7862
  • Nimandi
    Szia!

Igaz, nem nekem írtad, de... ,)
    Ismerem ezt az oldalt, ki is nyomtattam a nagy recipegyűjteményt, de úgyis ott van a könyvekben is, és mire igazán jókat tudok készíteni, mert van jó alapanyagom, skillem, már úgyis meglesz egy rakat könyv.
    Csak nekem ezek ellenőrzése volt gond mindig, és erre még nem találtam jó ötletet, hogyan lehet gyorsan összevetni a meglévő alapanyagokat a receptekkel.
  • Chipii
    Nem akarom ismételni magam, csak lehet elsikkadt egy korábban már belinkelt leírás, hátha hasznos lesz :
    messorkraft
    (keresőbe kraft-ot beírva kiadta volna)
  • Nimandi
    Persze, van hozzá ezer könyv. De az is csak gond. ,)
    Az ember elkezdi lapozgatni a könyvet, hogy mit tud már elkészíteni, közben folyamatosan csekkolja az inventoryt, vannak-e hozzá alkatrészek. És azért nem memorizálsz mindent, hogy utána pontosan tudd, hogy ha bejön egy új drágakő, akkor az mikhez jó, milyen recepteket tesz teljessé, hanem újra lapozgatsz, közben max. valahova jegyzetelsz, hogy mik esélyesek.
    A másik alternatíva, hogy az ember lapozgatja a könyvet, kiszúr valamit, amit meg akar csinálni. Megnézi, megvan-e minden - persze nincs, akkor nekiáll mászkálni az árusok között, hátha akad egy jó kis drágakő, valami cucc, amiből kivonhatja az esszenciát.
    Lehet ám, hogy rettentőmód elbénázom ezt a craftolást, de nekem elég macerás-lapozgatós.
  • Sir Quno Jedi
    Node az én sorcimnál több ablaknyi leírás és könyv volt a craftolható cumókról (egész +5ig is), ott pontosan leírják mi kell és mennyi, meg milyen skill szintek.
  • Nimandi
    Én egy stabil csapattal szoktam játszani, és a többieket csak tárolom a kocsmában vagy Crossroadon, és ha úgy adódik, akkor elviszem magammal egy-egy küldetésre. Craftolni fegyvert vagy páncélt nem szoktam, csak mágikus tárgyakat, és erre a craftman Sand, akit nem viszek a csapattal, jóideje sehova nem kell ő, és a képességei is megvannak. Nála vannak drágakövek, esszenciák szépen szortírozva, Khelgar egyik zsákjában mindenféle bőr, vas, fa, meg a könyvek, illetve a mágiamentes fegyverek, páncélok, amiket majd felturbóz Sand.
    De az összerakás persze így is halál. Már az nagy segítség lenne, ha a pad kiírja, hogy ez meg az hiányzik, nem csak annyit, hogy nincs ilyen recept.
  • _Atti_
    volt szobatársam is benézte ezt a bugot, neki mondjuk még időben ottvolt a reload...
    törpicsek szintén menyét formában szaladgált a baltával:D
  • tibor16
    ebben egyet értünk, - de nekem nem azzal van bajom.. Hanem a készítése nehézkes - kevés cuccot lehet hozzá találni, ahhoz képest, hogy 3-4 alkatrészből áll vmi, nehéz (nagggyan nehéz) a beszerzet holmit tárolni, mert az inventori alkalmatlan erre. Mert kicsi, mert nincsenek rekeszei, mert a súly határ miatt - mellesleg, a nem a súlyhatárral van gondom, hanem a tárolással. Mert az teljesern rendben van, hogy nem vihetek szekérderéknyi cuccot, de a lehetőség - pl a mágikus zsák is alkalmatlan erre,- mert összevissza rakja, ahogy neki jól esik - és otthagyni sem lehet, vagy másnak átadni, mert a játék egyszerűen megszabja a csoportom tagjait.
    Nnnna mind1 - ez nekem nem jött be - azért kérdeztem, van-e valami mod rá? - különben nem rontom vele a játékélményem...
  • csabika1982
    köszi majd csak rájövök nem szeretném kihagyni
  • Carmang
    Gugli neked is a barátod :)
    Emlékszem találtam magyar nyelvű, szuper leírást róla. Annyit mondhatok, hogy sztem csak magas intelligeniával rendelkező karinak érdemes kraftolni, mert neki sok pontja van szintlépéskor, amit szét tud osztani a kraftolós skillekre (is). A többieknél pazarlás ezekre pontot adni.
  • Nimandi
    Köszi, megnyugodtam. ,)
  • Carmang
    Kellenek még cuccok, igen. Nem emlékszem már pontosan itt a tovább jutásra, ezért nem akarok hülyeséget írni. Inkább keress utána gugliban (nwn2 walkthrough). Valami hülye rejtvény is van benne, amit meg sem értettem elsőre, pedig elég jó vagyok angolból.
  • Carmang
    Nálam eddig mindig maradt néhány shard, de a kard ettől nem rosszabb.
  • tibor16
    sziasztok, - rászántam magam és kb x (sok) idő alatt csináltam 1 mágikus vértet. A 2. részben vagyok, és nem rég nyomtam le azt a Lorne (ha jól emléxem) fickót az arénábn. Vissza kellett töltenem a 2. rész elejétől és újra játszanom, Kheglár eltűnése miatt..
    Szóval ez a varázscucc készítés - no, hát ez nem piskóta... Ha ez ennyire körülményes, akkor ez volt az utólsó. Ezért kérdezem, nincs erre valami mod, amivel ez megkönnyíthető? Ilyenekre gondolok, hogy nagyobb, vagy átláthatóbb inventory - mert mire összenézem a cuccot... - hát lett pár ősz hajszálam. Vagy, - nem értem, miért nem lehet lepakolni, mondjuk ládába, szekrénybe - mert a fogadóban 1 láda nincs... Olyan inventory, mint pl a Witcherben, hogy ha rákattintottam valamire, akkor megmutatta mi van és mi kell még hozzá - de gondolom ez csak álom. Szóval, ugyan nem olvastam utánna, mert igazság szerint ettől a részétől jól elment a kedvem, de ha van rá megoldás, akkor megköszönném a tanácsot, és megpróbálnám hasznosítani...
  • Nimandi
    Sziasztok!

Összekovácsoltuk a kardot, de most vettem észre, hogy Ammon Jeronál volt még két szilánk, amelyeket nem vittem magammal. Vajon ez számít? A kard hiányosnak van leírva, de ha jól látom, ez az official kinézete. El fogom sírni magam, ha emiatt nem lesz a végén hatékony. ,)
    Ahogy elnéztem, a kard működik, és az extra tulajdonságai megvannak, már ami default.
    Tudtok erről valamit esetleg?

Köszi!
  • csabika1982
    Hello

Elakadtam a 2 fejezetben a gyüjtő palotájában,a kulcsot elveszem tőle de még kellene 2 dolog h le tudjak menni a pincébe.köszi előre is
  • SchDerGrosse
    Üdv!

Pár hete elkezdtem a NWN 2t. El is jutottam rengeteg beleölt idő árán a Chapter 2 kb 2/3 áig. Ekkor azonban elszállt a windowsom és vele együtt a documents and settings mappában levő never saveok is......

Jó lenne befejezni, de nincs az az isten h még 1x elölről elkezdjem. Olvastam valahol, h konzolparancsok segítségével el tudok ugrani a játék későbbi időpontjára.

Ha valaki ennek a pontos módját le tudná írni, nagyon megköszönném.

Sch
  • csgj
    Aha, az első rész legújabb patch-e, azt azért tedd hozzá :D
  • Prince23
    A legújjabb Patch (2008. júl.), többek közt új zenéketz is tartalmazz!
  • Sir Quno Jedi
    Akkor tűnik el (vagy csak válik használhatatlanná, azaz nem tudunk inventory-zni, meg szintlépni) karakter, ha megidézett lények vannak a aprtiban és úgy utazgatunk map-ek között (hivatalos fórumon írták páran). Előbb unsummonoljuk a lényeket, majd utána pihenjünk, ha lehet és csak AZUTÁN ugorjunk tovább (world transition). Valamint nem árt folyton meneteni és mindig új fájlba. A méret brutális, de megéri.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ha meg Khelgar kalapácsemelésekor/királlyá válásakor fagy ki, na arra is van megoldás. Ha kell leírom, mert én ott (is) elakadtam.
  • tibor16
    Igen, - most már én is így gondolom - a 2. résztől elkezdtem megint - visszatöltöttem. Az image fáljt használva, most partiba tudtam rakni Khelgart.
    A segítő szándékot pedig nagyon köszönöm :)
  • Carmang
    Lehet, hogy nincs más megoldás, valszeg bugba futottál.
    Khelgar ugyanis nem válik ki soha a játékból. Valahol "elveszett a bitrengetegben".
  • tibor16
    Igen, jól érted - vissza is mentem, de nincs sehol, - nem lehet partyba tenni. És ez a Hlam (- így van helyesen) meg nem mozdul. Újra lejátszani onnantól amikor még van Khelgar és elmegy az meg legalább 1 hét játék.. basszus
  • Carmang
    Értem. Most egy "cutscene"-nek kellene következni, amikor is Khelgar visszajön, hogy segíteni akar neked. Másnak is volt már ilyen gondja, nem tudom mi lett a megoldás, talán tölts vissza egy még régebbi mentést.
    Hogy Khelgar eltűnt még mindig nem értem. Az a küldetés, hogy monkká akar változni nem vonja ki a játékból. Sőt inkább az a lényeg, hogy minél többet veled legyen, összehaverkodjatok (influence), és a beszélgetések során olyan irányba tereld a őt, amitől belátja, hogy valamikor esetleg rosszul döntött. Ekkor "megvilágásodik", és lehet belőle monk.
    Ha visszamész a fogadóba lehet, hogy ott lesz, és kifelé menet bele tudod a partyba venni.
  • tibor16
    a lényeg - Halm azt mondja - "Follow Me" - és meg sem mozdul.. és vszínű Khelgar nélkülözhetetlen a cselekményhez, de Ő a 2. rész elejétől nincs velem, mert ha jól sejtem, elment vhova, szerzetességét intézi, - gondolom - vszínű nekem meg vmi küldetést meg kellett volna vele csinálnom, amit nem csináltam, vszínű ott ahol angol volt a szöveg, kellett volna elkísérnem? vagy vmi, amit csak ostobán klikkelgettem.. - egyáltalán, hol lehet, .. ..most mi a tökömet csináljak?
  • tibor16
    Ott vagyok, amikor a tárgyalás után, amiben tisztáztam, hogy Ember falut nem én írtottam ki, és Tyr templomában Halm priorral kell beszélni, hogy az "isteni döntést hozó" párbaj sdzertartása, az 1 éjszakás virrasztás el kezdődjön. Khelgar pedig a 2. résztől nincs velem. Akkor egy része angol volt a szövegnek, nekem meg nem volt kedvem szótárazni és tovább hajtottam a szöveget. Ezexerint ez megint egy kib@szott bug, vagy meg kellett volna csinálnom vmi küldetést. Annyit sikerült kibogoznom, hogy a szerzetessé válással összefüggésben kell valamit csinálnia. Meg ne sértődjön senki, de bug az van benne dögivel. Miért adja meg a játék a lehetőséget, hogy Khelgar nélkül legyek, ha aztán függ tőle a cselekmény.. - ehhh. Most mi van kezdjem a 2. részt előröl - hogy a ***** (naqgggyon pipa szmájli)
  • Carmang
    Huhh, nem ugrik be hol vagy most, de olyannal nem találkoztam, hogy Khelgar elment valamit intézni.
    Végig velem volt, mert jó kis harcos.
  • tibor16
    Most olvasom, - ehhez kell Khelgar - most honnan kerítsem elő? - hisz az egész 2. részt eddig nélküle csináltam meg.. Mintha a weblapos fordításban az állna, hogy a Bagoly kúton van..
  • tibor16
    sziasztok - már megint megállt a tudomány!
    Párbaj előtt, Helm előtt állok, aki azt mondja "Follow Me" és meg sem mozdul. Ismert jelenség ez? - és ha igen, akkor mitől van?
    A körülmények: 3-an vagyunk, a harcos nő a farmról, Sand és a főhős. Visszatöltöttem úgy, hogy elmentem a fogadóba és kibővítettem a csapatot arra a létszámra, ahogy Lord Navill-hoz mentünk, a bizonyítási eéjárás előtt. Khelgar ugye, nekem legalább is, a 2. rész intrójában elment valamit intéz (angolul vvolt ésa nem olvastam el)- tehát őt nem vihettem.. Ha kötött személyekkel kell oda menni - akkor azok kik lennének? Volt olyan, hogy betoltam a komát egy másik helyiségbe, hátha..Akkor, levettem a fegyvereim, úgy próbáltam - semmi. Visszaraktam az eredeti, nem krekkelt, peccselt fájlokat és mini image-al indítottam. De akkor nagyon pipa leszek, ha nem tudom innen folytatni..
    Előre is köszönök mindent, ami előre mozdíthat - meg kell még vaélamit csinálni? - beszélnem kell valakivel? - esetleg, bizonyos emberekkel menjek oda? - bármilyen segítséget megköszönök...
  • takysoft
    szerintem nézegesd meg a makróit. van rá lehetőség, hogy megmondd neki, mikor mit tegyen, ha a gép irányítja.
  • LeonSilver
    Én kérem a következő problémával szembesültem.
    A sima nwn2-vel kezdtem játszani, minden nagyon jó volt.Aztán feltettem a Mask of the Betrayer kieget, frissítettem a gémet ( 1.12-t ír amikor indítom ) és itt kezdődött a probléma.Neeshka eddig szépen hatástalanította a csapdákat és nyitotta a zárakat magától.Most hiába van neki beállítva, hogy ezt tegye a csapdát ugyan hatástalanítja de ha zárt ládára vagy ajtóra klikkelek nemmegy oda kinyitni.Persze átvehetem ugye az irányítását és nyitogathatom én a cuccot de sokkal kényelmesebb volt az, hogy magától ment.... Nincs erre valami megoldás?Vagy ez már ígymarad? ( a viselkedésnél bevan kapcsolva a zárnyitás )

dankesÜn
  • GanXstaZoleeWrk
    vágom de lusta voltam és sokan még lustábbak kijelolni a spoiler feliratot mint ahogy válaszolni is :)

Mindenesetre túljutottam a kérdéses fázison mostmár csak az utolsó részt kell megoldani mert kaptam némi - szintet és mókás amikor 10 percig ütögetjük egymást ő sebzés elnyelés (már ha eltalálom) nállam pedig szintén sebzés elnyelés + regenerálás,. Egy idő után meguntam majd reloadlesz utolsó fázis elejére.
  • takysoft
    attól, hogy beírod, hogy (spoiler), még úgy megbüntetnek, mint a fene

Mert hogy azt [_spoiler_] és [_/spoiler_] közé kell tenni (persze "_" jelek nélkül)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

valahogy így, és akkor nem lesz gond.
    tekintve, hogy én azt át-cheateltem, max azt tudom mondani, hogy veszél jó tippeket végigjátszásokból. gamefaqs oldalon van millió.
  • GanXstaZoleeWrk
    Hali

(Spoiler)

King of shadows leveréséhez kellene némi help, D&D hardcore szinten toltam végig eddig, de itt a 2. fázison nem bírok túljutni, akármilyen help jó lenne van e valami trükk simán leszivatnak a klónok az 50-70hps életerő szívásukkal, kínomban levittem easyre a játékot de még igy se ment (LOL) pedig toltam a területre ható blast spelleket.

Valami ötlet?

+ nem találtam leírást a játék során a rituálé szobrokból szerzett powerekről részletesen. A pajzs 1értelmű de a többi nem annyira.
  • haata
    kösz. sikerült.
  • takysoft
    menj vissza az instabilakért:D
  • haata
    Sziasztok! A követet kellene kiszabadítanom és ezért meg kell keresnem egy ork törzsfőnököt. van egy sziklatorlasz a térképen amin nem lehet átmenni. Az egyik barlangban felvettem egy raklap robbanógömböt, (csak a stabilakat).
    Hogy tudok átmenni a torlaszon?
    HLP!!
  • Trantorius
    Hello
    Aki tudna NWN 1-es vagy 2-es servereket,és azoknal az oldalját,beirnátok ide,plz.
  • Trantorius
    doh:( Azért ha valakinek eszébe jutna egy jó tört szerver akkor szóljon:)
  • takysoft
    hát ahol törttel lehet ott eredetivel is:D
    de oldalt nem tudok:D
  • Trantorius
    Hello
    Tudtok olyan magyar szerver oldalakat adni ahol lehet nem eredeti nwn 2-vel is játszani? Előre is kösz.