7862
-
#2608 "A pszionika gagyi volt"
Nekem történetesen megvan a Complete Psionics Handbook, egy időben kedvenc olvasmányom volt alvás előtt. Mint minden kasztnál ha ki tudod jól játszani akkor ebből is lehet egy nagyon jó karaktert kreálni. Nekem volt pszionista karakterem és nem kellett szégyenkeznem a mágusok és harcosok mellett mert amit ők nem tudtak azt tudtam én, amit meg én nem azt ők. Nagyszerű supporter kaszt. -
#2607 Annyira "advanced" volt, hogy a skillrendszer kimerült a "vagy tudod, vagy nem tudod" szintben. Valaki vagy tudott pl. lovagolni, vagy nem. Nem volt különbség jó vagy rossz lovas között. Nem voltak szintek és a főjellemző alapú skillcsekkek is inkább a vicc kategóriájába tartoztak. Arról nem is beszélve, hogy logikátlan, hogy csakis a veled született képességeid határozzák meg pl. a főzés tudományodat, mindegy mennyi időt töltesz a gyakorlással, vagy tudsz főzni vagy nem, de köztes szintek nincsenek.
Tudom, hogy a mai ifjúság körében az RPG = harc. De a valóságban azért a skillek, a szociális interakciók, a cselekmény-következmény kettősség sokkal inkább fontosabb jellemzői az RPG-ségnek. A DnD pedig alkalmasabb erre sokkal, mint az ADnD. -
#2606 Ez nem így van. 20. szint felett már csak epic szinteket szedhetsz, ahol a hp teljesen más szabályok alapján nő. Tessék Epic Level Handbookot olvasni és nem videojátékok szabályvariációi alapján mondani a tutit. Ráadásuk NWN2-ben 20. szint a max. ADnD-ben a 9. szint után kevesebb HP jött, de a sebzések is kevesebbek voltak (nem volt metamágikus feat, nem volt ekkora sebzésbónusz + ezt növelő featek, a kritikus sebzés is csak opcionális szabály volt stb.).
Powerplayerkedni mindenhol lehet. ADnD-be ezer kit volt, amik közül egy zsák ultratápos volt, egy csomó meg szart sem ért. Aki tápolni akart, ott is tudott.
Amúgy főszabályként a paladin nem is multiklasszolhat, ezt már csak később engedték. A fallen pala - blackguard kombináció meg végképp powergamerkedés. PnP nincs DM aki engedélyezné. És a DnD-t PnP-re (Pen and Paper) írták, nem számítógépre első sorban. Ráadásul még igazad sincs. Aki igazán kipowergamerkdi magát, az mágussal vagy pappal (pláne) simán keresztül lő bármilyen mentőt. Ez a baj inkább, nem az erős mentők.
Az ADnD sok-sok sebből vérzett, csomó alfaj nem is volt játszható vagy éppen túl erős volt, a kitek egyenlőtlenek voltak, a háziszabályok meg egymásnak ellentmondóak. A pszionika gagyi volt, a varázslók alacsony szinten bénák és hasznavehetetlenek (fixen 1 db spell első szinten, hú), később pont a kevés HP miatt kétlábon járó nehéztüzérségi ágyúk stb. Szal ne fényezzük ennyire az ADnD-t. Az egyetlen előnye a sok szép emlék, meg a nosztalgia ami hozzáfűződik. -
virs lee #2605 Én is tudom a sorrendet, de az AD&D még mindig a legadvancedebb, utána csak visszafejlődés tapasztalható.
AD&D-ben nem lehet a végtelenségig növelni a HP-t, itt meg még a 2000000. szinten is ugyanannyit kapsz mint az 1.-n. Az meg hogy felveszel 1-1 szint pala+bg-t, aztán olyan resisteid vannak hogy egy lvl 9999999999999999 wizard se lövi át, az már megaloál. A D&D3 egy harcostáp rendszer, nem RPG. -
virs lee #2604 Egyszer voltam a dakotán, de szar az egész. Másból se állt, csak a mágusok szivatásából. Alvás évente, minden használható spell letiltva. Ott egy lvl1 harcos is erősebb lenne egy Elminsternél is, szal elég lol az egész. -
virs lee #2603 Karakterek meg nem rohangálnak 500-600 HP-vel.
Már az 1-ben is több volt a mágusomnak, nemhogy egy harcosnak. -
virs lee #2602 Már tegnap megvettem a CDGalaxisban. -
#2601 Holnap jön a játék omg :) -
Silence78 #2600 Hát ez egy nagy marhaság, már bocs. Pl. a Meteor swarm 4 db 40 lábas területen sebez 6d6-ot. Ha mondjuk 8 ellenfelet belefogsz ebbe (ami nem túl nehéz), az máris 48d6. Karakterek meg nem rohangálnak 500-600 HP-vel. A legdurvább vörös sárkánynak is 660HP-je van (great wyrm), az óriásoknak is alapból 100-200. Szerintem sokkal kiegyensúlyozottabb a 3.5 a régi rendszernél, mégha annak is megvolt a maga bája. -
sleepwalker77 #2599 Na, úgy néz ki nem csak idén nem lesz itthon NWN2 CE.
Most hívtak telefonon a PC DOME-tól, hogy a jelenlegi állás szerint jövőre se fog érkezni a SevenM és az Atari köti kommunikációs probléma miatt... -
#2598 Sztem meg alapvetoen az itemizacio van szimplan elk*rva, mint mar az elso reszben is. -
#2597 srácok King's tear "lelőhelyet" tudtok súgni?:P:) -
#2596 neked Dalakorán /PW realm NWN1-es/kellett volna nyomnod lefordúltál volna a székről az holtziher.A srác aki készítette totál elvolt szállva ott bizony még egy trollnak is 500-600hp ja volt nem is beszélve egy sárkiról....level 21-es wizardom az összes sebző spelljét ellőtte egyetlen szörnyfájtnál és volt amikor míg mindíg élt:P Persze rüheltem sebző spellekkel apellálni wizard létemre,de sajna minden egyébre meg immunná tette őket:)
A pvp rész miatt és a többi játékos miatt viszonylag sokat nyomtuk ott a barátokkal,meg nagyon jól ki is volt dolgozva,de ezek az elszállt szörnyértékek kiborítóak voltak:) -
OculusDei #2595 hogymi? a kronológia a következő: kezdetben vala a dnd majd jött a adnd - amit hívtak 2nd edition dnd-nek is - aztán jött a dnd 3 majd 3,5. ezek között persze voltak átmenetek - amolyan öszvérek -, volt szerencsém mindet kipróbálni. tehát a dnd 3.5 az öregebb az érettebb és a kiegyensúlyozottabb. amit el is fogadok, mert szerintem is jobb lett. adnd-ben sem a dnd-ben nincsenek ennyire elszállt lények. elvileg lehetnek de max a félisteni státuszok miatt - lásd öreg sárkányok, démonlordok és maguk a félistenek.
crassus: nekem pölö nem rakta fel a duskwood bowra a szimpla +2 enchantmentet... -
ShaiHulud #2594 az adamantium +2 magic damja is beletartozik abba a 3 "enchantba" ami lehet rajta:( szal adamantium fegyora csak 2 tovabbi bonusz tulajdonsagot craftolhatsz.
de pl keen ugysem stackel a crit range novelo feattel:) (asszem az improved critical az) raadasul spellbol is rakhatsz fegyora keent:) -
virs lee #2593 A D&D3 értékek nem összehasonlíthatóak az AD&D-vel. Az AD&D nem véletlenül Advanced, ott jobban balanszolva vannak a dolgok, nincs olyan hogy 500-1000 HP-val rohangálnak az emberek, míg egy lvl9 spell 80-at sebez. -
#2590 sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne ezen a korai orán , hogy offline modban valahogy letölthető-e a patch , hogy ne duzzadjon meg 11gigára a játék könyvtárja amikor patchel mert nincs annyi hely a vinyómon :) -
#2589 a kraftolásról 1 kérdés:
fegyvereknél lehet-e adamantit fegyót csinálni/2 spelldmg/amire teszek +5 encsantot,1d6 sav sebzést és pl. keen-t?
azt láttam,hogy 3-om tulajdonsága lehet,de ha én bónuszba adamantitból készítem az mehet így "egybe"? -
#2588 Kissé túl tápos ez a gamma level 13-as wizardom 29-es iq-val szaladgál ehhh:P:) -
OculusDei #2587 keresd a featek között - bár nem láttam még eldritch knightot... -
#2586 A spellbookban ott van a Eldricht knight szimboluma aminél gondolom ki lehet választani spec cuccokat csak nem tudok rámenni:)
Mondjuk nekem még így is megéri a -1 lvl wizard spell szintet a kb +100 hp és hogy greatsword-al rohangálhatok:) -
OculusDei #2585 szerintem a moddal lehet baj.
virs lee meg nem tudni a kérdés mely részére írta a nem-ét... -
#2584 Akkor csak a mod rossz:) -
virs lee #2583 Nem. -
#2582 Nos lenne egy olyan kérdésem hogyha pl lvl 5ös wizard-al multiclassolok eldritch knight-ra majd 15-től újra wizard akkor elvesznek a knight naponta használható képességei vagy csak a mod nem jó amiben próbáltam? -
virs lee #2581 Volt az 1-ben is. -
Larvin #2580 Miért? Van NWN2 ben "pap" meg "Gera" is :D -
#2579 Torpen nem latszott nekem semmi, pedig vettem neki tulkos sisakot ;) -
OculusDei #2578 ja! és neked hogyhogy látszik a karakteren a sisak? a törpén tök nem. vagy ott neked se? mert én vizarddal nyomom és azon viszonylag kevés a sisak. mondjuk a headband az láccik. mámegen értelmes vagyok akkor. -
Aspyrin #2577 -
OculusDei #2576 jaja. de a conanos hadurat ne is említsük, ugye...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hamarkur volt a szentem
imádják ezeket a "barbáros hangzású keleti neveket"...
-
Aspyrin #2575 Ezek után már nem fogok meglepődni ha egy híres magyarral futok össze. -
#2574 Kossuth isten elég rég benne van már a Forgotten Realms világában. A DnD könyvemben is van róla egy leírás. :) -
ShaiHulud #2573 jah:) qara hite is Kossuth :) -
#2572 jaja énis találkoztam vele:D -
Aspyrin #2571 Emberek nézzétek meg mit találtam, azt hittem lefordulok a székről mikor megláttam :)
Ha ezt szegény Kossuth tudta volna :D -
Silence78 #2570 Ha valakit érdekel, innen lehet modokat letölteni:
http://nwvault.ign.com/View.php?view=nwn2modulesenglish.list&show_days_back=10
-
Tutilevi #2569 wazz pont az az egy db ajtót nem vettem észre ami mögött volt a nagykövet,szal már tárgytalan -
Tutilevi #2568 olyan problémám lenne h old wellben leöltem az ork nagyfőnököt,utána az alatta lévő szintet is teljesen felderítettem majd vissza mentem callumhoz de ő csak azt hajtogatja h amíg nem találtam meg a nagykövetet addig járjam csak a hegyeket blabla. na ekkor elolvastam a journalt,ami említ vmi war bannert. visszamentem a helyszínre de ott a lootok között nincs semmi ilyesmi. mit kéne tenni v hol van ez a banner? -
#2567 beta toolset screenshot contest 1., illetve 2. helyezettjei(elég régiek(október), de lehet van aki még nem látta őket)