34414
|
---|
Grazie di tutto 23... per sempre un mito per me!
-
Csesza #14861 Következő mérkőzés:
2008. Július 29. 20:30 (Torino)
Trofeo TIM
INTER : JUVENTUS -
#14860 Adri -
#14859 Bari-Inter 0-2 Cruz,Adriano(11esből) -
#14858 :DDD -
#14857 Mi lehet Mourinho titka?
Az olasz sportsajtó ódákat zeng Jose Mourinho edzéseiről. A portugál trénerről eddig is tudtuk, hogy érti a szakmát, hisz az eredmények is ezt bizonyították, ám most a talján újságírók megpróbálták összeszedni, mitől ilyen jó Mourinho?
Mindenek előtt az első és legfontosabb adottsága a pedagógiai érzék, amelyet az eddigi összes klubjánál dicsértek. Mourinhónak lehet, hogy vannak kedvencei, lehet, hogy egyes játékosokat nem favorizál, de hogy nála sosem volt panasz a csapategységre, az biztos.
A Gazzetta dello Sport tudósítója azt figyelte meg, hogy Mourinho minden edzésen vasfegyelmet követel meg munkavégzés közben. A játékosoknak még megszólalniuk is csak akkor szabad, amikor erre a mester engedélyt ad. Amikor azonban épp rövidke pihenő van – merthogy erre is kellőképp odafigyel Mourinho –, akkor még a poénok is beleférnek, sőt, van, hogy épp a portugál szakember kezdi a zrikákat, és sokszor addig piszkál egy-egy futballistát, amíg az vissza nem szól valamit.
A poénok mellett a foglalkozások menete és sokszínűsége is nagyon speciális – nem véletlenül nevezi magát Mourinho a Special One-nak, azaz „különlegesnek”. A szakember tréningjein állítólag több mint kétszáz különféle apró gyakorlatokat végeznek el a játékosok, akik ezek zömét labdával teszik, mert a mester véleménye az, hogy ezt a játékot csakis labdával lehet játszani – nem mellesleg így a keményebb, erőnléti gyakorlatok is könnyebben elviselhetőek, és a játékosok labdabiztonsága is sokat fejlődik.
Az olasz kollégák aztán a minap egy másik sajátos dologgal is szembesültek: Mourinho ugyanis egyszer csak félbeszakította az Inter edzését, és elrendelte, hogy a biztonságiak mindenkit zavarjanak el az edzőközpont környékéről. Ez persze nem tetszett a fanatikusoknak, akiktől később elnézést is kért a portugál, mondván: megérti ő a szurkolókat, de úgy érzi, hogy sok megfigyelő van köztük, akik esetleg leadhatják a drótot a nagy rivális kluboknak.
Mindezek mellett Mourinhónak állítólag félelmetes taktikai repertoárja van. A szakvezető elvárja mindenkori csapatától, hogy játék közben bármikor képes legyen az egyes elemek végrehajtására vagy a felállások módosítására, ennek érdekében pedig van, hogy több órás videózást rendel el tanítványainak, akiknek ha kell, egyenként elmagyarázza (akár anyanyelvén, hiszen emberünk az anyanyelve mellett angolul, spanyolul, franciául és immáron olaszul is kiválóan beszél), mikor kinek mi a dolga.
És végül, de nem utolsósorban a sajátos Mourinho-humor, amitől Jose Mourinho Jose Mourinho. A portugál mindig igyekszik elvonni a figyelmet és a felelősséget játékosairól. Ezt leginkább megbotránkoztató nyilatkozataival teszi, amelyek után valóban inkább vele, mintsem a csapattal foglalkoznak a zsurnaliszták. És a legszebb az egészben: Mourinho ezt még élvezi is! Egyesek szerint azért, mert játékosként nem élhette át ezt a hatalmas felhajtást, vagyis magát a sztárságot. Nos, most átéli, és fürdik a rivaldafényben!
Egy dolog biztos: Jose Mourinho már bizonyított, de Itáliában ismét bizonyítania kell, és ezt ő is tudja. Ennek érdekében pedig mindenre képes. A Fiorentina erősödése ide, Ronaldinho Milanba igazolása oda, amitől igazán pikánsnak ígérkezik ez az idény, az Jose Mourinho.
-
#14856 Mourinho: Tanulni vagyok itt, nem professzort játszani
José Mourinhóval az Inter hivatalos weboldala készített egy hosszabb interjút a csapat új idényre való felkészülésének közepén, melyben a portugál mester mesélt terveiről, játékosai állapotáról, feleségéről valamint elmagyarázta, miért tartott egy nap zárt kapus edzést.
A portugál edző tavaly ősz óta most nyáron állt először munkába, új csapatával pedig július 16-án kezdte meg a felkészülést az új idényre. Az Inter játékosai először még Milánóban tréningeztek, majd elutaztak északra edzőtáborozni, az Alpok lábánál fekvő kisvárosba, Brunicóba, ahol eddig egy (győztes - 1-0) edzőmeccset játszottak a szaúd-arábiai Al Hilal együttesével. A csapat ma érkezett vissza Milánóba, hogy egy újabb felkészülési mérkőzést játsszon, ezúttal a Serie B-s Bari ellen, s hogy folytassa a munkát José Mourinho kezei alatt.
Az edzőtábort követően a portugál mester egy hosszabb interjút adott az Inter hivatalos weblapjának, melyben beszélt céljairól, arról, miért Olaszországba jött edzőnek, valamint véleményt mondott edzőtársairól is. „Rengeteg nagyszerű stratéga van Itáliában, én pedig azért érkeztem ide, hogy tanuljak, s nem azért, hogy úgy viselkedjek, mint egy „professzor" - árulta el Mourinho. „Azok, akik azt hiszik, mindent tudnak már a futballról, őszintén mondom, tudatlanok. Én minden nap valami újat akarok tanulni, egyszerűen azért, mert ilyen a személyiségem."
„Kiváltságosnak érzem magam, hogy egy olyan helyen dolgozhatok, mint Olaszország és egy olyan bajnokságban, mint a Serie A, ahol nap, mint nap remek edzőkkel és csapatokkal mérkőzhetek meg. Azon a napon fogom abbahagyni a munkát, az edzősködést, amikor úgy érzem, nincs mit tanulnom már."
Mourinho továbbá beszélt csapata jelenlegi állapotáról, a ma esti, Bari elleni találkozóról és elmondta, hogy a felkészülés az erőnlét megszerzését, a formába lendülést szolgálja, nem pedig a látványos, sokgólos mérkőzéseket. „A csapat minden tekintetben, napról-napra fejlődik. Jelenleg még nincs meg a legjobb erőnlétünk ahhoz, hogy egy nagyszerű meccset játsszunk, ideértve a keddi tornát is, ahol azzal a Juventusszal is fogunk játszani, mely már három hete edzésben van." Az Inter a mai, Bari elleni találkozót követően kedden, a TIM-kupa keretében a Juventus mellett a Milannal is játszik egy mérkőzést.
„Jelenleg nem az a célunk, hogy jól csináljunk mindent, az ráér az első tétmeccsünkön - ott azonban már biztos vagyok benne, hogy minden meglesz ahhoz, hogy a legjobbat tudjuk nyújtani. A felkészülések alkalmával ugyanis én úgy gondolom, jobb rosszul játszani, hiszen így dolgozhatsz a hibáidon, kijavíthatod őket később. Azt is fontosnak tartom, hogy olyan csapatokkal is tudjunk játszani, akik jobb formában vannak nálunk, előrébb tartanak a felkészülésben, mint mi. Ezért is hoztuk össze a Juventus elleni meccset, mivel ők a BL selejtezőjére készülnek, valamint a Benfica és Bayern München ellenieket, utóbbiak bajnoksága ugyanis hamarosan már kezdődik is."
„Én nem szeretnék például olyan barátságok meccseket játszani, ahol 10-0-ra nyerünk és az újságok másnap arról cikkeznek, Mourinho csapata milyen hihetetlen jó futballt játszik. A cél ugyanis annyi, hogy lépésről-lépésre fejlődjünk" - folytatta a portugál, s megmagyarázta a döntését, melynek értelmében a héten zárt kapus edzést tartott csapatának, a szurkolók legnagyobb bánatára.
„Megértem a drukkerek indulatát emiatt, de nekik is meg kell érteniük, hogy a csapatnak néha szüksége van némi különlétre. Ez olyan, mintha az összes hollywoodi filmről a moziba kerülésük előtt tudnánk mindent - tudjuk, hogy ez nem lehetséges, nekem is várnom kell a megjelenésére, és később vehetek csak jegyet, hogy megnézhessem."
Mourinho végül néhány szóban beszélt a feleségével meglévő kapcsolatáról, s elárulta, soha nem beszélnek otthon a futballról. „A feleségem a tökéletes partner egy edző számára: nem érdekli a futball és nem is szeret róla beszélni. Éppen ezért mikor hazaérek, soha nem beszélgetek vele a munkámról."
Az Inter tehát ma este a Bari ellen lép pályára Milánóban, majd kedden a Milan és a Juventus ellen játszik előkészületi mérkőzést a TIM-kupa keretében. Ezt követően is nagynevű gárdákkal készülhet Mourinho az új idényre, hiszen az említett augusztus 5-i, Bayern elleni idegenbeli találkozó és az augusztus 15-i Benfica elleni, szintén idegen környezetben megvívandó mérkőzés között augusztus 8-án és 9-én egy amszterdami torna keretében az Ajaxxal és a Sevillával is játszik egy-egy meccset a Nerazzuri. -
ez a kép Milánóban készült Pénteken. -
#14854 Muntarit ugytűnik hétfőn mutatják be, péntek délután érkezett meg Milánóba, de az ő érkezése már biztos, Inter részéről is megerősítette már Paolillo, sőt ahogy tudjuk már Muntari is nyilatkozott...
jöhet a következő:D Quaresma:) -
Csesza #14853
iszonyat szimpatikus gyerek :D -
#14852 Balotelli interjú
Jul. 26. 16:33 -Riscone Di Brunico- Mario, augusztus 12.-én 18 éves leszel, mit jelent ez számodra?
-Olasz állampolgárságot, és végre jogosítványt!
Milyen autót vásárolsz?
-Azt hiszem egy Golf-ot.
Aggódnak a szüleid?
-Igen, ők sokkal jobban féltenek mint mások
Ki most a sofőröd?
-Orlandoni, szegény, elege lehet belőlem…
3 hét múlva hivatalosan is olasz leszel, álmodsz már az azúrkék válogatott mezről?
-Természetesen, remélem a góljaim majd meggyőzik Lippi-t
Ez igen! Azonnal a csúcsot célzod meg?
-Számomra a válogatott a nagyválogatott, persze akkor sem lennék nagyon szomorú ha
Casiraghi(az olasz U21-es válogatott szövetségi kapitánya) hívna, sőt….
Akkor álmodozzunk, 2014-es VB, Balotelli az olasz válogatott kezdőcsapatában, ki alkotja majd szerinted a támadósort ?
-Giovinco mögöttem ,és Amauri. Persze ez most csak egy játék,és senkit nem akarok megbántani azzal hogy most esetleg kihagyom őt.
A Te generációdból szerinted kik lehetnek a jövő olasz válogatottjának tagjai?
-Giovinco-n kívül, az én kedves barátom Paloschi, Okaka, és Forestieri.
Mik az első benyomásaid Mourinho-ról?
-Teljesen más mint a többi edző, különleges és személyes kapcsolatokat próbál kiépíteni a játékosokkal, szerintem ez remek dolog, nagyon hamar közel tudtunk hozzá kerülni, sok dologról lehet vele beszélni, és nemcsak a futballról.
Beszéljünk a futballról, szeretsz a széleken játszani? Mourinho is gyakran próbálkozik a támadók széleken való alkalmazásával?
-Igen, az elmúlt szezonban, a 4-4-2-es formációban jól boldogultam a jobbszélen, a Mister(Mourinho) 4-4-3-ma talán még jobban a kedvemre való lenne. Ha kell, azért hogy játsszak akár söprögető is leszek, Sokoldalúnak lenni, nem ez a trend most?
Ki adja az edzéseken a legtöbb tanácsot a társaid közül?
-Cambiasso, Dacourt, Materazzi és Orlandoni
Említenél egy konkrét esetet?
-Hogyne, de Cruz-zal. Régebben a labda nélküli mozgásom nem volt az igazi, Julio segíteni akart, és a következőket mondta: a meccseinken jól figyelj, és sose tévessz szem elől akár engem, akár Crespo-t., és ma már igyekszem mindent úgy csinálni, mint az a két „professzor” a pályán.
Ki a példaképed?
-Ronaldo Luiz Nazario, ez egyértelmű
Pato, Kaka és Ronaldinho félelmetes trió, de vajon szerinted jobb e mint az Adriano, Ibrahimovic, Balotelli hármas?
-Ne felejtsük el Cruz-t, Crespo-t vagy Suazo-t sem, kell nekünk valakitől is félni?Ugyan már..
Ki a számodra legszimpatikusabb játékos?
-Antonio Cassano
És ki a legantipatikusabb?
- Cristiano Ronaldo, a zsenialitásához nem férhet kétség, és a játéka a pályán nekem is tetszik, viszont a modora, és arrogáns viselkedése rendkívül visszatetsző a számomra.
Mi a véleményed Legrottaglie-ról?(a Juve védő mellől lőtt fantasztikus gól Balotelli az olasz kupában)
- Ő egy aranyos fiú, ugyan sikerült túljárnom az eszén, de ostoba lennék ha azt hinném hogy ez még sokszor sikerülni fog.
Ért olyan inzultus amely nagyon bosszantott?
Igen, a Primavera bajnokságban az Ascoli ellen játszottunk, és az ellenfél több játékos azzal próbált hergelni, hogy a feketék nem olaszok. Undorítóan viselkedtek, le akartam jönni a pályáról…
Most legyél Te az újságíró, hogyan jellemeznéd és osztályoznád Mario Balotelli-t a futballistát?
-Lássuk, taktikailag még nem vagyok elég érett, a bal lábam sem az igazi, javulhatnék a rögzített helyzetek elvégzésében, több önuralomra lenne szükségem amikor provokálnak, és jobban kell az edzéseken figyelnem, viszont jó vagyok a kapu előtt, és az egy-egy elleni szituációkban. Osztályzatom: hatos alá
Nem túlzottan alacsony ez az osztályzat?
-A legjobb akarok lenni, de nem kezdhetek rögtön a nyolcasról.
Ki a legfontosabb nő az életedben?
-Az édesanyám, Silvia
És ki a legszebb nő számodra a Földön?
- A kedvesem, Sofia
Járjuk körbe az Intert, kik a kedvenceid a csapatból?
Maicon-tól és Biabiany-tól halálra tudom magam röhögni.
Ha már itt tartunk, ki a legkomolyabb a csapatban?
- Figo, már megnyert szinte mindent, mégis hihetetlen ambíció dolgozik benne, nem hagy ki egy edzést sem, példakép lehet mindannyiunk számára.
Ki van a legjobb formában?
-Úgy látom hogy Vieira és Adriano
A futballon kívül miben nagyon jó még Balotelli?
- Futballban, csak Playstation-on. Julio Cesar-ral kettesben sokszor megleckéztetjük a Materazzi, Sztankovics párost. Néha amikor nagyon könnyen nyerünk, szólnak is hogy legközelebb nem próbálnánk meg egyedül. Ó ne, leír mindent amit mondtam, jaj nekem ha ezek ketten olvassák majd ezt az interjút(nevet).
Hogy látod, lesz új Balotelli a Primavera csapatban?
-Nem, Mario csak egy van. -
#14851 legalább tudja ki volt a legjobb csatár ;) -
#14850 wow :D de igaza van :A.. szeptember vége:] -
#14849 lol
bár magyarok megint félrefordították, eredeti interjuban nem ilyen szavakkal mondta... nem értem mi értelme van az angolul,olaszul nem tudókat félrevezetni:S szánalmas az összes magy focival foglalkozó honlap... -
Csesza #14848 nyugi majd csak lesz valami, Muntari már biztos
nem minden újságíró olyan korán kelő mint mi :D -
#14847 nah mivan muntarival meg q-val? még hivatalosan se mutatták be , pedig azt mondták h ma mutatkozik a médiában ( mármint muntari ) -
Tomy Lee #14846 Köszi!
Máris átnézem.. -
Csesza #14845 Következő mérkőzés:
2008. Július 27. (Riscone Di Brunico)
Felkészülési mérkőzése
INTER : BARI -
Csesza #14844
-
#14843 itt a teljes program. -
#14842 1.fordulo. aug. 30-31
Samp-Inter
2.ford.szept14
Inter-Catania
5.fordulo
Milan-Inter
7.forduló:
Roma-Inter
8.fordulo
Inter-Genoa
9. forduló
Fiorentina-Inter
13. forduló
Inter-Juve
14.forduló:
Inter-Napoli
19. őszi utolso:
Atalanta-Inter
nem sokára berakom az egész sorsolást. -
#14841 Első fordulóban az Atalanta ellen . 2. forduló Catania. 5. forduló Milan-Inter. 7 forduló Roma-Inter, 13 Inter-Juve -
Csesza #14840 :C részvétem -
#14839 A The Sun Obafemi Martins gyászáról emlékezik meg. A Newcastle támadójának édesanyja egy autóbalesetben életét vesztette Nigériában. A 62 éves asszony autójának benzintankja lángra kapott, az égő kocsiból pedig már nem tudott kiszabadulni. Martins különösen szoros kapcsolatot ápolt édesanyjával, vele beszélte meg pályafutása nagy döntéseit is.
:/ -
#14838 Muntarit pedig holnap jelentik be hivatalosan, majd szombaton bemutatkozik a szurkoloknak és a médiának is.
-
#14837 1-0 lett a vége, Burdisso szerezte győztes gólt.
-
daviddavid #14836 ?? -
#14835 vele teljesen egyetértek:) -
#14834 7:35fava:هادي مبارة تدريبية تحضيري -
#14833 itt lehet nézni. -
#14832 Vezetünk Burdisso fejes góljával -
#14831 jah bejelentkeztünk ma érte 25 m euroért
nemtom h teszi össze a csapatot mourinho majd, kéne szanálni is sztem -
Tomy Lee #14830 Ezigen:)
Köszi!! -
#14829 nézd meg -
Tomy Lee #14828 Nemtudom ki az.Sosem hallottam róla de mind1 csak jól játszon:P -
#14827 -
Csesza #14826 jólenne -
#14825 és Qauresma ügy is ugylátszik hamarason megoldódik:D -
Csesza #14824 nagyon nagy játékos sztem, csak sajnálom, hogy gyengül a Pompy :( :) -
#14823 vele nem gyengén erősöghet kpnk -
#14822 A La Gazetta Dello Sport szerint leigazoltuk Muntarit 14 millióért (nso)