7862
  • Shiwo
    wikipedia

"A Massively Multiplayer Online Game (MMOG or MMO) is a computer game which is capable of supporting hundreds or thousands of players simultaneously"

végülis nem kell hozzá net, elég ha hálózatba kötünk többszáz gépet, és mmo-zhatunk :) de ez lényegében szörszál-hasogatás..lényegében az mmo-kat tényleg netre szánják..
  • csux
    Sztem inkább te nem figyelsz.
    Nem az összes interneten jáccható játék MMORPG...
  • paulbig
    "A jövő az MMORPG-ké és az interneten játszható társaiké"

Az összes MMORPG internetes :D
  • Larvin
    Posted: Thursday, 25 January 2007 05:20PM
    Please remove Nordock: The Beginning from the list, as the project has been cancelled.

Thanks.

---------------
    Nem lesz tehát Nordock :(

Tekintve, hogy technikai hibák tömegét kell kijavítani még lassan fél évvel a kiadás után és tekintve, hogy a pw-k nem olyan ritmusban fejlődnek mint kéne (már ahol egyáltalán adott a technikai háttér hozzá), azt kell, hogy mondjam, hogy ez a project haldoklik.
    Itt, vagy kiadnak egy kiegészítőt amiben tényleg összekapják magukat a fejlesztők, vagy egész egyszerűen a versenyben alulmaradnak. Az a baj, hogy ezzel a teljesítménnyel az eredeti játék dicsfényét koptatják el, mert pár év múlva már ki fog arra emlékezni, hogy volt egy jó játék 'NWN' ami az MMORPG-k elterjedése elött sok-sok embernek ingyenes szorakozást jelentett az internetes szerepjátékok világában. A jelenlegi túl instabil (crash-ek), túl gépigényes(toolset) rendszer nem a tömegközönség számára lett kitalálva. Márpedig az első résznek az volt az egyik vonzereje, hogy sokan játszottak vele és ott is voltak ugyan hibák, de az újdonság varázsa elfedte ezeket a hibákat. Manapság ez már nem újdonság. A jövő az MMORPG-ké és az interneten játszható társaiké. Már sorakoznak az újabb projectek és azt kell, hogy mondjam fél év után, hogy nem jósolok túl nagy jövőt a játéknak. Sokat vártam az international community-től, de azt kell, hogy mondjam nem meglepő, hogy nagyon sokan elpártoltak a játéktól. Én itt most a multi részéről beszélek, mert ugyan a single se tetszett (végig se játszottam), de attól nem is vártam sokat és izlések és pofonok különböznek. Kövezzetek meg!
    A multit viszont nagyon sajnálom. Nagyon sajnálom!
  • steweee
    az nem tetszik a craftingolásban , hogy egy pl armor craftinggal létrehozott kész páncélt miért nem tud enchantolni az enchantoláshoz értő mágus, miért kellett különvenni wondorous item készítésre a dolgot.

amúgy az sokkal jobb hogy több az átvezető videó és a hangos párbeszéd az előző részhez képest, mert az volt a világ legunalmasabb dolga hogy tök csendben olvasgatja az ember a milliónyi párbeszédet és választgat a válazolk közül. itt úgy érzem rövidebben a választgatós szövegrészek, de nem megy a hangulat rovására, nem lett belőle egy sacred típusú ide menj ezt öld meg ezt szerezd meg
  • Larvin
    Megint kijött valami javítás. Nemtom mit változtattak, de hamar rájöttek, hogy az a bizonyos 1.4 final mégsem final (mármint az 1.4-es verzión belül) Egy csomó ideig tesztelhették a betát és mégis rosszat adtak ki? Ha valaki talál infót a változásokról dobjon műár egy linket!
    Jah és az új voicechat-ről is leírhatnátok a véleményeteket. Én sajnos videókari gonndok miatt nemtok játszani egy ideig.
  • Shiwo
    hali !

kérdés: van valami trükk, amivel meglehet oldani, hogy ne legyen olyan bika gépigénye ? mert annyira nem combos a gépem, és bár elfut rajt, de minimum grafon sokkal randább, mint annó a nwn 1, viszont még úgy is szaggat...
  • paulbig
    #4479: De ez az átkell menem a Merchant Quarterbe, de a térképen nincs rajta :( A dockokból sehogy sem tudok így eljutni a MQ-be. vagy tévednék, hogy oda kell menni? Highcliffbe és az első városba, meg Owl Wellbe meg fura módon eltudok jutni, miközben állítólag nem szabadna oda tudnom menni.
  • csux
    Szerintem is, de viszont látom a kis figyelmeztetés nagyon nem zavarja saiyanjin barátunkat... csak löki itt tovább a "story"-ját :)
  • saiyanjin
    Nah annyira nem ment hogy elkerültem Koraborost azzal hogy azt válaszoltam Ammon biztos visszatér.Nah erre kis idő eltelt és megjelent Ammon élve...Ha-Ha kis kamu 5en nemtudtuk kinyírni, persze a satnyának sikerül.kis kamu.No mind1 ésakkor itt egy bug mert Ammonnal való beszélgetésből kidob.tehát megszakad a beszélgetéses bejátszás.Van még mit javítani.Jah itt a játék már kicsit ereszt a színvonalból úgy érzem és Koraboros sem elég balanszolt.Cold Iron fegyver kell??? Az sebez az ousidereken????
  • Lacee
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ammon Jerro nevére céloztam, szerintem az egyik legnagyobb fordulat a játékban :)
  • csux
    Nah, megin a segítségeteket kérem, mer vmi baj van, vmiért nem tudom irányítani Quara-t, se kikválasztani, se inventory, se semmi, pedig nála van minden cuccom ami most kell, ugyhogy ennek megin nagyon örülök... Vki megtudja mondani hogy ez mér lehet?
  • saiyanjin
    Koraborosra a holly weapon használ ???Gondolom tüzsebzés nemigazán...Ő az outer planesből származik??? Mert nekem megvan a kompendium.Mi lehet ez a Koraboros, pit fiend???Egyíszerűen nemtalálom a gyengéjét.+3as weapon mintha nem sebezne...tűz és cold damage is innefektive.Craftolásba most nemszivesen mennék bele mert még nem használtam.És most kell is ez a hétvége ami most jön :):):)
  • saiyanjin
    Amint elvesz bizonyos helyeket az azt jelenti hogy nem kell már oda menni...ha quest benntmaradt hát azok bukta, de viszont biztos tovább tudsz jutni, mert a játék nem vágja el magát.Csak az van állt. a mapon ami kell is.Persze az xp-így elvészhet ha marad teljesítetlen részküldetés.
  • paulbig
    Ja és persze a városból kitudok menni akár Highcliffbe is
  • paulbig
    Sztem nem volt spoiler mert semmi konkrétat nem írtam le a sztorival kapcsolatban, viszont Te az utsó HSZedben igen :)
    Az a baj, hogy neverwinterben sem tudok a merchant quarterbe bejutni, mert a térképen nincs rajta :(
  • Lacee
    az ACT 2 elején a sztori miatt nem tudsz sehova menni, mondják is hogy gyanúsítottként nem mozdulhatsz.

ha nem ez a gond akkor tényleg bug, sorry :)
  • Lacee
    bár nem tudom, mennyien vannak itt akik még nem végeztek a játékkal, de ez egy elég durva spoiler volt, légyszi több ilyet csak megfelelő makróval...
  • paulbig
    Sziasztok! Volna egy nagy problémám, amikor átmegyek az ACT2-be, a térképről szinte az összes bejárható hely eltűnik, úgy mint neverwinter. Így nem tudok a Merchant Quarterbe sem bejutni. Tehát nem tudok tovább menni a játékban :( Többször újrakezdtem egy ACT1es mentéssel, de az sem hozott eredményt, végül felraktam a legfrissebb patchet, de az sem segített. Ötlet?
  • lipiqe
    Nekem a demonok nem okoztak gondot, igaz, meg valahol act I vegen craftoltam cold iron fegyvereket, amit a tovabbi jatekmenet alatt fel is tunningoltam (holy damage, +3, illetve +4, keen, meg mittomenmar :) )
    ha van korabbi mentesed, akkor craftolj le nehany ilyen fegyvert a harcosaidnak.
  • saiyanjin
    Potionos tápolás aharc előtt, varázshasználókat védd, power kill casting mode on.Nekem könnyen ment.

Nekem Koraborossal van bajom.Ammon Jero egy satnya gyenge fasz.És ez kavart a játék elején???? pffff.Esetleg tud vki vmit???Esélytelen vagyok.
  • G_ArchAngel #4471
    Sziasztok,

Miután beszéltem a szellem Sámánnal aki rám uszítja a barbár szellemeket, mit tehetek ellenük?
    Szinte esélytelen vagyok - pillanatok alatt levernek...
    Tanácsot, plz...

köszi!
  • Chipii
    Készülget. Az igaz, hogy az összes párbeszéd lefordítása embertelen munka, és ki tudja mikorra készül el, de a küldetések, tárgyak, lények, varázslatok már majdnem mind megvannak:

http://www.freespace.hu/nwnhu/
  • saiyanjin
    Sajnos mire lesz erre magyarítás(lásd az első részt...)az több év.Szótár javallott bár úgy nagyon nehéz és lassú a menet.
  • leoka
    Topictársak!

Én nagyon szeretem ezt a játékot, de tök hülye vagyok angolból!
    Ki tudja mikor lesz magyar nyelvű végijátszás

Már minden végigjátszással foglalkozó újság megszünt (CD Games PC Games stb.)
    S O S!
  • BeyondTheGrave
    jól van, akkor megnyugodtam. azért is mert még csak nagyon az elején tartok (ezzel játékkal minél többet kell játszani), meg a pihenés miatt is. thx az infót!
  • csux
    Köszi MrAndree, végre jó lett és továbbtodtam menni :D
    Örök hálám, thx :)
  • csux
    Majdnem Chipii, csak ez megvan az embereknél is a dropdown menüben, examine, és ottvan hogy az ember milyen erős éppen akin vagy, de viszont akkor megválaszoltad a kérdésemet is, mer akkor most tudom hogy közepes erősségü kb a karim, mer a főkarim pont a középső kategótiába van most... a többiek meg keményen effortless rangsorolást kapnak 1 kivétellel XD
  • MrAndree
    Nekem ezzel a módszerrel sikerült megoldanom.

1. Open your toolset.
    (This is NWN2ToolsetLauncher.exe inside your NWN2 game directory.)
    2. Choose File->New->Script
    3. Click the "Script" tab. Should be somewhere near the tabs for "conversations" and "areas."
    4. Right-click "Script 1" in that tab. Choose "Rename"
    5. Rename the script to "24_p_talk_statue"
    6. Copy-paste the following text into the script:

#include "ginc_debug"

int GetIsPartyInCombat()
    {
    object oPC = GetFirstPC();
    object oFM = GetFirstFactionMember(oPC, FALSE);

while(GetIsObjectValid(oFM))
    {
    if(GetIsInCombat(oFM))
    {
    return TRUE;
    }
    oFM = GetNextFactionMember(oPC, FALSE);
    }
    return FALSE;

}

int GetIsEnemyWithin( object oTarget, float fDist)
    {
    object oNearest = GetNearestCreature( CREATURE_TYPE_REPUTATION, REPUTATION_TYPE_ENEMY, oTarget);

if( GetIsObjectValid(oNearest) && GetDistanceBetween( oTarget, oNearest) < fDist)
    {
    return TRUE;
    }

return FALSE;

}

void main()
    {
    object oUser = GetLastUsedBy();

if( GetIsPartyInCombat() || GetIsEnemyWithin(oUser, 15.f))
    {
    SendMessageToPCByStrRef( oUser, 83352); //"you cannot use that item while in combat."
    return;
    }

ActionStartConversation( oUser);
    }

7. Hit F7 to compile the script.
    8. In your game directory, go to the "modules" subdirectory, and open a folder called "temp0." Your toolset needs to remain open while you do this.
    9. Select the file "24_p_talk_statue.ncs" and copy it.
    10. Paste that file into your My Documents\\\\NWN2\\\\Override directory.
  • steweee
    magyar nyelvű végigjátszás van már hozzá vhol?
  • Chipii
    Ha azt kérdezed, amire gondolok, akkor egy szörny nehézsége hozzád képest:

effortless: -6 szint, vagy kisebb
    easy: -4,-5
    moderate: -2,-3
    challenge: veled egyszintű, vagy 1-gyel kisebb
    very difficult: +1,+2
    overpower: +3,+4
    impossible: +5...
  • Chipii
    Patch talán segíthet, ha még nem raktál. Ha van mentésed a teljes leirtás előtti állapotról (ahol még lébecol pár monc a szobor közelében), akkor onnan érdemes visszatölteni.
  • csgj
    2%-a kábé..... xD :D Lényeg, hogy még nagyon az eleje. Pihivel meg nem erősödsz.
  • csgj
    hát nálam van :D
  • csux
    Hát egyik ötlet se jött be, pedig bishopnak maxoltam surviver skilljét, + még egy skill focust is adtam neki rá, és így se látott egy ellenfelet se az egész térképen, a pihenés meg már megvolt párszor, de azt is kipróbáltam még de ugyanúgy nem jó :S
    Akkor ugylátszik ennek a karinak akkor annyi, vagy max lehet majd exportálom, mer nem volt túlságosan gyenge. Tényleg, erről jut eszembe, vki nem tudja mi a maximum a challange rating-nél egy karinál? Mer az én emberem most igy 12. szinten Challaging rangot kapott rá, azt nemtom hogy ez most kb hol van, közepe fele?
  • toto007
    Sziasztok.
    Megakadtam. Sajnos mindig legyoznek. Tudtok valami savegame editort a mivel kicsit regyurhatnek circling]?
  • steweee
    az olyan szarkofágokat hogyan lehet kinyitni aminél "dust and cobwebs cover this"-t ír ki. mert tolvajjal nem megy, ha szétverem akkor broken item lesz a vége. amúgy ez elég jó az előző részhez képest, hogy nem lehet mindent erővel ua.jól megoldani
  • steweee
    az animal companionnak nálatok sincs portréja a játékképernyőn? elég furcsa hogy fekete
  • BeyondTheGrave
    csak nemrég kezdtem a játékot, most neverwinterben járkálok a kereskedő negyedben. ez a játék kb hány %-a?
    ja és lenne még1 kérdésem (talán picit lame): ha pihenek egyet, az eredményez olyat, hogy az ellenfeleim erősödnek egy picit? (mint pl a heroes sorozatban) csak azért kérdem, mert eddig sétagalopp volt varázslóval, ezeknél a thugoknál meg hirtelenjében 2x meghaltam :S (nem panaszkodás képpen mondom :D, mert azért így se izzasztó, csak érdekel... ^^)
  • lipiqe
    Van lehetoseg a ruhak szinen valtoztatni?
    Craftoltam a karakteremnek egy robe of the archmagi-t de ilyen ocsmany zold haloinget meg eletemben nem lattam. Rossz ranezni...