27328
  • Monoton
    Üzenetküldésnél félrekattintottam és letiltottam valakit, de nem lehet engedélyezni. Tudnátok orvosolni? Köszönöm.

Utólag is Boldog Szülinapot!
  • Dzsini
    soksok boldogat!

(valami rövid vélemény - hozzáfűzés az elmúlt idők ötleteihez, fejlesztési tervek, ilyesmik vannak?)
  • St
    köszi

(olvasom ám a topicot, csak mostanság sok gépről netezek és nem vagyok bejelentkezve)
  • Aquir
    HBD St =)
  • akyyy
    volt, csak ugye volt egy kis időszak, hogy zárva volt a topik, meg St sse nagyon fórumozik mostanság, gondolok sok dolga van, fejlesztés, webpark, ilyesmi...
  • Bala10
    bennerban van a változások napló, oda le van írva...

• Rage47
    Volt ami megvalósult az ide leírt ötletek közül?

/ON
  • Ability
    Topiknyitás: erre úgysem lesz kapacitás, de az sem szar ötlet, ha elekzdi gépelni valaki a topik címét, és a háttérben ajax-szal real-time rákeresne a névre és rögtön arra az oldalra fel is sorolja a találatokat. Nyilván valami okosabb kereső kell ami népszerűség és egyezés és sok szempont alapján a legjobb találatot dobja ki. De fontos lenne, hogy ne kelljen nyomkodnia semmi, egyszerűen csak gépel és mondjuk minden onkeyup esemény után esetleg késleltetéssel újrakeresne a cucc és ha akarja ha nem minden akció nélkül pörögnének neki a találatok. Persze ehhez nem ártana egy hatékony kereső mert a mostani így is lassú...
  • Frosty01
    valóban, nem rossz! sokat számít az elhelyezés :)

egyébként most hirtelen olyan látomásom volt, hogy milyen jó lenne ha láthatnám hogy egy egy topikot hány felhasználó jelölt meg favoritnak, így a régieket is látni lehetne, hogy kb. mennyien fogják olvasni, ha írok bele valamit ^^
  • Dzsini
    na, ez így már egy kidolgozottabb ötlet, már használhatóbbnak tűnik - meg kell(ene) határozni az alcsoportok neveit, hogy mennyi legyen, milyen szűk témákra vetítve (ahogy a sporton belül is vannak alcsoportok), aztán nekiállni belapátolni az eddigi témákat. nagy meló lenne, kb. mint amikor megnyílt a fiúklányok és elkezdtük átszórni az általánosból az oda valókat (és akkor töredék ennyi topic volt)

a régi, használaton kívüli témák törlését én nem támogatnám, egy fórumban nem illik, ráadásul néha jól el lehet nosztalgiázni rajta azoknak, akik már az opcionális regisztráció előtt is használtuk :)
  • Bala10
    tökéletes megoldás úgysem lesz. ha így állsz a dologhoz, akkor soha nem fog megoldódni még csak javulni sem.

Kezdetben lehetne önszorgalomból beválogatni. pl a bannerműhely, ami nem annyira pörgös, vagy a készítsünk logót magunknak, vagy a logówars is biztos felkapottabb lenne, ha megjelenne a logóműhely topikjában.

aztán el kell kezdeni lassan az új regisztrációknál bevezetni valamit, ami alapján lehet ezt automatizálni. én ehhez nem értek, de biztos nem bonyolult. Eleinte macerás, meg munkás, de egy idő után meg már magától menne a dolog. és valóban, megszüntetni ez sem fogja, mert az emberi hülyeséget nem lehet kiküszöbölni, de csökkenthetné. meg azért te is tudos, hogy az a 80ezer téma nagyrésze kb 100hsz-t sem ért meg... nagyrészük meg tán évek óta nem volt használva(ezeket törölni kell, ha lesz rá igény, nyitnak újat, új rendszer alapján:)) mindegy. csak egy ötlet volt.
  • Dzsini
    szabad, ötletelni is szabad, csak szerintem kivitelezhetetlen ez az ötleted... van 80 ezer téma, főcsoportokra osztva, azon belül viszont nincs semmilyen részletezés... ha csak az aktívabb (mondjuk 1 hónapja hozzászóltak) témákat szeretnéd, akkor is néhány ezer topic. mi alapján osztanád be? (ráadásul annyiszor előfordul, hogy hardveres témát nyitnak felhasználói programokba, stb... és ez sajnos nem akadályozna meg senkit abban, hogy megnyisson egy 18. battlefield-es topicot, ha eddig nem használta a keresőt, ezután se fogja végigböngészni ezt a listát)
  • Bala10
    igaz. mindig elfelejtem, hogy ide nem szabad írni...
  • Dzsini
    és te sorolnád be az eddigi 80 ezer témát?
  • Bala10
    Szerintem, lehetne készíteni egy kapcsolódó témakörök opciót, mai mondjuk megjelenne a bannerben. Ide vagy a topik gazdája válogatná, vagy automatikusan kerülnének bele az olyan topikok linkjei, amik kapcsolódnak az adott témakörhöz.

Játékoknál egy példa, a Battlefield aminek van számtalan modja és változata: BF42, BF43, BF2, BF2142, BC2, FH2, DC, DC2...és ezek csak PC-s változatok, vagy a Hardware résznél így össze lehetne gyűjteni az összes ATI, Nvidia, stb topikokat hasonló elven, mint a kedvencek. ezeket átböngészve könnyebb lenne leellenőrizni, hogy van e már olyan topik, amilyet nyitni szeretnénk. arról nem is beszélve, hogy könnyebben lehetne megtalálni a már régen nem használt, de még aktuális topikokat is.

remélem érthető, kicsit reggel van még. :)
  • cSuwwi
    ha józan paraszti ésszel belegondolsz, magad is rájössz a megoldásra.
    a hirdető dönti el, hol akarja a hirdetését viszontlátni (nyílván csak ott ahol van rá lehetőség), nem a szerkesztőség fogja önkényes alapon áthelyezni. ha majd nod-ék a fórumban is akarnak hirdetni, fogod látni eleget...
  • cSuwwi
    a megoldás rém egyszerű lenne. csak a nyitószöveg jelenik meg, a végén egy checkbox-al, amit ha bepipál a júzer, akkor egy hidden layerről megjelenik a form része is.
    max. 2 perc alatt megvan még egy kezdő programozónak is, ha közben kimegy kávézni is, de tudjuk milyen magas szintű itt a szolgáltatásfejlesztés, felejtsétek el...
  • Aquir
    Vagy ha ez nem elég pszihológiai tényező, akkor simán meg kéne említeni a büntetését
  • Pheel
    :)
  • Dzsini
    az esetek felében a "rövid" meg a "teljes" címet is összekeverik...
    de tényleg nem lenne rossz felcserélni, valamennyit biztos számít :)
  • Borg
    Egyszerűen csak a formot kéne kivenni belőle.
  • Aquir
    de így legalább kétszer látja, mielőtt nekikezdene az 1.hsz-nek :|
  • artschi
    jó ötlet, de szvsz a sok newbie nem fogja elolvasni, hanem tovább lép, átmegy write-only üzemmódba, hogy megnyissa a témáját...
  • Aquir
    Kedves St, kedves sg fórum! Megtaláltam, mi tudná drasztikusan megváltoztatni a topiknyitási gondokat, íme:

Eddigi:

A megoldás:

• akyyy
    nem lehetne a cikkeknél lévő "reklámokat" betenni fórumrészre, gondolom ez több pénzt hozna, meg vannak amik nagyon jól néznek ki, pl a mostani nodos feketébe, valami nagyon zsír!
  • Benny04
    nekem ugyanezt szokta csinálni az ff O.O
    bár nagyon ritkán...
  • Ability
    Van rá megoldás, és engem zavarna a helyedben, de ez nem egy SG oldali hiba, itt a böngészővel van valami, szóval ez nem a legalkalmasabb hely ezt megtárgyalni.
  • css
    Csaxólok. Nem vissza gombbal nyomom, hanem ahogy te is írtad. Frissítés után is ugyanez a helyzet.
    De mondom, engem nem zavar. Csak szóltam, hátha van rá megoldás, és mást érdekelne.
  • Ability
    Opera cache kezelés. Amikor nyomsz egy vissza gombot akkor gyorsítótárból tölti be az oldalt. Ha vissza gomb helyett a topikból kilépve a fenti fórum linkre kattintanál, vagy kint nyomnál egy frissítés gombot, akkor már normálisan jelzi. A régi operában nem lehetett kikapcsolni ezt grafikus felületről. Az újban meg úgy tudom már nem is így működik a cache. Minden esetre nézz szét a beállításokban, ha ott nincs semmi, akkor címsorba: "opera:config", ha semmi eredmény, akkor irány az Opera topik itt az SG-n. Lehet rögtön ezzel kellene kezdeni, ott csak tudja valaki.
  • css
    Üdv! Azt ajánlotta nekem egy kedves kis moderátor bácsi, hogy ide írjam azt a hibát, amivel találkoztam. Hát megteszem.
    Pár napja még Firefoxot használtam, de mióta áttértem Operára, az alábbi előfordul gyakran:

- Ha kapok egy üzenetet és elolvasom+válaszolok rá, majd kilépek belőle, akkor továbbra is nem olvasottnak jelöli. Emellett a topikokban is jelzi továbbra is, hogy van új üzenetem (pedig nincs). Ha megint belemegyek az üzenetekbe, és újra törölni próbálom (mert ugye továbbra is látszik), akkor kiírja, hogy "Nincs üzenet". Szóval fura.
    - Ugyanezt produkálja a Kedvenceim rész is. Be van kedvencelve nálam pár topik. Kijelzi ugye az szép piros betűkkel, hogy van új hozzászólás. Belemegyek, válaszolok. Mikor kijövök a topikból, jelzi, hogy megint van egy új. Csakhogy hazudik a galád, mert a következő belépéskor mégsincs ott új üzenet - a sajátommal találkozom csak!
    Olyan, mintha nem frissülne valami.

Amúgy különösebben nem zavar, tehát nem azért írtam, hogy tanácsokat kérjek a hiba megszüntetésére. Egyszerűen csak anyira jógyerek vagyok újabban (gondolom ez látszik is, mivel most csak 2 büntipontom van), hogy leírtam ide nektek; hátha mással is előferdül ilyesmi, csak nem mer szólni, mert félénk.
    Tudjátok, a fórum, nép és a párt érdekében - azok épülésére, szépülésére.

Uff. ;)
  • Sir Quno Jedi
    Éntuggyam?!
  • n3whous3
    igen, mert már most szar a szerver alatta
  • Bala10
    pedig elég gyakran előfordul. nem töltődik be a cset, időtúllépés ha a topikból vissza akarok lépni a fórumba és hasonlók.
  • n3whous3
    tod arra, hogy ne legyen állandóan olyan az oldal, mint az iwiw, hogy percekig kell F5-ölni mire bejön az oldal meg hasonlók......
  • Bala10
    mire használják a kapacitást?
  • n3whous3
    persze, hogy meg lehet, csak ilyen oldalból kis millió van, másrészt sokszor "legalális" módon használjuk, amikor jobb, ha rövidítve van a link (egy halom oldalról képet csak href-el tudok megjeleníttetni jól másoknak például).
  • Sir Quno Jedi
    Azé meg lehet oldani, hogy az url rejtő/átirányító oldalakat eleve tiltjuk (gyk. kivágjuk a kódból), majd a simákat meg saját listából, amit bővíthetnek a modik is. Jó az, csak fejleszteni kell hozzá, arra meg gondolom nem igazán van kapacitás az SG-nél most.
  • n3whous3
    minek az url figyelő, mikor úgyis ki lehet kismillió féleképp játszani ajjjaajjjjj...
  • artschiatwork
    ámen, egyetértek -.-
  • Fabio Capello
    nade a ti dolgotokat is megkönnyítené egy url-figyelő, ami adott linkekre automatice küldi a banhammert.

Amúgy igazad van, a hirdetés gondolom csak az oldalra irányít, míg Vér István linkje saját aberált mutánsának rondaságmércéjén segít (gyk: pénzt szerez vele, tapasztalatot, stb)