Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lehet.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

netrõ

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

ÁÁÁ! Miért jön ki ennyi jó játék közel egyszerre? Nincs hely a vinyómon.<#idiota>

Reloadedes törésnél lehet peccselni az árut?
TVelvet
mindegy találtam egy jót😊
TVelvet
Kéne serial telepítésnél kéri, és rohadtul nemtalálok sehol...
TVelvet
öö emberek ti honnan szereztetk cd keyt?
Aragorn10
Bocsi ötöt...
KÉsõ van már.<#buck>

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

Aragorn10
Sõõt még könyveket is írt
Szám szerint hármat nem semmi ez a DEEKIN..<#hehe><#hehe><#hehe>

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

Aragorn10
El sem hiszitek kivel találkoztam kalandozásaim alatt!<#wow2><#wow2>

Éppen a jól megérdemelt pihenésemet töltöttem Neverwinter-egyik negyedében
mikor belebotlottam a jó öreg DEEKIN-barátomba.<#vigyor3><#vigyor3>
Képzeljétek otthagyta a kalandozást és most már csak az üzletnek él.
Merthogy a jó öreg rettenthetetlen bárd hõsünkbõl eladó lett.<#eplus2><#eplus2>

ScarY MAN
"A karakter generálás sokkal részletesebb és alaposabb, mint az eredetiben."
A masodik resz az nem eredeti?<#buck><#idiota>
bar ha ugy vesszuk akkor az elso az eredeti de akkor is 😄

...

[HUN]Crassus
rpgvault.hu-ról kopizva!:

Worthplaying értékelés 9/10
Megjelent az elsõ komolyabb értékelés a játékról a Worthplaying oldalán, ezt próbálom rövidítve (legfõképp a mesélgetõs bevezetést, illetve az irodalmi átvezetéseket lehúzva) visszaadni... Az értékelés az egyjátékos játékra vonatkozik, mert mint írják, az eszköztár külön értékelést érne meg... Verdikt: 9.0/10

A karakter generálás sokkal részletesebb és alaposabb, mint az eredetiben. Közel tucatnyi fajból lehet választani és komoly osztály-felsorolást kapunk (bár ez lényegében az eddig megszokott kínálat). Ezek a normál esetben szimpla változások most sokkal nagyobb hatást tesznek a játékmenetre, mivel a faj és osztály nemcsak azt befolyásolják, hogy az emberek miként viszonyulnak hozzád, hanem - a magas szintû presztízs osztályok miatt - azt is, hogy miként alakul karaktered a jövõben. Az egész rendszer nagyon nyitott, épp úgy, mint a pen-and-paper rendszerben.

A faj és osztály megválasztásával még messze nincs vége a dolognak, mert a Feat és Skill lista is bõven ad gondolkoznivalót, egy masszív listát kapja az ember, melyben több mint 100 lehetõséget lehet áttekinteni arra vonatkozóan, hogy mit is tehet, vagy mit tanulhat meg a karakter. Ez igazából a karakter generálás színe-java. A statisztikák különbözõsége is eredményez némi különbséget a játékosok között, de igazán ezek az apró dolgok azok, melyek miatt a karakterek sokkal specializáltabbak lehetnek, s ami miatt - s ez sokkal fontosabb - a játékmenet is kaphat egy kis csavart.

Ha ezen túl van az ember, kezdõdik a bevezetõ, azaz a 0. fejezet. Ebben kiderül, hogy karakterünk egy elf egyetlen adoptált gyermekét alakítja West Harbor falujában, ahol meglehetõsen magányosan telt eddigi életed, s nem igazán törõdtél a Merdelin Mocsaraktól északra található világ dolgaival. Nevelõapád nem hallgatta el azt, hogy te vagy az egyedüli túlélõje a terület lakói és az Árnyak Ura között lezajlott apokaliptikus harcnak, de ezen túlmenõen nem árult el semmit.

A bevezetõ West Harbor-i vásárt bemutató része lényegében arra szolgál, hogy a játékosokat megismertesse a rendszerrel és a kezelõfelülettel, s ad egy kis gyakorlatot a varázslatok és a küzdelem, valamint a skillek használatában. Ez több szempontból is jobban mûködik, mint az eredeti NWN bevezetõje, s már itt látható néhány olyan fejlesztés, amit a második rész hoz el a játékosoknak... ezek között az elsõ hogy a régi jó csatlós rendszert elfútta a szél. Most már egy teljes csapatot lehet felállítani a három lehetséges csapattárs helyének feltöltésével, s bármelyiküket bármikor teljes mértékben a játékos irányíthatja. A teljes inventory, varázslat készlet és skill fejlõdés kezeléssel a játék ezen része sokkal inkább hasonlít a hagyományos D&D-ra, mint az eredeti játék.

A kezelõfelület is kapott egy kis fazonigazítást, s nyilvánvaló jelei vannak az Obsidian korábbi projektjének, a KotOR II: TSL játéknak. A játék elemeit billentyûzet parancsokkal, vagy képernyõ ikonokkal lehet elérni (ez utóbbi lényegében csak a legszükségesebb dolgokat is tartalmazhatja). A harc indulásakor ott lesz a már ismerõs KotOR harc-sor, ami lehetõvé teszi számodra, hogy megadj három parancsot, az éppen aktuális utasítás mellé.

A skillek elérése beállítható egy gyorsmenüben a képernyõ aljára (mint ahogy minden más is, amit nem lehet egy szimpla bal klikkel elérni). Ez nagyon egyszerû, s szinte minden alkalmazás esetében jól mûködik a dolog, bár van néhány nehezebb eset. Például, ha valaki részleteket akar megtudni a felszerelése egy darabjáról, akkor jobbklikk majd ki kell választani az Examine (vizsgálat) lehetõséget, és egy idõben csak egyetlen ilyen részletezõ ablak nyílhat fel. Aztán volt néha problémám a pontatlan klikkeléssel is, mivel a kisebb célpontokat nehezebb kiválasztani.

A séták és a harc közben szinte a teljes idõdet kitöltik. A párbeszédek eléggé egyértelmûek és egyenesek, és kétféle módon prezentálják õket - az NWN-ben használt megoldással ("párbeszéd fák egy ablakban"), ami az egyszerû beszélgetéseknél naccerûen mûködik, illetve ott vannak a KotOR-ban megismert filmszerû beszélgetések - ezek gyakran sokkal fontosabb párbeszédek. A szinkron elég vegyes ezen a részen, néhány karaktert szórakoztató hallgatni, különösen a csapattagokat, de némelyik NPC szinkronja legjobb esetben is csak amatõrnek tekinthetõ. Bár egyiktõl sem akartam letépni a fülemet és sikoltozva a falnak rohanni, ami csak jó hír egy olyan játék esetében, ahol jó néhány perces párbeszédeket kell végighallgatni.

A harc ismét az eredeti játék és a KotOR rendszerének hibridje. Az eredeti játékból jönnek a hatalmas létszámú csapatok, a csomó kockadobásra épülõ statisztika, és a leginkább fej feletti nézõpont. Az NWN2-ben lehetõséged van a KotOR stílusú kamerára átváltani, de ezt nem akarod - errõl még késõbb beszélek. Lehet "ugrálni" a csapatban karakterei között, s a játékos kezelheti a skilljeiket, helyzetüket, és a tevékenységek, az akciók sorrendjét (még akkor is, ha a játék le van állítva - s ezt a lehetõséges igen gyakran kihasználja az ember). Egyébként a harc többi része, olyan, mint amit az RPGkben megszoktunk: sok klikkelés, ki kell lesni a fõellenfelet, szünet, majd a szükséges harci beállítások elvégzése.

Az alap nehézségi szintbeállítás mellett a dolgok elég direktek, de aki komolyabbra vár, azt is megkaphatja. Van egy D&D hardcore mód is, ami olyan dolgokkal operál, ami igazán ismerõs lehet az asztali játékosoknak, mint pl. az, hogy a területre ható varázslatok hatnak a társakra is, vagy az AoO mûködése, ami néha lehetõvé tesz egy azonnali támadást. A harc igazából arról szól, hogy az ember a megfelelõ idõben a megfelelõ helyre klikkel, emiatt aztán néha elég zavarosnak tûnnek a dolgok, mert nem nyilvánvaló, hogy épp mi és miért történik. Ez a probléma ugyanakkor egy teljesen más területrõl is jöhet, nevezetesen a grafikai megvalósítástól.

Lerövidítve a grafikai részt: Nem olyan szemkápráztató a látvány, mint amit ígértek, sõt. Lényegében semmi új nincs a grafikában, még akár olyan se, amit ne láthattunk volna már a KotOR engine-jével. A játék persze nem csúnya, de nem is dob hátast tõle az ember. A speciális effekteknél ébred rá az ember, hogy elszálltak az évek, és a karakter modellek inkább praktikusak, mintsem kidolgozottak. Van egy bizonyos fokú hasonlóság és a modell animációk meglehetõsen spártaiak, eltekintve a legfontosabb NPCktõl és a csapat tagoktól.

A fõszereplõ karakter is a "hõsi merevség szindrómában" szenved, sosem mozdul, vagy beszél, még akkor sem, ha a kamera direkte ráirányul. A párbeszédek felugranak, majd eltûnnek, s rendszeresen elõfordulnak olyan esetek, melyek a valós életben meglehetõsen váratlan dolgokat eredményeznének, pl. hogy a barangoló NPCk kilökik a beszélõt a kamera látószögébõl, vagy hogy a kamera nem mutat semmit, mert a beszélõ épp borz formában van (igen, druida a lelkem). Mindez úgy látszik teljesen feleslegesen nyomja fel a rendszer követelményeket. A PCmen simán futott az Oblivion szinte maximális beállításokkal, itt megy 10 fps volt a legjobb, amit kihozhattam, bár nem láttam, hogy ennek mi az oka. A kamera szerencsére teljesen alakítható, körbe lehet forgatni, módosítani lehet a látószöget, néhány apró kis beállítással (mint pl. a teljesen használhatatlan ún. "driving" kamera, ami a kamerát a választott karaktered válla mögé teszi, de teljesen vakká teszi a karaktert és lehetetlenné teszi az egér mozgatást).

Ezen túl csak pár olyan dolog volt, ami engem aggasztott. A karakterek kiválasztásakor elhangzó konzerv párbeszédek elég szûk választékkal bírnak, és legalább egy olyan karakter van, aki minden ok nélkül véletlenszerûen sikítozik. A csapat AI-je mûködõképes, bár úgy tûnik, a tagok nem igazán értik a "running away" (fuss el) koncepcióját. Úgy látszik direkte kevés a visszajelzés a harc során, ami elég problémás, ha az ember a dolgok sûrûjébe kerül, a pihenés meg nem más, mint egy olcsó gyógyítási módszer, tekintve azt, hogy mennyire hasznos (öt másodperces pihenés, és máris teljes a gyógyulás!!!). Tapasztaltam néhány script hibát, az egyik ezek közül a tutorial ablakot cseszte szét. A billentyûzet csak a játék elejét megelõzõen konfigurálható, ami nem nagy probléma, csak épp nem is lehet látni az elosztást, ha már egyszer elkezdõdött a játék. Azzal is volt egy kis problémám, hogy a varázshasználók a varázslókönyvük elejétõl kezdik a lapozgatást, s onnan haladnak tovább (ez akkor volt necces, mikor a fireball spellt használtam hét alkalommal).

Ami az egyjátékos kalandot illeti, az NWN2 épp a megfelelõ mértékben szórakoztató küldetéssel bír, ami nagyon gyorsan megkezdõdik és néhány olyan dolgot is tartalmaz, amit a KotOR-ban nagyon megkedveltem. Ilyen pl. a támogató karakterek nagy száma és az olyan absztrakt statisztikák, mint a Karakter Befolyás (ez megmutatja, hogy egy karakter mennyire szeret, vagy éppen utál), aztán ott van a rugalmas karakter jellem, ami néha elég komoly befolyással bír az eseményekre és a párbeszédekre. Sokkal több aggályom van az engine-nel, mint a modullal kapcsolatban; az engine kissé felfújtnak tûnik, valami olyasmi, mint egy ágyú, aminek a mûködtetéséhez nincs elég puskapor...

Van valami az NWN2-ben, ami miatt nehéz értékelést készíteni a játékról. Alapszinten ez nem az a játék, amit megkapsz a dobozban. Az biztos, hogy egy tökéletes modult adnak mellé, de itt egy enginet, egy eszközt, egy eszköztárat , vásárolsz meg, s ezzel lehetõséget adnak arra, amit talán legjobban végtelen büfé asztalként definiálhatnánk, mind online mind offline értelemben. Nehéz letagadni egy eszköz értékét, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy milyen jövõbeni lehetõségekkel rendelkezik. Ugyanakkor ez egy olyan termék, amit elméletileg nehezen lehet eladni: egy keretrendszerért és eszköztárért fizetsz, valamint egy olyan minta-modulért, ami megpróbálja megmutatni, hogy mit lehet elérni ezekkel a cuccokkal, ha profik foglalkoznak vele.

A dobozban található modul alapján nem gyõzöm eléggé ajánlani az NWN2-t az RPG rajongóknak és azoknak, akiket érdekelnek az asztali játékok alapján készült játékrendszerek. A többi játékosnak talán érdemesebb lenne várni a késõbb kifejlesztésre kerülõ modulokra.

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

[HUN]Crassus
Na megvan level 5! Haste,Fireball,Lighting bolt ezek már finom spellek😊

[HUN]Crassus
Azthiszem az van a farakás alatt...szépen felhasábolt fák egy kerítés mellett

Lehet hogy nagyon láma vagyok de a blue feather sehol sem találtam. Merre van?
lwb
mivel az én ennél sokkal low budgetebb konfigomon megy, ezen is menni fog. persze nem fullban.
amúgy szevasz! <#wave>

LEgalább lehet új nõket bevenni. 😊 + lehet menni vérbosszú. 😊

Aasimart vagy mit indítottam. Jók speckói, bár egy kicsit lasabban fejlõdik, de behoza erõben.
Lehet hülyeséget kérdezek, de a reloaded verziót el lehet indítatni crack nélkül securommal?

Valaki mondja má', hogy elindult-e valami spanjával közösen kalandozni 😄
A 6600gt 2 éves cucc, szal ha azon megy, akkor a gép semmiképpen sem tekinthetõ atomerõmûnek. Reggel feltelepítem a low budget konfigomra 😄, 3,3as semptron, 1 giga ram meg 6800gs, 128 mega, és meglátom megy vagy sem.
CalebJoe
Ja persze a tesztereknek biztos valami atomerõmûvet adtak, nem hinném hogy 20-30 fps-el tesztelték volna.
Lehet hogy az akadás nem a teszterek feladata hogy észrevegyék csak legfeljebb a bugokat figyelik meg hogy kiegyensúlyozott e a játék.
Ok.Köszi!

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

Aragorn10
Igen meghalt mindenkinél 😊😊😊
A történet része 😊😊

Ne idegesítsetek már fel! Én azt hallottam, hogy a játék már tavasszal kész volt, azóta csak csiszolgatták és tesztelték. Most akkor még sincs optimalizálva? <#rolleyes>

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mindenkineél meghalt a vazsi csaj az elején? Vagy csak én vagyok ilyen <#lama>?

Warriort inditottam de miert nem tudok speckozni hosszukardra ?! ?:! 😛
van itt minden buzogany , harcicsillag, kasza, kalapacs STB de hosszukard nincs ......
Interneten persze, nem lanon!
a Reloadedes megy cooperative módban?
F12 a quicksave

Aragorn10
Nem kell crackelni elég csak a prot stop-elindít és hide gombra kattint és ennyi simán megy és persze lehet patch-elni is 😊😊😊

Még 1 kérdésem lenne aztán befejeztem a warezolást😊
CloneDVD-s változatot ha be crack-elem a Reload-os változattal akkor mûködni fog?

Teljes sávszéllel jön!Magamnak is megtaláltam.

Nézd csak innen szedd le ez reload-os:û
http://rapidshare.com/files/1759522/rld-nwn2.r01
http://rapidshare.com/files/1759608/rld-nwn2.r02
http://rapidshare.com/files/1759590/rld-nwn2.r03

McW
Mi ez az SPTD driver? Errõl még nem hallottam...

Mess with the best, and die like the rest...

Fejes021
Valaki tolja a Wanadoo-s reloadedel? mert a .r01 .r02 .r03 hiányzik belõle. ha azokat külön leszedem a torrenten kint lévõ reloaded verzióról akkor mûxik?

http://www.panoramio.com/user/518310

Édesjó istenem!Minden torrent oldalról max 2kb/sec-mal jön le az az 1 nyamvadt file<#boxer>
Ahova meg regeltem azok egy lusta trehány banda,hogy nem tudják 10 órája kicserélni azt az 1 rar filet!

Hi!
Melyik *.cab fájlok feleslegesek, ha csak angol nyelvre van szükség?

Csak halkan, mert ez illegális...

BEAST
igen , van egy szep nvidia logonk is az elejen xD

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Aragorn10
Mindenhol 30FPS ha forgatom a kamerát akkor is szépent tartja a 30-at mégha több elenség is van a képernyõn meg persze, néhány varázslat😊😊

Hát a 30 fps az kb. annyit jelent, hogy megfordítod a kamerát, s 15. :-P
A 6600 Gt-s beírásból akkor arra merek következtetni, hogy esetleg atira van jóval kevésbé optimizálva. A Gs-eseknek is X800xl-en szaggatott közepesen, nem hinném, hogy nvidiával is kipróbálták volna.

Segítsetek légyszives!Nem tudom sehonnan letölteni azt az 1 db 11-es file-t a Clonedvd-s verzióbol mivel crc hibás.

Aragorn10
Nekem eddig 30FPS-el megy szinte mindenhol elég élvezhetõen 😊😊

BEAST
nemis az elejen vannak a gondok , de neverwinter nalam eleg szepen akad es nekem is 6600gt-m van

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Tetszik! De remélem valami potimizáló pachot hamarosan kiadnak. Bár már biztos kapotak pár levelet ezügyben. 😊
Komolyan mondom aggódtam itt ahogy olvastam ,hogy szaggat össze vissza ehhez képest -mondjuk még eléggé az elején járok a swampba most érkeztem meg de -eddig egy dekát sem akadt 6600 Gt-n. Aki ezt optimalizálatlannak nevezi akkor az mit mond a bughlamza Gothic 3ra? Eddig nagyon tetszik a zene egy része a régibõl megmaradt de csak dob a hangulaton. A Dark Messiás után úgy nézem megint lesz mivel nyomulni...
Hááá, maga a játék viszont elég jó. Sztoriban olyan kotor2-féle fíling van. Itt arra gondolok, hogy a beszélgetések teljesen hasonló szemszögbõl folynak, s a karakterek is mind szó szerint karakterek. Megvan a maguk szeretete, gyûlölete irántad, s egymás iránt. Fõképp persze a partira kell gondloni. Szóval ha túltettétek magatokat az enyhe szaggatáson, igen jó játékot kaptok, egy kis extra optimet meg hátha kapunk még. :-P Egyelõre nem találtam benne unalmas dolgot. A fegyverek meg nagyon szépek. De azért oblivion jobb grafikailag erõsen. Fõleg textúraméretben.

Sõt s3 trion is szaggat...

Ennek mi köze az nwn2-höz?

TrIp
jóhogy nincs optimalizálva... minek is azt... nem tettem még fel, de le merem fogadni hogy az intro elõtt van egy szépkis nvidia vagy ati reklám... pénzt beszél, sajnos 😞

Joe004
Hali! Van a gameben 1eltalán LAN vagy tud valaki valamilyen módon multiban játszani?