Sony Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kössz!!!!!!!
Misi az ezredes
File -> Render AS és ott tudsz állítani mindent

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

De például hogy átkonvertálom gyengébb minõségre vagy ilyesmi, csak nem akarom újra letölteni.
Misi az ezredes
Warez, de az már engem nem érdekel...

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

Nekem is szerkesztés közben szaggatt. Mit lehet csinálni ha nem akarom megrendelni??
Misi az ezredes
A videót? nekem ano szerkesztéskor szaggatott de rendeltem és tökéletes lett..

Nem készítettem, hanem letöltöttem egy videót. De mit mentsek el??
Misi az ezredes
google és megrendeled! 😊

#1635 gondolom FRABS-al készítettél felvételt... nagy a méret sokat kell beolvasnia de ha elmented akkor ha mázlid van nem fog szaggatni! (ajánlok egy dual vagy cor2-es procit)

Hello!
Nem tudja valaki megmondani miért kezd el akadni a videó amikor nézem, ha már négy videódarabot el kezdek vágni?? Az elején nincs semmi baj, de ha tovább csinálom és több darabot kezdek szerkeszteni akkor el kezd akadi.
Sziasztok!
Lehet pofátlanság vagy lehet ezt nem kéne ide írnom de sok videót amit youtube-ra feltesznek ezzel a Sony Vegas al cisnálják nahmost nem tudjátok hogy ezt a progit honann lehet beszerezni?

SMGBAS
Helltok!
Valaki nem tud magyarítást a 8.0 pro-hoz?
elöre is thx

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

BaLeeX
uzsidoboz: kösz kipróbálom csak még nem volt idõm

cargame: beillesztesz egy "Text media"-t és ott lehet feliratot csinálni egy külön idõsávba és tetszõleges helyre elhelyezheted a videón.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

hello!!
Ha vki tudja, hogy peldaul egy video kozben legyen iras pl. a sarkaban azt hogy lehet megcsinalni??? Remelem ertitek, szoval vmi szoveg legyen a video alatt amit en irok oda.

Az miért van, hogy a Sony Vegas 7 lekicsinyíti a képet, amit be akarok rakni?
csááá

hát elég sok mindentõl lehet codec, meg serice pack is, van egy ilyen plug-in: név szerint damn_ConcMPEG_plugin10_kg.exe, ha esetleg nem tudnád leszedni küld egy privát üzit és megoldjuk vhogy 😊

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

BaLeeX
Van egy kis problémám Vegas-al hátha tud valaki valami megoldást.
Kezdjük ott, hogy a Vegas 6 és a 7 nem szúrja be a videót, csak a hangsávot. A vegas 8 és 9 beszúrja a videót a projectbe de amint hozzá akarok adni egy "Text Media"-t felugrik egy hibaüzenet ablak:

An error occured durign an edit operation
The COM object failed to initialize

a részletekre kattintva pedig:

0fe8789d-0c47-442a-afb0-0daf97669317 - Media Generator
0fe8789d-0c47-442a-afb0-0daf97669317 - Media Generator

Nézegettem a tippeket neten és írták, hogy tegyem fel a .NET keretrendszert, fent van az is, SP1 is meg minden amit javasoltak. Eltávolítottam az összes vegast, feltettem újra de a hiba maradt.

Egyik oldalon javasolták valakinek akinek hasonló problémájva volt, hogy szerezze be a "Power CG's Vegas Plug In"-t. Ehhez hol juthatok hozzá? Mert nem találtam sajnos sehol.

Vagy bármi más tipp? Konfig, oprendszer az aláírásomban, de mielõtt valaki jönne azzal, hogy cseréljem le a Vistát annak mondom, hogy XP-seknek ugyanígy eljött már hasonló üzenet szóval máshol lesz a gond.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Sati84
Elvileg úgy kell (a 7-esben), hogy nyomva tartod a Ctrl-t és közben húzod a szélét a képnek. Vagy összenyomod, értelemszerûen akkor gyorsul.

\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)

Vitez77
Hali! Meg tudná nekem mondani vki, hogy a a sony vegas (4)-ban hogyan leehet belassítani ill. felgyorsítani egy adott klippet?
Köszönöm!

天使たちは私を見守る

Új projektben is kipróbáltam és ott sem engedte az áttûnéseket.
Pedig sajnos nem engedi, akármennyire húzom is szét, ráadásul, amikor elõnézetben van a kép, akkor nagyobbnak mutatja, de amikor beteszem, akkor lekicsinyíti. A legérdekesebb, pedig az, hogy amikor tegnap próbáltam még az elején, akkor azokat még összerakta áttûnésként, de most sem a képeket, sem a videókat nem engedi egymásba tenni. Vagy talán én állítottam el valamit?
bertino
hát engednie kéne... akkor nem megy max, ha rövidek a képek, tehát nincsenek annyira széthuzva és esetleg tul kicsit ahhoz, hogy létrejöjjön az áttûnés.

<#fejvakaras>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Köszönöm az elõzõ segítséget! Lenne még egy kérsésem: Azt miért csinálja, hogy két képet akarok átvezetni egymásba, tehát áttûnést szeretnék és nem engedi, hogy egymásba toljam õket? Ennek már utánanéztem, de az illetõ sem tudta, hogy ez miért van.
Szia! Köszi a segítséget, csak még egy-két kérdés. Hogy adom hozzá a feliratot, hol találom? Ezeket a kulcspontos dolgokat hol állítod be? Bocsi csak még elég kezdõ vagyok ebben a témában. Ha valami leírás van valakinek és megosztaná velem azt megköszönném.😊
Szia!
Ha stáblista készítésére gondolsz, olyat lehet a Vegas-szal csinálni.Elõször hozzáadod a feliratot a filmhez. A felirat helyzetét kell beállítani, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a látható képernyõn kívülre kell húzni a feliratot. Ez lesz az effekt elsõ kulcspontja. Utána felveszünk egy újabb kulcspontot az effethez. Ehhez a kulcsponthoz beállítjuk a feliratunk végcélját, azaz, hogy a felirat mozgása hol érjen véget. A két kulcspont közötti távolságot kell még beállítani. Az idõsávon egyszerûen akkora intervallumot kell kiválasztani a két kulcspont között, amennyi idõ alatt szeretnénk, hogy a feliratunk egyik pontból a másikba vándoroljon.
Ha azt szeretnéd, elérni, hogy a felirat vmilyen effektel jelenjen meg, akkor kiválasztod az adott effeket, és a feliratra ráhúzod, és ebben az esetben is kulcspontokat kell felvenni, amelyben eltárolod a kulcspontban lévõ effekt tulajdonságot, és két kulcspont között autómatikusan megcsinálja az alkalmazás az átmenetet egyik effektbeállításról a másikra. Így akár több kulcspontot is fel lehet venni. A kulcspont csak azt határozza meg végülis, hogy abban az adott pontban a hozzá tartozódó effekt milyen tulajdonsággal bír.
Üdv.!
Sziasztok! Sony Vegas 8-ba, hogy lehet a szöveg végére betenni ilyen szöveges cuccot, ki készítette stb.?
Jaffa 2843
a lényeg a renderelt mkv fájl... ilyen póri megoldást bárki tudna csinálni :S

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

Lehet, hogy félreértettelek.
Akkor valójában a kirenderelt fájl kiterjesztése legyen mkv?
Ha erre gondolsz, akkor azt tudom javasolni, hogy rendereld ki avi formátumban, és nézd meg az alábbi linket.
http://how-2-do.blogspot.com/2008/02/how-to-convert-avi-to-mkv.html
Itt leírják hogyan kell, avi-ból mkv-t készíteni!
Üdv.!
Én is szívok ezzel sajna nem találok semmi féle plugint rá 😞 remélem megoldható valahogy vagy legalább megoldható lesz.

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

akyyy
linket!

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Jaffa 2843
ezzel sokra nemmegyek

ASROCK Z370 Extreme4, Intel Core i7-8700K, GIGABYTE GTX 1080, CORSAIR DDR4 16GB 3000MHz, Asus Xonar STX, Sennheiser HD600, Beyerdynamic DT 190, Logitech G613, Logitech G305, CM690 II, Acer XB271HU

Szia!
Szerintem az a legegyszerûbb, ha átkonvertálod a fájlt.
Innen le tudod tölteni a megfelelõ alkalmazást (én még nem próbáltam a programot), igaz shareware a program.
http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=3306&k=15
Üdv.!
Jaffa 2843
hali!

van rá valami mód hogy mkv-t lehessen renderelni vegassal? 8.0c-m van (meg b is)

Sati84
Szöveggel egyébként egyszerûbb, csak ott csak vízszintes nyilat lehet húzni ugye. Mondjuk azt egyszerû beigazítani adott pontra.

\"Meet me in Montauk...\" \"Előtted nyitva áll majd minden ajtó, mert ismered önmagad\" (Konfúciusz)

Sati84
Olyan megoldást tudok rá, hogy PhotoShopban megcsinálod a nyilat átlátszó háttér elé, és azt a képet behúzod a Vegasba, aztán felteszed a felsõ sávba. Így a nyíl mögött átlátszik a videó, tehát a nyíl rajta lesz a képen, csak a Vegassal körülményes elhelyezni a kép adott pontjára. Szóval PS-ben lehet csak beigazítani asszem.

bp
hogy lehet egy képet beszúrni egy adott idõre, ami nem tölti ki a képernyõt, mondjuk egy nyaralásnál figyelemfelkeltõként egy piros nyilat néhány másodpercre kirakni a kép egy bizonyos pontjára?

http://www.bitlombik.hu Sablonmentes grafikai megoldások kifőzdéje!

Sati84
Nekem sajna nem mûködik a VirtualDub hangmentés, lejátszhatatlan szemetet kapok, még konvertálni se tudom a kodek hiánya miatt (????), úgyhogy nekem marad ez. Végülis mind a ketten meg tudjuk oldani, az a lényeg :-)

zolee145
Kerestem mindenhol ezeket a stereo mix, meg ilyesmi dolgokat de nincs. Lehet ez a Vista miatt van, vagyis nincs, vagy csak eldugták.😄
Viszont nekem a VirtualDub kimenti a hangokat, úgyhogy ez lett a megoldás.
Fraps - felvétel. VirtualDub - hang mentés. Vegas - cuccok összepakolása.
Végülis egész egyszerûen lehet megoldani.<#falbav>
Már megy is a videó a Youtube-ra.<#taps>

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

Sati84
Nekem is rendszeresen ez a problémám az XviD kódolású videókkal: eleve csak trükkel lehet õket betenni, és akkor se érzékeli a hangot. Utána meg próbálhatom én mindennel, a VirtualDub Save waw funkciója sem képes kikódolni az XviD-es hangot, ha meg konvertálni akarom az egész videót és behúzni, akkor is azt írja ki, hogy az XviD hangkodek hiányzik. Feltúrtam a netet, de ilyen meg nem is létezik... :-(

Szóval a következõt találtam ki erre: a hangerõszabályozóban beállítom, hogy a "Stereo Mix" hangot vegye (más hangkártyákon "What U Hear"), tehát a gép ami hangot kiad, azt. Ezután elindítom a SoundForge programot (de minden más hangszerkesztõ jó, ha van benne felvétel funkció) és elindítom a videót, újra megnézem és közben felveszem a hangját. Ezt már kezeli a Vegas, csak alá kell húzni és be kell szinkronozni kézzel. Nem nehéz.

Szóval így próbáld meg!

zolee145
Esetleg van olyan program amivel ki lehet menteni a videók hangját, és utána azt berakom alá Vegasban? Ez mondjuk elég idióta megoldás, de hátha. Már csináltam egy ilyen videót, csak akkor azt hittem, hogy azért nincs hang mert kép a képben volt. Na szóval ott megcsináltam a videót, renderelés, majd a renderelt hang nélküli cuccot beraktam WMM-be, és az egyik videót ott behúztam a hangsávba. Bénáskodás, viszont a végeredmény jó volt.😄

igen, ezt néztem én is hogy a fraps oldalán is úgy van ahogy te írtad. Nem tudom mi lehet a probléma.

Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít.

zolee145
Most nézem a Fraps letöltõ oldalát, és a letöltés mellett van kép a Fraps-rõl, és azon a képen pont ugyanazok a beállítások vannak mint nekem, tehát elképzelhetõ, hogy nem az a baj.
Nem lehet, hogy esetleg nem olyan minõségben vesz fel ahogyan azt alapból keztelné a Vegas, és azon kell valamit állítani? Most csak találgatok...annyira nem értek ehhez, hogy az szörnyû...

zolee145
Akkor esetleg lehet az a baj, hogy Vista64-et használok? Bár mondom, nekem az a meglepõ, hogy WMM-ben van hang, csak itt nincs.
Van olyan progi esetleg ami külön tudja választani a hangot, majd azt külön be tudom tenni Vegasba? Mert ezt leszámítva jó lenne a Vegas, csak hang nélkül nem az igazi.

Version: 2.9.4
Build: 6725

zolee145
Version: 2.9.4 Build: 7037

Frapsban igazából sok mindent nem tudsz ezzel kapcsolatban állítgatni. Nálam úgy van hogy "Detect best sound input", aztán a sound device-nál a hangkártyám neve van a sound inputnál pedig "what you hear". hmm..lehet hogy nekem valami régebbim van?😊

zolee145
Baj van. Beimportáltam egy másik videót, és azonnal megjelent alatta a hangsáv is. Ilyen a Fraps-es cuccoknál nincs, vagyis a hiba tényleg ott lehet. Most az a kérdés, hogy hogyan kéne beállítani a fraps-et, hogy a Vegasban a hang is megjelenjen?
Jelenleg a videónál ugye be ki van pipálva, hogy "Record Sound" és mellette a "Detect best sound input".
Alatta van két sáv, az egyikbe az van íva, hogy "Vista" másikba "Direct Stream".
Ha a fentebb nem a "Detect ..." verziót választom, hanem alatta a "Use Windows input"-ot akkor meg nem indul el a felvétel.😄
Vagyis marad ez a beállítás, de így meg nincs hang Vegasban. Mit lehet tenni? Leginkább a klaviatúra monitorba állításán gondolkodom, de ezzel egy kicsit még várok.

zolee145
Szóval ha lenne hang ez ilyen egyszerû lenne? Jó.😊

Akkor mostmár tényleg csak az kéne, hogy legyen hang. Van esetleg valami olyan ami miatt a Vegas nem akarja lejátszani a Fraps videó hangját? Esetleg a Fraps-ben kellen valami beállítani, hogy jó legyen?

amelyiknek a hangját nem akarod hallani, az elnémítod😊

zolee145
Felvette, mert ha csak úgy visszanézem a felvett részeket van hang, sõt, WMM-be importálva is van.
Nade hangsáv? Na olyanom nincs. Az külön jelenik meg?
Másik kérdés, ha már hang. Ha mondjuk véletlenül sikerül összehozni a hangot akkor megeshet, hogy nekiszaladok egy kép a képben videónak, ott lehet olyat csinálni, hogy kiválasztom, hogy melyik videó hangja menjen, és melyiké nem?

bertino
vagy nem vette fel a fraps a hangot.
a hangsávon az audio fájl recés vagy végig csak egy vonal ? 😊

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!