7862
-
#2808 Ezt a béta patch-t felteszi magától a játék, ha a frissítésre megyek?
Mert csak v102-ig frissítette, gondoltam akkor letöltöm a 103 bétát, de nem hajlandó elindulni, mivel aztmondja nemtalálja az 102 update-t. Na most ilyenkor mivan? -
Larvin #2807 Én még nem töltöttem sok időt ott, de engem is kidobott 1x miután meghaltam. Mondj egy másik szervert ahol vannak is páran, meg a pingje is jó! Ha tényleg sűrű a kidobálás a Grimsen akkor hanyagoljuk azt sztem. Holnap kereslek msn-en, már másik címem van. -
#2806 A Grims Tavern tényleg gyönyörű modul, de van vele két problémám. Az egyik hogy eddig egy árva garast sem találtam benne. A másik, hogy valamilyért rendszeresen a Windows asztalon kötök ki. Ezt más szervernél nem tapasztaltam. Igaz más szerveren nincsen hak. Nálad is van ez a probléma? Te mikor leszel fent? Legalább MSNre feljöhetnél, akkor tudnánk beszélni. -
#2805 szép látvány ,ahogy eljátszátok itt a hattyú halálát:D -
#2804 Nekem is ez bassza a csoromet :( -
Larvin #2803 Majd később tudod csak :P
Nekem is szar volt mikor egy tolvaj akaszkodott rám (waukeen hívőként) -
gwalker #2802 Ugye a játék készítői nem gondolták komolyan, hogy minden jött-ment beállhat a partymba ? A fogadónál csatlakozott koszos törpének hogyan lehet kitenni a szűrét a csapatból ? -
Prof William #2801 Teljesen láma lehetek de amikor a dokkban a 4 őrhelyet kell végignézni a naygedikat nem találom. Nincs a térképen se bejelölve meg sehol sem... -
#2800 Vagyis pl. egy +1es hosszúkard 1d6+1 slashing sebzést okoz. -
#2799 Ez nem teljesen így van, a plusszos fegyverek sebzése az adott fegyver normélis sebzéseként jelentkezik!
Kardnál slashing, nyilaknál piercing buzogánynál pedig bashing.
Ha jól emlékszem, akkor a PnP DnDben is így van -
NecroMan89 #2798 Csá all,pls ha vki tud dobjon már egy végigjátszást bár lehet nagyon korán van hozzá de ha tud vki akk pls
előre is köszi
ide is jöhet:[email protected] vagy az oldalra -
#2797 Nagyon köszönöm mindenkinek a számomra rendkívűl hasznos infókat!!!Így már sokkal élvezetesebb lesz ez a renek játék.Mégegyszer nagyon köszönöm! -
#2796 Ja és azt se felejetsük el hogy a +AC t adó cuccok után ottvan zárójelben mien módon adnak védelmet, azonos kategóriákon belül a többféle cuccból származó nem adódik össze, hanem a legmagasabb számit csak,
ami változott asszem nwn1 óta, hogy már a tulajdonságok sem adódnak össze
többféle tárgybó, szal ha van +1 dex es övem meg +2 dex es csizmam akkor is +2 dex et kapok csak, ezt nemtudom honnan szopták ki... -
Larvin #2795 A plusszos fegyver lényege, hogy +1 et ad az attackhoz és a damage-hez is. A dmg-nél ez mágikus sebzésként jelentkezik (legalábis 1 ben így volt, ->vagyis elméletileg így volt, gyakorlatban nem) és a + os fegyverek főleg azért kellenek mert nélkülük nem tudod átütni a dr-es (damage reduction) ellenek védelmét. pl.: egy vörös sárkit üthetsz egy síma karddal ítéletnapig, mert csak +3 as fegyverrel tudod átütni a védelmét. -
#2794 még annyi:
DEX módosító NAGYON FONTOS (nem is tudom hogy felejthettem ki:D) főleg ha rouge vagy ranger vagy.
a plusszos fegyver mindig többet ér.
páncélból a többieket kérdezem.. mert nem tudom.
egy AC7 +1, ugyanolyan, mint agy AC8-as páncél? -
#2793 1d6 = lehet 1, 2, 3, 4, 5 vagy 6. (ez a sebzés, ehhez hozzájön a karakter szorzója, ami egy fighter esetén nagyobb ugye, mint egy vari esetén, de ez egyértelmű)
egy 1d6 os fegyver pl gyengébb, mint egy 2d4-es, előbbi esetén a sebzés 1-6, utóbbi esetén 2-8. (2 és 8 között mozoghat)
minden dobás ütéskor dob egy 1d20-at is a játék. ha 1 akkor melléütöttél, ha 20 akkor critical.(critical azt jelenti, hogy 1d6-os sebzés helyett 2d6, vagyis kétszer is dobhatsz a kockával. 2d4 helyett 4d4, stb.)
igen régen dnd-ztem én már, majd a többiek pontosítanak.
a +1 az biztos sebzés(ha talált az ütés), tehát egy 1d6 +1 -es fegyo sebzése 2 és 7 között van.
pl egy remek fegyver(kedvenc kombinációm):
Vampiric Bastard sword +5
1d10 +5 +vámpirikus életlopás. (6-15-ös alap sebzés:D) NWN1-ben még ehhez lehetett 1d6-os frost(fagy) sebzést is szerezni., úgy már 7-21-es a fegyó, és még életet is lop(az nem sebez pluszban, te téged gyógyít minden ütéssel):D
AC(armor class)
ADND-ben minél kisebb annál jobb,
DND-ben minél nagyobb, annál jobb.
NWN 3.0-ás dnd-re épül (nwn2 asszem már háromfelesre(3.5)), így minél nagyobb az AC, annál jobb neked.
de pl ha Baldur's Gate-ezel egyszer, ott inkább kissebbítandő az érték:D
Quick Save asszem F12
ADND-ben úgy volt(lehet csak a Baldur's Gate bugja volt), hogy volt olyan erős ellenfél, aminek akkora volt az AC-ja hogy nem tudtam megsebezni fegyverrel.(de mivel fighterrel voltam, jó lett volna...)
olyenkor például a +1, +2, +3-as fegyverekkel meg lehetett sebezni az ürgét. Volt olyan is, hogy valakit CSAK +4-es fegyverrel lehetett megsebezni.(ami nagy szó volt, mert a +4 Quarterstaff-on kívül más +4-es fegyver nem nagyon volt Baldur's Gate-ben)
a plusszos fegyókat érdemes beszerezni, mert pl 1d6 esetén, ha csak 1 a sebzés, egy +2-es fegyó esetén ez helyből háromszorozódik:D
+1 tipp. még nem próbáltam, de NWN 1 -ben működött(light cheat)
végy egy fegyvert a boltban, varázsolj rá Light-ot(Örök fény) aztén add el szinte a duplájáért:D NWN 1-ben ebből gazdagodtam meg, itt még nem próbáltam. -
#2792 akkor sorban
1. fegyvernél a sebzést jól értelmezed. a 2d8 az 2-16 hp sebzést okoz, az 1d6 pedi 1-6-ig. mérlegelj, hogy neked melyik a jobb. nem mindig a legtöbbet sebző fegyver a legjobb.
2. igen (de azért azt isnézd, hogy mennyi a max DEX módosító, amit enged. ha nagy au ügyességed (dexterity), akkor érdemesebb könnyebb vértet viselni, ami enged többet a DEXből)
3. a pluszok hozzáadódnak a támadáshoz és a sebzéshez is. meg egy csomó szörnyet csak plusz akárhányas fegyver sebez, ezért érdemes pluszos fegyvereket beszerezni. F12 quicksave. quickloadot nem találtam. -
Larvin #2791 A legszimpibbet kéne kinézni, ha 2-3 ember megjelenik szerveren előbb-utóbb fellendül a forgalom. (Bevallom a 0 playeres szerverek nálam is mentek a levesbe a választásnál, pedig lehet, hogy ez nem jó) Ja és nem árt nézni a pinget is. 100-nál kisebb volna optimális. -
#2790 Nem vagyok járatos a D&D 3.5 szabályrendszerében(ezért akár kövezzenek meg a hardcore gémerek), viszont lenne néhány alapvető kérdésem:
1.Fegyverek
Korábban írta valaki, hogy a fegyvereknél szereplő paraméter, pl.: 1d6, azt jelenti, 1 db 6 oldalú kockával dobott érték, a 2d8= 2 db 8 oldalú kockával kidobott érték, stb.Eddig értem, de konkrétan, számokban kifejezve ez mit jelent?Vagyis loot vagy vásárlás esetén hogyan tudom eldönteni, melyik az erősebb fegyver?
2.Páncélok, pajzsok
Ha jól értelmezem,a magasabb armor class magasabb védelmet is jelent, ugye?
3.Egyebek:
A "plusszos" fegyverek ill. páncélok mennyivel táposabbak a "simák"-nál?
Van a játékban quick save ill. quick load, mert én nem találom?!
Elnézést a láma kérdésekért, de kezdő vagyok a műfajban és sehol nam találok Szabályleírást.Segítségeteket előre is köszönöm! -
#2789 Én is keresem még a helyet meg több et is ki akarok probálni. A Grimsnek nem megy tegnapot a weboldala, és igy nem jutottam pwc-hez.
Az ALFA egy nagyon HC project, elvakult RPseknek akik Perfekt angoltudással rendelkeznek.
Én ezeket probáltam;
Shroudworld
Ez tünik a legjobbnak, igényesen kidolgozott és vannak questek is.
Urth
Táp PWnek tünik, no PvP.
Midgard Saga
Szintén táp, de legalább sokan vannak és a PvP sem tiltott. -
#2788 kiproba...
persze ha olcsóbb lesz, úgyis megveszem...(3-4 ezer mer nem olyan nagy ár, főleg ha van benne 1-2 kieg is pár prémium modullal.. majd néhány év múlva:D NWN 1-et tavaly vettem:D) -
#2787 Igaz 14g a konyvtara a jateknak, ugh :) -
#2786 Miert hasznaltok crackelt exet? En siman felmountoltam dt-ben az isot es a pr0tstoppal siman megy. Patchel, beszel, indul :P -
Larvin #2785 Tényleg te melyiken vagy? :)
Meg kéne szállni egy szervert és, ha más nem, jót rp-znénk, meg nosztalgiáznánk, amíg nincs magyar szerver legalább gyüljünk össze valahol nem? Én 2-t "próbáltam ki", de a kipróbálás nagyon idézőjelben mert csak az első két-három mapot néztem meg, meg a hangulatot, a játékosok "összetételét" :).
Ezt próbáltam és amit láttam az tetszett:
Grims tavern
Volt mégegy amit kipróbáltam, de nem emlékszem rá :P Nem hagyott nagy benyomást bennem, egyébként valószínű rájöttök melyik az, ha már néztétek a lobby-t. Sokan vannak rajta, egy szigeten játszódik és eléggé hack&slash izűnek látszott, de lehet, ez csak én vagyok.
Más: Ez ugye ismerős sokaknak (még nem csekkoltam le hol tart):
nosztalgia
Ez pedig mindíg érdekelt, de túl körülményesnek találtam a bejutást (talán, ha valaki lecsekkolná és visszajelezne, akkor nekirugaszkodnék):
ALFA
Ezenkívül most pattant ki a fejemből. Csinálhatnánk egy "official" magyar guild-et, mondjuk kezdhetnénk a toborzást itt:
guild registry -
csgj #2784 a fixed crack jó minden patchez nem? nekem is kéne a patch, főlleg ha segít valamit a belső terek szaggatásánál -
#2783 Végigolvastam, egykét pontja amiben szerinte jobb a game az nálam pont amellett kardoskodna, hogy roszabb, néhány pont meg egyszerűen nem igaz.
Nem azt mondom, hogy nem jó játék a NWN2, de nem mondanám, hogy jobb lett mint az 1(főleg ha mindkettőt a saját idejében nézzük) Szvsz kb. egy szinten vannak, mert amennyivel jobb lett a 2 egyes dolgokban másokban éppen annyival szarabb... -
#2782 Ehhez az 1.03-as patchhez kell crack?(ugye annak aki <b>még</b> nem vette meg)
engem is nagyon zavar, hogy a belső tereken szaggat... 8900se. kint megy szépen.
(léci ne gyertek azzal, hogy "illik megvenni", meg hasonlók. diákhitelből élek, a játék 12000 forint a boltban... összesen nem költök ennyit karácsonyi ajándékokra, nem hogy még maganak is vegyek valamit...
NWN 1-et is csak akkor vettem meg, amikor kiegészítőstől volt 4000 ft...)
-
#2781 Ezek a szerverek azért olyanok amilyenek, mert az obsik egy csomo dolgot kiheréltek a játékból, ami az egyben benne volt. Gondolom hogy kevésbé bugos single game-et tudjanak kiadni. Ha ezeket vissza pakolták, akkor lehet örülni. Ezért jelentettem be az ingame adatbázis kezelést is. Melyik szerveren vagy? -
#2780 "Az teljesen más, oda csak epic spellek mehetnek, meta nem!"
Ez egészen egyszerűen nem igaz. Olvasd el az ELH-ban az Improved Spell Capacity featet. Sehol nem ír olyan megkötést, hogy nem lehetne pl. 9. szintű spell metás verzióját előkészíteni ebbe.
"Ennyi erővel a heal is harci spell, meg melyik nem... Arról volt szó hogy nem kizárólag direkt sebzéssel nyomul mint egy buta harcos, hanem ésszel."
A legtöbb ADnD-s spell át lett dolgozva DnD-re is. Nem értem, mit akarsz bizonyítani. -
ShaiHulud #2779 szerintem nem szidta senki az nwn2t, a vita a dnd 3edition vs ad&d rendszerrol ment:) illetve hogy ezeket hogy implementalta a bg2 es az nwn szeria. -
Larvin #2778 A fanyalgóknak:
50 dolog amiért jobb a 2
Kipróbáltam 2 pw-t. Még elég kezdetlegesek. KB. olyan szinten mikor az 1-en elindultak az első projektek, de ezek csak a mainstream szerverek közé tartoztak ahová nem kell még a személyi számodat is megadni a bejutáshoz :P Azért én nem látom olyan borúsan a dolgot. Az egyetlen probléma, hogy még gyakori a crash, meg, hogy kidob a szerver. Kell pár patch meg kis idő amíg felzárkózunk a nyugati technikai színvonalhoz. Az 1-el is így volt. Szóval lesz itt nwn2 community.
-
virs lee #2777 Van 11-es slot. Epic levellel lehet elérni a 9. szint feletti spell slotokat.
Az teljesen más, oda csak epic spellek mehetnek, meta nem!
500 hp-d meg normális körülmények között nem lehet, csak powergamerkedéssel (30-as konsti és társai pl.). úgy is csak epic szinten.
Nem kell 30-as CON, egy harcos amúgy is baszott sok hp-t kap, +featből, több is simán megvan.
amilyen spelleket felsoroltál (contingency, lower resistance stb.) mind harci spellek. az egész adnd/dnd harci varázslatokra épít 90%-ban. nagyon ne kutakodj, mert a játékokban is ez szerepelt.
Ennyi erővel a heal is harci spell, meg melyik nem... Arról volt szó hogy nem kizárólag direkt sebzéssel nyomul mint egy buta harcos, hanem ésszel. -
zsotesz #2776 Elvileg el kellene indulnia, viszont lehet, hogy diavetítés lesz belőle.
Próbáld ki. -
#2775 Ez naív kérdés lesz, de vajon elindul a játék az én jó öreg GeForce FX5200-asommal is? :) -
#2774 én anno meséltem PnP elsőről epic szintre. még dnd3 alatt (nem 3.5). szó szerint a könyvek megjelenésétől tartott sokáig és 25-28. szint körül hagytuk abba. senkinek nem volt még 200 hp-je se. -
#2773 vagy csak simán ha még 2 en vagytok akkor indúlj meg kifelé gyorsba azok a barmok úgyis a másikkal fognak törődni... én próbáltam ígyis anno szal bizton mondhatom h ez bevált:D
vagy van 1 másik alternatíva is kifutsz mentesz ,kilépsz a game ből és betöltöd újra.. az összes csapattag ott lesz meletted visszatöltésnél zéró hpval de ottlesznek és tudsz pihizni utánna mehet a második roham:D -
Aspyrin #2772 Köszi a futást majd kipróbálom :DD -
#2771 Elminsternek van 369 hp-je, de ő cr 39-es!!! halasternek pl. csak 162. ha te karidnak 500 hpje volt nwn-en akkor az a bio hibája (meg a tied), nema rendszeré. mert ezek ketten fent faerun leghatalmasabbjai. (ELH-ből idéztem) -
#2770 akad
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!naszal a legjobb ha jók a resjeid, de ez mint kiderűlt nemazok
ebben az esetben a köv a teendő, fokuszálj csak az 1ik sárkányra az egész csapattal és minnél előbb nyírd ki utánna ki tudsz futni gyorsba a kijárathoz h pihizz meg regenerálódj, ha ez nem menne akkor csináld azt, h, amikor már csak 1 edül vagy és mindenki meghalt , akkor azzal az 1 emberkével nagyongyorsan fuss ki egészen a kijáratig , ha gyors vagy ,akkor nem fognak követni a dögök, ha elég messze kerültél tőlük akkor aludni is tudsz éa a csapat többi része is feléled.... ha jól csinálod ,akkor ez tuti bevált taktika végszükség esetére:D -
Aspyrin #2769 Van wizard/sorci/druida/thief és szépen lassan mindenki meghal..