27328
  • 5c0rp330n
    egy fórummotor hibát jeleznék, vagy nevezzük aminek akarjuk, konkrétan a privát üzenetekben való filecsatolásnál lép elő bizonyos ékezetek használatakor. konkrétan arról van szó, hogy rákattintottam a beérkezett csatolt filera és "Not found" szöveg fogadott, ami eléggé nonszensz.
    a konkrét cím így nézett ki, ahova mutatott:
    http://file.sg.hu/[sok-sok szám]/Kidolgozott%20t%C3%A9telek.zip

aztán gondoltam egyet és a beírtam a címet az utolsó / jel előttig:
    http://file.sg.hu/[sok-sok szám]/
    szerencsémre kilistázta a keresett filet, amire rákattintva már megtalálta a filet. így nézett ki az utóbbi hivatkozás:
    http://file.sg.hu/[sok-sok szám]/Kidolgozott%20t%e9telek.zip
    vagyis ebben az esetben ha összehasonlítjuk a 2 címet, az "é" betü kódolásával volt a gond, az egyik vszínűleg UTF8-at használt, a másik valami mást. mindenesetre a privát link így kódolta az "é" betüt: "%C3%A9", míg a helyes kódolás ez lett volna: "%e9".

szóval akinek az inge, az vegye magára és nyomás kijavítani ezt a bugot :)
  • Hoz_Hun
    Köszönöm a választ.
  • blackgamer
    jó, de feljön a vírusírtó vagy az RSS olvasó buborékja, vagy akármi és máris kész a baj ha félre kattintasz
    ha direkt van így, ha nincs direkt, nem praktikus
  • Rage47
    nekem az tetszik amúgy:)
  • Sadist
    Az direkt olyan. Ugyanúgy, mint a képek megjelenítésénél.
  • blackgamer
    loller, hát ez a fejléc tükrözi a sg hozzáállását a dolgokhoz

on: privát üzenet írásnál ha az áttetsző részre kattintok eltűnik az üzenet, nemrég megszívtam vele
  • Pheel
    Kiszedtem én.
  • Sadist
    Akkor már vedd ki az ékezetet a Ferrariból. Azzal is egyel kevesebb helyesírási hiba lesz a fejlécben.
  • BiG G
    így teljes az igazság
  • SHADOWEYES7
    Mivel elég lehúzós volt eddig is, és nem ebből lesz új Ferrárink, ezért ennek nemigazán látom értelmét.

vagy ezt vegyem ki?!
  • SHADOWEYES7
    Jó így?
  • joebacsi
    Megnéztem ezt a bankkártyás vip fizetést egy legalapabb "böszme-zöld-bank"os junior bankkártyával, amit még anno egy gyengébb pillanatomban csináltattam, és elvileg teljesen alkalmatlan netes fizetésre. Namost simán működik vele, sőt még talán egyszerűbb is, gyorsabb is mint az sms-es fizetés.

Ennek fényében tényleg felesleges a pofátlanul drága smses fizetés sztem :)
  • Dzsini
    (szerintem be lehetne tenni fejlécbe)
  • Dzsini
    St 2008. máj. 13. 13:05 | #14866

Az SMS VIP fizetés valószínűleg nem lesz újra, megvariálta a rendszert az üzemeltető (VOXINFO) és az egészet újra kellene programozni / tesztelni az alapoktól. Mivel elég lehúzós volt eddig is, és nem ebből lesz új Ferrárink, ezért ennek nemigazán látom értelmét.
  • Hoz_Hun
    Lenne egy olyan kérdésem hogy az sms-es vip regisztráció vissza áll-e valaha?
  • akyyy
    Én ezt valamelyik "saját " fórumomba szoktam. Mivel ott ugye házigazfa vagy, tudod törölni a hozzászolásokat.
  • Japep
    Hello!

Most, hogy "korlátozva" lett a VIP-jog, lehetne egy olyan, hogy "Hozzászólás előnézete" gomb.
    Azaz mielőtt elküldi az ember a hsz-t megnézheti, jól csinált-e mindent (flash-, video-, kép beszúrása, kiemelések...stb)... :)
  • tomsolo
    vagy mentse el gimp-pel gamma nélkül.
  • biomage
    na megkaptam az elsö jelzést :D
    A VIP regisztrációd 7 napon belül lejár!
  • Cat 02 #15022
    Stabilabb kapcsolat ?^.^
  • CUCLI
    HBD ST!
  • ProGabe #15020
    erre már én is gondoltam :)

esetleg úgy lehetne megoldani,hogy lennének power-userek.de őket meg a modiknak kéne osztályozni,kérdezd meg őket benne lennének-e ;)
    túl bonyolult lenne,legalábbis a mostani igen egyszerű rendszerhez képest

még más is eszembe jutott:topik-ban!a topik házigazdája adhatná,persze csak 1-2 órára!tudom,nincs minden topiknak hg-je,de ez az adott téma mivolta miatt alakult így,tehát oda nem is igen kellenek.az igen alacsony hsz-es topikokat meg ugye nem kell magyarázni

lényeg:valami vérpistike elkezd flémelni.általában ezek elhúzódnak fél,egy,esetleg több órán át.ilyenkor a hg ad egy topik-bant az illetőnek,aki nem tud kommentelni ott pár órát -> meg is van oldva a dolog!
    nem kapna büntetőpontot mellé,csak pár órás,annyira meg csak nem elvetemült valaki,hogy egy téma miatt "elővenné" valamelyik alregjét,vagy ha mégis,bant kapna az is :)
  • Mighty
    Az írás lehetősége adott. A hozzászólás megjelenítése adott.
    Ha esetleg én kiváncsi vagyok egy alacsonyra osztályozott hozzászólásra, megtehetem a beállítás megváltoztatásával.
  • Sadist
    Max akkor volna értelme, ha valahogy szabályozva volna, hogy kik osztályozhatják az illető hozzászólását. Pl. topikon belül csak az osztályozhat, aki legalább párszáz hozzászólást beletolt a topikba, így tényleg csak az adott topik lakói tudnák "kiszavazni" a rossz kommenteket.
    Persze akkor is ott volna a probléma, hogy belterjes topikok alakulnának ki, mint pl. PC-s játékoknak leáldozott topik, ahova senki más nem tudna írni.
  • Dzsini
    nem jó ötlet, mert néhány ember könnyedén összeállhat és módosítgathatja bárkinek az osztályzatát (nagyságrendekkel kevesebben vagyunk itt, mint a TeCsövön, ráadásul jóval zártabb a közösség)

(amúgy volt már ötletként)
  • Mighty
    Hello!

Nem tudom, volt e már felvetve, de a következő feature-nek örülnék (remélem más is ):

Fórum hozzászólás osztályozása -5...0...5 érékkel. Csak a beállított értékek mutatása (mint pl a Youtube commenteknél).
  • bracsek #15015
    Idézem "Csak JPG, JPEG, vagy GIF kiterjesztésű képeket lehet feltölteni!"
    És a háttér változó színű PNG kiterjesztésű kép.
    Ezért kellene vagy megengedni, hogy a logó is lehessen png vagy a jobb megoldás olyan képeket rakni fejlécnek ami nem vált színt a különböző böngészőkben, hogy lehessen normális gifet csinálni, vagy jpg-t
    ennél jobban nem tom megmagyarázni, de már a hörcsögöm megértette, remélem neked is sikerül.
  • ivjoe
    Mondom, h neked kell tenni valamit, illetve annak aki a logót csinálja. Nehéz tudom, de remélem érted már. :)
  • bracsek #15013
    Szerintem rég tudják mi a helyzet, csak nem tesznek semmit.
  • ivjoe
    Ha gamma nélkül mented el, jó lesz... :)
    Szóval ha ez nem változtat a lényegen, akkor mondhatsz jobb megoldást. :)
  • bracsek #15011
    De a lényegen nem változtat :( -.-
  • ivjoe
    Helytelen. :)

[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1080392254&no=14301]#14301[/URL]
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1080392254&no=13359]#13359[/URL]

De a #14301 pont a te kommentedre ment, sosem tanulsz? :)
  • Cat 02 #15009
    IE nem támogatja a PNG átlátszóságát, gif el meg rossz minőségű a neve...
  • BiG G
    Csináld meg a logód kék háttér nélkül (tehát csak a felirat legyen), mindezt transzparens háttéren, majd cseréled a mostanira és voilá.
  • Dj Faustus #15007
    "a vip fejlécek árnyalata különbözik IE és FF alatt"
    AZ IE6 nem támogatja rendesen a PNG-t - se az átlátszóságot, se a színeket.
    Utóbbira megoldási javaslat:
    - ki kell szedni a gAma chunkot a hozzászólás fejlécének hátterét alkotó képből.
  • Rage47
    új dizájn óta így van.
  • blackgamer
    a vip fejlécek árnyalata különbözik IE és FF alatt
    ezért a háttérszínű nicklogók hibásan jelenek meg, minta:

ezzel kezdjetek valamit pls, nem megoldás az átlátszó gif
  • bracsek #15004
    a 4.0.12 verzió után van tranzaction, ők javították, már csak a fórummotor írok kell utolérjék a fejlesztést.
  • Sadist
    A MySQL programozóinak írjad ezt a panaszt. Úgy tudom ez adatbázis szerverben lévő hiba, mert más fórumon is előfordul.
  • bracsek #15002
    Valamit lehetne csinálni ezzel az egyszerre érkező üzeneteknél jelentkező problémával, Valaki pont akkor küld üzenetet mint egy másik, csak az egyik jelenik meg 2x a másik meg tiszta potyában gépelt...