Sony Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv mindenki !

Az lenne a problémám, hogy a Vegasom (7.0) nem érzékel egyes videó formátumokat...Vagyis csak hangsávot mutat, ami szól is, de képsáv nincs és ezért nincs is kép.Mit kéne tennem ? Milyen kodeket kéne feltennem ? Ti mit használtok ? Kérem segítsetek !
Sziasztok!

Hogy kell egy DVD-bõl AVI-t csinálni? Milyen programmal?

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

kodek bajod van igen! törölj le minden kodeket! de mindet
majd tedd fel a k-lite pakkot... azok nem fognak összegabajodni...jólesz
bertino
xvides tömörítésrõl írtam visszább... viszont az utmutato video a tömörítésrõl most nincs fent tárhelyen
egyértelmûen kétmenetesen kell tömöríteni egyébként, kalkulátorral kiszámolhatod a méretet is

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Végülis megoldottam. Ezt kellett beírni a windowsos regisztrációs adatbázisba:

"msacm.l3acm"="l3codecp.acm"
"msacm.l3codec"="l3codecp.acm"

"l3codecp.acm"="Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 Codec (professional)"

Most már a Lame és a Fraunhofer MP3 kodeket is felismeri.

Ezután renderelés... az xvid beállításainál a minõséget 100 százalékon hagytam, gondolom ez a tömörítetlen, az audió kodeket pedig Mpeg Layer 3-ra állítottam. A renderelt videó ugyanakkora lett mint a forrás videó, ráadásul még a hang is csúszott. Ezt nem tudom hogy csinálta. A hangot tömörítenie kellett volna.

Xvidnél melyik az ideális beállítás? One pass, two pass? Melyik micsoda? A minõséget hány százalékra érdemes állítani? Az elõbb kipróbáltam 80 százalékon, de a kép kockás, hányadék minõség lett.

Szóval hogy érdemes az xvid kodekkel bánni? Milyen beállítások eredményeznek jó minõséget, de egyben elfogadható fájlméretet?
bertino
egyszerûbbet tudok akkor
tömörítsd be a képet...

a hangot pedig külön vmi másba, aztán vmi progival vagy akármivel konvertáld át a hangot .mp3-ba, virtualdub-al illeszd össze, ennyi

persze így elõfordulhat, hogy csuszni fog, vagy vmi, de én ugy szoktam, hogy elõbb külön a képet betömörítettem, aztán külön a hangot és aztán vmi progival összeillesztem, így mindig tökéletes

LOL. Sokaknak az a baja, mint nekem, ahogy böngészem a fórumokat. Tehát avi mentésénél Xvid mellé nem enged mp3 kodeket.

Alapjában ha felteszem a Lame ACM kodeket, a renderelés megkezdésénél errort dob ki.

Van még a Fraunhofer MP3 kodek is, most azzal szenvedek, de egyenlõre ezt sem engedi.
bertino
1 féleképpen lehet telepíteni 😄
next és next...

A kodekkel bajok vannak. Ugye a system32 mappába tesz be fájlokat. De ezzel még nincs beregisztrálva a kodek. Te hogyan telepíted a kodeket, hogy tudod használni?
bertino
hát akkor formatálj/rakd ujra vegast, nekem 3 éve kezeli...

Már megvolt. Feltettem, beállítottam renderelésnél, oké, aztán baszott nagy error. Nem tudja kezelni a program ezt a kodeket.
bertino
lame mp3 kodek

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! Bedigiztem néhány anyagot VHS-rõl tömörítetlen avi formátumba. Vegasban megvágtam, renderelésnél videókodeknek beállítom az xvidet. Ez oké. Aviba szeretném lementeni, és szükségem volna egy normális és népszerû audió kodekre is, melyet a program felismer, és mellyel majd a végsõ videó mérete is elfogadható.

Melyik audió kodeket ajánljátok?

Másik dolog: a bedigizett anyagom videó képének alján pár mm szélességû eltorzult csík látható. Gondolom ez a VHS szalag miatt van. Ezt le lehet valahogyan vágni a programmal?

Várom válaszotokat!
Sziasztok
van egy gondom
azert mert hamarabb megy a nem igenyes DV anyagokat egy LG asztali rekorederen egybol kiiron DVD re
Ezzel meg semmi gond nem is lenne csak a kiiras utan akadozik rendesbol!!!
van egy ismerosom amelyik athajtsa egy programon valamilyen savok jellenek meg es gyonyoruen mukszik
az lenne a kerdesem hogy nincs valami otletetek hogy melyik lenne ez az program mert az illeto nem akarja elarulni !!
ha nem is konkretan a program nevet irnatok meg akko r sem lenne baj csak tudjam legalabb hogy kb mi utan kutassak!!!!!
koszi szepen elore is !!
bertino
jo fragek (Y)
a minõség meg... 😄 abszolut tiszta

bertino
Újabb Test Drive Unlimited movie
elég pörgõs lett sztem
Xviddel van tömörítve, jó szórakozást

Molnibalage
Egy kérésem lenne egy megyarázó videoval. Egyszerre oszott képen két felvett anyagot szeretnék megjeleníteni. Itt csak úgy tudtam megcsinálni, hogy két felvett anyagot külön trakbe tettem és a pan/crop-pal kizoomltam. A gond az, hogy a jobboldali jeleneten alig látszik valami és ugyebár a pan/crop-pal lehetne rázoomolni, de akkor meg kitakrná a balodalit jelenetet.

Szóval összegzve, hogyan lehet két külön felvételt egyszerre megjeleníteni, hogy szabadon zoomolhassak mindkettõn.

Itt a video hozzá.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

bertino
vérprofikat kérdezném, hogy "képrezgést" nem lehet vhogy vmi alapeffekt kombinácioval öszehozni, mindenféle plug-in nélkül ?
persze pan/crop-ot tudom, de ha vkinek akadna másik ötlete, megköszönném

bertino
virtualdub ?

Srácok, hogy lehet azt megoldani hogy pl 10 darab kb 100mega/db nagyságú avit összefüzzek? Milyen progival? Ja Avi joinerrel siekrült, de a kép elég gáz lett.
bertino
Virtualdub-al sztem biztos megoldható 😊

lac111
Gondolom nem lehet rábírni, hogy mégis támogassa.. 😊
Megpróbálom Goldwave leszedni, vagy Virtual Dub-al, aztán alárakom. Hátha sikerül.
Kösz!

\"Believing in fate, doesn\'t mean you have to surrender to it!\"

bertino
mert olyan kodekkel van tömörítve, aminek a szerkesztését a Sony vegas nem támogatja

lac111
Hello!

Van egy film, aminek a hangját kicsit igazítani kéne, de ha betöltöm Vegas-ba egyszerûen nem látja a hangsávot, és nem tudom szerkezteni, de ha lejátszom pl BS playerrel ott a hang..
Miért van ez?

\"Believing in fate, doesn\'t mean you have to surrender to it!\"

bertino
ha eleve sötétben másoltad fel, sokat nem menthetsz rajta :\

hello
van egy videóm ami este készült kézi kamerával. az a bajom ,h nagyon sötét a cucc pedíg esti módban lett fölvéve. melyik beállítással lehetne kicsit világosítani rajta?

http://thenamelessphoto.com/

Most en kerdeznek valamit. Tud valaki modot arra hogy a vegas beolvassa a kulonbozo mpeg4 variacioival kodolt avikat? (divx, xvid stb)

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Split
bocs megtaláltam 😊
#1189 HSZ ^^

Split
lehet hogy már volt szó róla, de hogyan tudnék "szélesvásznú" hatást elérni?

bertino
skacok ki tudja a módját, hogy egy hangból pl. hogyan szedjek ki hangsuhogást/szélsuhogást ?
sajnos hangszerkesztésben abszolut amatõr vok, még a videoszerkesztésnél is jobban, de marhára érdekelne a dolog, mert a jövõben lesz egy produkciónk és halvány fingom sincs, hogyan lehetne megoldani a problémát

ha valaki ismer módokat ossza meg pls, köszönöm

vafeN
láttom, régeben ez egy cyber movie készítõ csapat volt és felbomlot, ugy volt hogy futni fog a domain és el lehet róla mindent érni, de elhagyták õket a sponsorok és a gyerek nem fizeti a domain-t.

[O_O] (.)(.)

bertino
moviemakers.nu beadta a kulcsot

Grass
Nem akarom egybõl tömöríteni hanem majd a nyers avi-t mp4-be meGUI-val

www.dreamerz.hu

a lényeg hogy akkora legyen a felbontása amekkora a kiszedett anyagodnak és nem lesz fekete csík sehol... a másik hogy akár unkompressedbe, vagy huffy ba szeded ki az gyakorlatilag nyers tömörítetlen lesz, azt még egy enkóderrel bekell kódolni...ha egybõl akarod tömörítettbe akkor is render as customize-nál keress kodeket
jólérted, sajna azt a tekniket énse találtam meg ,hogy pl lassítom folyamatosan a felvételt és úgy lassul a hang is... pl
hanem splittelni kell és a jelkenetet mahinálni videora :S
kösz a linket, de sajna nem jo :S ami meg jo arra nem tok regelni:S
vafeN
www.moviemakers.nu -n van hanglassítás. lehet hogy rosszül értelmeztem de olyat nem lehet hogy ha a videot lassítod akkor lassúl vele a hang, csak ugy hogy ha mind a kettõt külön^^ ( Ha rosszul vettem ki akkor sry:S ma nem vagyok magamnál😊 ). De amugy ha nagyon lassítod akkor elkezdi vissza felé játszani és elvileg a hangnál is így van.

[O_O] (.)(.)

Grass
Kéne egy kis help.
Nagyhából kész van Vegasban a movie-m csakhogy most ki kellene renderelnem tömörítetlen avi-ba. Ehez, hogy állítsam be a vegas-t, hogy ne legyen körbe fekete csík és minõségromlás se legyen. Hallottam vmi Huffyuv codecrõl de ezt sem tudom megfelelõen beállítani.

www.dreamerz.hu

több nincs?😊 olyan kéne mint pl a visszafelé játszás hanggal ,lassítás hanglassítással meg ilyenek
károly, szedem, kösz
bertino
kösz, szedem

lac coo
Vegas 6 video tutorial, ha volt már , sorry :

part1
http://rapidshare.com/files/30754317/Sony_Vegas_6.0_-_Video_Training.part1.rar

part2
http://rapidshare.com/files/30795566/Sony_Vegas_6.0_-_Video_Training.part2.rar

part3
http://rapidshare.com/files/30798451/Sony_Vegas_6.0_-_Video_Training.part3.rar

password is: geo

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

bertino
nagyon hangulatos 😄DD

én is azt használom😊
kis íízelítõ 😊
bertino
Live free in hc

Test Drive Unlimited HD movie

General #0
Complete name : E:\live.free.in.hc.m3mphis.1280p.final.mkv
Format : Matroska
File size : 137 MiB
PlayTime : 3mn 35s
Bit rate : 5329 Kbps
Encoded date : UTC 2007-05-13 18:59:10
Writing application : mkvmerge v2.0.2 ('You're My Flame') built on Feb 21 2007 23:40:55
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1

Video #0
Codec : MPEG-4 AVC
Codec/Info : MPEG4 ISO advanced profile
PlayTime : 3mn 35s
Width : 1280 pixels
Height : 720 pixels
Aspect ratio : 16/9
Frame rate : 25.000 fps
Language : English

Audio #0
Codec : MPEG1/2 L3
Codec/Info : MPEG1 or 2 Audio Layer 3
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 44 KHz
Language : English

jó szórakozást 😊

bertino
hhooaahh végre megtanultam használni x264et

olyan szinten advanced kodek, hogy azt leírni is veszélyes

bertino
Vegas falatozóhely

ha volt már, akkor sry

valakii majd segítene bálítania matroskat

Skatey26
olvassak vissza?... nem hinném hogy ezerkétszázvalahány üzenetben elkezdenék turkálni. És nem ismerem a keresõt 😄

Padu

lgpt
Köszi szépen 😊Legközelebb elõbb a search aztan a question.

Gigabyte nVidia GeForce 7900GTX PCIe | Gigabyte GA-M57SLI-S4 | AMD Athlon 64 X2 4200+ | Kingmax 4x512 DDR