Sony Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zolee145
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Vettem fel fraps-szel videókat egy játékból. Kép, hang természetesen. Beimportálom õket a Vegasba, szépen egymás után, majd lejátszás, és hang nincs, csak kép. Gondolom az elõnézetben is hallanom kéne, tehát valamit rosszul csinálok, vagy nem állítok be... kérdés, hogy mit? Mi lehet a gond? (Azon kívül, hogy szerencsétlen és/vagy gyakorlatlan vagyok😄)

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

bertino
és ha felnagyítod a "vonalzót" amekkorára csak lehet és ugy bejjebb viszed a trackert oda ahova te akarod, az se jó esetleg ? 😊

ha rajta van a tracker/kattintás a vonalzon az egér görgõjével tudom akkor én pl nagyobbítani vagy lekicsinyíteni.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

nekem egy gondom volt a vegassal mindig is, hogy ha akartam egy képet, az utolsó frame rõl, azt nem lehetett... ergo ha az elejére igazítod a trackert, a vonalzón, ami jelzi, hogy hol vagy, akkor ok, de ha a vége szélére teszed, akkor már a semmit mutatja😊... nincs arra mód, hogy visszafelé mutasson?
bertino
de ez messze nem kiprintelés.
a printelés általában nyomtatást jelent így megvallom õszintén többiekkel egyetemben én is néztem egy nagyot.

de ha ez kell, akkor szívesen.

Köszi erre gondoltam !
bertino

Még egy kérdésem lenne, hogy mire akarod felhasználni a kimentett képet? Eselteg ki akarod nyomtatni, vagy a szerkesztett filmedbe akarod visszahelyezni állóképként?
Ha a filmedbe szeretnéd visszahelyezni az képkockát, akkor szerintem felejtd el a képként való mentést, mert annak nem lesz elég jó a minõsége. Ha ezt szeretnéd megcsinálni, akkor én tudok neked egy megoldással szolgálni.
Carlos
Ezzel egyetértek!

Þór vígi þessi rúnar

Egyébként a print screen gomb is csodákra képes.
De nem tudom hogy az miért nem jó megoldás neked, hogy a filmed nyeranyagát berakod egy lejátszó alkalmazásba és kiválasztod a capture video frame-et. A Power dvd például alkalmas filmkocka képként mentésére. Tudom, hogy a Vegas is képes képként menteni, de mivel nem vagyok otthon, ezért nem tudom megnézni neked, hogy is kell vele ezt megcsinálni.
Egy kicsit lehet, hogy félreértettél Carlos...Úgy értem, hogy például berakok egy 5 perces videó fájlt a video sávba, de én egy adott pillanatot ki akarok printelni, hogy kép legyen belõle...Tehát úgy értem, hogy pl. jobbgomb - take_a_photo - Take_that_fucking_photo...és így
Carlos
Fejlettebb DVD lejátszók megcsinálják.
Kimented a képet (bmp, jpg), majd azt nyomtatod.
Ha félreértettelek, akkor sorry.

Þór vígi þessi rúnar

Üdv !

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok egy videósávban lévõ videóból kiprintelni egy képet ? Ha jól tudom megoldható.Sony Vegas 8.0-át használok (nem tudom, hogy számít-e.) Tehát röviden, hogy lehet egy videóbol egy képet ki printelni ?

Elõre is köszi a segítségért !
lacibacsi
Ja, és persze nem lebutítva, hanem legalább 8000 bitrátával...
(Gondolj bele: 4,2 GB / 60 perc = 0,07 GB/perc, azaz 72 MB/perc)

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

lacibacsi
0,5 GB-ba már 7-8 perc dvd minõség is belefér (720*576, mpeg).
WMV-bõl ez igazán soknak tûnik...

Az öregséget onnantól kell számolni, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

Mikiller
Sati, Misi köszi 😊

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

Misi az ezredes
Hát nem is tudom én mindig a WMV formátumot használommnetésnél mert annak viszonylag jó a képe is a hangja is és nem foglal túl sok helyet! Nekem a 7-8 perces vidieim is bele szoktak férni a 600x800 képméretben az 0,5 gb-ba néha picit túlmegy!

Szal próbáld bemásolni a vidit és ha jól gondolom fel akarod valahova tölteni akkor érdemes a legkisebb felbontásba állítani amiben úgy is lesz

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

Sati84
Na, ez egy tök egyszerû dolog, de perpill meg nem tudnám mondani... Keress valami olyat, hogy Length, vagy ilyesmi, nemtom. De tényleg érdekes probléma.

\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)

Sati84
Egyszerû: húzd bele a videót, aztán File - Render As..., itt kiválasztod a Custom... opciót, kiválasztod a legördülõkbõl a DivX-et, konfigolod és kimented. Kicsit számol, és kész is van.

\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)

Mikiller
Sziasztok!
Most ismerkedek ezzel a progival, szeretném megtudni, ha van egy
~1GB-os WMV videóm azt ezzel áttudom-e konvertálni kisebb méretû divx v. xvid formátumú AVI-ra? Ha igen, hogy?

ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller

Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem:
Vannak a videómban egymásután megjelenõ képek, és azt szeretném, ha mind ugyanannyi ideig jelenne meg. Ezt hogy tudom megoldani anélkül hogy mindet egyenként látásra beállítanám a megfelelõ másodpercre?
(Biztos vmi egyszerû beállítás, csak énvagyok a vak)
Carlos
De jó fej vagy...sokakat érdekelhet! tûkön ülünk. Fõleg azután, hogy miket irtál lentebb... <#levele>

Þór vígi þessi rúnar

Gomber
Most töltöm fel a sony vegasos videóm........bár nem érdemelnétek meg de belinkelem nektek 😊<#puszi><#puszis><#puszis>

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

bertino
<#wilting>

Gomber
<#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav><#falbav>

Gomber
Már megoldódott a problémám!<#taps>
Minden esetre köszönöm mindenkinek a gyors választ!<#mf1><#mf1><#banplz><#lama><#idiota><#ravasz1><#mf1><#mf1><#boxer>

Gomber
ja és körübelül 14 playerer próbáltam meg eddig eljátszani, de mind1iknél ugyanaz! SÖTÉTSÉG! amugy már exportálásnál sem mutatja a...ott is sötétség van helyette!!!! 😞(((

Gomber
Császtok!
Volna 1 kis problémám ezzel a progival, és abban reménykedek hogy ti tudtok segíteni!
Szóval az lennne a baj hogy elkészítettem a 2dik codo2 fragmoviem, és amikor átakarom exportálni aviba, movba, wmaba, vagy bármibe szar lesz...
Ugye van össze vannak vágva benne a videók, 1 csomo, és minden videó egymás után 2szer van benne csak a második már lelasítva h lássák jobban.... na, és ha átexportálom bármibe csak a lelasítottat,meg a TEXTET- lehet látni, és a sima gyorsaságu(normál) azt nem...sötétség van helyett! Léci vki segítsen mert tök sokáig dolgoztam ezen és nem szeretném azt h kárba vesszen...elõre is nagyon szépen köszönöm!

Sati84
Én nemrég tettem fel az új XviD kodeket, megnézem, hogy így mûködik-e.

Carlos
ok. sry!

p.s.: nekem is fentvolt egy xvid, csak az régi lehetett, vagy nemtom. Leszedtem, letöltöttem a legfrissebbet és nálam meggyógyult. (lehet, hogy csak nálam oldotta meg a dolgot)

Þór vígi þessi rúnar

Sati84
Igen, de nekem fenn van az XviD kodek, és még úgy sem tudja megnyitni a Vegas az XviD-es videókat, CSAK akkor, ha ezt csinálom. Szóval ha valakinek még ez a gondja, arra írtam.

Blasta
😞

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Carlos
Ehhh...Akkor inkább a pár megás codec... 😊
Nem szeretem a sufni megoldásokat.

Þór vígi þessi rúnar

Sati84
Ha valakinek XviD-es videóval van problémája, arra egy nevetségesen egyszerû megoldást tudok mondani: le kell szedni valahonnan a FourCC changer nevû programot (kb. 30 KB a mérete...), és az arra képes, hogy az avi fejlécét átírja. Tehát ott van a fejlécben, hogy XVID, és te szépen kézzel átírod, hogy DIVX, és rányomsz egy okét. Ekkor átírja a program, és innentõl kezdve mûködni fog Vegasban a fájl. A hangja sajnos nem, azt SoundForge-dzsal szoktam, vagy VirtualDubbal kimenteni és alárakni.

bertino
hangot huzd rá a sávra ha rajta van, a tégla jobb-bal felsõ sarkához tedd az egeret ott kattints rá és ott tudsz hangosodást állítani.

Norbi1990
Hali!
Csinálni szeretnék egy Videót a Sony Vegas 8.0 Pro-val és azt szeretném megcsinálni, hogy hogy lehet megcsinálni, hogy amikor elakarom indítani a zenét akkor feltudjam hangosítani meg, hogy lehalkítsam.
Azt hogyan lehet megcsinálni?
Carlos
Nem!
Az Mplayer integráltan tartalmazza a codec-eket.
Tehát egy XVid-es videót lejátszik, de a Vegas nem tud vele mit kezdeni! (nálam ez volt a gond)

Þór vígi þessi rúnar

Sati84
Ja, bocs, a lényeg lemaradt: a CyberLink Powerdirector például nem tudott megnyitni egy olyan fájlt, amit az Mplayer vitt... Szóval ez nekem így gyanús, nem biztos, hogy megoldja a dolgot...

Sati84
Az Mplayer úgy teszi fel a kodekeket, hogy tudd használni más programokban is?

Blasta
#1543-ra senki? 😞

Doomista
köszönöm mindenkinek <#worship>

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Ha mindenféleképpen codec pack-et szeretnél használni, akkor én inkább az Ace mega Codec Pack-et ajánlanám, méghozzá olyat, amelyik rendekezik Dashboard-dal. Igaz, hogy feltelepít egy csomó bizonyára fölösleges codec-et, de a dashboard-dal ki lehet kapcsolni a fölöslegeseket, és ha éppen szükséged lesz rá újra, akkor tudod azt aktiválni is. És még van egy elõnye, hogy információkat közöl a codec-ekrõl, hogy melyik mire szolgál, így könnyebben el tudod dönteni, hogy melyik legyen bekapcsolva és melyik nem.
Carlos
Nekem csak egyetlen egy codec van fent, az épp aktuális XVid codec.
A codec pack-okat el kell felejteni, mert sok galibát okoznak.

Ha attól félsz, hogy lesz videó amit nem tudsz lejátszani (ezért lennének a codec pack-ok fent), akkor használj MPlayer-t, mert abba minden codec be van építve, eddig nagyon kevés spec videt nem tudtam lejátszani csak. A videók 90-95%-a lejátszható vele.

Þór vígi þessi rúnar

Doomista
bövebben ? mert van fennt codecem. akkor végülis melyiket ajánlod ?

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Carlos
codec

Þór vígi þessi rúnar

Doomista
üdvözletem !
nekem is problémám akadt a sony vegas pro 8.0 változatával !
szoval ha videot vagy klippet rakok be,jobb oldalt a kis képen felül nem jeleniti meg sehogysem ! üres fekete kép van ! zene meg minden megy,de a videot nem mutatja...mi lehet a gond ?

bertino
miután beraktad 2 felvétel közé az áttûnést, annál hosszabb lesz, minél jobban tolod bele a második felvételt az elsõbe...

Kezdõként használom a Sony Vegast, és már kezdek vele egészen megbarátkozni, a legjobb videószerkesztõ, amivel valaha is találkoztam.
Viszont azt nem értem, hogy miként lehet áttûnést úgy hozzáadni, hogy ne csak pár másodpercig tartson az egész, mert nálam, ha bármit rárakok, épphogycsak bevillan valami, és az egyátalán nem mutat jól. Légyszi, valaki segítsen, hogy az áttûnések hosszát, hogyan tudom beállítani!
Melyik ad jobb minõséget?
1 Entropy coding: CAVLC
2 Entropy coding: CABAC

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Tudtok olyan plugint amivel az .mkv(matroska)-t tudom szerkezteni?
8 pro-hoz kéne vagy valami mûködõ.
thx

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Blasta
Ja, Vegas 7-tel dolgozom, after effects-em nincs