35611

• Darthmushroom
    hoppáááá:
    Official MUFC Starting XI:

De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Büttner - Carrick, Fellaini, Kagawa, Januzaj - Lawrence, Wilson

Subs:

Amos, Vidic, Keane, Mata, Giggs, Young, van Persie
  • Darthmushroom
    arról nem is beszélve h a city tized vagy huszad akkora rivális még így is mint a pool.. tőlük még az arsenal is nagyobbnak számít a múlt a miatt hiába nem helyi/környékbeli.
  • Darthmushroom
    ott bárki megfogta volna..de én egyáltalán nem arra gondoltam... Te nem ismered őt ezek szerint.. köpköd,harapdál,alattomos,dobálja magát és még pofázik is.. áá tényleg nem patkány a pályán és ezeket nem csak a poolba csinálta már hollandiába is ilyen volt.
    Ikon?????? HOLY F*CKING SHIT??? nevetséges kifejezés 3 éve játszik ott hol lenne már ikon...
  • Tyler1
    Akárki akármit mond én egyedül Gerrardot sajnálom, mert őt bírtam mindig. Valószínű több lehetősége nem lesz az aranyra a korát tekintve, és azért ennyi év után bajnoki győzelem nélkül zárni egy karriert, hát...
    Suarez nem itt kezdte, és nem is itt fogja befejezni, ha nem most, majd jövőre úgyis tovább áll. Gerrard meg egy csapatikon, kitartott végig és ez tiszteletre méltó.
  • Zenszkij
    Nem gond nyerjen egy tetű arab csapata, az mennyivel jobb, a városi összevásárolt tetű rivális bagázs, mint a nagymúltú Liverpool, hagyjuk már. Suarez meg egy ikon, patkány a pályán? Hagyjál már. Ghana egy balfasz volt, kihagyták a büntetőt, meg is érdemelték. Jól tette, hősiesen védett, játszott akkor is.
  • Darthmushroom
    am biztos h nem véletlen h elküldtük Moyest és a liverpool meg kipukkant teljesen azóta :D biztos megakarják Rodgerst buktatni a játékosok h már Moyes szabad :D
  • Darthmushroom
    szomorú így látni? Nekem egy általán nem.. undorító patkányként viselkedik a pályán.. már az ajaxba is utáltam azért ahogy viselkedett a pályán pl. egy Feyenoord ellen. már csak miatta is örülök :D
  • Darthmushroom
    Én egy liga kupa vagy FA kupa győzelemnek már nagyon örülnék, jó rég nyertük már meg valamelyiket.
  • HRC Dodi
    Nézzétek a "jó" oldalát! Jövőre nincs európai kupa porond, így legalább lehet koncentrálni az otthoni dolgokra...
  • Darthmushroom
    meg nekünk... mert mi is többet költöttünk a két átigazolási szezon alatt mint Ők. mi meg 1.ről megyünk 7.nek
  • Tyler1
    Pont ezért nem szeretnék egy újabb vigaszágas City győzelmet. Pool szép lassan, esélytelenként kúszott fel az első helyre a semmiből, úgy, hogy tavaly még 7. helyen zárták a szezont. Jó nagy fricska lett volna a 2 money giant-nek.
  • Darthmushroom
    igen hibázott a többi is, de a Poolnak itt a végén végig a saját kezében volt a sorsa.. Mi 2 éve ugyanígy buktunk, végig vezettünk még volt 12 pont előnyünk is, nem bírtuk és így is egy kései Agüerro gól kellet h bukjunk...
  • attiGT
    Mi
  • Tyler1
    Azért nézd meg a keretek közti különbséget, hogy a Liverpool milyen csapattal áll ott ahol. Hibákat meg vétett minden nagy csapat, nem a Pool állt végig az élen, ugyanúgy leadta már a Chelsea, a City, sőt még az Arsenal is az első helyet. Vagy akkor ki érdemelné meg ez alapján?
  • attiGT
    Milyen szurkolók vagytok ti ? Nem mindegy ki nyeri meg ha már nem mi ?
  • Darthmushroom
    miért érdemli meg jobban? mert itt a hajrában képesek 3:0ról leadni a meccset? vagy otthon a tartalékos chelseatől kikapni? vagy mert 10+ tizenegyest kaptak, meg am is csomószor eszméletlen szerencséjük volt ezért jobban megérdemlik? és ne azzal gyere h támadó foci.. city is majdnem ugyanannyi gólt rúgott szóval ez se indok. Arról nem is beszélve mintha hirtelen nem lenne most csomó pool drukker is, meg őket miért jobb hallgatni mikor feljönnének egy bajnoki címre tőlünk.. +egész évbe Moyeson lovagoltak meg a müncheni katasztrófánkon a szurkolói..
  • Zenszkij
  • Tyler1
    Öröm lesz nézni a növekvő divathullámot, babakék mezben mindenkit, és hallgatni, hogy Manchesterben már csak 1 csapat van...
    Pool legalább megérdemelte volna a bajnoki címet.
  • bosco05 #33671
    egyetértek, hajrá pool! vesszen a shity
  • Jim Morrison
    Nekem meg épp az tetszett volna, ha a pool nyer :) cityt nem szeretem, chelseavel sok bajom nincs, de egy pool meccs hangulata nagyon bejön.
    Ha már nem a MU akkor a pool legyen bajnok (így voltam vele, aztán hogy mi lesz a végem.. Majd kiderül)
  • Darthmushroom
    na innen már remélem nem lesz bajnok a pool :D :D :D talán még se lesz akkora katasztrófa az év :D
  • Tyler1
    Nick Powell aranycipős lett a Wigannél, nem tudom a nyári bevásárlás milyen sorsot szán neki itt, ha visszatér, de jó lenne megtartani. Nagy pléja lehet még belőle.
  • attiGT
    2008. Dec. 13: Aston Villa menedzsere szerint Ashley Young Messi szintjén van
  • halleck
    A szélsőket lehet ám úgy is használni, hogy nincsenek az oldalvonalhoz ragasztva. A támadó játékosok különböző keresztmozgásokkal, meg passzsávokba futásokkal is meg tudják bontani a védősort, de ehhez kicsiben kell játszani. Vagy legrosszabb esetben a védővonal mögé laposan belőtt labdákkal az érkező támadóknak. Ezeket Hernandez nagyon tudja, de ha nincs hozzá partner, akkor megsütheti szerencsétlen srác a tudományát.

Az edzőnek kifejezetten erre kellene utasítani a játékosokat, hogy próbálják meg ezt a fajta játékot, és olyan embereket kellene felrakni, akik ezt meg is tudják csinálni.

Az meg sajnos még Sir Alex öröksége, hogy a játékosaink egyik fele inkább a hosszú passzos gyors játékra van "kifejlesztve", a másik felük meg a technikásabb, rövid passzos játékhoz. Ha hasonló gondolkodású játékosokat küldünk fel a pályára jó taktikával, akkor csodát láthatunk, ha keverjük őket, akkor sokszor nehezen megy a játék.

Rooney abszolút nem alkalmas a rövid passzos "modern" játékra, mert kicsit lassú hozzá a gondolkodása, ráadásul technikailag is gondjai vannak, főleg azzal, hogy hajlamos elpattanni tőle a labda. Ennek ellenére olyan pozíciót brusztolt ki magának a csapatban, hogy szinte kihagyhatatlan, amivel sokszor több kárt okoz, mint hasznot.
  • attiGT
    tegnapi középpályásaink passzai.

• attiGT
    3. bekezdésedhez: egy szóval Rooney hiányzott

5. bekezdéshez: az folytonos és kizárólagos beívelgetéseknek van egy rendkívül egyértelmű okozója, mégpedig az, hogy a szélsőkhöz kikerült labdát vagy beívelni tudják, vagy hátrapasszolni középpályásainknak (akik közül EGY SEM üti meg még talán a premier league top 6 szintet sem, igen, ilyen kritikus vagyok velük szemben). Nézz meg egy statisztikát a tegnapi meccsen Carrick és Fletcher középpályás duónkról. Csak és kizárólag oldal és hátrapasszaik voltak, üvöltöztem meccs közben, hogy mégis mit keresnek még United mezben. Nagy játékosok voltak anno, de mára már egy Sunderlandba se kerülnének be, mi pedig őket játszatjuk, mert nincs más. Egyszerűen tegnap Carrick és Fletcher KIBASZOTT POCSÉK volt. Elképzelésem sincs miért Mata jött le például. De lehet Giggs csak betartja azt, amit megígért a játékosoknak: megkapja mindenki a lehetőséget. Akármennyire is imádom Chicharitot, amilyen szar szezonja volt, nem tudom, hogy képes lenne-e visszaszerezni az önbizalmát. Túl nagy teher van a szélsőinken, ez is egy nagy probléma. Mint ahogy említettem már, amint kikerül hozzájuk a labda, vagy visszapasszolják Carricknek és Fletchernek, akik 10ből 10x egyből fordulnak is hátra és passzolják vissza a ladbát, mert eljárt az idő felettük. Tehát mivel szélsőink támadni szeretnének, ezért megpróbálják beadni a labdát, miután megverték egy az egybe védőiket, ami pedig a nagy nyomás miatt idén kevésszer sikerült. A hülye is látja, hogy 2 világklasszis középpályásra van szükségünk illetve 2 jobb szélsőre, mint ami most áll rendelkezésünkre, és nagyon jók lennénk, amit visszaszereznék jelenlegi játékosaink az önbizalmukat.
    Lehet Rooney egy pénzéhes dög, lehet ő akármi, de senki se mondja azt, hogy nem szeretne a Unitedban focizni, amilyen melót lehajt meccsről meccsre. Tegnap is valószínűleg ő hiányzott meg egy Cleverley a középpályáról. ( az egyetlen középpályásunk aki tud futni a labdával előre.)

Giggs 2 hete menedzser kb. Ne várjunk semmit tőle, azt hogy mit tartogat a jövő számára azt viszont nem tudhatjuk. Ha jövőre nem kapna LVG stábjában "vezető" szerepet, akkor jobb lenne neki ha hagyná LVG kedvelt embereit hozza be, Giggsy meg menjen el egy kisebb csapatot irányítani pár évre, amíg a Unitednél rendeződnek a dolgok.
  • halleck
    Én továbbra is csapaton kívül akarom látni Rooneyt, mégsem érzem magam hülyének.

Ez a meccs elsősorban a taktikán ment el, másodsorban azon, hogy 8 hónap hibáit nem lehet pár nap alatt kijavítani. Ez utóbbi látszott a sok technikai hibán, pontatlanságon és a többi, de erről ennyit.

A kezdő felállásunk nem volt túlzottan kreatív, de más játékstílusban még akár ez is működhetett volna. Azok a megoldások, amik a Norwich ellen megvoltak, vagyis a játéktér szűkítése, a jó labda nélküli mozgások, a rugalmas támadó felállás, most majdnem teljesen hiányoztak. Az alkalmazott támadási variációk leszűkültek majdnem kizárólagosan a szélről beadott labdákra. Ami érthetetlen, tekintve hogy az egy szem csatárunk nem égimeszelő, de a többi támadójátékos sem az.

De nem ez a legproblémásabb dolog. Előfordul, hogy a manager rosszul pakolja fel a pályára a csapatot. A cserék egyik célja, hogy menet közben lehessen ezen változtatni. A cserék nem voltak rosszak, egy kivételével. Szvsz Matát fenn kellett volna hagyni a pályán, és inkább Fletchert kellett volna lehozni.

Ugyanakkor önmagában ez valószínüleg nem segített volna a helyzeten. Ahelyett, hogy a cserékkel változtattunk volna kicsit a játékstílusunkon, a taktikán, ugyanazt játszottuk, csak más emberekkel. Fenn volt a pályán egy technikailag képzett támadósor, és mi folytattuk a beívelgetéseket.

Ez nem a "röhejes, lusta, tehetségtelen" játékosok hibája. A mindenkori managernek képesnek kellene lennie arra, hogy ha a játékosok valamit rosszul csinálnak a pályán, akkor utasítsa őket arra, hogy próbálkozzanak más megoldásokkal.

Még az is előfordulhat, hogy a megváltozott taktika ugyanúgy nem működik, mint az előző, de legalább azt érezné az ember, hogy a manager látja, hogy hol a probléma, és próbál változtatni rajta. Az igazán aggasztó az, hogy ezen a meccsen semmi ilyesmi nem látszott.

Úgy látszik, hogy Giggs még nem elég felkészült, hogy egy ekkora feladatot ellásson. Talán pár év múlva képes lehet rá, de az is benne van a pakliban, hogy soha nem lesz belőle nagy manager. Eléggé ritka jelenség, hogy nagy játékosokból nagy managerek váljanak.
  • pilboy
    kár ezeken a meccseken siránkozni - most már
    jövőre ennél csak jobb lehet
  • attiGT
    És aki ezek után Rooneyt a csapaton kívül látná szívesen az hülye.

Amúgy mi van ha a vezetőség nem akart európa ligát jövőre és azt az utasítást kapta Giggs, hogy kapjunk ki miután a Spurs is kikapott? :D
  • Effe88
  • Tyler1
    Mert ebből az jött le, hogy Giggset kritizálom?
    Mondjuk a szövegértés soha nem volt az erősséged.
  • Rash87
    Szerintem Te kellenél menedzsernek.
    Kár,hogy eddig nem fedeztek fel,de szerintem, ha lehetőség van,csillogtasd meg a tudásodat ebben is.
  • Tyler1
    Na akkor ez Giggsout?

Soha nem derül ki, mit tudott volna Moyes rendes kerettel kezdeni, de remélem jó páran hasonló sorsra jutnak ebből a csapatból, mint a skót. Röhej, hogy itt micsoda játékosok vehetik fel a United szerelését...
  • bakkerman
    azért ez a hármas nem kis pénz lenne,kétlem hogy egy nyár alatt ennyit elköltenétek,még ha a jelenlegi töltelékeket el is adogatjátok,ez a trió hatalmas pénzbe lenne
  • attiGT
    LVG úgy kell ide mint egy falat kenyér. Ugyan azok vagyunk, mint Moyes alatt.
  • pilboy
    http://broadsport.eu
  • attiGT
    banok oldalát ismerem de ott csak szar streameket találtam eddig
  • attiGT
    valaki tud dobni egy stream linket lehetőleg nem pocsék minőségben és angol kommentárral? köszi!
  • Darthmushroom
    tegnap azt írták a lapok h Hummels,Kroos,Reus igazolását kérte a vezetőségtől.
  • Magic Boy