7862
  • dzsonesz
    hát a törpénél például 1 quest megoldásában , h monk -á tudjon válni , atöbbieknél meg ,h infókat ki tudj belőlük húzni meg van 1 másik dolog is ,ami miatt mondhatni elég fontos de azt nem árulom el , legyen meglepetés a végén:D annyit mondok, h jobb ha jóbavagy velük:D
  • I.C.ram
    Az meg a másik hülyeség, hogy az ember rá van kényszerítve mindig egy bizonyos cselekdetre, márha jót akar. Jobb lenne, ha több szabadság lenne a játékban.

Amúgy mire jó a magas influence, azon kívül, hogy kedvel az npc? Van valami gyakorlati előnye?
  • dzsonesz
    naigen csak sajna itt van másik tényező is azért mondtam ezt z 1x jó 1x rosszat, ugyanis megesik, néhány quest erősen hatással van a csapattársakra is és azért nem árt az a + influence:D (igaz mondjuk kotor -ba is így volt most ,h vissagondolok:D)
  • I.C.ram
    De végülis megcsinálom a küldetéseket, csak mindig a lehető legrosszabbat választom a lehetőségek közül a párbeszédekben, akkor is megkapom az alanyi jogon járó xp-t nem?

Kotorban baromi jó volt, hogy gonoszként is lehetett tök jól érvényesülni.
  • Me0w
    Most kezdtem nemreg egy C/E Lloth hivo papnovel, vices hogy minden arus meg boltos szinte keblere olel. Hulye jatek ez neha ;)
  • dzsonesz
    ezt úgy tudod a legjobban kompenzálni ,h 1x jót teszel és 1x rosszat igy 1ik irányba se mozdulsz el negatívan és ha nem is annyi xpt gyűjtesz be mint 1 alapvetően good karival de azért mégis többet kaparsz össze mintha csa gonosz lennél..
    btw ,amugy sztem ezzel nincs semmi baj a játék végefelé 1 gonosz karival is simán meglesz a lvl 20 szal nem 1 nagy problem
  • I.C.ram
    Akkor jól sejtettem :(

Szerintem bevállalható, főleg, hogy jutalmat kapsz érte, és a gyereket meg a csávót is hagyhatod megdögleni, vagy esetleg sajátkezüleg megölni őket, majd azt kamuzni a rokonoknak, hogy farkasok voltak, szóval belefér a gnoszságba bőven, szerintem :)
  • Me0w
    Ha elfogadod a kuldetest, akkor megkapod az xpt, de a legtobb kuldetes a vegen pluszpontokat ad jo iranyban sajnos. De ilyen kuldetest mint pl. William megtalalasa, vagy a gyerekek kiszabaditasa a farkasoktol, alapbol nem vallalnek el gonosz karakterrel.
  • I.C.ram
    Hello!

Következő kérdésem elsősorban a gonosz karakterrel játszókhoz szól, de ha tudja más is a válasz, szívesen fogadom: Ha gonosz a jelleme a karakteremnek, és ehhez mérten próbálok válaszolni/viselkedni a küldetésekben akkor ugyanúgy tudok fejlődni? Tehát ugyanúgy megkapom az xpt egy küldetésért, ha mondjuk nem meggyőzésével oldom meg, hanem lekaszabolom a célszemélyt? Úgyvettem észre, hogy a küldetések 90% inkább a jójelleműeknek van kitalálva, sajnos :(
  • Me0w
    Az a baj, hogy vagy azt csinaljak, hogy:

- Az ellenfelek nem hasznalnak magikus targyakat, vagy ha hasznalnak is, azt mikor meghalnak nem kapod meg. Evvel hiteltelenne valik a jatek, targyak csak ugy nem tunnek el maguktol, de legalabb lehet kontrollalni mihez fer hozza a jatekos.

- Az ellenfelek eldobaljak ami naluk van, a karakter a targyaik 80%-hoz hozzafer. Evvel az a baj, ami most a jatekban van, lenyomok 4 ort, akinek van +1-es pancelja, kardja, pajzsa, ez 4x3x300 arany legalabb.

A problema ott van, hogy a masodik verziot valasztottak, de az encounterek szama borzalmasan magas, ha meg emlekszel Act 1-ben mikor segiteni kell az Old Owl Well kornyekenek kitisztitasaban, na ott a barlangokban volt legalabb 250 ork. A varazslom Troll formaban tort utat elore, a tobbiek lehenteltek az aggrozott orkokat en meg regeneltem a troll forma miatt. Volt olyan utkozet, hogy 25 zsak maradt a foldon a vegen.
  • Aspyrin
    Én örülök a sok cuccnak csak azt sajnálom, hogy szinte egyiket sem tudom használni
  • virs lee
    Tul sok magikus targy esik. Mar az Act I-ben is Khelgar a tulterheles szelen szaladgalt, mivel tele volt +1-es meg +2-es cuccokkal, amit mar nem tudtam a karakterekre aggatni.
    Kár hogy ezt nem javították ki, már az 1. részben is ez volt a legnagyobb hiba. Pedig a BG sorozatban viszonylag tűrhetően meg volt oldva (bár ott is lehetett volna mit jaívtani). Teljesen értéktelen lesz egy +5 cucc azzal hogy minden bozótban találni belőle hármat... A BG2-ben is volt staff of magi, de legalább meg kellett érte küzdeni, aki azokat lenyomta, meg is érdemelte. Na vmi ilyen kéne.
  • sandros
    >> a multival csak óvatosan. tudjátok figyelni kell a favored class kitételre vagy -20%xp...

Ööööö.... ez most pontosan mit jelent?
  • ZPapp23
    Köszi szépen, akkor nekivágok.
  • dzsonesz
    igen érdemes
  • ZPapp23
    Sziasztok!
    Egy apró kérdésem lenne hogy szerintetek ha nem játszottam az első részével akkor érdemes belefognom?
  • sleepwalker77
    Nekem is 2 könyv jött, szintén nem mondott semmit Aldanon, de másik szálon ment tovább a történet és előbb-utóbb jött Aldanon, hogy megfejtette a könyvet.
  • zorrobomber
    ittenvan a greatswordos(teljesitettem a martial feates prereq-et) leendo eldrich knightom, azert csak link mer 1024*768as meretu a kep
    http://picbox.cjb.hu/kepestar/upload/0/0/3/3c11f9c2de.jpg
  • MrStokes
    Nah, vegre megjott a jatek angolhonbol, most kaptam kezhez.
    Este indulhat a moka!
  • OculusDei
    a multival csak óvatosan. tudjátok figyelni kell a favored class kitételre vagy -20%xp...
  • Lantian
    Nos lehet hogy belefutottam mégegy bug-ba, ugylátszik nekem ez kötelező.:( Amikor Act 3ban megölöm a Shadow manust dob egy könyvet csak duplán egyet a párbeszéd alatt kapok egy meg az inventory-ában van. Aztán jön a duma hogy beszéljek Aldanon-nal ő majd segít megfejteni a könyv titkait. Nem tudom hogy alapbug vagy csak akkor jön elő ha 2 könyv kerül hozzám de nem tudok továbbjutni. Valaki találkozott ilyennel? Ötlet?
  • zorrobomber
    nem sok:
    tudj arcane spelleket nyomni es egy martial weapons focus
  • zorrobomber
    nem sok:
    tudj arcane spelleket nyomni es egy martial weapons focus
  • Me0w
    Az eldrich knightnak mik a prereq-i?
  • zorrobomber
    nem sima fighterre akarok valtani hanem az eldrich knightra, multiclassozas valahogy sose jott be...
  • Me0w
    En azt hiszem kov. szinten valtok fighterre, meg jo hogy megy a multiclass ;)
  • zorrobomber
    asszem igen, van vmi tapasztalatod ezzel kapcs?
  • sleepwalker77
    Az Eldritch Knight-ra gondolsz?
  • zorrobomber
    van valami wizard fighter presztizsklassz, most 9es szinten vagyok, gondolokozom hogy valtsak
  • dzsonesz
    hát jah nekem is kb ,bár az utcsó előtti csatán csúnyán benéztem 1ső próbálkozásra... kb 10 mp ig élt a csapatom:D
    btw, varázslóknak télleg iszonyat kemény lesz a vége felé
  • Silence78
    Tényleg meglepően jó a játék. Az eleje kicsit röhejes (tutorial) és uncsi volt, utána viszont nagyon beindult. Király sztori, nagyon jó NPC-k, pörgő események... Kicsit szomorúan hallom, hogy később átmegy hentelésbe, de magas szinten az is igen élvezetes (már ha eltekintünk az irányítás és a kameramozgatás hiányosságaitól).
    Az is tetszik, hogy bár nem patch-eltem (procyon változat), eddig teljesen jól, szinte bugmentesen futott. Egyedül néha volt gond a csapattagok nem irányíthatóságával.
  • BlackShadow
    nem mentem át. ugyanolyan kedvvel és hangulattal játszom tovább :) csak egy vélemény :)
    tudod mindig lehetne jobb :)
  • Aspyrin
    Ne tessék átmeni sírósba, szerintem remek játék. Már alig várom a hétvégét, hogy huzamosabb ideig játszhassak vele :)
  • BlackShadow
    sztem act1 sokkal kidolgozottabb lett.. a 2 olyan mintha csak összecsapták volna, h gyorsan legyen vége :( csataorientált lett inkább
  • Me0w
    3. szintig altalaban minden masodik csatat a padlorol neztem vegig, utana azert jobb a helyzet :)
  • sleepwalker77
    Pont ezen gondolkodtam, hogy varazsloval hogy fogja vki tulelni a vege fele a csatakat, nem probalnam ki...
  • Me0w
    Probald ki egy wizarddal ;)
  • sleepwalker77
    Egy félork harcos volt 10-es szintig, aztán átváltottam frenzied berserkerbe, így 10/10-es lett a játék végére.
  • Me0w
    Mi a main karaktered? :)
  • sleepwalker77
    Nekem összesen 2 csata volt az egész játékban amit vissza kellett töltenem, hogy jobban felkészüljek.
    Mindez dnd hardcore fokozaton.