Neverwinter Nights 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lwb
Persze, hogy nem az engine-tõl függ! Nem is ezt írtam, hanem azt, hogy azok voltak még az utolsó jó RPG-k szerintem. Az engine-nel együtt az a játékgyártási stílus is kihalt. Lehetne aurora alá is jó rpg-t írni (talán a witcher ilyen lesz), csak nem írt még senki.

"a BG2 minden idõk szerepjátéka, egyszeri és megismételhetetlen"

Nem és nem. 😊 Egyrészt szerintem a Torment, at Arcanum és a Fallout messze jobb a BG-knél. Az ultimák is jobbak voltak. Másrészt meg megismételhetõ, sõt jobb is készülhetne. Csak akarni kellene. De nem akarja senki, mert Herpeszes Ödönke inkább vesz valami csili-vili shader 3.0-ás szart, amit csak az különböztet meg egy FPS-tõl, hogy vannak benne statok, meg kasztok. (Sokszor feleslegesen, de ezt modt hagyhójuk.) Ahhoz nem kell ész, kreativitás, csak programozói munka, hogy a szép grafikát belepakoljuk. Most nem az NWN2-rõl beszélek, az a ritka kivételek egyike. Aztán már csak lapátolni kell a pénzt az "objektív" portáloknak, hogy készüljenek a 95%-os review-k, meg "korszakalkotó" és egyéb jelzõk.

Az NWN-ek tényleg inkább multik, ezért részben igazságtalan egy BG-hez hasonlítani. De épp ezért tartom jó játéknak az NWN2-õt mert még szingliben is egész jó. Mondjuk ez azért jellemzi a mezõnyt is, sajnos.

MMOG-krõl nem nyilatkozok. Azok szerintem nem RPG-k. Jelen formájukban végképp nem.

Tudna vki olyan modot mondani NWN1-hez, ami jobb volt, mint a hivatalos kampány (ergo tényleg érdemes kipróbálni)?
Ja, egyébként rendszer tekintetében a Morrowind nagyon ott van ám! Szerintem sokkal realisztikusabb, mint a DnD. Sztori meg NPC-k tekintetében pedig a Torment jobb a BG-knél.
BEAST
/signed

egyetértek , viszont kivancsi leszek milyen modulok/pw-k keszulnek nwn2-re =)

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

BEAST
igen , ezek tenyleg hianyoznak ... amit meg igazan visszasirok azok a bg2 "okos" harcai , imadtam amikor a varazslommal vagy a papommal csak benitgattam az ellent es egyebb modon szorakoztam veluk mielott megoltem volna oket ... itt meg ramugrik x leny es pillanatok alatt szettepjuk egymast :S

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Tudna vki olyan modot mondani NWN1-hez, ami jobb volt, mint a hivatalos kampány (ergo tényleg érdemes kipróbálni)?
Count Adyn
Amugy éppen a sok hps hulyeség miatt mi ugy játszottunk dnd 3 al is pl,
hogy a hpt ugy szamoltuk(ha jol emlékszem): 5+Állóképesség +dobsz a kasztodnak megfelelõ kockával+ 3 szintenként megkapod a állképesség módosítód +hp nak. Igy már elég korrektek voltak a sebzések😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

ArtanisNerwen
Az hogy egy játék jó vagy nem jó nem attól függ, hogy infinity vagy aurora engine-re épül. Szerintem haladni kell a korral és bár az 1 nem volt valami szép a maga idejében sem, de a 2nek ezen a téren nincs szégyelni valója. Mindenfélét írtak már a második részrõl de azt még senki, hogy ronda. Az NWN2 szépsége nem a Single Campaign-ban rejlik. Ebben nem vitatkozik veled senki Singleben a BG2 minden idõk szerepjátéka, egyszeri és megismételhetetlen.
Az NWN, 1és 2, egy fejlesztõeszköz, amivel bárki elékészítheti a neki tetszõ világot, ami szerecsés esetben másoknak is tetszik.
Ezekre a tartalmakra még kicsit várni kell. Nem is mind lesz jó. De nem rossz vétel annak aki nem a WOW2-t, vagy a Lineage3-at akarja majd játszani 1-2 év múlva.

Artanis

lwb
Olyasmikre gondoltam visszalépésként, hogy pl. BG-ben több NPC volt, rendes saját questtel. Több romance lehetõség, kasztonként eltérõ színesítõ elemek (paladinrend, ranger vidék, harcos erõd stb.). NWN2-be megpróbáltam Tyt hitû paladinként a neverwinteri Tyr templomban dumálni a papokkal. Semmivel nem dobott be újabb dialógust, mintha má karakterrel játszottam volna.

Szerintem is jobb az NWN2 mint az 1, és eddig (Act 2 elején vagyok) nem sokkal gyengébb a BG-nél. Ha a sztorit nézzük, akkor persze jobb volt a BG2, de szerintem az NWN2 is igen hangulatos. Szerintem inkább hasonlít a BG-kre, mint az elsõ részre. Sokkal több interakció, szerethetõ NPC-k, "mindig történik valami" stb. A rendszer meg szerintem sokkal jobb a BG-nél. Kb ugyanolyan karakterekkel játszom, és sokkal több mindent lehet csinálni, és mégis következetes a rendszer a DnD3.5-höz.
Sztori szinten meg a Torment volt a csúcs, ott viszont a rendszer egy vicc volt.
lwb
virs lee

Te nem az ADnD-t sírod vissza szerintem, hanem a BG2-õt. Azt én is visszasírom és állítom, hogy sem az NWN1, sem az NWN2 a mezét nem viheti. De ez nem a szabályrendszer hibája, hanem a fejlesztõk döntése. Egyre szarabb és szarabb RPG-k jelennek meg amióta az infinity engine-es játékoknak leáldozott. Az NWN2 fényévekkel jobb szingli kampánnyal rendelkezik, mint az NWN1, de még így sem egy BG. Messze nem.

lwb
Te itt a ADnD-t hasonlítgattad az DnD-hez, hogy az mennyivel advancedebb, nem az ADnD-t az NWN2-höz. Csak a tárgyilagosság kedvéért. De az NWN2 esetén még igazad sem lenne, mivel nem lehet level 20 fölé menni. Ott a szintlimit.
A full regen alvás után megintcsak nem a DnD hibája. Olyan dolgok miatt kritizálod a DnD 3.5-öt, ami nem a szabályrendszer hibája, hanem a játék gyártóinak tudatos módosítása. Ha ADnD szabály alatt írták volna az NWN2-õt, akkor is simán bevehették volna ezt a villámgyors pihit full regennel.

A varázslatok alapsebzése valóban hasonló, mint a régi ADnD-ben. De a metamágikus featekkel ezt simán meg lehet másfélszerezni is akár. A közelharci featek is ütõsebbek (critical növelõ featek, fegyverfókusz, specializáció stb.). Tapasztalatból mondom, elsõ 5-6 szinten egy rendes DnD kampány sokkal halálosabb egy átlagos ADnD kampánynál. Egy ogre (aki 2-es, 3-as CR-es) simán belefér egy elsõ szintû mesébe, mint ellenfél és a 2d6+sok sebzésével gyakorlatilag instantkill az elsõ három szinten a legtöbb partitagnak.

Tudod te hány kit volt ADnD-ben? Több száz. Ember nem tudta követni õket. A BG2-be alig került bele pár darab, a használhatóbb fajtából. Senki nem látott már át azon a szabálydzsungelen, ami az ADnD-t körülvette.

Ja, és ne legyenek illúzióid, a varázsló ADnD-ben is harcos volt tûzlabdával. A varázslatok 80-90%-a harci varázslat (védõ v. támadó). Akkor is így volt, most is így van.

mit kell csinálni elena druida küldetésénél amikor van 4 fa meg em messze egy to?
[HUN]Crassus
thx,de majd holnap megnézem arra is...izé ma😊

\"Ab sagittae Hungarorum libera nos domine!\"

alap esetben a konyvtarban van. songportalon atmentel?

[HUN]Crassus
Srácok! Megszereztem a szobrokból a 4 álldást ugye az 5.-et nemtudtam...a pap csaj javaslatára elkéne beszélgetnem Aldanonnal a váramban,de sehol nem találom...se a pincében se a padláson nincsen😛 Merre lelem az öreget?

ArtanisNerwen
Oh! Köszönöm! Megvilágosodtam! Ez egy egészen rendhagyó dolog. Akkor nem csoda, hogy értetlenül álltam elõtte, potnosabban még most is...
Ez tipikus esete annak, hogy a hülyeséget jól el kell magyarázni, hogy az érthetõ legyen.
"Vagyis törpénk kitanulta a piaci kofa szakmát, és közben az informatikát elfelejtette." Tiszta sor. Értem! Csak azt nem, miért. De az gyanúm nem is fogom.

Artanis

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
de mondom khelgarnak ugrik minden😊 ez nem multiclass lesz, nem fighter/monk , hanem fogja magat es beall monknak es elfelejt mindent amit addig tudott, legalabbis nalam igy volt. beadtam a "monkkepzobe" aztan amikor visszajott total level 1 es khelgart kaptam akinek a classja level 1 monk volt, semmi mas😊 ofc feltudtam lupolni a korabbi harcos szintjere, mivel xpt azt megkapja.

nah es itt az a lenyeg hogy stornozodik neki minden eddig megtanult feat, es skill pont, DE a stat pontok megmaradnak amiket fighterkent kapott korabban, tehat igy hogy attanult foallasu monknak, ketszer oszthattam el a statokat, mintha dupla akkora szintu lenne.

Cuchulainn
Semmi nem ugrik, esetleg pár dolog nem a legjobban klappol össze(a wisdom alapú ac-t nem kapja meg ha páncélt hord, sem a többi monk tulajdonságot)
Ha te most teszemazt programozó vagy, de holnaptól úgy döntessz, hogy ezentúl retket fogsz termeszteni akkor azért nem felejtesz el egybõl mindent a számítógépekrõl nem? 😊

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

zorrobomber
thx 😊

zorrobomber
ShaiHulud"jo de nem multiclass lett"/i

dzsonesz
itt nem multiclassrol van szó de mind1 télleg ne firtassuk , majd mindenki meglátja ,ha eljut odáig

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

ArtanisNerwen
Milyen featek ugranak? Fallen Fighter lesz vagy mi a szösz? Nem hallottam még ilyet hogy valaki multikasztól és feateket veszit.

Artanis

zorrobomber
jójó természetesen nincs "örihari" 😊 de akkor is el kell ismerni, jó ez a mellékszál, megérdemli az ember hogy saját maga kiélvezhesse minden pillanatát 😊

egyéb: most kezdem act 2-t, lesz 3 is?

sorry😞

dzsonesz
nem nagy titok már az elején tudod , mikor belép a csapatba szal senki sem lõ vele le semmit... másrészt meg már mind1😄

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

zorrobomber
<#szomoru1> ezt a milyen monk lesz khelgarból témát léci ne itt beszéljétek már meg, tényleg no offense, de az egyik legjobb része a gámának a khelgaros szál

jo de nem multiclass lett😊 hanem szimpla level 1 monk es elveszti a fighter mivoltjat😊 tehat skillpontok, featek azok ugranak, de a statok megmaradtak.
nem is ugy gondoltam hogy csak nalam ilyen e, hanem hogy ha minden mast stornozik akkro a statokat is kene nem?😊

Cuchulainn
Ha a str dex stb növelésére gondolsz akkor az nem bug, mindenki megkapja és nem veszik el a multiclass során 😊

jah es ize, azt nem tudom bug-e, de amikor atmegy monknak akor megtartja azokat a statnovekedeseket amiket fighterkent kapott 4 szintenkent, es monkkent ujra 4 szintenkent lehet osztani statot o.O

pedig monkkent is imba 😊 flurry of blows, circle kick, great cleave

porog forog aprit😊

Cuchulainn
Szvsz ahol +10es cuccokkal rohangász mindenki az már régen rossz alapból...
Én csak azt tudom, hogy wizarddal még soha nem volt problémám NWNben, sem multiba sem single-ben, pedig nagyon régóta játszom vele. (Najó, PWvel már régen játszottam, de single modoknak nagy rajongója vagyok.)

dzsonesz
kombináld meg valami haste es cuccal pl kesztyûvel.. úgy lesz igazán brutál le se lehet majd ütni

[HUN]Crassus
üt is vele akkorákat mint Tyson😊

[HUN]Crassus
hát án wizard fan vagyok,de semmitõl nem hányok jobban mint amikor egyfajta sebzõ spellt van értelme csak használnom ez nem egy rohadt FPS,hogy lövüldözzek nekem az a szép játék ha mindenféle válogatott spell finomságokkal apellálhatok....

+10-es cuccok mellett 30-as DC az lófasz. És a leggecibb hogy míg a harcosnak az attackja lvl20 felett is nõ, addig a mágusé megáll 20-nál, magas szinten gyakorlatilag az isaac az egyetlen használható spell (feltéve ha nem tiltják le kapásból, mint szokott a pw-ken), mert nem kell hozzá DC. HotU-ban szinte mást nem is memorizált az ember, pedig a mágus lényege épp az lenne hogy mindenki ellen tud vmit. A BG sorozatban azért ilyen nem volt.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Cuchulainn
Ott vannak még a summonok(NWN1ben erõsek), familliáris(dettó), instant kill spellek(30 feletti DC-t is könnyen el lehet érni), kõvéváltoztatás, paralízis stb. Ahol az általad említett korlátozások megvannak ott általában a death wardos/mind spell immunitys cuccok sem teremnek tucatszám... Továbbra sem látom be hogy gyenge lenne a wizard...

dzsonesz
neki való ennél jobb nemnagyon lesz szal grat szép munka volt

[HUN]Crassus
csináltam Khelgarnak egy +5-ös Adamantit d6 sav sebzésû dwarfen handaxe-ot😛 lesz ennél jobb fegyó vagy ezzel már ellesz a srác?
btw direkt nemcsinálom a küldijét nemakarok belõle monkot hehe😊

ArtanisNerwen
Feltette valaki at 1.03 bétát? Ha igen akkor írhatna a tapasztalatokról.

Artanis

ArtanisNerwen
A legtöbb PWn igy is tultengenek a casterek. Biztos nem azért mert játszhatatlanok

Artanis

Ez szép és jó is lenne, ha nem lenne minden pw-n lekorlátozva az alvás gyök 2-re, isac meg alapból tiltott, mert képes majdnem annyit sebezni mint egy harcos 1 ütése, és azt meg nehogymár...

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

hogy kell a consoleban fölfelé menni ???? plz help !!!!
[HUN]Crassus
TS+Mordekainen+Bigby és mindenkinek meszeltek😛😊
mondjuk most ts az nem lesz,de egy quickennel elkasztolt 50% concealment és megintcsak no problem a melee class...

[HUN]Crassus
viszont nem értem ,nézegetem a spell mentõimet és a spellcraft 5 szintje után járó +1 all save-emet nem minden esetben kapom meg.....

[HUN]Crassus
egy wizard elõtt sosem állt meg egy warrior.....

Cuchulainn
Aha, oké...
Erre csak azt tudom mondani, hogy még az elsõ részben single és PW játékban egyaránt a wizardom gyakorlatilag leirthatatlan volt. A rengeteg feltett mágikus védelem miatt az AC-je alig különbözött egy fighterétõl, a greater stoneskin, elemi védelem, etheral visage és társai pedig jelentõsen csökkentettek minden õt ért sebzést. Az isaacs greater missile storm pedig gyakorlatilag mindent elpusztított ami élt...
Time stoppal és bigbyvel megtámogatva nem volt fighter aki megállt volna elõtte. A bármikori pihenési lehetõséggel pedig pláne durva.
Persze ez rettenetesen messze van PnP wizard feelingjétõl, de azt sajnos CRPGben még nem igazán sikerült visszaadni(még a Baldur's Gateben sem)

majd késõbb lesz szerepe

[HUN]Crassus
Gólemes kérdés

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A spiritek keresése közben lennt a barlangrendzserben találtam egy rúnákkal rajzolt vasdarabot amire azt írja egy Construct alkatrész.Namost be is adott valami küldit,de az meg valahogy bugos,mert a küldi neve megvan viszont teljesen üres az instrukciós hely😞 valaki megcsinálta? ha igen segítsen pls hova vigyem a cuccot vagy mi kell még hozzá....btw a kardos gólem még korábban ottmaradt a barlangban amikor még Shandrát mentem kiszabadítani és a ranger javaslatára nem nyírtuk ki,hogy majd eladjuk valami mage-nek,esetleg azzal kell ott valamit kezdeni?big thx

Tessék Epic Level Handbookot olvasni és nem videojátékok szabályvariációi alapján mondani a tutit.
Ez itt egy NWN2 nevû "videojáték" és nem egy handbook!

ADnD-ben a 9. szint után kevesebb HP jött, de a sebzések is kevesebbek voltak
Hát nem éppen, ott egy meteor shower a fél csapatot azonnal legyakta, a amradék is alig élte túl, itt meg a leggyengébb mágus is kiröhögi, annyira 0-t sebez. A baj az hogy a sebzés az AD&D hagyomány szerint alakul, a karakterek / ellenfelek hp-i meg a D&D féle ultratáp módszer szerint, így íz arányosság igencsak felborult.

nem volt metamágikus feat, nem volt ekkora sebzésbónusz + ezt növelõ featek, a kritikus sebzés is csak opcionális szabály volt stb
De nem is volt rá szükség, mert 500 helyett csak 100 hp-t kellett leszedni.

ADnD-be ezer kit volt, amik közül egy zsák ultratápos volt, egy csomó meg szart sem ért
Pont hogy ott volt jól kiegyensúlyozva mindegyik, a BG1-2-ben is érdemes volt mindenféle karaktert vinni, itt meg a harcos mindent überel, gyógyítani nem kell, majd 5 perc alvástól full regen, immunis mindenre, és 10000000000000-t sebez.

PnP nincs DM aki engedélyezné
De ez nem P&P, különben lenne Project Image, Wish és hasonlók is (ami a D&D3-ban is benne van, sõt a PI az AD&D-vel ellentétben 7. helyett 6. szintû), itt meg még a time stopot is kiszedik mert a sok lámának fáj hogy más is használhat jó dolgokat

a varázslók alacsony szinten bénák és hasznavehetetlenek.
Ellenben magas szinten erõsek voltak, volt miért megküzdeni, itt meg gyakorlatilag lealacsonyították egy mágikus harcossá, aki kard helyett fireballal sebez.

Az AD&D azoknak való, akik ki tudják használni a kasztok specialitásait, nem csak agyatlanul klikkelgetnek. Én sajnálom hogy így visszafejlesztették az egyszer már jól kidolgozott rendszert.

Grétsyk kíméljenek: directx... <#mf2>