7862
-
#6856 Vista aklatt hogy lehet müködésre birni a játékot? -
Nimandi #6855 Szia!
Másolt játékkal bármi lehet. Nem is írtál túl sok adatot a hibáról, mondjuk nekem felesleges is, de egy ötlet: a hibaszöveget és még pár szót (nevewinter meg mittomén) beírva keress a gugliban. Hátha lesz valami nem magyar fórumon infó hozzá.
-
Locy #6854 Sziasztok! én nekem megvan never 2 másoltan telepítem a gépre de az 1.13as pachet nem telepíti fel pedig legalább 6szor próbáltam mindig hibát jrlrz. sehol nem találok pacheket a játékhoz vagy segítséget kérlek segítsetek h én is játszhassak:D köszi -
Fbn Lx #6853 kösz a segítséget =)
na megint a hajnali 4-től délig terjedő intervallumba tolódott az alvási ciklusom. -.- -
#6852 Nézd játék végéig sokat hurcoltam magammal az NPC duridát és megnéztem mit tud presztízs kaszt nélkül. Nekem nem jött be. Harci mágiákra a wizard/sorci van igazán. MB-ben meg fizikai erővel semmire sem mész a sok közelharcban meg sem sebezhető ellenfél ellen (aminek mellesleg félcsilliárd HP-je is van hozzá). -
#6851 Játszottál is vele vagy csak írod amit hallottál róla? Az egyik legdurvább a druida.. Felbuffolja magát és álatforma vagy késöbb 20 a árnyék gyilkos forma, ha jól emlékszem így hívják.. 2 sec és levág mindent.. -
#6850 Lehet. Elvileg kéne wisdom a varázslat szintek miatt, del lehet ogy nála megelégszik a charisma-val. Én azért tolok keményen wisdom-ra és int-re is, mert kellenek a magas mentők MB-ben.
Mondjuk én nem nagyon harcolok vele, inkább spellegek, az armor+pajzs védi, soxor fegyót sem adok a kezébe. -
Chipii #6849 Nem kell wisdom egyáltalán favoured soulnak, az enyémnek 8 volt :) Ha jól emlékszem bemultiztam hozzá 2 clericet, hogy kapjon turn undead-ot (favourednek nincs!), és fel tudja venni a divine might és divine shield featokat (előbb kell még power attack is). Epic szinten fel lehet venni epic divine might-ot, ha van 21 ereje és 21 karizmája (valószínűleg ehhez fog kelleni great charisma vagy great strength is), überbrutál. -
#6848 Druida sem jó harcos, sem jó varázshasználó. Afféle öszvér, viszont tud naponta párszor átalakulni monsztákká. Először csak durva állatokká, később akár elementálokká is. Na persze ilyenkor nem műxenek a tárgyak és fegyók, nomeg spellegni sem tud, így felejtős. (9. szintű varázslói varázslat a shapeshift, amivel lehetsz akár horned devil is, szal. a sorci sem marad ki a jóból :D)
Persze ha állatokkal akarsz trécselni, akkor jó. -
#6847 Én már így lev20 felé az MB-ben azon gondolkodom, hogy beduálom a fav soul-omat sorcinak is és így szaabdon garázdálkodhatok a papi és a varázslói spellek között, ahogy jólesik! Armageddon rulez!
Amúgy a fav soul durván jó harcos is és hordhat bárminő páncélt idővel, meg akát tower pajzsot is, de term. ezeket le kell úgyis tenni, ha varázslói mágiákat akar majd nyomni.
Van persze olan metamagic feat, amivel akár FULLVÉRTBEN is lehet arcane spell-eket bünti nélkül nyomatni (igaz magasabb szint slotba kerülnek ezek). Sőt van perzisztens metafeat , amivel véglegessé válnak a varászlataink (míg nem pihenünk legalábbis). Persze ezek mind-mind szintet emelnek a varikon, így nem is olyan könnyű. Jóak a meta feat-ek, mert lehet silenc-ben kasztolni, maximalizálni a sebzést és hasonlók. -
#6846 Sorci jó magában a sima NWN2-ben. Nem kell prsztízselni sehova, így lesz csak durvinyek. Érdemes Planetouched/Aasimar-t indítani, mert az kap +2wisdom +2charisma-t. Mondanom sem kell, hogy mindent a charisma-ra kell pakolni, meg az int-re a skill pontok miatt, maradékot meg wisdomra. Sajnos a sorcinak nem alap skill a diplomacy, de érdemes áldozni rá és az égig tolni (van olyan feat ami az ilyen crossclass skill-eket is egypontért fejesztehtővé teszi). Maradékot concentration, spellcraft, lore stb.
Ha alacsony a concentration, fia spellt sem fogsz elkasztolni ha ütnek, szal. az nagyon kell.
MB-ben meg érdemes hasonlóképpen (faj is), de ott favoured soul-t indítani. AZ olyan mint a cleric, csak charisma-ból nyom, mint a sorci és bármit. Ott mindent charisma-ra, 19-ig wisdomot idővel (mert 10+os wisdomnyi szintig tanulhat varikat) és int alapban 18 minima a skill-ekért+mentőkért. Nála mehet a heal is és a diplomacy alap skill neki, úgyhogy haller (és az amúgy is charisma-ra megy). -
Fbn Lx #6845 sztem én is sorcererrel tolom majd - de már kb. fél napot elbasztam újrakezdegetésekkel meg karaktergenerálásokkal :D
varázsló nagyon nem szimpatikus, elcseszett egy dolog hogy csak egyszer használhatok egy varázslatot. Ki találta ezt ki? :D
a harcos kasztokban meg semmi hangulat, csak ülök és nézem, ahogy 8 másodpercenként suhint egyet a kardon.
Nah még két kérdés: Druidával megéri? játszotta vele valaki?
sorcnál van olyan presztizs class amit megéri választani?
sry, de rpg-knél hatszor átgondolom és hatszor is segítséget kérek, hogy olyat válasszak amivel beleélős lesz a következő 100 óra :p -
Nimandi #6844 Hát, az én sorcim a legelcseszettebb karakter lett a világon szegény. Csoda, hogy eddig elboldogult, amikor egyedül kellett.
Eleinte lépgetett rendesen, de aztán megláttam a presztizsosztályt, és anélkül, hogy alaposabban megnéztem volna, gondoltam, ez amolyan továbbfejlesztett sorci lesz, és léptem jópárat Red Dragonként is. Most egyiknek sem jó, varázslatai gyengék, harcolni nem tud szegény. ,) Még jó, hogy főkarakterként kapott pár hasznos skillt, cuccot. Legközelebb vigyázni fogok, és rendes karaktert tervezek, nem ilyen átabotába pakolgatottat. Bár a fura az, hogy a játékélmény így is megvan, és úgy elboldogulunk. Na, majd a finálé betesz neki.Meg így tanul az ember. -
#6843 Áhhh, én szeretek látványosan küzdeni! Meteorstormmal nyitottam a kastélyom ostrománál, mikor betörték a kaput! Szép látvány... :D
MB-ben viszont már csak a slay living, destruction, meg hasonló kategóriás varik jönnek be, mert az ottani ellnefelek szinte mindenre rezisztensek és kismillió HP-jük van, ergó támadó varázslatokat meg sem érzik (persze ész nélkül dispelni kell őket, meg csökkenteni a rezkójukat). -
#6842 Én mondjuk nem toltam varival, de egy munkatársam igen. Az ő tippje a következő:
nehéz fokozaton kell tolni, ott ugyanis a varázslatoknak nincs időkorlátja, sosem szűnnek meg. Aztán a kétféle bénító varázslatra kell gyúrni (nem jut eszembe a nevük), az egyik Will ellen dob (ez jó harcosok ellen), a másik Fortify ellen dob (ez jó varik ellen). Utána már csak nézni kell, ahogy a harcostársak szétkapják őket.
Mondjuk ennek hátránya, hogy így unalmas lesz a játék. -
#6841 Én a sima 2-t sorcival toltam végig, hát nem volt könnyű, de így élmény. Term. fegyót felesleges használni, arra ott van Khelgar, Casavir, vagy Sandra.
Ott nehéz, amikor egyedül (vagy minimális segítséggel kell szembeszállnod valakivel párbajszerűen, vagy nagy tömeg ellen. Ott bizony az első varid előtt legyaknak, mint a szél. Akkor már nagyon okosan kell taktikázni, tárgyakat használni, futkosni és megfelelő védőmágiákat használni (stoneskin, globe of invulnerability). -
Fbn Lx #6840 varázslóval meg lehet oldani magasabb szinten, hogy csak mágiákra támaszkodjak, és ne kelljen fegyverrel küzdenem?
mert ez így elég rossz, hogy pihenőhelyet kell találnom miután elhasználom a támadóvarázslataimat. Vagy sorcerer jobb erre a célra? de az azt írja, hogy nem lesznek olyan erős varázslatai, mint a wizardnak.
Illetve presztizs kasztnak jóformán csak a pale master van, aki nem használ semmilyen fegyvert? -
#6839 Majd ha már nem jutsz be a Maskba mer kiürítés van, akkor keresd a városban a táncosnőt. -
#6838 Bányász meg asszem két csapat van (két főnökkel). -
Nimandi #6837 Ahaa. Sejtettem, hogy az a táncosnő lesz, de hiába beszéltem vele még a Maskban, nem jött. No, ha ezeknek a pókoknak, gólemeknek van értelme, akkor elmegyek még egyszer a Glowstone barlangba.
A szent harcosnő sincs még meg tisztnek, de kétszer már lenyomtam. Na, ez érdekes, hogy testvérek. -
#6836 Még odébb van. -
#6835 Pókér még visszamehetsz, ha aktuálisan nem volt veled Elaine, a táncos meg term. a Mask-ban van, de majd mikor kitürítik a várost (chapter 3), az utcán lehet vele találkozni és be lehet szervezni. AMúgy ő annak a szent harcosnőnek a testvére, akit be tudsz zupálni tisztnek,ha 3x legyőzöd (vittzesek, kicsit másképp értelmezik a rend tanításait, jó volt róla dumcsizni).
Összesen 4 tiszted lehet (ha visszautasítod a zsoldosokat,. mint én akkor 3).
A gólem meg 1xű, el kell menni a glowing stone-os goblin barlangba a bárddal stb.-stb. DE ez is fent van a gamefaqs-on, ha nem megy magadtól. -
Nimandi #6834 Peeersze, meg vurstli a faluba céllövöldével, horgászós játékkal... ,)
Nézd, elvileg mindent felépítettem, minden remek, amikor Kanát kifaggatom. Elvileg van párszáz emberem, oké, van mit rajtuk csiszolni, de hát ez a tisztek dolga. Van pár boltos, kovács, pap, mágus a toronyban, de a gólem nem akar összeállni, az óriáspókkal sajnos nem értettem szót anno Eliane híján. És a mester célozgat, hogy tudna többet, ha lenne anyaga, de konkrétan semmit nem ajánl fel.
Tényleg, a táncost hol lehet felszedni? -
#6833 oopsz - ölég kacifántosra sikerült az előző hsz-em - bocsi - azért remélem érthető? -
#6832 Ööööööööööööö - (nagyon csodálkozós szmájli) - az a 3. rész a játékban? - Tényleg, hol tartok most? - most kell mennem vmilyen kereszt úti toronyhoz, leverni valami oda települt mágust, mindez a Tavorick bírtok védelme és utánna a Holdkő Maszkban (hu) mészárlás után van.
Kérdésem - a mini image fájlt használom (NS-NWM2870MINI-poseden - néhány oldallal visszábbról van a tipp) - olvastam, hogy vmikor április környékén jelent meg a 1.64-es pecs, - pillanatnyilag az 1.12-ig jutottam. Ha feltenném a többi peccset, ahhoz is jó-e vajon ez az Image fájl?
- előre is köszi.. -
#6831 táncos a krimoba azt honnan? átkutattam már mindent mindehol de sehol nincs. -
#6830 Pedig sok ember kell, maxi tréninggel, legjobbak csak, sok paraszt, sok kereskedő, nagy biztonság, jó felszerelés a katonáknak (ehhez sokat kell tellérek után kutatni a bányászainknak, meg kellenek bányászok és kovácsok), 3-4 tiszt (nevesített NPC-k), varázslótorony, miegymás! Ja és nulladó, meg meg kell csinálni az összes külön küldit is a katonákkal/tisztekkel. ÉS táncos a krimóba, gólem és óriáspók a pincébe stb.-stb. ! :DDD -
Nimandi #6829 Köszi, azt az oldalt nem is ismertem eddig. Mondjuk sokat már nem tudok taktikázni. ,) -
#6828 Gamefaqs-on van fent várépítésre több taktika is a leírásokban. -
csgj #6827 Öh, hát nem :D Az alapjátékban van várfejlesztés. -
#6826 Gondolom, ez várépítősdi a Betrayer története lehet.. - én csak a sima 2-esel játszom -
Nimandi #6825 Na, éppen most végeztem vele. ,) Bevallom, engem rendesen megizzasztott. És nekem is most lett elvileg kész az erődöm, habár a külső védelmi vonalakra a mester mindig hömmög, hogy ha lenne anyaga, akkor... Miféle anyag? Még lehet falakat upgrae-elni?
Na mindegy, azért a craftolt cuccok ára is elmegy egy-egy jobb bolti árura, szóval nem adom fel. ,)
-
#6824 Namost az erődöt a sárkány kincseiből bőven ki lehet pofozni, igaz, mire oda jutottam, már maxra megvolt... :D -
Nimandi #6823 rpgvault.hu-t ajánlom
Én sem vagyok nagy mester, de ott megtalálsz fontos infókat is. Egyébként VO = védelmi osztály. Javaslom még a gamebanshee.com-ot is. -
Nimandi #6822 Hát, volt már, amit viselt karim, pl. köpenyt, de tény, hogy én is eladni gyártottam, hogy fussa az erőd fejlesztésére.
Azért fáj, hogy van hozzá mindenféle infrastruktúra, meg képzettségek, meg cuccok, munkapadok, és ennyire elhanyagolható a hangsúlya.
-
#6821 igaz - csak ha már benne van, akkor meg akartam próbálni. No de nagyon meg sem éri. Mert egy-egy lötyi előállítása ölég sokban van. Pontosan így fejből nem emléxem, de vagy 2 ilyen por meg 3 olyan összetevő egy savas palack, ami meg egyébként az árusnál van vagy 65 pénz. Aztán meg az egyik összetevőből, kb. a játék feléig összesen 2-őt találtam. Szedni meg a "mezőn" nem lehet. Ráadásul nem derült ki, miért nem tud a kalandor karim összetevőt kinyerni az első részben. Kidagadtak az erei, annyira erőlködött, aztán jött a Sand nevű koma és ő helyből megcsinálta. Ugyanis a fejlődési lajstrom nem mutatja, hogy van ilyen lehetőség, hogy varázstárgy készítés, csak mondjuk én nem kaphatom meg.. Irodalmat erről meg, legalább is én a játékban nem találtam - mármint, hogy nem minden kari kapja meg, és akkor is ki kell érdemelni a képességet.
Nem baj - csak akkor nem is akarok szenvedni vele.
Tényleg - valaki homályosítson már fel, van egypár rövidítés, amit a játék használ a tulajdonságoknál és a fejlődésnél. Ilyen pl a "VO" - ez mi a rák akar lenni? Egyáltalán, hol találok ezekről a rövidítésekről vmi leírás - köszi előre is.
-
#6820 szabad?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- háát szabad a Morrowind, az Oblivion, a Gothic sorozat.
A NwN2 kb annyira szabad mint a Witcher. Ha nem csinálod az adott főküldit, a világa seperc alatt bejárható - nem kell besértődni - attól még hangulatos., és én szívesen játszom vele. A Morrowindben, Oblivionban hetekig, akár hónapokat játszhatsz, úgy hogy, a fő küldetésbe bele se szagolsz.A mellékküldetéseknek se szeri-se száma, a kiegekről és a modokról nem is beszélve. Oda mész ahova akarsz, fejlődhetsz, és értelmesen játszhatsz mindenféle megkötöttség nélkül. "Gyalogosan" meg épp elég a területét bejárni, úgy hogy szabadon mehetsz bármerre. Most speciel eluntam a Morro világát - ezért mással játszom, de mindig ott motoszkál valahol. Meg aztán a NwN-nak a hangulata megfogott, - jó játék, de a TES világához képest nem nevezném szabadnak. (Megkérek mindenkit - ne sértődjön meg, ezzel nem kampányolni akartam.) -
#6819 Felesleges craftolni, max. a poén kedvéért. Igazán tápos cumókat úgyis csak találni (vagy quest-ben kapni) lehet. Akkor meg minek senyvedni. -
Nimandi #6818 Node ez a játék ezt tudja. ,) A Witchert nem ismerem, de úgy tudom, az a játék viszont kevésbé ad szabadságot. A Morrowind meg végtelenül részletgazdag, de én egy kicsit eluntam. -
#6817 szia, - teljesen egyetértek.. - bocs, hogy megint ezzel jövök - de a Witcherben ezt megoldották - rákkattint az ember a csinálandó cuccra, és jelzi, hogy mi van meg és mi nincs. Mert így ezzel a indurka pindurka inventoryval csak kínlódás megy. Körém kellett a teljes csapatot gyűjteni, úgy matattam a holmijukban... Nem véletlen a Morrowindben az a sok mod, olyan szekrényeket isd csináltak, hogy "ezer" fiók van benne..