7862
  • lwb
    Van 11-es slot. Epic levellel lehet elérni a 9. szint feletti spell slotokat.

500 hp-d meg normális körülmények között nem lehet, csak powergamerkedéssel (30-as konsti és társai pl.). úgy is csak epic szinten.

amilyen spelleket felsoroltál (contingency, lower resistance stb.) mind harci spellek. az egész adnd/dnd harci varázslatokra épít 90%-ban. nagyon ne kutakodj, mert a játékokban is ez szerepelt.

ja és kit=alkaszt.
  • Lantian
    Legyen veled 1 wizard és 1 druida vagy pap és 1 karit minden jóval tápolj fel amennyire csak tudsz és foglald le vele az egyiket. 1el szerintem már nem nehéz elbánni:)Esetleg egy-két summmon is beleférhet ha nagyon nem bírsz vele:)
  • Aspyrin
    Act3-ban erősen szívok két black dragonnal amikor a szívet kell megsemmisíteni :( Tud valaki használható tippet adni?
  • ShaiHulud
    szerintem nwn2-ben eleg jo ha fejleszted valamelyik tarsasagi skillt(diplomacy, blof, intimidation) jopofa dolgok sulhetnek ki belolle (pl elejen lizardokkal szovetsegre lepsz, bandtitakat beszervezed katonanak, stb) tovabba eleg sok bonus xp is jon ha sikeresen alkalmazod ezeket a skilleket.

charisma fontos tovabba a bardnak, warlocknak es paladinnak is:)
  • dzsonesz
    ez 1 bug nem kell izgulnod a questek meg vannak oldva csak nem kerülnek át a megoldottakhoz... amúgy ezt úgy lehet kiküszöbölni ,ha a questeket a banditák lemészárlásával kezded és csak utánna mész a temetőbe
  • zsotesz
    Sziasztok! Lenne néhány kérdésem:
    1. Van ugye az a lost patrol küldetés. Szóval három katonát megtaláltam, egy sajna meghalt. Hogy lehet befejezni a küldetést? A naplóban még mindig az aktuális quest-ek között van. Commander Tann-t megtaláltam, Fort Lock-ban van, de nála nem tudtam erről beszélni.
    2. Bandit Bounty küldetés: dumáltam a bandavezérrel, és a naplóban azt írja, hogy mennyek vissza Tann-hoz és beszéljek vele. Viszont nem tudok vele beszélni, nem jön be a párbeszédablak.
    Plííz help.
  • virs lee
    Meg amit még hiányolok: a varázslatok időkomponense. Egy magic missile is ugyanannyi idő ellőni mint egy Wail, így a kisebb szintű spellek később értelmetlenné válnak, míg a BG-ben pont a gyorsaságuk miatt végig alkalmazásban maradtak.
  • Tutilevi
    na aszongya van néhány kérdésem
    1:khelgar sidequestjei hol oldhatók meg. kivéve a "ne utáld a másfajtákat" mert az már megvan
    2:habár nekem hardcore on van a nehézség a csapattársaimat szinte sosem sebzi a qara által ellőtt területsebző spellek. ez azért van mert npc csinálja,vagy mert ez csak no pvp areakban van,vagy csak szimpla bug?

ja és a paladin neve casavir
  • virs lee
    Így van! A BG-ben is a resist dobott sokat az ellenfeleken, skeleton warriorra is rányomtál 2 lower rest, máris lehetett spellel is irtani (meg a sárkányt is). Mindig volt vmi kerülő út, nem csak a minél nagyobb dmg, és ez volt a jó. A legegyszerűbb az lett volna, ha a BG 1-2 alá egyszerűen csak berakják ezt a 3D-s motort, és kész is beszteszt CRPG.
  • virs lee
    Olyan játékot még nemigen láttam ahol a jellem, meg egyáltalán a társasági skillek bármit is számítottak volna. Gyakorlatilag az összes CRPG-ben a CHA az a tulajdonság amit mindenféle következmény nélkül lehet hanyagolni (sorcik kivételével).
  • virs lee
    Hát nem is egy mezei ör fogja hordani a jó cuccokat, hanem a kemény főnökök. A BG2-ben az tetszett, hogy bár ott is volt +5 kard, meg staff of magi, de azt olyan ellenfelektől tudtad megszerezni, akiket ha legyőzöl, akkor meg is érdemled a szajrét (főleg az utóbbi, a Twisted Rune volt a legkeményebb csata az egész gaméban). Nem az van hogy a kukában is +10-es mindenféle fexik. Végülis nem rózsadombi szupergazdaok közt játszódik a sztori.
  • Fenrir
    Hehe jó ez a játék, reggel 10-kor meghozta a posta és olyan 6-7 órát toltam egyhuzamban :)

3 különböző karakterrel kezdtem el, az első egy drow mágus volt de az nem tetszett, a második egy woodelf ranger (azzal el is jutottam Neverwinter városáig), de mivel a diplomáciát soha nem fejlesztettem nagyon sok párbeszéd nem úgy végződött ahogyan akartam. Most van egy sunelf bárdom, nah ő már nagyon meggyőző tud lenni :P
  • ArtanisNerwen
    Elhangzottak érvek DnD ügyben, pro és kontra... nagyjából én is ezekre jutottam. Ennek megfelelően csináltam meg a PWm NWNre. A sors fintora, hogy mire készlettem vele, (ez év áprilisa) már nem voltak olyan játékosok akik értékelték volna.
  • Lantian
    Ilyenek vannak csak sajna kevesen és csak a vége fele / Act II vége és Act III / :(
    És ott van a drow wizard nem tudom vki probálta e de szerintem übertápos hiába hogy 2 szintel le van maradva a 10+ szint spell resist és a sok +2 az értékeknél sztem sok lett neki. Egy kicsit eltúlozták sztem.
  • BEAST #2754
    lattam mar :p
  • MrStokes
    Mer lenne irrealis? Jo ne legyen annyi HP-ja hogy 2 percig kelljen utni, de ne dobjon minden mezei varosor +1-es meg 2-es fegyvereket mar a legelejen. a sok HP velemnyem szerint megint csak az rossz itemization kovetkezmenye.

Ellenben legyenek nevesitett ellenfelek akiket csak kulonbozo
    taktikakkal lehet legyozni. Pl boss-jellegu ellenfel sok magikus vagy fizkalis resist-tel, vagy idezzen lenyeket, vagy mittom en, kreativitas FTW. Es mellesleg ezek a neves ellenfelek nem art ha illeszkednek a story-ba is :)
  • zorrobomber
    ezt esetleg ugy lehetne megoldani, hogy a kereslet-kinalat szabalya alapjan a merchantek a 30adik +2-es kardert mar egy fityinget se adnanak, vagyis hogy csokkenne az erteke a targyaknak
  • MrStokes
    Ez vicces, pont most akartam megkerdezni, hogy mennyire lehet a gonosz bealitottsagu karikat kijatszani...

De ezek szerint nem jellemzo :/

Amugy, ha a torenet abszolut nem veszi figyelembe a fo (es a tobbi) karakter szarmazasat, beallitottsagat (pl nagyon nem lenne mind1, hogy egy elffel, vagy egy duergarral koszalok), akkor nem tul sok ertelme van ujabb es ujabb fajokat kirpobalni sajnos.
  • Drizzthsz
    1.0.3 beta
  • dzsonesz
    dobhatnál 1 linket mert lusta vagyok , thx:D
  • Me0w
    Azert van elbaszva az itemization, mert kulonben irrealis az, hogy egy Guardot 2 percig utlegeltek es dob egy leather armort meg egy longswordot minden extra nelkul.
  • Drizzthsz
    Zsííír az 1.03 Beta, végre nem szaggat belül sem R9800próval. (Y)
  • MrStokes
    Hat igen, BG2-ben a harcos kitorolhette a p*csajat ha nem volt a csapatban magus az altalad emlitett mindenfele vedomagia miatt, amikkel a harcos nem nagyon tudott mit kezdeni. Persze, nem is volt neki +5-os longswordja...

Velemenyem szerint el van rontva a jatek itemization-ja, - mar az elso reszben sem tetszett-, de ha lehet, itt meg jobban...
    Es a magas HP, meg a hasonlok ennek az egyenes kovetkezmenyei, vonzatai.
    Soha nem ertettem az ilyen jatekokban miert kell ekkora tulzasokba esni.

BG reszeiben pl. sztem ezek a dolgok nagyon jol el voltak talalva.
    Az ADnD es DnD vitaba nem szeretnek egyebkent belefolyni, nem ismerem oket ahhoz elegge. :)

Persze mindezeket leszamitva a jatek meg nagyon jo es elvezetes marad, de...
  • dzsonesz
    én mindíg jót röhögök a palán ,ha eszembejut őt vertem meg a legtöbbször:DD
  • Me0w
    Most ahogy az uj papomat terelgetem nagyon fajo, hogy nem lehet a parbeszedekne la jellemet kijatszani :( Khelgart is elkuldtem 3x a picsaba az Inn elott, megis csatlakozott hozzam. Ezt azert kijavithattak volna :(
  • Aspyrin
    Ó Bishop csak addig szerepelt nálam amíg a küldetésében részt vett..
  • zorrobomber
    stoneskin khelgare nalam :), paladinra heroism-et szoktam nyomatni
  • Aspyrin
    Tuti nem :D Én csak behajtom őket a csatába és bámulok :)
  • zorrobomber
    oke felolem maradhattok, csak gondoltam hatha ott talaltok mas vitapartnert is
  • zorrobomber
    nekem a ranger a legkevesbe tulelo, vicces volt mikor nagynehezen osszefoltoztam csata utan, es beugatott az ubertap khelgarnak, hogy nelkule mar sehol se lennenk :D
  • Me0w
    Hm, lehet nem buffoltad ot? :) En adok neki egy stoneskint, utana eleg jol birja a gyurodest, es raadasul undeadek ellen brutalis ;)
  • virs lee
    Meg ide, mivel az NWN2 az egyik szereplő benne.
  • Aspyrin
    Nálam: Qara, Sand, Neeshka, és fighter személyében jómagam. Paladin akárhányszor volt a csapatomban szinte elsőnek halt meg :S
  • dzsonesz
    thx:D
  • zorrobomber
    dnd vs adnd vita ide szvsz jobban illik:
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1006174503
  • virs lee
    De az NWN2 esetén még igazad sem lenne, mivel nem lehet level 20 fölé menni. Ott a szintlimit.
    Az 1-ben is annyi volt, aztán jött a HotU. Majd itt is lesz.

Olyan dolgok miatt kritizálod a DnD 3.5-öt, ami nem a szabályrendszer hibája, hanem a játék gyártóinak tudatos módosítása.
    Az hogy 500+ hp-kat össze lehet szedni, nem NWN2 only, hanem D&D3. AD&D-ben ilyenre esélyed sincs. A spelleket pedig AD&D-re szabták, a D&D3 nem módosította sebzésüket a sokszorosára növekedett hp-knak megfelelően.

A varázslatok alapsebzése valóban hasonló, mint a régi ADnD-ben. De a metamágikus featekkel ezt simán meg lehet másfélszerezni is akár.
    Egy lvl9 spellen mit metamágiázol??? +2 szint kell az enhancedhoz, lvl11 slot mióta van?

A közelharci featek is ütősebbek (critical növelő featek, fegyverfókusz, specializáció stb.).
    Igen, és ez megint az übertápos harcosokat tápolja tovább. Eddig is azért nem volt csapatjáték, mert a közelharcos terminátorok jól szórakoztak az 1. sorban, a casterek meg ellőtték az 1-2 spelljüket, aztán órákig dekkoltak hátul hogy végre alhassanak egyet.

Merthogy mijen már ha állandóan alszik 1 mágus... és az milyen hogy hetekig megállás nélkül csépel 1 harcos??? Még a Terminátornak is lemerülne az aksija...

Tudod te hány kit volt ADnD-ben? Több száz. Ember nem tudta követni őket. A BG2-be alig került bele pár darab
    Itt meg az se került be ami egyszer már megvolt. Kivették a Time Stopot, mert nehogymár maradjon vmi hasznos a vazsiknak is... Volt anno egy Project Image a BG2-ben, lényege hogy klónozza a mágust a teljes spellkészletével (amit még nem lőtt el addig), így jóval tovább kibírja alvás nélkül. Ezt miért nem lehetett betenni az NWN(1-2)-be is? A D&D3-ban is benn van, sőt, 1 szinttel lejjeb mint AD&D-ben. Így nem lenne mágus only kibaszás az alváskorlátozás, azok is részt tudnának venni a játékban fél percen túl is. Ráadásul ezt egyszer már megvalósították a BG2-ben, azóta elfelejtették? Mégcsak extra animáció se kell hozzá, semmi olyan amit egy invisibility + hold person + summon már amúgy is megvalósít. Ilyen apróságokkal basszák el a játékot.

Ja, és ne legyenek illúzióid, a varázsló ADnD-ben is harcos volt tűzlabdával.
    Nálad lehet, de nem mindenkinél. A BG2-ben pl. hasznos volt a Lower Resist (főleg sárkányok, skeleton warriorok ellen), Ruby Ray / Mordenkainen (ami ugyan itt is van, de egy sokkal alacsonyabb szintű lesser breach is teljesen kiváltja, ott meg ugye a magasabb szintű spelleket csak a magasabb szintű leszedők tudták semlegesíteni, ami rákényszerített a használatára). Ja, és (Limited) Wish, (Chain) Contingency, Spell Trigger, Imprisonment / Freedom, Symbol-ok, Mislead, Spell Immunity, Greater Malision, Wizard Eye. Én ezeket mind használtam, adott helyzetben igenis k. jók voltak, és ettől mágus a mágus, nem attól hogy folyamatosan nyomkodja a bal klikket mint egy harcos! Ezek 1 része megvan a D&D3-ban is vágatlanul, más részük módosított verzióban (pl. breach átüti a legkomolyabb védelmeket is - LOÁL!), lehet hgy van ami hiányzik is, mindenestre az NWN(1-2)-ben ezeknek nyoma sincs.
  • zorrobomber
    az en csaptom legtobbszor igy all fel:
    Khelgar, en(wizard), Neeshka, es a paladin akinek en se tudom sose megjegyezni a nevet :D
  • Cuchulainn
    Javaslom neked a következőket:
    A már említett Shadowlords+Dreamcatcher+Demon Campagint
    The wanderer első és második része
    ha drow feelingre vágyol akkor:A hunt trough the dark
    Ha gonosz akarsz lenni akkor a Blackguard sorozat(4 részes, az első része elég béna, de megéri végigszenvedni mert a másik 3 qrvajó!)
    egy kis extrém, stempunk jellegű világ, az nwn2nél is jobb NPCkkel/dialógusokkal:The Hex Coda
    Illetve egy nagyon részletes, hosszú és élvezetes modul, angol ugyan, de magyar csinálmány:Tortured hearts

Hogy ontopik is legyek: Az nwn2ről is sajnos eléggé üvölt, hogy egyre zsengébb korosztályoknak is játszhatóvá akarják tenni. A küldetések elég nagy hányada kimerül a "menjodanyírdkihozdelafejit" cselekvéssorban. A térképeken nemhogy eltévedni nem lehet, de még az útról letérni sem nagyon, a városokban azok a házak ahol még nincs semmi dolgod gondosan le vannak lakatolva.
    Ennek ellenére még mindig nagyon jó játék, és remélem, hogy sok kreatív ember fog nekiállni alkotni, mert ha kialakul egy olyan alkotótábor mint az előző rész körül, akkor a fentiek mind nem számítanak már. Egyébként én találkoztam olyan NWN modulokkal amik elérik a baldurs gatek által felállított mércét-ha eltekintünk a csapattársak irányításának lehetőségétől.
  • Silence78
    Erre jó a False Life. 2. szintű necro spell, ideiglenes HP-t ad. Többször is el lehet nyomni, rendesen fel lehet nyomni a varázslónk HP-ját. Egy idő után elmúlik, akkor valószínűleg megfekszik, de mivel nem lehet meghalni...
  • Me0w
    Haha, en is hardcore rules beallitasokkal jatszom, es mivel a karakterem evil ezert neha belovok egy fireballt vagy ice stormot kozejuk, nagyon vicces :D