7862
  • tibor16
    köszi a tippet :)
  • Chipii
    Angolul ez a kettő elég hasznos lehet:

http://www.gamespot.com/features/6161016/
    http://www.gamebanshee.com/neverwinternights2/walkthrough.php
  • tibor16
    köszönöm - a sérült kellett - időközben rájöttem én is - de azért köszönöm :)
    sajnos nincs végigjátszás, ami van az csak az első néhány fejezetet taglalja. Korábbi oldalakon kerestem linket, de amit találtam, az alatt is csak a NWN1-es volt. A Wiki meg tök általános... - így aztán kérdezek, ha elakadok...
  • csgj
    Jah... akkor bocsánat :D Felcseréltem őket... ejj :P
  • Carmang
    Asszem pont a sérült kell, mert csak akkor kezdődik el a cutscene, ahol felrobbantják az omlást. A jók maradnak nálad, és használhatod egészséggel a csatákban :)
  • csgj
    A sérült elvileg nem kell, de jó ha elviszed, hasznodra lehet még :) Egyébként megint bug, de én ezzel sem találkoztam még :P Ha közel mész a sziklaomláshoz, elvileg jönnie kéne egy bejátszásnak, amint odarakja a karid a robbanószert, ami felrobban, és megnyílik az út.
  • tibor16
    sziasztok, - megint elakadtam (remélem nem újjabb bug) - ott vagyok, ahol a csontfogúak barlangjához kellene mennem, de sziklaomlás zárja el az utat. Megszereztem a trollos barlangból a robbanó gömböket, visszamentem a sziklaomláshoz, de nem tudom felrobbantani (legalább is mintha erre menmne ki a dolog). Csináltam többféle módon, de, egyrészt - nem aktív a sziklaomlás - ez gyanús, másrészt még ha egyszerre dob el mindenki, akkor sem tűnik el a fal. Ja igen, és a bizonytalan, vagy sérült bombákat ott hagytam... - lehet, hogy az is kellene hozzá? - vagy mi a megoldás? (csak nem egy újjabb bugba szaladtam bele?)
  • takysoft
    nem, de az automatikus patcher úgyis tudja
  • valaminick
    ok köszi

es külön kell patchelni a kettot?
  • csgj
    Ha felteszed a kieget is, campaign-nál ki lehet választani, hogy az alapot, vagy a kieget kezded-e.
  • valaminick
    Sziasztok!

Most kezdenék el játszani a játékkal és azt szeretném megtudni, hogy a kieget feltegyem es úgy lehet vegigjatszani elölről vagy külön külön működik?
  • tibor16
    Nem, nem volt rajta ilyen opció - de már mind1, mert azóta 1 jó mentéssel végigcsináltam újra ezeket a részeket, sőt ezt a Moire (vagy, hogy hívják) fazont is lenyomtam. Ha a képet megnézed akkor látszik, hogy a Tami kijelölésénél, soxor a törpe Modjai voltak láthatóak, néha a törpe ikonja helyén egy olyan ikon szerepelt, ami az eltávozására utalt, időnként meg úgy csinált a játék, mintha a törpe jelen sem lenne... Olyankor kalapács nélkül volt a menyét. Végig jártam minden helyszínt, hátha bejelentkezik a törpe, de nem - úgyhogy újra kezdtem a jó mentéstől...
  • Nimandi
    Sziasztok! Tudom, kicsi az esély, de megvan valakinek a Mask of Betrayer német verziója?
    Egy kedves barátom megrendelte nekem külföldön, de úgy fest, a német verziót, amivel én meg vagyok lőve, ha nem opció rajta az angol nyelvű játék.
  • Chipii
    A menyéten jobb klikkre a körmenüben nincs olyan lehetőség, hogy cancel polimorph/átalakulás megszüntetése?
  • Qwerty4
    Hehe tibor, ez durva és nagyon egyedi bug.
    Nem semmi.
  • tibor16
    ha-ha-ha :) - tudom - én is azon röhögök azóta, hogy a menyét nem bírja el a kalapácsot :) - de tényleg :)..
    Először arra gondoltam, biztos a játék történetében vmiféle átok, vagy hasonló - pl nehezítés.. (annak az volt, mert azért ennek a Qarának a varázsláson kívül egy botja volt még, úgyhogy tényleg talajtorna gyakorlatokat mutatott be, amikor elfogyott (? - ezt egyébként nem értem - hogy fogyhatott ki az összes varázslásból? - na mind1) a varázslata. Ez a másik liba, akinek szarva van, meg nem igazán ellenfél...Úgyhogy először csak morogtam, miközben a kalapintóval flangált a menyét (he-he) aztán meg dühöngtem, mert azt hittem, a törpe az ajtóban fog állni, amikor kiérünk - hogy pl szenet volt lapátolni az anyukájának... - vagy vmi hasonló történettel..
    Úgy tudtam helyrehozni, hogy a tegnapi/ma hajnali játék kútba esett - de végül is, én legalábbis, a játékért játszom. Azért, ha legközelebb a törpének ormánya nő, vagy vmelyik liba a kályhával fog rohangálni, gyanakodni fogok.
    A hiba akkor keletkezett, amikor F12-vel mentettem - és ráadásul volt ennél a bill-nél előzmény, amikor meg nem tudta a gyorsmentést visszatölteni.. Úgyhogy ez lehetett az ok, (csak súgom, a magyarítás is bekeverhetett - de nem szeretném bántani a fordítókat) ugyanis a menyét neve onnantól "t_Tamin" lett - vagyis még jó, hgy nem ütötték lovaggá - ehem :/
  • csgj
    Tudom, hogy ez neked most egyáltalán nem vicces, de én nevetek rajta :D Ez vmi rossz vicc, amit művelt veled a játék? :D

Na jó, abbahagyva a nevetést.... megkérdezném azért, hogy eredeti-e a game? Mert vmi hülye crack is okozhatja a problémát. Vagy vmi mod, ha tettél fel olyat... Mert ez azért enyhén morbid. Ilyen nem igazán történhetne meg.
  • tibor16
    No akkor ez igazi rossz hír - már ami a bugot illeti. mert vagy kétszer újra töltöttem de a helyzet véltozatlan volt, így azt hittem, ez így van rendben, - valami küldetés, vagy a történet része. Rakok be egy képet, hogy lássátok..

• csgj
    Hát, nincs semmi trükk benne :P Egyszerűen csak támadd először őt mindenkivel... Sztem nem árt ha vhogy sikerül felöklelned, és amíg a földön van, pár támadó varázslatot rászórni... De az is jó ötlet sztem, ha rögtön rászórod a legbrutálisabb varázslatokat.

A bugodra meg az remélhetőleg megoldás, ha jobb egérgombbal a karidra kattintasz, és a follow me-re nyomsz egyet. Vagy follow, vagy ha magyarul van értelemszerűen kövess, követés... nemtom már pontosan hogy van :D Vmi ilyesmi opció, az a lényeg...
  • tibor16
    Esetleg, haa volna vki olyan jó, azt is elárulhatná, hogy kell ezt a Moire-t lenyomni.. Mire odaértem, addigra gyakorlatilag kifogytam mindenből, a lángoló csont buzogánnyal (nem jut eszembe a neve) meg csak karcolgatom. A varázslónőm meg nem varázsol tűzfalat, hanem kézzel - lábbal nyomja. - akár haza is mehetne, annyira nem ér semmit, amit csinál - szóval, hogy kell lenyomni Moire-t? Előre is köszi a válaszokat
  • tibor16
    sziasztok, van egy kis gondom - eltűnt a törpém... A raktárházban vagyok, az első részben, amikor az ellenre le kell csapni - ez a nyamvadék meg eltűnt - pedig egyedűl maradtam így harcosnak. A Druida, meg a varázsló nő van velem, no meg az állat sereglet. Azt látom, illetve kidertítettem, hogy a törpe megszállta a menyétet, az meg mozogni alig bír, mer cígöli a törpe kalapácsát - a francba... Szóval, segítsen már vki, mert nem tudom, hogy kell visszacsinálni ezt a megszállás dolgot, mert egyedűl kell ott hadonászni, és annyi fakabát van, hogy sorra elbukom. Vagy bug lenne? De nem hiszem, mert a törpe helyén egy ikon van - már oldalt, ahol az arcképek vannak, hogy valahol a susnyásban kódorog. Vagy ez lenne a történet? - esetleg hiányzik neki vmi, és felmondott volna? - mindenesetre a menyét a kalapintóval elég mókás - csak tökre haszontalan - szóval megköszönném, ha vki felhomályosítana...
  • pergamen
    Sziasztok! Csináltam egy nagyon rövid kis küldetést az nwn2-höz, magyarul szinkronizálva (18+ ). Mielött bárki valami komolyra gondolna, azért közlöm,h ez csak egy otthoni baromkodás eredménye, épp a Campaign készítéssel ismerkedem, de egyszer talán születik valami komoly is a műhelyemben. Innen tudjátok letölteni: http://data.hu/get/321800/Gnomland.rar.html Motb 1.12 patch kell hozzá. A "C" meghajtó Documents and Settings\User Name\Dokumentumok\Neverwinter Nights 2 könyvtárba másoljátok a Gnomland.rar tartalmát.
  • The Protector
    Feltettem a gamet.picit toltam de multizni akarok.Patcheltem vagy 20percet.Eredeti a gamem.Eredeti kóddal.Felmentem multiba a játékon belül.Kapcsoloódott meg minden de h állítsam be h igazi játékosokkal találkozzak.Mert sztori szerint mentem és nem volt oannak jele h igazi emberek is vannak.
  • ZÓÓÓcsi
    Igen a verzió fontos, hogy egyezzen! Célszerű az összes patch-et fetenni! A magyaritás meg nem zavar be semmibe, főképp nem a LAN-ba.
  • csgj
    Az tuti, hogy azonos verziónak kell lennie...
  • neB
    Tudnál valamien leírást adni hogy hogyan kell belőni LANon a játékot mert eddig nem nagyon sikerül... A játéknak egy verzióból valónak kell lenni? A magyarítás bekavar neten?
  • takysoft
    dehogy csak eredetin.
    LAN-t pl nagyon könnyű belőni.
    meg neten is vannak serverek, bár ahhoz már trükközni kell.

(a hamachi-s megoldás LAN a neten... érdekes dolog, de állítólag megy VPN erre is jó:D)
  • The Protector
    Eredeti gamem van.A videókártyához kaptam.még érintetlen a papírtok is.És van rajta élet?mert ha van meg megéri feltelepíteni akkor multiznék.
  • csgj
    Habár a Hamachi-s megoldás egyszer sikerült nekem egy SG-s sráccal. EGYSZER :D Aztán bejött a szeróra egy orosz fickó, eredeti játékkal :P
  • csgj
    Van, eredeti game-el megy csak :S, mielőtt megkérdeznéd :)
  • The Protector
    Van a gamenak multiplayere?
  • tibor16
    Látom, nem hiába reménykedtem - mindj ki is próbálom - köszönöm :)
  • ShaiHulud
    tars kovetes temara: lehet nekik parancsot osztogatni voice menuvel (1.12es patchnel "V" betu) hogy alljanak meg adott helyen, ill kovessenek. tovabba a karakter lapon a behaviournal lehet allitani, hogy milyen tavolsagrol kovessenek.
  • ShaiHulud
    nyomd meg a * gombot, azzal tudsz strategy es character kamera mod kozt valtogatni. alapbol a character mod van. en speciel a stragety modot preferalom.
  • Carmang
    A * (csillag) bilentyűvel tudsz ugrálni a különböző nézetek közt, asszem 3 van összesen.
    Váll fölött átnézős nincs, viszont van olyan mint a mostani, csak nem fordul vissza a kamera, ha te elfordítod. Ja, eszembe is jutott, Top-Down nézet a neve, beállításoknál közvetlen be tudod állítani.
  • tibor16
    sziasztok,
    meg ne sértődjön senki, de az irányítás, számomra - legalább is egyelőre - követhetetlen. Be lehet azt állítani vhogy, hogy ha valamerre el szeretnék nézni, az egér vagy inkább a nézőpont ne rebbenjen azonnal vissza? A tanuló résznél vagyok, de az időm 99%-át az ezzel való mérgelődés teszi ki.. Akárhova akarok nézni, biztos, hogy forogni, ugrálni kezd a kép, és a végén visszatér ugyanoda... Amolyan váll fölötti nézetet szeretnék, repdesés nélkül, meg néha fölülről körülnézni.
    Azt is baromira idétlennek találom, hogy mint a birkák jönnek minden hova a "társaim" - ez pl kötelező? vagy legalább vhol megvárnának.... Nem lehet ezeket megállítani, egyiket ide, a másikat meg oda? - mint az óvoda...
    A másik, - csak remélni tudom, hogy nem lesz ilyen bárgyú, mint a tanuló részben, legalább is néha, mintha csak azért lenne még egy sor a párbeszédben, hogy ki legyen a 3 sor.
    Bocsi, hogy így "mutatkozok" be, de vszínű már pipa vagyok, örülnék vm,i okosságnak, - már túl régóta nézegetem a játékot...
  • Aspyrin
    Üdv!

Motb.ben játszott valaki prestige classal? Mint, ahogy azt már régebben bevalottam, nem szerettem a wizardot, de most rákaptam, és kreáltam egy wizard/arcane izé manust. Arra már rájöttem, hogy pocsék dolog, ha elfogynak a memorizált varázslatok, és nincs lehetőség alvásra :D Szóval most, hogy elértem a maximum (10) szintet az alosztállyal, érdemes lesz újabbat kezdenem vagy maradjak továbbra is wizard? :)
  • krisztajo
    Köszönöm szépen! Megnéztem, így már világosabb!
  • Chipii
    Ezt nézd meg kraftolás témában, messor készítette, találsz ott egy letölthető xls-t is mindenféle okossággal. Nem tudom, hogy a kiegészítő változtatott e ezen valamit, esetleg más receptek lehetnek, de nagyrészt stimmelnie kell:

http://www.rpgvault.hu/?menu=299
  • csgj
    Simán el lehet lenni nélküle :) De aki profin megtanul craftolni, az persze nagyon jó cuccokat is tud készíteni.