Neverwinter Nights 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"a BG2 minden idõk szerepjátéka, egyszeri és megismételhetetlen"
Nem és nem. 😊 Egyrészt szerintem a Torment, at Arcanum és a Fallout messze jobb a BG-knél. Az ultimák is jobbak voltak. Másrészt meg megismételhetõ, sõt jobb is készülhetne. Csak akarni kellene. De nem akarja senki, mert Herpeszes Ödönke inkább vesz valami csili-vili shader 3.0-ás szart, amit csak az különböztet meg egy FPS-tõl, hogy vannak benne statok, meg kasztok. (Sokszor feleslegesen, de ezt modt hagyhójuk.) Ahhoz nem kell ész, kreativitás, csak programozói munka, hogy a szép grafikát belepakoljuk. Most nem az NWN2-rõl beszélek, az a ritka kivételek egyike. Aztán már csak lapátolni kell a pénzt az "objektív" portáloknak, hogy készüljenek a 95%-os review-k, meg "korszakalkotó" és egyéb jelzõk.
Az NWN-ek tényleg inkább multik, ezért részben igazságtalan egy BG-hez hasonlítani. De épp ezért tartom jó játéknak az NWN2-õt mert még szingliben is egész jó. Mondjuk ez azért jellemzi a mezõnyt is, sajnos.
MMOG-krõl nem nyilatkozok. Azok szerintem nem RPG-k. Jelen formájukban végképp nem.
Ja, egyébként rendszer tekintetében a Morrowind nagyon ott van ám! Szerintem sokkal realisztikusabb, mint a DnD. Sztori meg NPC-k tekintetében pedig a Torment jobb a BG-knél.
egyetértek , viszont kivancsi leszek milyen modulok/pw-k keszulnek nwn2-re =)
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
hogy a hpt ugy szamoltuk(ha jol emlékszem): 5+Állóképesség +dobsz a kasztodnak megfelelõ kockával+ 3 szintenként megkapod a állképesség módosítód +hp nak. Igy már elég korrektek voltak a sebzések😊
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Az NWN, 1és 2, egy fejlesztõeszköz, amivel bárki elékészítheti a neki tetszõ világot, ami szerecsés esetben másoknak is tetszik.
Ezekre a tartalmakra még kicsit várni kell. Nem is mind lesz jó. De nem rossz vétel annak aki nem a WOW2-t, vagy a Lineage3-at akarja majd játszani 1-2 év múlva.
Artanis
Sztori szinten meg a Torment volt a csúcs, ott viszont a rendszer egy vicc volt.
Te nem az ADnD-t sírod vissza szerintem, hanem a BG2-õt. Azt én is visszasírom és állítom, hogy sem az NWN1, sem az NWN2 a mezét nem viheti. De ez nem a szabályrendszer hibája, hanem a fejlesztõk döntése. Egyre szarabb és szarabb RPG-k jelennek meg amióta az infinity engine-es játékoknak leáldozott. Az NWN2 fényévekkel jobb szingli kampánnyal rendelkezik, mint az NWN1, de még így sem egy BG. Messze nem.
A full regen alvás után megintcsak nem a DnD hibája. Olyan dolgok miatt kritizálod a DnD 3.5-öt, ami nem a szabályrendszer hibája, hanem a játék gyártóinak tudatos módosítása. Ha ADnD szabály alatt írták volna az NWN2-õt, akkor is simán bevehették volna ezt a villámgyors pihit full regennel.
A varázslatok alapsebzése valóban hasonló, mint a régi ADnD-ben. De a metamágikus featekkel ezt simán meg lehet másfélszerezni is akár. A közelharci featek is ütõsebbek (critical növelõ featek, fegyverfókusz, specializáció stb.). Tapasztalatból mondom, elsõ 5-6 szinten egy rendes DnD kampány sokkal halálosabb egy átlagos ADnD kampánynál. Egy ogre (aki 2-es, 3-as CR-es) simán belefér egy elsõ szintû mesébe, mint ellenfél és a 2d6+sok sebzésével gyakorlatilag instantkill az elsõ három szinten a legtöbb partitagnak.
Tudod te hány kit volt ADnD-ben? Több száz. Ember nem tudta követni õket. A BG2-be alig került bele pár darab, a használhatóbb fajtából. Senki nem látott már át azon a szabálydzsungelen, ami az ADnD-t körülvette.
Ja, és ne legyenek illúzióid, a varázsló ADnD-ben is harcos volt tûzlabdával. A varázslatok 80-90%-a harci varázslat (védõ v. támadó). Akkor is így volt, most is így van.
\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"
Ez tipikus esete annak, hogy a hülyeséget jól el kell magyarázni, hogy az érthetõ legyen.
"Vagyis törpénk kitanulta a piaci kofa szakmát, és közben az informatikát elfelejtette." Tiszta sor. Értem! Csak azt nem, miért. De az gyanúm nem is fogom.
Artanis
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
nah es itt az a lenyeg hogy stornozodik neki minden eddig megtanult feat, es skill pont, DE a stat pontok megmaradnak amiket fighterkent kapott korabban, tehat igy hogy attanult foallasu monknak, ketszer oszthattam el a statokat, mintha dupla akkora szintu lenne.
Ha te most teszemazt programozó vagy, de holnaptól úgy döntessz, hogy ezentúl retket fogsz termeszteni akkor azért nem felejtesz el egybõl mindent a számítógépekrõl nem? 😊
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben
Artanis
egyéb: most kezdem act 2-t, lesz 3 is?
Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben
nem is ugy gondoltam hogy csak nalam ilyen e, hanem hogy ha minden mast stornozik akkro a statokat is kene nem?😊
porog forog aprit😊
Én csak azt tudom, hogy wizarddal még soha nem volt problémám NWNben, sem multiba sem single-ben, pedig nagyon régóta játszom vele. (Najó, PWvel már régen játszottam, de single modoknak nagy rajongója vagyok.)
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
btw direkt nemcsinálom a küldijét nemakarok belõle monkot hehe😊
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
mondjuk most ts az nem lesz,de egy quickennel elkasztolt 50% concealment és megintcsak no problem a melee class...
Erre csak azt tudom mondani, hogy még az elsõ részben single és PW játékban egyaránt a wizardom gyakorlatilag leirthatatlan volt. A rengeteg feltett mágikus védelem miatt az AC-je alig különbözött egy fighterétõl, a greater stoneskin, elemi védelem, etheral visage és társai pedig jelentõsen csökkentettek minden õt ért sebzést. Az isaacs greater missile storm pedig gyakorlatilag mindent elpusztított ami élt...
Time stoppal és bigbyvel megtámogatva nem volt fighter aki megállt volna elõtte. A bármikori pihenési lehetõséggel pedig pláne durva.
Persze ez rettenetesen messze van PnP wizard feelingjétõl, de azt sajnos CRPGben még nem igazán sikerült visszaadni(még a Baldur's Gateben sem)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez itt egy NWN2 nevû "videojáték" és nem egy handbook!
ADnD-ben a 9. szint után kevesebb HP jött, de a sebzések is kevesebbek voltak
Hát nem éppen, ott egy meteor shower a fél csapatot azonnal legyakta, a amradék is alig élte túl, itt meg a leggyengébb mágus is kiröhögi, annyira 0-t sebez. A baj az hogy a sebzés az AD&D hagyomány szerint alakul, a karakterek / ellenfelek hp-i meg a D&D féle ultratáp módszer szerint, így íz arányosság igencsak felborult.
nem volt metamágikus feat, nem volt ekkora sebzésbónusz + ezt növelõ featek, a kritikus sebzés is csak opcionális szabály volt stb
De nem is volt rá szükség, mert 500 helyett csak 100 hp-t kellett leszedni.
ADnD-be ezer kit volt, amik közül egy zsák ultratápos volt, egy csomó meg szart sem ért
Pont hogy ott volt jól kiegyensúlyozva mindegyik, a BG1-2-ben is érdemes volt mindenféle karaktert vinni, itt meg a harcos mindent überel, gyógyítani nem kell, majd 5 perc alvástól full regen, immunis mindenre, és 10000000000000-t sebez.
PnP nincs DM aki engedélyezné
De ez nem P&P, különben lenne Project Image, Wish és hasonlók is (ami a D&D3-ban is benne van, sõt a PI az AD&D-vel ellentétben 7. helyett 6. szintû), itt meg még a time stopot is kiszedik mert a sok lámának fáj hogy más is használhat jó dolgokat
a varázslók alacsony szinten bénák és hasznavehetetlenek.
Ellenben magas szinten erõsek voltak, volt miért megküzdeni, itt meg gyakorlatilag lealacsonyították egy mágikus harcossá, aki kard helyett fireballal sebez.
Az AD&D azoknak való, akik ki tudják használni a kasztok specialitásait, nem csak agyatlanul klikkelgetnek. Én sajnálom hogy így visszafejlesztették az egyszer már jól kidolgozott rendszert.