Sony Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az lenne a problémám, hogy a Vegasom (7.0) nem érzékel egyes videó formátumokat...Vagyis csak hangsávot mutat, ami szól is, de képsáv nincs és ezért nincs is kép.Mit kéne tennem ? Milyen kodeket kéne feltennem ? Ti mit használtok ? Kérem segítsetek !
Hogy kell egy DVD-bõl AVI-t csinálni? Milyen programmal?
amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt
majd tedd fel a k-lite pakkot... azok nem fognak összegabajodni...jólesz
egyértelmûen kétmenetesen kell tömöríteni egyébként, kalkulátorral kiszámolhatod a méretet is
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
"msacm.l3acm"="l3codecp.acm"
"msacm.l3codec"="l3codecp.acm"
"l3codecp.acm"="Fraunhofer IIS MPEG Layer-3 Codec (professional)"
Most már a Lame és a Fraunhofer MP3 kodeket is felismeri.
Ezután renderelés... az xvid beállításainál a minõséget 100 százalékon hagytam, gondolom ez a tömörítetlen, az audió kodeket pedig Mpeg Layer 3-ra állítottam. A renderelt videó ugyanakkora lett mint a forrás videó, ráadásul még a hang is csúszott. Ezt nem tudom hogy csinálta. A hangot tömörítenie kellett volna.
Xvidnél melyik az ideális beállítás? One pass, two pass? Melyik micsoda? A minõséget hány százalékra érdemes állítani? Az elõbb kipróbáltam 80 százalékon, de a kép kockás, hányadék minõség lett.
Szóval hogy érdemes az xvid kodekkel bánni? Milyen beállítások eredményeznek jó minõséget, de egyben elfogadható fájlméretet?
tömörítsd be a képet...
a hangot pedig külön vmi másba, aztán vmi progival vagy akármivel konvertáld át a hangot .mp3-ba, virtualdub-al illeszd össze, ennyi
persze így elõfordulhat, hogy csuszni fog, vagy vmi, de én ugy szoktam, hogy elõbb külön a képet betömörítettem, aztán külön a hangot és aztán vmi progival összeillesztem, így mindig tökéletes
Alapjában ha felteszem a Lame ACM kodeket, a renderelés megkezdésénél errort dob ki.
Van még a Fraunhofer MP3 kodek is, most azzal szenvedek, de egyenlõre ezt sem engedi.
next és next...
A segítségeteket szeretném kérni! Bedigiztem néhány anyagot VHS-rõl tömörítetlen avi formátumba. Vegasban megvágtam, renderelésnél videókodeknek beállítom az xvidet. Ez oké. Aviba szeretném lementeni, és szükségem volna egy normális és népszerû audió kodekre is, melyet a program felismer, és mellyel majd a végsõ videó mérete is elfogadható.
Melyik audió kodeket ajánljátok?
Másik dolog: a bedigizett anyagom videó képének alján pár mm szélességû eltorzult csík látható. Gondolom ez a VHS szalag miatt van. Ezt le lehet valahogyan vágni a programmal?
Várom válaszotokat!
van egy gondom
azert mert hamarabb megy a nem igenyes DV anyagokat egy LG asztali rekorederen egybol kiiron DVD re
Ezzel meg semmi gond nem is lenne csak a kiiras utan akadozik rendesbol!!!
van egy ismerosom amelyik athajtsa egy programon valamilyen savok jellenek meg es gyonyoruen mukszik
az lenne a kerdesem hogy nincs valami otletetek hogy melyik lenne ez az program mert az illeto nem akarja elarulni !!
ha nem is konkretan a program nevet irnatok meg akko r sem lenne baj csak tudjam legalabb hogy kb mi utan kutassak!!!!!
koszi szepen elore is !!
a minõség meg... 😄 abszolut tiszta
Szóval összegzve, hogyan lehet két külön felvételt egyszerre megjeleníteni, hogy szabadon zoomolhassak mindkettõn.
Itt a video hozzá.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
persze pan/crop-ot tudom, de ha vkinek akadna másik ötlete, megköszönném
Megpróbálom Goldwave leszedni, vagy Virtual Dub-al, aztán alárakom. Hátha sikerül.
Kösz!
\"Believing in fate, doesn\'t mean you have to surrender to it!\"
Van egy film, aminek a hangját kicsit igazítani kéne, de ha betöltöm Vegas-ba egyszerûen nem látja a hangsávot, és nem tudom szerkezteni, de ha lejátszom pl BS playerrel ott a hang..
Miért van ez?
\"Believing in fate, doesn\'t mean you have to surrender to it!\"
van egy videóm ami este készült kézi kamerával. az a bajom ,h nagyon sötét a cucc pedíg esti módban lett fölvéve. melyik beállítással lehetne kicsit világosítani rajta?
http://thenamelessphoto.com/
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
sajnos hangszerkesztésben abszolut amatõr vok, még a videoszerkesztésnél is jobban, de marhára érdekelne a dolog, mert a jövõben lesz egy produkciónk és halvány fingom sincs, hogyan lehetne megoldani a problémát
ha valaki ismer módokat ossza meg pls, köszönöm
[O_O] (.)(.)
hanem splittelni kell és a jelkenetet mahinálni videora :S
kösz a linket, de sajna nem jo :S ami meg jo arra nem tok regelni:S
[O_O] (.)(.)
Nagyhából kész van Vegasban a movie-m csakhogy most ki kellene renderelnem tömörítetlen avi-ba. Ehez, hogy állítsam be a vegas-t, hogy ne legyen körbe fekete csík és minõségromlás se legyen. Hallottam vmi Huffyuv codecrõl de ezt sem tudom megfelelõen beállítani.
www.dreamerz.hu
part1
http://rapidshare.com/files/30754317/Sony_Vegas_6.0_-_Video_Training.part1.rar
part2
http://rapidshare.com/files/30795566/Sony_Vegas_6.0_-_Video_Training.part2.rar
part3
http://rapidshare.com/files/30798451/Sony_Vegas_6.0_-_Video_Training.part3.rar
password is: geo
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
kis íízelítõ 😊
Test Drive Unlimited HD movie
General #0
Complete name : E:\live.free.in.hc.m3mphis.1280p.final.mkv
Format : Matroska
File size : 137 MiB
PlayTime : 3mn 35s
Bit rate : 5329 Kbps
Encoded date : UTC 2007-05-13 18:59:10
Writing application : mkvmerge v2.0.2 ('You're My Flame') built on Feb 21 2007 23:40:55
Writing library : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Video #0
Codec : MPEG-4 AVC
Codec/Info : MPEG4 ISO advanced profile
PlayTime : 3mn 35s
Width : 1280 pixels
Height : 720 pixels
Aspect ratio : 16/9
Frame rate : 25.000 fps
Language : English
Audio #0
Codec : MPEG1/2 L3
Codec/Info : MPEG1 or 2 Audio Layer 3
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 44 KHz
Language : English
jó szórakozást 😊
olyan szinten advanced kodek, hogy azt leírni is veszélyes
Padu