Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dr4gonlord
Ja és igen, elméletileg outsider vagyok, de nem láttam erre utalást sehol a játékban (planetouched alapból outsider). Mert pl. a Planeescape Torment-be ha Aasimar vagy, aki evil, az alapból fél tõled, de minimum nem bizik benned.

Format C!!!!<#nyes><#nyes><#nyes>

MEC: Allah ha hallassz azt az asztalt rakd arra!

Nagyon remélem 😊 Mondjuk hazudnék ha azt mondanám, hogy nem jön jól a fegyverért kapott arany de azért jobban örülnék egy használható változatnak 😊
Kétkezes fegyvert eddig nem nagyon használtam, valahogy mindig jobban érzem magam egy pajzzsal.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

minden fegyó tipusba van durva majd találsz olyat is amire speckoztál.
általában törkardra gyurok az tetszik a legjobban, de legközelebb asszem valami kaszás weapon master karim lesz😊

Dr4gonlord
Nos, nem tudom, nálam harcos tankolta, druida shapeshift+tankolás. Cleric healelt, én meg rommá lõttem Vitriolic sphere-vel, az egyetlen olyan dolog, amire nem szint miatt immunis, és sebzi is, nem is kicsit, próbáld azzal. Késõbb a magasabb szintû varázslatokkal a többi iron golem, meg ugy akármi csak abban reménykedhet, hogy gyorsan meghal <#nyes>.

Amúgy elég érdekes, hogy nem reagálják le a származásod néha, csak ha mondjuk Thiefling vagy. De az Aasimar származás senkit nem érdekel, azon kivül ,hogy Human-nak hivnak (mondjuk ez még érthetõ, mert nem nagyon látszik, hogy nem az vagy), még a paladin se veszi észre a plusz jóságot, nameg a Thiefling csaj se. Meg jó lenne, hogyha annak, hogy melyik istent választod, lenne hatása a játékra nézve (lehet, hogy majd lesz).

Dr4gonlord
ACT III. Úgy néz ki, hogy közeleg a vég. Sajnos az egyik csapattárs permanensen elhullott a fõküldi miatt, pedig a a törpe mellett õ volt az egyik legszimpatikusabb, nameg közelállt a karakteremhez <#sir>. Nem tudom, pontosan hány karakter van, akit fel lehet majd venni, de minden classból lesz egy. Ahhoz képest, hogy ez a Shadow Kinges történet mennyire sablonosnak hangzik, nos, ahhoz képest eszméletlenül jól meg van csinálva, fõleg a vége felé.

Aspyrin: Lesznek majd olyan longswordok kis idõvel, hogy bõven megéri a longsword spec. Kitartás, ha elkezdesz valamit, akkor maradj is mellette <#vigyor>. Wizardos szenvedés? Nos, és sorcival viszem, és max az ellenségeim szenvednek, de van velem wizard is, aki szintén nagyon erõs.

Ja igen, mit hiányolok, hogy nem lehet újrakezdeni, csak az egész kampányt. Sajna nem lehet Actot választani (ha jól láttam), ami azért nem lenne rossz.

A múltkori wizardos szenvedésem óta újrakezdtem egy fighterrel. Amíg wizard voltam találtam egy nagyon szép kis mágikus longswordot, gondoltam nem fogok rosszul járni, ha a fighterem is longswordre gyúr majd. Keményem nyomom a longsword specializálódást mire találok egy mágikus mace-t ami ráadásul elektromos sebzést is ad<#falbav><#vigyor>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

help!

lvl14es wizard vagyok és épp a spiriteket keresgélem a gem mines-ba 6ból 5öt már megtaláltam, és elvileg az utolsó egy iron golem megölése utána spawnolna. (Ennyit már sikerült kiderítenem) De sehogysem tudom megölni azt a fránya golemet.... 1xûen immunis mindenre sebezhetem akármivel. Valakinek valami ötlet?

(Egyébként a próba kedvéért felhúztam givexp-vel lvl20ra a partymat és úgy is alig halt meg ami felettébb érdekes, de nemszeretném cheattel továbbvinni a játékot)

Jobb katt magadon nyomvatart, broadcast order, follow me szerintem.
MrStokes
Sztem, ha beallitod a pupet mode-ot es lekapcsolod a kulonfele AI-k kozul a megfelelot, akkor talan nem fog helyetted uj memorizalando spelleket beallitani.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Hehhe, ismeros, tegnap jatszottam vele eloszor, de igy is sikerult az alvasra szant oraimat 2-vel csokkenteni (de azt is csak azert, mert meg nem ragadott magaval teljesen a jatek).

Jelentem en is DnD hardcore rule-ok szerint jatszom. Meg igy is kicsit konnyunek tunik, mert egyreszt latom az aoe spell-ek altal majd lefedendo teruletet. Ez mondjuk nem baj, meg 3 dimenzioban a millionyi kamerallas mellett eleg nehez lenne indikator nelkul aoe-t hasznalni. BG-ben azert vicces volt kitapasztalni pl. a fireball hatokret 😄

Masreszt, ha nem vagy ellenseg kozeleben , akkor gyakorlatilag barmikor pihizhetsz, ami altal megint teljes varazslatarzenallal rendelkezel.

Persze azt is hozza kell tenni, hogy meg csak a story elejen vagyok, meg nem nagyon volt nagyon tomeges harc. A legtobb ellenfelet felsorakoztato harc eddig a mocsari romokban zajlott le az istenukhoz eppen imadkozo par gyikember kellemes tarsasagaban (A szekta vezetoje meg egy magikus torrel is megajandekozott) ^_^.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Sziasztok!

Elöször is nagyon jo kis game, már egy ideje játszogatok vele, de mindig van valami ami elrontja a kedvem.
Pl most az utolso loadom után nem akarnak követni a többiek, hiába van beállitva, nem mozognak. Másnál volt ilyen?Igy elég gáz hogy nekem kell mindet küldözgetni.. Meg az is idegel hogy hiába állitom be a spelleket miket memorizáljon, alvás után a saját beállitásai lesznek bent.

raziel.
Sziasztok!

Megmondom öszintén nem követtem a forumot, most is csak azért vagyok itt mert WOW szerver karbantartások vannak😊

kiprobáltam volna szivesen nwm2 reload verziot, viszont inditásnál ez a hiba üzi fogadott:

" The DirextX SDK been detected. Please make sure...bla bla"

erre van valami megöldás?

[Eydis/Marayn/Aribeth :: Neptulon]

zizz21
na elkezdtem másik karakterrel is. nem druida lett,hanem warlock lány 😄😄😄

Hooligans - Nem hall,nem lát,nem beszél ; Mesét,álmot,mámort ; Kánaán ; Szenzáció ; Vírus ; Bohémélet

BlackShadow
valaki légyszi küldje el nekem a poseden_maxi_nwn2.rar -t ! megpróbáltam leszedni netrõl IE-vel és Firefox-al is, kifagy letöltés közben.. megkértem egy havert, h töltse le nekem, neki is kifagy ie.. pls help! 😊

cím: bshadow at interware dot hu

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

MrStokes
A Baldur's Gate-hez hasonloan itt is hasznalhatok a funkciobillentyuk adott csapattag kivalasztasara. F1 a karaktered, F2 az elso tars, F3 a masodik, stb.

MrStokes
Minden karakternel be lehet allitani, hogy hasznaljon-e barmifele mesterseges intelligenciat a harcokban. A karakterlapot felhozva az utolso (asszem behaviour nevu) fulon megtalahatoak ezen beallitasok.

Elvileg a puppet mode-ot beallitva nem hasznal MI-t a karakter, de nalam valamiert megis varazsolgatott magatol, ugyhogy a cast spells resznel lekapcsoltam, meg ugy egyebkent minden mas ilyen onallo akciot letiltottam.

MrStokes
Tegnap vegre elkezdtem kalandozasaimat, egy gnome illuzionista szemelyeben. Az utmenti fogadoig jutottam el, ott segitettem (minimalisan) a torpenek legyakni a 3 banditat, meg 1-2 gray dwarf-ot.
Eddig nagyon tetszik a jatek hangulata, atmoszferaja. A torpe hangjat nagyon eltalaltak, mindig fulig er a szam, ha megszolal. Amilyen a hangja, olyan nagy hentelogep az a torpe, eszmeletlen, mire elnyomok 1-2 varazslatot, a torpe mar az ellenfelek 4/5-et bedaralta. A kameramozgasokkal es a lassu kameraforgatasi sebesseggel meg nem vagyok kibekulve. A kamere mozgasi sebesseget mar igy is maximumra tettem, de meg memindig nem az igazi. Ettol eltekintve best of 2006 eddig.

Nekem mellesleg nagyon megtetszett a duergar, a karaktergeneraloban felkinalt modell nagyon nagyon bejovos! Kovetkezo karakterem biztos duergar lesz. Mar csak azert is, mert a szegeny kis, gonosz lelkuletu torpeket mindenki utalja a regenyekben es szerintem a jatekosok koreben is igencsak hanyagolva lesznek.

MrStokes
Igen, en is erre gyanakodtam. 😊

Neeshka-val amikor akar Leldon találkozni, s elkezd tölteni a fogadóban, akkor mindig kidob az asztalra. :-( Várjak újabb pecsre, vagy micsoda?

MrStokes
A Svirfneblin (melysegi gnome), a Duergar (szurke torp) is ezzel a szinthatrannyal indul. A Svirneblin 3, a Duergar 2 "szintnyi eltoldassal".

Nem tudom pontosan ez hogyan mukodik, de sztem vmi ilyasmi lehet, hogy a szinteltolodasnak megadott erteku szintrol kezdodik a jatek az XP szempontjabol. Pl. ha inditasz egy duegar-t akkor nem lvl 2-nek megfelelo mennyisegu XP-re van szukseged a kovetkezo szint meglepeshez, hanem a lvl 4-hez szukseges XP-mennyisegre. Persze a szintje nem 4, hanem csak 2 lesz. Persze ez csak sztem van igy, aki jobban ismeri, az homalyositson fel minket pls!

MerlinW
Köszönöm a válaszokat😊

[merlinw.org]

GanXstaZoleeWrk
nallam is kinyiffant a kislany szerintem ez story line elegge sok parbeszed, video épül rá mármint arra hogy megmurdel, de lehet ha eletben maradna se jönne el mint ahogy a harcos is lepattan.

GanXstaZolee#2709

50 óra feletti játékidõrõl beszéltek

ez csak a D&d infó a warlockról

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Ha van varázsló a csapatban, akkor lehet hogy én varázsoljak vele?
Az elején a varázsló-kiscsaj magától varázsolgatott össze-vissza :-(
Ez beállítás, vagy ilyen a játék ?

Más:Warlock az harcos-mágus ? Honnan kapja a varázslatokat, tanulnia kell?
Érdemes egy ilyen karaktert indítani ?

És amúgy klasszisokkal jobb a klasszis NW1-nél ... döbbenet!
Nekem nem a színe miatt kell, hanem a tulajdonságai miatt :/

Besz
Én ezért fogok a következõképpen eljárni, az 1-ben is így tettem. Veszek egy sima elfet, bõrszínnek beállítom a szürke megfelelõ árnyalatát, a hajszín meg legyen fehér, legyen gonosz, és kész is van a drow. Nem egy vérbeli szerepjátékoshoz méltó megoldás, de nekem megteszi. <#rolleyes>

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Fejes021
Valakinek már sikerült boltban beszereznie a cuccot?

http://www.panoramio.com/user/518310

MrStokes
A kezdo teruleten a waizzard kiscsaj mindenfelekeppen megpusztul? Vagy csak akkor, ha parbajozo varazslok kozelebe megyek a partival? Kajakra lezuzta az idegen varazslo a szoszket 😄

Bocs, a tiefling kivétel, azt hiszem õ is lassabban fejlõdik.

Aasinarról tudok csak nyilatkozni szint ügyileg, de azt hiszem hasonló cipõben jár mint a drow.
Mindig 1 szinttel vagyok alacsonyabb mint a csapat többi tagja (törpe, tiefling, elf).

Én a crack file-okat töröltem és az eredeti exével nyomom, és így nem találkoztam buggal eddig (újrakezdtem sokadszorra, de azthiszem mostmár megvan a fõ csapásirány) a Tann-bug is megoldódott és a chatablak is eltünt. Köszönet annak aki elõször megírta a megoldást, már nem tudom ki volt.

MrStokes
Koszi! Kozben feltettem a jatekot es volt szerencsem kiprobalni, es en is megtalatam a fajoknal a favore d class-t 😊 a 2 szintnyi elteresrol is remlett vmi, de nem emlekeztem pontosan.

Hali!

NWN2-ben a Drow csak indulásnál lépi meg nehezebben a 2. szintet és folyamatosan 2 szintel van lejjebb, mint a többi vagy utána is kevesebb xp t kap és nöl a szintkülönbség folyamatosan?

Indítottam drow és nem drow karit is.. A sima elf rögtön a campaign elején LUp-olhatott 3 ra, a drow pedig még csak 1. szint xp csikjának feléig jutott induláskor. Rögtön fére tettem a drow os elgondolást multira.
Ha folyamatosan kevesebb xp t kap, akkor nemtom hogyan lehet megcsinalni a campaignt. Az NWN 1-el csak multiztam a nordockon és dalakorán, ott ugye volt respawn szal ez nem okozott gondot...

Az ilyen bénázások elkerülésére erõsen ajánlom, hogy minden teremben nyomjátok meg picit a highlight items gombot. :-P Rögtön világítani kezd, amint találsz valami érdekeset. Asszem alapból z.

Egy dolog hibádzik nekem, ami az elsõ részben nagyon tetszett, hogy a 6-os IQ-val rendelkezõ félorkom ugyanúgy beszél mint bárki más.
Az elõzõ részben még át voltak írva a szövegek, így sokszor lehetett pl ezt választani : "Me want kill!". 😊
De ez csak kisebb szépséghiba, a játék ettõl függetlenül nagyon fasza. 😊

zizz21
Sziasztok! Most kezdtem játszani,Rangerrel vok.
de gondolkodom,h elkezdem Druidával is.
Szerintetek a Drudia milyen? Tapasztalat róla? (Druidával még sosem voltam,az 1.ben sem 😞 )

Hooligans - Nem hall,nem lát,nem beszél ; Mesét,álmot,mámort ; Kánaán ; Szenzáció ; Vírus ; Bohémélet

j0nNyKa
igen nekem az utolso 2 nincs egyelore, mondjuk 2 karival haladok parhuzamosan :]
drow warlock, illetve drow rouge-assasin
hat nem is tudom, melyik a durvabb...
a 2.at jobban elvezem a kicsit drizztes beutese miatt, de ez a warlock nekem oriasi pozitiv csalodas

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Bucser
eddig 9 NPC van a listában akik közül választhatok.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sorrendben ahogy joinoltak a partyhoz : Fighter, Druid, Thief, Sorceress, Bard, Paladin, Ranger, (itt jön még be majd egy Fighter aki innentõl állandó party tag lesz nem lehet kitenni, de lehet mellé másik 3-at választani. Szóval innentõl 5-en vagytok!!) Wizard, Cleric, és szerintem még lesz pár. Ahogy nézem hogyan haladok a storyban még van rá idõ bõven..

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Vissza megy fort locke-ba.. sõt az a legjobb ha megkéred, hogy jöjjön veled megkeresni az embereket. egyébként mondtam már egyszer.

Ha a játék úgy teszs hogy nem tudsz kilépni a pályáról pedig már minden megvan akkor érdemes visszatölteni és úgy befejezni a harcot vagy belépni a terepre hogy a Fõ lkaraktered (amit te kreáltál) van kiválasztva. Ilyenkor tovább megy. Nem akad ki a cutscene.. (nálam már többször elõfordult. elég idióta hiba..

Ja és ajûánlom mindenkineka puppet módot mert pl a druida nagyob szinten úgy a fejetek felé varázsolja a jégesõt hogy hihetetlen.. Magyarul az AI hülye nem mérlegel és nem centiz, hogy kurja a fireball-t és a területre ható sebzést. Ja persze ez csak akkor fontos ha HardCore AD&D mode-ban játszol, ahol a területre ható spellek mindenkire vonatkoznak😊 Egyébként szerintem úgy a legmókásabb... Legalább nem csak eszetlen hent egy harc.

Jelenleg itt tartok

Cross Road Keep-ben a Gonosz Garius megpróbálta elcsenni a Shadow King hatalmát. de rajtavesztett😊 rányitottam a rituálé közben csak a minionokkal kellett megküzdenem amiket a nyakamra küldött mert ha mind a 4 varázslót aki idéz megzavarod akkor visszafelé sül el a spell és meghalnak mindannyian😊

Ja mielõtt odaértem volna volt egy harcom 5 Shadow Priestel😄 Jönnek velünk Varik NeverWinterbõl leszedni Gariust de mire felbuffoltak meghalt mind az 5 priest😄 Vicces volt😊 Ja 14-es szintû general Wizard vagyok elf Longbow focussal (más fegyverem nincs is Point blank shot-al meg rapid shottal mert Bishop nem jött be mint karakter (nem vagyok Chaotic evil párti😄) A partyban ami eddig a legbrutálisabban írtott benne van Keghnar (Dwarf Fighter) a githektõl megmentett csaj Shanna (human Fighter és érzésem szerint románc lesz😄) Sand (szintén elf Wizard asszem abjurer) valamint a tiefling Thief (szintén ütõd dualmorningstarral lopakodva hátulról együtés/ 1 ember criticalokat csinal (ki van maxolva a dual weapon fight meg a morningstar criticalja is) Szóval jó kis csapat)

Na mindenkinek jó játéko,t mert eddig mióta megvan minden nap hajnali 3-4 óráig játszottam mert ez olyn mint egy jó könyv letehetetlen😄 Várom már hogy küldjék az eredetit és kipróbáljam multiban is😊 jó móka lehet😊 Baldurs gate saját készítésû modullal😊 mert majdnem mindent megkapott ami a BG-ben volt😊 Ki merem jelenteni nekem év játéka a NeverWinter Nights 2 Akár meddig is fog eltartani még a játék.

(gondolom sokáig mert act 2 végén közepén járok csak)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

MerlinW
Megtaláltam a testet, tényleg nagyon vak voltam😊 Persze velem sem jött ki a muki. Tovább enged a quest befejezése nélkül, vagy tököljek fiximage-el?😊

[merlinw.org]

a drownak egyébként olyan tulajdonságai vannak, ami miatt túl táp lenne, ha úgy lépne szintet, mint a "normál" fajok
de van nála durvább is, talán a mélységi gnómoknál +3 ezt a szintlépés módosító...

There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu

Az biztos. Bár én akkor már inkább egy Entreri-Jarlaxle duóval nyomulnék. Na annak lenne feelingje. 😊

Why so serious?

j0nNyKa
dehogynem, erre van a hard fokozat ! :]
na igen, ha nagyon "realisak" akarnank lenni, akkor tobbezer fos ork sereget kene ellenuk kuldeni, de akkoris nagyon nagy feelingje lenne :]

Az kicsit túl tápos csapat lenne nem? 😊

Why so serious?

j0nNyKa
mmm, drow warlock odabasz
4-es 5-os szinttol kezdve egyre jobban, nagyon tetszik
mas:
jo nagyon a segitok rendszere, azt viszed magaddal, amelyiket akarod, es viszonylag nagy a valasztek is
bar a legjobb az lenne, ha ossze lehetne dobni egy drizzt-cattie brie-wulfgar-bruenor-innovindil 5ost
na de majd multiban

GanXstaZoleeWrk
kriptából ember siman kijon többiekkel 1 kivételével aki hulla. ez a csapata akivel elindult kéri is hogy szabaditsuk ki õket is. El kell olvasni a dialogusokat nem csak 1-1-1 😄D

Én még olyan bugot nem talaltam ami a továbbjutásban akadalyozott volna. Crackelt peccs kene.

GanXstaZolee#2709

Mellesleg egy hulla van, a másik kettõt élve találod meg.

Why so serious?

Merlin! Ne kezd újra. Én sem találtam meg elsõre, pedig ott van! <#vigyor>

A két rácsos ajtó elõtt van még, ha a parancsnok megtalálási helye felõl jössz, akkor neked balra! Tartsd lenyomva az "y" billentyût, akkor mutatja a folyosóban az ajtókat. Bent lesz a hulla, ne aggódj! Egyébként is használjátok sûrûn az ypszilont, mert mutatja a ládákat és egyéb interaktív dolgokat!

rezes
Mellesleg sikerult patchelni de a BUG igy is megvan

Fonok.Ki az a corporation?