7862
-
#6936 A famulus örökre szól ám. -
#6935 piztos van, de hogy mi?! :D
Nekem sosenem kellett erővel nyitnom, mivel Khaji-t feltápolom (akár saját magával, ős is spelleg) fox's cunning és hasonló varikkal és bármit ki tud nyitni (egy-két ajtó volt a Shadow Plane-en a halál templom katakombáinak második szintjén, amivel már ő sem bírt). -
Nimandi #6934 Érintő varázslatokat tudnak. Persze szegénykék nagyon sérülékenyek, de Khaji famulusa tényleg hasznos jószág, én is vele nyitogatom a ládákat. Ráadásul már az elején "megsimiztem", és lett is egy kis befolyásom Khaji felett. ,)
Egy lazán idekapcsolódó kérdés: amikor erővel nyitok fel egy ládát, és törött tárgy marad benne, akkor van arra valami szabály, miféle tárgyak törnek össze a szétverés során? -
#6933 Mindig ez a patkany marad nem lehet mar lecserelni :) -
#6932 Irányítható és felderítésre jó, de amúgy plusz statokat ad a varinak, ha meg van idézve (te is válaszhatsz famulust, ha varit indítasz). Viszont ha meghal, az kiüti keményen a varázslót egy időre. (kedvencem a disznó ami diplomacy skill-re ad)
Konkrétan Khaji, a red wizard famulusa kiváló zárnyitó rogue és varázsolni is tud a vari betanult spell-jei közül (ez változó, hogy mit, meg fejlődik is, kísérletezgtni kell). -
#6931 Varázslo famulusa mire jo ?
(szegenyem egy kis patkanyszerű valami és igazaból nem tudom mire jó ) -
csgj #6930 STORM OF ZEHIR képek (az új kieg) -
#6929 igen,ezt is patchelgetni kell -
Danyi8888 #6928 Cs alll új vagyok a témában úgyhogy jól jönne egy kis segítség
megvan a NWN2 (eredeti) (vga karihoz adtták)
szóval ezt is patchelgetni kelll mint a wowot és nembaj hogyha ezt az "autómatikus updater-t használom ja és az xfire-n találok magyar szervereket??? előre is kössz a válaszokat -
Nimandi #6927 Hát igen, ez tény. Jobb is, hogy az új NPC-ket nem lehet leírni két szóval (a jó lovag, a harcos törpe stb.), hanem differenciáltabbak. Habár Okku egyelőre elég semmilyen nekem, de a másik három izgalmas.No, majd előveszem a szótárat, és max. elbogarászom a szövegekkel, abból baj nem lesz. ,)
-
Nimandi #6926 Ilyesmi vagyok, egy neutral good Favored Soul. Egyelőre. ,) -
#6925 Na ez nem az a játék amit nem elegendő angoltudással lehet élvezeni szvsz. Itt vannak igen hosszú beszélgetések (akár a saját karijaiddal is) és pont azok adják az egésznek a léynegét és hangulatát. Iszonyat jól eltalát és megírt a script és nagyon színesek és élőek a karik. Ez sokkal rövidebb, mint az NWN2, de viszont lényegesen vonalasabb és részletesebben kidolgozottak a karik. Jó lett. Erős.
Kb. az a helyzet, mint a KOTOR2-nél, ami töredéke az elsőnek, de volt hogy másfél órán át a karikkal dumcsiztam a hajón és NEM UNTAM. -
Chipii #6924 Indíts lawful good karit (illetve olyat, akivel nem baj, ha azzá válik:), és csak a supress képességet használd. Erről annyit, hogy a közelben levő spiritek számától függ a hatékonysága, ilyenkor elnyomod magadban a késztetést (naponta egyszer). Ez ugyan kevesebbet csökkent az pontjaidon, mintha elnyelnél valakit, viszont ez csökkenti az éhséget is, nem pedig növeli! A szívást egyáltalán ne használd, és idővel annyira lecsökken az éhséged, hogy semmi gondot nem fog jelenteni. -
Nimandi #6923 Hmm, végülis teszek kísérletet, de a két nagy bajom az, hogy egyrészt olyan ösztönből haladós játékos vagyok, sosem szoktam sokat centizni, meg értékeket számolgatni egy karinál, jövőtervet konstruálni, hanem csak úgy megyek, és néha ezt jelentősen be is szívom. Most bezzeg túl kell lépni ezen. ,) A másik meg, hogy nem olyan stabil az angol tudásom, és most olyan bizonytalannak érzem magam, hogy nem csak egy-egy kis modult szúrhatok el, ha valahol elsikkad az infó, vagy azt gondolom, teljesen értem a szöveget, miközben nem, hanem mintha egy állandó stratégiát kellene tartanom, amiben minden lépés, döntés befolyásoló lehet. És egyelőre ez így nem örömteli játéknak tűnik, hanem valami másnak, kicsit görcsölős, a felelősség nyomasztó érzésétől beárnyékolt valaminek.
De adok még egy esélyt, max. levesztem easy-re a játékmenetet. ,) -
#6922 Ugyan, én auto-ra hagyom őket alapban mindig és a legdurvább spellegő szinten, mikor mindent ellőnek amilyük csak van azonnal, ha ellent látnak és MÉGIS kihúztam, sőt! Ez benne az érdekes... :D
Ésszel kell csinálni, meg megfelelően haladni a sztoriban. Végszükség esetén stage 4 alatt lehet használni a staiation-t ezzel exp-t veszít az ember, de ÉLETBEN marad. Fontos ám!
Először engem is felhúzott a dolog, de azután (mikor már majnem elpatkoltam emiatt), akkor ráéreztem az ízére és valójában ez adja a sava-borsát, hogy hiába parancsolsz akár félisteni erőknek az éhség felemészt és az átok valós fenyegetés!!! A zsigereidben érzed a fájdalmat és a sötétséget! Így lehet csak igazi áldozatokat ozni és így lehetsz VALÓBAN önfeláldozó. -
Nimandi #6921 Értem. Hát nekem ez nem igazán jön be. ,( Egyrészt pihennem kell rögtön a kezdetekor, mivel egy komolyabb csata után szembesültem ezzel az új állapottal, másrészt nem csak a saját spelljeimmel kell gazdálkodnom, hanem mindenkiével, minden egyes csatában, folyamatosan kontroll alatt tartva őket, nem hagyva, hogy a gépi iq esetleg ellője a később fontos varázslatokat. Így a sztori helyett az állandó balanszírozás köt le, ami őszintén szólva nem csábít.
Hát el is keseredtem... ,( -
#6920 Ez a fősztori. :D Amúgy nem kell pihenni, itt jön be az, hogy már ultramagas szintű vagy és tudnod kell gazdálkodni a spell-jeiddel és tárgyaiddal.
Amúgy meg lehet használni suppress-t pihenés előtt is akár és az felviszi a %-odat egy kicsit, sőt egyre jobban, ahogy fejlődsz akaratra, meg a sztoriban is jó oldalra hajlassz (néha fel is megy 100%-ra a sztori szerint). Vagy át is adhatod magad a sötét oldalnak és zabálhatod a szellemeket, de előbb-utóbb felfal az éhség.
Vége felé már nem sokat számít, ha jól csináltad, ha nem, akkor meg úgysenem élsz sokáig... -
Nimandi #6919 Eddig egy spiritem van, szóval azt szemmel tartom. ,)
Viszont valahogy nem érzem komfortosan magam a játékban, eléggé idegesít ez a spirit eater állapot, már csak valami 36%on van a szintem, állandó gondjaim vannak, holott alig mentem arrébb három lépést az Okkuval vívott csatából. Ha pihenek, akkor csúszik lejjebb, ha nem pihenek, akkor nem tudunk harcolni.
Ez a "betegeskedés" sokáig tart, végigível az egész sztorin, vagy csak egy rövidebb eleme? -
#6918 Vigyázz a spirit essenc-kre,mert azok nem konvertáhatók és ritkák, minta fehér holló,pedig nagyon jók. Meg kellenek néhány mellékquest-hez és spéci cucc kreáláshoz, vagy gólemépítéshez/javításhoz stb. -
Nimandi #6917 Köszi. Közben elszégyelltem magam, hogy miért nem tudok utánanézni, és belépve a játékban rá is jöttem, 8 darabból lehet brilliantot gyúrni. Hát jobb így a craft, az biztos, de még pár dolgot ki kell ismernem. -
#6916 Bizonyos számú essence-ből mindég lehet csinálni egy darab eggyel nagyobbat. Max. pristine-ig. Van az enchnaters satchel, vagy miaszösz (a redwizardodnál van alapban), azt aktiválod, hogy mit akarsz és ráböksz az essence-re vele, ennyi. lehet kombinálni, szétbontani, meg konvertálni. A konvertálás viszont veszteséges, így csak végszükség esetén javallott (de pl. ha fire kell és csak air van, akkor jó). -
Nimandi #6915 Wow, hogyan?
Jól kikupálódom itt, ahelyett, hogy utánajárnék, de lusta malac vagyok, na. ,) -
#6914 dehonnem, volatile essence-búl lehet brilliantot csinányi. -
Nimandi #6913 Köszi a craft infót. Ha jól látom, akkor a brilliant alatti essence nem használható semmire, illetve a drágakövek szerepe is megszűnt? Egyébként minek akkor pad? -
#6912 MotB receptek -
#6911 Nem igazán lesznek könyvek, hanem a spirit essence-kkel tudsz még jobb cumókat kreálni. Ha van valami cumód, amit fel akarsz tápolni, akkor a különböző erejű spirit essence-kből (akár többől) és a tárgyból tudsz erősebbet csinálni. Persze minden essence-nek más a hatása adott tárgytípuson, de ezt a brilliant essence-k leírásában megtalálod, nomeg a szükséges szinteket is, mivel szintlimites, hogy milyen erős és mennyi essence-t használhatsz 1xrre egy tárgyon. Hatás pedig 3-4 lehet maximum egy tárgyon 1xrre.
Cuccost és az essence(ke)t bepakolod az enchanters bag-ba, aztán az éppen szükséges varázslatot (ezt az essence leírásában találod) rákasztolod a bag-re és voilá. Ja és persze vannak feat-ek, amik menet közben lehetnek meg neked spirit-eaterként, pl. mold spirit stb. amiket ha használsz a bag-on, akkor tudsz mindenféle nagyhatalmú spirit essence-ket használni (amik főellenfelekből maradnak rád stb. a sztoriban). De ez mán nem 1xű és kísérletezgetni kell, meg utáannézni sok helyen, nomeg gondolkodni. -
Nimandi #6910 Megvan a tájékoztató: a képességek között szerepel a spirit eater is, és ha rámegy az ember, az egész anyagot elolvashatja újra.
Viszont egy új kérdés: a craft ugyanúgy megy, mint az alapjátékban? Tehát ugyanazok a receptek jók? Vagy lesznek más könyvek? -
n003 #6909 akkor leállítottam :) köszi -
csgj #6908 Ejj... de mintha neked ezt nem kéne feltenned, ha nincs fent a kieg... Jaja, úgy emlékszem, hogy ez akkor nem kell. -
n003 #6907 Downloading nwn2_pc_english_from106980_to1101115.zip 77.2 MB
1,5órája install+pecs :( -
csgj #6906 Hm... ha jól emlékszem ez volt a kiegészítő előtti utolsó patch. -
n003 #6905 sziasztok :)
kölcsön kaptam a játékot és érdekelne mi a legutolsó verziószám mert ez az updater csak tölt és tölt
most éppen ezt:
Downloading nwn2_pc_english_from106972_to106973.zip 19.9 MB és siralmasan lassan :(( -
#6904 A gyűrű nekem is megvolt, de nem erre használtam. :D -
Chipii #6903 Nem direkt erre mentem, de kb a game legelején találtam egy ilyet... (kb level2es gyűrű volt ) Amúgy elég jó voltam, szóval nem nagyon lettek volna negatívumok, de persze kipróbáltam mi van ha csökken a szint :) -
#6902 Najó, de az már nagyon csalás szagú, ha egy Isten átkát negálja egy szaros varázstárgy, érted... :D Nem volna hozzá gyomrom. De így a negatívumokat beszívom, csak valahogí kihúzom, míg megerősödök. -
Nimandi #6901 Húha. Úgy érzem, többet tudtam meg, mint amit akartam, de nem baj, mert nem is értem. ,)
Szóval tegnap leütöttem Okkut, majd bevettem a csapatba, majd megjelent ez a grafikon meg a hosszú szöveg, amit végigkattintgattam, majd kiléptem aludni. Tehát asse tudom, mi az a spiritszívás meg farkas meg sebződés meg ilyesmi. De ha azt a tájékoztatót újra elő tudnám csalogatni, akkor éppen annyit tudnék, amennyi abban a minutában szükséges. ,)
De lehet, újra nekivágok az Okku csatának, és megnézem azt a szöveget újra, ha máshogy nem megy. ,)
Remélem, ez nem volt spoiler.
-
Chipii #6900 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy sima level ability drain-es tárgy (pl bone ring, health amu) megszüntette az összes levonást, illetve nem hagyta, hogy azok bekövetkezzenek. Kivétel a 0-nál jelentkező szerencsétlen eseményt :) -
#6899 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Van fent egy grafikon róla, amit lehet kicsibe rakni és vissza. Ha sok szellemet szívsz el, lassan (gyorsan) felemészt a szellem-faló átok, ha meg egyáltalán nem szépen elpusztít az éhség. Igaz, ha nagyon fasza csóka vagy (mint én), akkor sosenem szívsz el több spririt-et a farkason kívül, ami nem rajtad múlott és ÍGY is végig tudod játszani (supress). :DDD
Persze én még XP-t is vesztettem satiation skill miatt (vizont életmentő), de később már annyi jó dolgot tettem és cuccokat gyűjtöttem, meg különböző képességeket, hogy túléltem, sőt egyre erősebbé váltam (mondjuk dögnehéz). Ha folyamatosan sebződsz már meg minden statodra xezer mínusz van az durva.
Én ezt a nehéz időszakban úgy oldottam meg, hogy csináltam essence-kből varázspáncélt ami gyógyít (5 regen brilliantokból, majd később 6 pristine-ből és így tovább), elvettem a Sprirt Shaman power ring-jét (1 regen), megvettem az imaskari halhatatlanság bracer-t (2 regen), szereztem egy gigaövet (istentudja hányszázezer ananyért), ami 8 regen-es és így tovább + regeneration spell folyamatosan magamra nyomva, mígnem többet gyógyultam mint amennyit sebződtem! FTW!!! :DDD
Lényeg, hogy ne engedj a sötét oldalnak, mert felemészti az emberségedet. Látszólag erősebb/hatalmasabb leszel, de jó vége nem lesz a dolognak...
Én pl. még eternal rest-et is asszem csak Myrkul-on használtam, mivel ott az nem számít rossz cselekedetnek, de azon kívül utcán soha, semmelyik élőholt ellen sem.
-
Nimandi #6898 MotB kérdésem lenne, elég buta. Van ez a spirit státusz, amiről tegnap este kaptam egy adag tájékoztatót, de már fáradtan csak végigpörgettem, nem olvastam el. Úgy derengett, hogy ezt a tájékoztatót később is elő lehet hívni, de nem emlékszem, hogyan. Tudja valaki, hol érhető el? -
#6897 Nemtom ki, de szvsz. van még ott hely.