35611
-
#20895 AZ NSO ELEMZÉSE:
Hiába a Chelsea négypontos előnye, a Manchester United még nem tett le a bajnoki cím megszerzéséről, a Manchester City pedig a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik hely megszerzésére hajt – így garantáltan izgalmas mérkőzést hoz a szombati manchesteri derbi.
A United rossz formában van az utóbbi hetekben, de utóbbi három City elleni bajnokiját megnyerte (a „kékek" utoljára 2008 februárjában nyertek bajnokin a szomszéd ellen). A City ezzel szemben utóbbi három Premier League-meccsén győzött, ráadásul 14 gólt rúgott ezeken a találkozón.
A City-nek egyébként sem kell szégyenkeznie, ami a United elleni hazai meccseit illeti: a „kékek" a 2002–2003-as szezon óta hétszer fogadták bajnokin az MU-t, és ezekből négyet megnyertek – egyedül a Chelsea otthonában kapott ki többször Sir Alex Ferguson csapata az utóbbi nyolc idényben.
„Háromszor játszottunk a City ellen a szezonban, mindegyik nagyszerű mérkőzés volt, remélhetőleg most lesz ez másképp – és a végén mi örülhetünk" – nyilatkozta a derbiről Ryan Giggs, a „vörös ördögök" szélsője. A walesi legenda egyébként 19 évesen szerepelt először a City ellen, és azóta egyetlen alkalommal sem hagyta ki a szomszéd elleni összecsapást, bármilyen sorozatban találkozott egymással a két együttes. Elképzelhető, hogy a 36 éves klasszis sorozata szombaton megszakad, ugyanis térdproblémákkal küzd.
Elevenítsük fel a Giggs által említett három találkozót: a bajnokságban a United 4–3-ra győzött az Old Traffordon (Michael Owen a hosszabbítás utolsó másodperceiben szerezte a győztes gólt), a Ligakupa elődöntőjében a City otthont 2–1-re verte riválisát, de végül a hazai pályán 3–1-re diadalmaskodó MU jutott a sorozat döntőjébe.
A bajnokságban összesen 141 alkalommal találkozott egymással a két csapat: a „vörös ördögök" 56, a „kékek" 37 győzelemnél járnak, 48 találkozó döntetlennel ért véget. -
#20894 A SPORTINGBET.HU ELEMZÉSE
Furcsa módon ez a városi rangadó sokkal inkább szólhat a hosszú éveken át lesajnált Cityről, mint a nagy Unitedról. Sir Alex Ferguson legényei ugyanis a legutóbbi meccseiken rendre kudarcot vallottak: kiestek a BL-ből, a bajnokságban pedig kikaptak otthon a Chelsea-től, majd ikszeltek Blackburnben. Így a négy fordulóval a bajnokság vége előtt négypontos hátrányban lévő csapatot dirigáló Ferguson egyik nyilatkozatában már oda is adta a bajnoki címet a Chelsea-nek. A minden hájjal megkent skóttól egyáltalán nem állna távol az ilyen stílusú motivációs eszköz, de a „vörös ördögök" szurkolóinak félő, hogy ezúttal pusztán szókimondó volt a mester.
A Man. City ezzel szemben „élete formájában" van: legutóbbi három bajnokiján 14 gólt lőtt, miközben csak egyet kapott. Legutóbb a Birmingham Cityt verték meg 5–1-re, elsősorban a félelmetes csatárduó, Carlos Tévez és Emmanuel Adebayor két-két góljának köszönhetően. A tabellán már nem léphetnek előrébb a negyedik helynél, de az utolsó, még BL-indulást érő helyezés viszont az övék, és az Everton, Aston Villa, Liverpool trió lemorzsolódásával már csak az egypontos hátrányban lévő Tottenham tűnik vetélytársnak. Előny lehet a City számára, hogy május 5-én fogadja még a londoniakat, egy igazi „hatpontos" meccsen.
Visszatérve a City–United párharcra, a csapatok az idén már negyedszerre futnak össze. Rögtön az idény elején, szeptemberben játszottak egy klasszikus meccset, amikor Rooney már a második percben vezetést szerzett a hazaiaknak, akik aztán 3–1-re is vezettek a második félidőben, majd Bellamy 90. percbeli egyenlítése után mégis szükségük volt a hosszabbításban elért Michael Owen találatra, hogy begyűjtsék a három pontot.
Ezt követően januárban a Liga Kupában sorsolták össze a riválisokat, és az első felvonáson éppen a Unitedból igazolt Tevez vezérletével nyert 2–1-re a City. A visszavágón azonban érvényesült a papírforma (3–1), és Rooney késői találatával bejutott a United a kupadöntőbe, amit aztán meg is nyert.
Fergusonék idei mérlege tehát pozitív a City ellen – ezzel is magyarázható, hogy gyatra formájuk ellenére miként lehetnek enyhe favoritok, még idegenben is. -
girimó #20893 Tottenham meg fogja a chelsit ahogy az Arsenalt is megfogta, de nekünk hozni kell a Citiy elleni mérközésünket. -
#20892 Én is Akinfeev párti vagyok. -
#20891 igen az tudom, csak így megvenni nem tudom mennyire nyerő ötlet. 30 millió megint a semmiért? Nem kéne :) Bár én nagy pesszimista vagyok Berba után már :D jelenleg Chicharoban nagyobb reményem van mint Villaban ha esetleg átjönne :) -
#20890 " További egy évvel meghosszabbította szerződését Paul Scholes a Manchester Uniteddel. A Vörös Ördögök saját nevelésű középpályása már a visszavonulás szélén „táncolt", ám Sir Alex Ferguson legnagyobb örömére továbbra is a csapat szolgálatában marad. "
Ennek értelmét nem látom... -
#20889 én kapusnak llorist,neuert,adler nem farovilázlom bár nem mondom h ne jöjjön egyik se. de ők még fiatalok nagyon. akinfeevnél több a tapasztaltat ez mellette szól -
#20888 azért anno a lyonban Benzema is jó volt ám :) Csak hát elment a realba.. -
#20887 kapusnak nagyon Llorist hangoztatják a nyári lehetséges érkezők közül, csatárnak pedig még mindig Benzema az elsőszámú jelölt.
nem egy életbiztosítás... -
#20886 lényeg, hogy egy dologban megegyezhetünk: kell még egy csatár :D -
#20885 sztem Villa helyett Huntelaart kellene újra felépíteni. ott van még benne az új Nistelrooy, csak hát a Reálnak mániája, hogy ígéretes karriereket szanaszéjjalb**szon. Szerintem itt be tudna illeszkedni, Fergie ki tudná hozni belőle, ami valójában ott van. Villának sztem nem feküdne az angliai játék. Ide ilyen fizikai monstrumok kellenek, mint Drogba,Rooney,Anelka. Habár Torrest is féltették anno, aztán... Bár az is tény hogy Huntelaar se egy nagy testépítő :D -
pilboy #20884 akinfeev nekem nagy kedvencem :) én őt látnám legszívesebben
legutóbbi oroszunkkal elég jól jártunk (kanchelskis)
támadósorban egyértelműen támogatom a berba-villa cserét -
#20883 Igen, ezzel én is így vagyok. Mind1 hogy Akinfeev vagy Lloris.
Viszont én attól félek hogy Hernandez leigazolásával ennyi is volt számunkra a támadósor erősítése. Pedig kitudja, hogy a srác milyen teljesítményt fog itt nyújtani, ha esetleg nem jön be akkor ugyan ott leszünk mint idén :/ Berbát elkell adni, és a helyére Villát megszerezni valahogy. Szerintem ennyi igazolás elég is lenne. -
#20882 Akinfeev-et én személy szerint szívesen látnám -
#20881 Az a helyzet, hogy most aztán van opció rendesen (hálistennek). Akit első körben kizárnék, az Neuer. Én személy szerint nem szeretem a németeket, ez nem is lényeges, de valahogy a csapat is így volt vele mióta az eszemet tudom. Mondjatok nekem az elmúlt 50 évből egy német játékost aki nálunk játszott - és most hagyjuk ki a tartalékkapusunkat (Zieler) a sorból. Naugye.
Ha nagyon akarnánk, valószínűleg Buffont is el tudnánk csábítani. Ezen kívül ott van Lloris és Akinfeev, utóbbi kettőnél részemről mindegy, hogy melyik jön - ugyanolyan jók. Viszont azt a $15M-t kevesellni fogja a Lyon, és úgy kb 23-nál kezdenek majd el érdemben tárgyalni.. -
#20880 A Manchester United vinné Hugo Llorist!
Ez jó hír, ügyes srác :) -
#20879 én nagyon örülnék ha jönne hozzánk. szerintem nagyon jó játékos. -
#20878 Az edző reménykedik, de még nem írt alá és ez meg nekünk és a többi érdeklődőnek ad reményt. -
morondor #20877 http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/chelsea-ancelotti-szerint-joe-cole-marad-a-kekek-jatekosa-2023732
én ezt találtam róla, bár ez több mint 10 napos és nem stabil hír -
#20876 Tudtommal nem hosszabbított velük még. -
#20875 joe cole ügyről nincs semmi hír?? hosszabbított a chelseval vagy még nem? -
#20874 Nekünk is van 2 nehéz meccsünk, ahogy írod, de ezért írtam úgy, hogy akkor lehetünk akár elsők is, ha nyerjük a 4 hátralévő meccsünket. -
pilboy #20873 inkább reálisak vagyunk
valóban van 2 elég kemény meccse idegenben a kékeknek, de nekünk nincs? (man city, hotspur)
én tudom, h a united mindenhol a győzelemre játszik, de mostanában valljuk meg, nem vagyunk formában.
remélem rámcáfolnak a srácok és hozzák a bajnokságot :) -
#20872 Rooneyt jelölték az Év játékosa és az Év fiatal játékosa díjra is!
teljes cikk -
#20871 4. bajnokival az ősi riválist is megelőznénk nevezetesen a Liverpoolt akinek szintén 18 bajnokija van. :) -
#20870 Van 2 nehéz meccsük ahol akár 6 pontot is veszíthetnek.
Nekünk nyerni kell a hátralévő 4 meccsünket és akkor még bajnokok is lehetünk. -
#20869 csak 4 pont lemaradásban vagyunk az utolsó 4? meccs elött...és a gólaránya is jobb a chelesa-nek, ez nem pesszimizmus, de innen csak elveszíteni tudják a bajnokságot, és akkor elég nagy lámák :D -
#20868 Halihó pesszimisták.
Még egyáltalán nem vesztettük el a bajnokságot. -
#20867 ezt sajnálom énis, főleg a 4 egymás utána bajnoki ímet, dehát így jött ki :S -
pilboy #20866 valóban nem kell gyászhangulat
de azért el tudnám viselni a "folyamatos" trófeákat :D -
#20865 Ez igez, de attól még nem kell gyász hangulatnak lennie.
Mi se győzhetünk mindig.
Unalmas is lenne egy idő után. -
pilboy #20864 ez igaz, csak ismét történelmet írhattunk volna
1. egyedüliként legtöbbszörös bajnokok
2. 4szer egymás után bajnok (erre nagyon kevés esély lesz mostanában) -
#20863 énse, egymás után 3 bajnoki cím, nem nyerhetünk minden évben -
#20862 Nem tudom, hogy mi ez a gyászhangulat.
A 2. hely szerintem megvan és ha győzünk az utolsó 4 meccsünkön akkor még elsők is lehetünk. -
#20861 amúgy nekünk most új mezünk lesz, vagy a dizájn marad csak a szpoznor lesz más? -
#20860 ilyen alapon az Arsenal sem félhetett volna, mert kb. 20 évig rendre elverte a Tottenham-et. a foci nem az a sport ahol az ilyenek akármit is számítanának. -
#20859 Bárcsak ez azon múlna, hogy ki tudja erről meggyőzni itt a másikat...:) akkor kevés győzelemmel zártátok volna a szezont..:D
A tizikről meg csa kannyit, hogy a sajtó kedvenc szórakozása, hogy az aktuális bajnokot - ezesetben még a bajnokesélyest is - minden létező eszközével lehúzza, és az érdemeit próbálja ferdíteni..
3 évig mi kaptuk ezt, most egy darabig a Chelsea fogja..
-
#20858 Arsenal-t is oda-vissza, titeket is:) én nem félek a Spurs-től, mint inkább a kisebb csapatoktól... ott mindig ki tudunk fogni vmi bakit. -
#20857 kifog húzni egy x-et, erre most felrakom a szerszámoskunyhómat :) -
#20856 vicc hogy az Arsenal 80 percig feleslegesen van a pályán most már nem tudom hány meccs óta...
lényeg h Spurs nyert, Gomez óriási védéseivel, és 2 szép góllal. tudtam h 1 meccset biztos megnyer a 3 nagy ellen, remélem a Chelsea ellen is kihúz egy x-et :)