtt? Konkrétan arról van szó, hogy összevágom a klippet és szeretném kirenderelni tömörítve, mondjuk xVid-ben vagy divx-ben, nekem tökmindegy.

Sajnos teljesen kiszámíthatatlanul egyszer elkezdi a renderelést, egyszer "an error occured: video codec" SZERÛ hibaüzivel nem kezdi el a rendert. De ez teljesen változó, ha az elõbb megcsinálta ugyan azon projektnél, akkor legközelebb 50% hogy elkezdi.

Ez mi lehet? Kodek baj? Vagy a 6-os VEGAS a szar?

KÉRDÉS 2:

Letöltöttem a VEGAS PRO 8-at, és legnagyobb megdöbbenésemre képtelen volt betölteni a 6-os vegas projektjeit. EZ NORMÁLIS????

Czdano
Hali! 7.0ban hogy tudok 100 MB alá tömöriteni egy durván fél gigás videot?

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

DoctorJohnson
ok, htx!

csak kodek problémád van, szedd le a klite ot és lots of stuff al tedd fel
DoctorJohnson
#1303-ra vkinek vmi tippje?

vegasban elforgatod aszt csá
crazyclone
hali egy kérdés lenne mind1 meik progi csak hogyan lehetne egy függülegesen felvett videot vizszintesbe konvertálni köszi elõreis ...

AntiHero
Meiket érdemesebb használni:
a Sony Vegas Movie Studio 6.0d vagy a Sony Vegas 8 Prot?

Ja és ingyenesen honnan lehet letölteni FXeket hozzá? (lehet warez is felõlem)

Van magyar tutoriál vagy leírás a programhoz?

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

DoctorJohnson
Hali!
Vegas 6-ba hogyan tudom DivX (vagy Xvid) videó HANGJÁT is betölteni?
Amit eddig betöltöttem, azok csak a video sávra voltak hajlandók megnyilni, audió nem volt.

Elõre is köszi a helpet

Az lenne a problémám, hogy kivágtam egy klipbõl egy részletet és alatta az eredeti hang van...Hogy lehetne az eltüntetni, hogy betehessek mást ? De úgy hogy ne az egész audiót töröljük mert van bent más is.Szóval csak az alattit.ELõre is köszönöm !
penészthozópára
Ezt nem lehet szerintem kikapcsolni, de ha zavar letörölheted az sfk-t!Ezt egyébként nekem is szokta és minden fájlnál fog ilyet csinálni.Néha zavar sokszor nem😊

One Love, One United!

Hali!

Ha az explorer-bõl berakok egy fájlt, arról a Sony Vegas (7-es verzió) csinál egy *.sfk fájlt. Ezt ki lehet valahol kapcsolni? Elõre is köszi
tsarffi
Hy! Az lenne a kérdésem, hogy Vegas 7-ben mér nem tudom az Audio Editort megnyitni. Hiába megyek rá a programban, hogy a Open in Audio Editor, azt írja ki h nem található. Rákerestem gogoleba de semmi ilyesmi nincs

Gigabyte EX58-UD5; Intel Core i7 920; ASUS NV8800GTX 768M; Corsair XMS3 6GB DDR3 1600; CM550GX;

BaLeeX
Sziasztok!

Használ valaki 64bites Vista alatt Vegast? Eddig 6ost használtam de most Vistára akartam telepíteni a Net Framework 1.1-re azt mondta nem támogatja a 64bitet, felraktam a 7.0 vegast és fel akartam rakni a 2.0 Frameworko na azt sem sikerült helyette a NetFramework 3.0-t lehet feltenni csak. Fel is tettem, indul a vegas jön egy hibaüzenet, hogy valami rundll32 hibát észlelt stb de a program elindul. A hiba annyi, hogy ha beteszek nyers avit az idõvonalba akkor nem látja a videó részét csak a hangot. Ha egy már betömörítettet húzok bele ott látja a videót is...
Vegas 7.0e verzió. Ötlet?

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

penészthozópára
Sziasztok!
Én csináltam Vegasban egy 4 és fél perces videót.Még mielött nem volt összevágva 9 perces volt a videó, összevágva meg 4 és fél.A baj az, hogy még a maradék 4 és fél perces totálisan semmit is lejátsza fekete képernyõvel, és amikor konvertálom, akkor is belekonvertálja azt a részt is, tehát az a videó része.Próbáltam kijelölni azt a területet és Deletezni, de semmi.Nagyon jól jönne a segítségetek, elõre is köszönöm!

One Love, One United!

Üdv !

Az a problémám, hogy az elõzõ gondomra javasoltan letöltöttem a Virtual Dub-ot, hogy meg tudjam csinálni a sokszor másolt videókat.De mikor be akarok rakni egy avi-t vagy bármilyen videó formátumat a Virtaul Dub-ba kapásból kiírja, hogy "Couldn`t locate decompressor for format `XVID`" És még valamit hadobál, hogy kéne valamilyen codec hozzá, ami támogatja a Windows-os videó formátumokat.Mit tegyek ? Milyen codecet töltsek le ? Vagy mit kéne telepítenem ? Elõre is köszönöm a segítséget !
L2Goku
DVD To Avi ?😊

De tess.
itt van rola info

WTS L2 / WOW EU-US 15-30-60 Day GC 1500-6000HUNF WTS Walker 30 Day WTS Adena Bármely Szerveren.

bertino
bizonyos kodeket nem támogat a program