27328
-
infracore #16009 Megkéne szabadulni ettől "etargetnet.com" nemtudom mi ez,de nagyon
lelassítja az SG-t.Lapok váltása közben,csak fehér minden,és nem
történik semmi.Lehet hogy csak nálam probléma?
-
#16008 Hát az új topikok moderátorok általi elbírálását már sokan mondták, én is, sőt, már Borg idejében szinte lázadoztak a modik többek között emiatt is, de azóta sincs változás. Pedig ez tényleg nem igényel időt/energiát. -
#16007 whitelisttel is az a gond, ami a blacklisttel, csak ugye akkor nem a gonosz alreg szívna csak, hanem az is, akinek pl dinamikus az IP-je.
Az IPv6-ban látok erre esélyt legkorábban, hogy valahogy nyomon lehessen majd követni a dolgokat, mivel ez valójában mindenhol gondot okoz, megoldást kell találni, nem az SG egyéni problémája.
Ez a modi dolog meg olyan, hogy bár így a távolból mindenki úgy gondolja, simán megcsinálná, nekem spec kifordulna a belem a sok köcsögtől, mint pl amint shaddel is csinálnak, lehet vannak nem tetsző húzásai, de személyeskedni, magánéletet, képeket belekeverni a dologba szerintem elég gyökérség, és ezt bizony nem mindenki viseli jól, elkezd dühből pontokat osztani, majd megutálja az egészet, és inkább leadja a jogokat. Vagy úgy dönt, inkább éli a normális életét, és a fórum moderálást csak ritkán vállalja - ennek eredménye meg látható a sok rendbontó számán is.
Sajnos ez is olyan "szakma" kellene legyen, hogy a legalkalmasabb emberek nem nagyon vannak benne társaságokban, nem él igazi fórum életet, csak moderál. Akkor nincsenek haverok, akiknek többet enged, nincsenek kérésre adott büntik, stb. De persze szimpátia sincs több.
De csak ismételni tudom magam, az idióta új témák megnyitását egy moderátori engedélyezés sokkal jobban visszafogná, sőt, mondhatjuk megszüntetné. A többi probléma ezután, topik rongálás, stb már mehet a házigazda, moderátor hatásköre alá. Aztán ha esetleg a topiknyitást is korlátoznák bizonyos regidő, vagy valamilyen módon számolt aktivitás alapján, az is megoldás. Nem nő senkinek az e-pénisze, ha sok témát nyit, s van már akkora adatbázis, hogy nem kell napi szinten 5-6 témát nyitni, mindenért. És ha ez be lett vezetve, akkor kaphatna a megnyitó egy korlátozott, vagy akár ideiglenes teljes házigazda jogot, és az idióta képeket/HSZ-eket gond nélkül törölheti. Ha pedig egy újreg akar témát nyitni, vagy nagyon jó ötlete van,akkor egy erre fenntartott kiemelt topikban jelzi, és valaki, akinek van joga, vagy egy moderátor megnyitja neki. De ehhez az kell, hogy ne legyen menő dolog a témanyitás -> adatlapról lekerülhet a megnyitott témák listája, hasonlóan a HSZ számhoz. -
#16006 az lenne megfelelő, amit a saját topikokban is használunk gombnak -
n3whous3 #16005 jaja, embed kódot beszúró (csak az már nagyon sok rossz dolognak lehetne aztán a táptalaja) -
#16004 Youtube gombot
vagyis FLASH -
n3whous3 #16003 ehm hát igen.... -
#16002 Eddig életemben talán egy figyelmeztetést kaptam (1re emléxem).
Valami ilyesmi volt: hülye topik és beirtam hogy "Voltam!" (zárás előtt).
Erre jött a figyelmeztetés: "Kaptál!" Ezen nagyon nevettem. Azóta se csinálok ilyet. :)
#15999: 100% egyetértek!
#16000: Ez megoldható Csuwwi scriptjével. (banlist).
#16001: Sajnos ezis igaz és jellemző sajna... -
#16001 Ott a bibi, hogy ha van valaki/vannak valakik, akik évek óta tesznek az adott topik közösségéért nem kapják meg akkor sem topik házigazdaságot, mert mondjuk egy exmoderátor betéved a topikba, még egy hónapja sem ismeri az adott témát/játékot, de már osztja az észt, és pár óra alatt kinevezteti magát házigazdának. -
#16000 + legalább valami nagyon limitált lehetőség a házigazdáknak, hogy ha flém van, akkor pár felhasznált csak abból a topikból kitiltana 1-2 órára. Vagy ha ki nem is, de az írási jogát elvenni. Ez az egész csak a fantáziáról és logikáról szó, nem kell itt kész megoldást keresni, egyszerűen csak kimondjuk, hogy ez így nem jó. Beszéljék meg a modik és találjanak ki valamit. Persze csak ha el is készül. Sok lehetőség van, csak azon múlik, hogy mennyire tudjátok úgy bekorlátozni valaki "hatalmát", hogy hatékony is lehessen és ne is tudjon vele visszaélni. Kár azon abajogni, hogy nem adhatunk mindenki kezébe ilyen visszaélésekre alkalmas módszert. Nem is kell adni, csak ki kéne találni egy jó szabályt rá. Mert lenne megoldás, és hiába írunk le 20féle variációt, valamelyik jó lenne, csak egyet kéne érteni benne. -
#15999 + nem olyan nehéz ám jó embert választani házigazdának, én úgy vettem észre, hogy a saját topikjára mindenki odafigyel és jobban betartattja a szabályokat. Azokat a szabályokat, amiket más helyen lehet ő is semmibe vesz, de a saját topikjában rendet akar. Eddig is kiválasztottátok a házigazdákat, többnyire mindenki megállta a helyét, esetleg kicsit szigorítotok az elvárásokon, de legyen már megoldott, hogy könnyebben (rövidebb idő alatt) kapjon valaki házigazda jogot, és hogy nagyjából az összes topikot lefedje a házigazdák felügyelete.
Lehet, hogy itt agonizálnak sokan, főleg az oldal szerkesztői, esetleg moderátorok, hogy nem lehet nagy hatalmat adni a közösség kis szeletjének sem, de ez a megoldás, túl kevesen vagytok, látszólag nem vesztek fel senkit és szerintem a helyzet akkor sem javulna sokkal, szóval muszáj valahogy megosztani a munkát. Valamilyen lehetőséget biztosítani kellene a házigazdáknak, hogy ha nagy hatalma ne is legyen, de valahogy hatékonyabban őrizhesse már a topikját. -
#15998 no ja... a nyolcéves reg talán már csak nyomhatna valamit a latban. De tény hogy több modi kéne, és tény, hogy akad több normális jelentkező. -
#15997 Szintén!
Megoldás: csak agyalni kéne valamilyen szigorú szabályrendszeren, működési elven. A jelent gomb is működhetne úgy, hogy csak akkor figyelmezteti a modikat, ha már jelentős számban rányomtak, és nem egyenként. Esetleg az értékelős cucc nem rejti el azonnal a hsz-t, hanem csak ha nagyon nagy mennyiségben (és arányban) nyomnak a "negatív hozzászólásra", akkor küld egy jelentést, de a döntés nem a fórumozók kezében van. Ez most csak az első dolog, ami eszembe jutott. Lehetne kötni még egy jó hosszú reg időhöz, komment szám az semmit nem ér, mert én úgy gondolom, hogy nekem sincs túl sok, pedig sokat járok ide, csak nem fosom a szót, míg a gumi topikokban és a sajátokban igen hamar összeszaporodik akik oda járnak. A jó pont (büntipont ellentéte) rendszer szerintem jó lenne. Lehetne valami szerint kiosztani. Például itt van Csuwwi, akkor sok közhasznú dolgot csinál. Kaphatna. Itt vagyok én, aki sokadik topik alá tesz valamilyen bonyolultabb rendszert (nagy szavazó topik, stb..). Akkor kaphatnának a játékosok fórumában azok, akik csinálnak FAQ-t. Kaphatnának azok a házigazdák, akik már jó ideje jól végzik a munkájukat. Valami alapján lehetne szűrni és nem csak a jó pontokat, hanem hogy ki milyen feltételek mellett használhassan a jelentés gombot, és hogy az hogyan működjön, hogy ne egyenként hányja be a dolgokat.
DE: a legjobb megoldás még mindig az, és ez az a terület, ami tudom, hogy utolsó szempont, pedig mégis a legegyszerűbb és hatékonyabb: több házigazda jog. És ide nem csak feltétlen az eddig elhangzottak kellenek. Mi van akkor, ha egy idióta alreg sokadik alkalommal jön vissza és teleszemetel minden topikot, vagy csak egyszerűen egy helyet kipécéz magának és ott lelepleződik. Én tuti nem fogok minden idióta után üzenetet írni a modiknak. Akkor már ennyi erővel legalább egy házigazdának legyen már jelentés gomb. Mert az oké, hogy ki tudom törölni a kommenteket, de az már nem oké, hogy bannolni is kéne az alakot és nekem kell rohangálni. Meg az sem oké, hogy a legtöbb szpemmer nem adja ám fel, vagy olyan flémet indít, hogy visszatörlök 2 oldalt és mire végzet 3 újat csinálnak és nem lehet megállítani.
Szóval... most írtam jó hosszú kommentet és igazából célja és értelmes megoldása nincs, csak annyi a lényeg, hogy ez így nem jó, valamit csinálni kéne. Csak én már nem bízok abban, hogy valaha is fejlesztenek ide valami fícsőrt. Pedig nem nagy dolog ez, inkább kidolgozni a részleteit, működési elvét, az már nehezebb. De a moderátorok biztos ki tudnának találni egy olyan rendszert, amivel nem is árasztják el őket hamis jelentéssel, és a fórumozók/házigazdák sem tudnak visszaélni hatalmukkal. Bár a házigazda hatalma amúgy is egy vicc. Nem csak azért, mert nincs jóformán hatékony lehetősége, hanem azért is, mert ha nem odavaló, akkor úgyis el lesz távolítva, aztán gondolom az életben nem kerül vissza más topikban sem. -
#15996 thx -
#15995 blokkold Adblockplus-szal..
-
#15994 Lehet, hogy volt már róla szó, de jó lenne (van-e) lehetőség arra, ohgy a chat ne jelenjeg meg és ne egye nekem feleslegesen a sávszélt (de leginkább ne küldjön és ne fogadjak csomagokat (packet (wireshark))? -
#15993 Én már többször jeleztem, hogy tudom vállalni a moderátorságot, dehát eddig semmi. Mind1. Sajna több házigazda request-em is a lomtár-ban végezhette.
Az meg látom nem jelent semmit, hogy hétköznap kábé 10 órát vagyok az sg-n. -
#15992 ma idáig 74 új regisztráció futott be.
az előző napokon sorban: 71, 54, 76, 102(múlt vasárnap), 93...
szerintetek ebből mennyi az alreg? IP vagy e-mail alapján nem lehet megítélni.
"Viszont ha lenne egy jelentés gomb/link a hozzászólások fejlécében, akkor elég sokan rányomnának csak úgy, mert nem kell venniük a fáradtságot, hogy kikeressék a moditopikot és írjanak bele, illetve szenvedni a linkeléssel. " - sajnos ezzel kapcsolatban ugyanaz a gond, mint a leszavazóssal, túl lehet használni, az elborultak nekiállnak jelentgetni a népeket, végignyomkodni, és ez elárasztja a moderátorokat (én mondjuk reggel belépek, és az fogad, hogy 252 jelentett hozzászólás jött éjfél óta, akkor lehet, hogy nem lenne ingerem ezzel eltölteni minimum 1 órát. ha a modtopicban és az újonnan nyitott topicok közt megnézem mi jött, akkor max 15-20 perc (idióta topic zárása + a néhány aktuális moderálnivaló), több időm nincs is. Esetleg kötni kell a jelentési jogot valamihez... mihez? VIP? regisztrálási idő? hozzászólásszám? "jópontok" száma? (a büntipontok ellentéteként rendes felhasználóknak?) Nem tudom. Igazából egy ekkora fórumon már nem lehet mit csinálni - én itt voltam, mikor megjelent a regisztráció lehetősége, és amikor eldöntöttük, hogy kötelezővé válik a regisztráció. Azóta mérhetetlenül megnőtt a fórum, megjelentek a büntetőpontok, jóval több moderátor lett (voltunk 4-5en), de vagy legalább 10x ennyi modi kellene, vagy be kellene vezetni valamilyen szűrési lehetőséget, ami itt lent látszott, és MINDEN normálisabb topicba házigazdát kinevezni - csak az a baj, hogy abból hatalmi harcok lennének, hiszen vannak vitatkozásra, ellentétes dolgokra építő témák (főleg a tudományosban), itt különösen érzékeny dolog, hogy ki moderálhat és mit, mert sokszor elég parázs vita kerekedik.
De mindez nem oldja meg a millió alreg problémát - és nem lehet látni a regisztráltakból előre, hogy "normális" fórumozó, vagy valakinek az idiótáskodás kedvéért létrehozott alregje.
Én nem látok üdvözítő megoldást, bár az is kétségtelen, hogy ez így ebben az állapotban egyre kevésbé kényelmes a normálisan fórumozni szándékozó embereknek. -
#15991 Tudok Csuwwi munkájáról, és nagyon hasznos, illetve becsülendő, hogy ilyen sok közhasznú scriptet kibácsát, de azért ismerjük el, hogy vannak korlátai. Amiről nem ő tehet, hanem a rendelkezésre álló lehetőségek. -
#15990 "legalább elrejteni, SPAM-nek minősíteni a hozzászólását jó lenne"
Meg van oldva. De csak a HG tudja megcsinálni az adott topikban.
"aki akarja, az vissza tudja nézni"
Ezis meg van oldva. Szintén HG hatásköre. -
#15989 Jó megoldás lenne ez, ha a házigazdáknak is lenne valamilyen -- esetleg korlátozottabb -- lehetősége, akkor hamar kiszóródnak az ilyen alakok. Hiába csinál új reget, az egy dolog, hogy a moderátorok nem veszik észre időben, vagy sokáig életben marad a reg, de ha kicsit a közösség is hozzá tudna tenni ehhez a munkához, akkor olyan hamar és olyan gyakran lesznek kidobva, hogy pár próbálkozás után inkább feladják. És ha kitiltani nem is lehet egy topikból (bár nekem tetszene), legalább elrejteni, SPAM-nek minősíteni a hozzászólását jó lenne. Vagy ilyen komment értékelős cucc amire bárki nyomhatna és elég szigorú szabályok mellett auto elrejtené a problémás kommenteket, de úgy, hogy aki akarja, az vissza tudja nézni. Szigorú szabályokkal együtt, tehát hogy ne forduljon elő, hogy páran összefognak és leszavaznak valamit. Illetve ezek a modi topikok alkalmatlanok arra, hogy most oda írkáljuk a moderálni való kommenteket. Arra jó, hogy fejlécet módosítsanak és társai, de arra már mindenki lusta, hogy jelentsen egy felhasználót. Max akkor nem, ha már nagy flém van. Viszont ha lenne egy jelentés gomb/link a hozzászólások fejlécében, akkor elég sokan rányomnának csak úgy, mert nem kell venniük a fáradtságot, hogy kikeressék a moditopikot és írjanak bele, illetve szenvedni a linkeléssel. Ha már annyira nagy erőforrást nem akarnak az illetékesek ráfordítani, akkor még az is jobb lenne, ha csak simán lenne egy minimál űrlap (ami mondjuk csak egy gombból állna) ami a megfelelő modi topikba postol egy előre megfolgalmazott jelentő hozzászólást linkkel együtt. -
#15988 Igen. Sajnos ez a baj az SG-vel. Ember lenne. Ötletek lennének. Rend lenne.
Csak az illetékesek nem foglalkoznak vele.
p.s.: Azon is gondolkoztam, hogy az egyik moderátor-nak ki lehetne adni ezt a feladatot is. Vagy megbízni egy embert aki moderátor lenne, hogy csinálja ezt is. Nem értem miért volt baj, amíg a modik döntötték el, hogy ki lehet HG. (biztos volt 1-2 visszaélés. ez lehet a magyarázat. ekkor egy okos kitalálta, hogy ezt nem hagyhatjuk. Ergó: a 1%-os hiba miatt szopik a 99%). De gondolom aki kitalálta most meg lett dicsérve, hogy milyen hatékonyan visszaszorította a visszaéléseket. -
#15987 az lehet hogy a hg unja meg, de még mindig gyorsabb megoldás (ha a házigazda jár is topikjába), mintha egy moderátor törölné. meg hg-ből több van mint modiból, nem lenne akkora a nyomás rajtuk.
lehetne akár ez a script is (vagy átirata), de beépítve. a script a szerveren, a tömböt meg egy textareaban lehetne feltölteni a topikbeállítás oldalon. csak egy nicket kéne beleírni.
ez _is_ egy jó ötlet, de úgyse lesz belőle semmi... kár. -
#15986 Egyetértek.
Nagy sikerrel használom több topikban a banlist-et! Köszönet érte!!!!!
#15985: Azis tiltva lesz, ha szarakszik. Tehát ugyanott van. Egy tömbbe betolni egy új nicket nem nagy dolog, és mire beírja a hülyeségeit a kövi hsz-t már nem éri meg vele és kezdheti elölről. Szerintem nem a HG unja meg előbb!
Nekem az a legnagyobb bajom, hogy ÜBERLASSÚ a HG ügyintézés (ha van egyáltalán). Elhiszem hogy sok jön, de könyörgöm. Egyszer kéne rászánni egy embert, 1 hétre aki átnézi és utána nem lenne feltorlódva a sok kérelem, nem kéne rá ember. Az más kérdés, hogy szerintem nagy ívben nem érdekli őket a fórum mibenléte. -
#15985 mondjuk így is fennáll az esélye hogy alreg-gel folytatja, akkor megy ugyanott vagyunk. -.-
ördögi kör :)
esetleg whitelist, bár az meg már a másik véglet. -
#15984 - minden normális topikba kéne házigazdát kinevezni (min. 4-5 éves regidő vagy több, min. 10k üzenet felett. ilyen accal már meggondolja az ember hogy hülye lesz-e).
- natív módon kéne a topikból a kitiltást megoldani (a mostani js amit összedobtam csak szükségmegoldás), vagy ha nem lehet akkor szélesebb körben propagálni ezt a megoldást, pl. egy linkkel/leírással a témabeállításoknál amit a házigazdák látnak. ha vérpistike írása nem látszik, nem fog okoskodni = nem kell folyamatosan bannolni.
más megoldás nem igen lesz, bannolni felesleges mert úgyis visszajönnek, tiltani kell a házigazdáknak a baromokat. sztem. -
#15983 Hát igen. Ezt kellene csinálni.
Plö, kedvenc történetem. 2 levelet küldtem a moderátoroknak, hogy szeretnék HG lenni a saját topikomban (Cold War). Persze semmi, mit is gondolok...
Van egy gyerek aki amióta kirúgták a Stormregion-ből mindenhol fikázza a játékainkat. Először csak figyelmeztetés kapott, majd bant. 1 hét múlva visszajött, megint kapott egy bant, 2 hét múlva megint ban.
Egyfolytában szedte össze az átmeneti kitiltásokat, de semmi. Csinálta ugyanazt mint előtte. Az ilyet kellene végleg banolni. (tudom, hogy csinálhat alreget, de ez igy röhej szerintem). -
#15982 Én pl. KIZÁRÓLAG sima bant osztogatok, semmi mást. Elején én is finomkodtam a júzerekkel kicsinység, de úgysem ért egy fabatkát sem. Banból értenek valamicskét. -
#15981 Tudom hogy műxik a net tisztában vagyok vele.
Sima ban-t se nagyon osztogattok. :) Csak jó lenne. Ezt jegyeztem meg. A rendszerrel van a gond nem a modikkal. -
#15980 IPban, permban nem megoldható, mivel nem így műxik a net. Majd ha IPv6 lesz talán, de akkor sem valószínű. -
n3whous3 #15979 ja csak mert mondtad, hogy moderátor kollégák -
#15978 Nem vagyok az. -
n3whous3 #15977 nem is tudtam, hogy modi vagy -
#15976 BTW, ezért tart itt az sg fórum ahol sajnos.
A normális fórumozók szívnak a hülye vérpistikék (14 alatt és 14-18) meg röhögnek a moderátorokon és a többi fórumozón, mert azok tehetetlenek. IP BAN/permban? Ugyanmár...Csinál egy alreget? Kitérdekel... Röhej, hogy egy házigazdaság 4-5 levél és 1 hónap után sem elintézhető, hogy levegyük a modik válláról a terhet.
Az ősidőkben valahogy más volt az egész.
Több moderátor kollégával beszéltem már ezügyben, de sajnos vannak a szabályok, amit szerintem (!!!!!) olyanok találtak ki akik nem is aktiv fórumozók, nem látnak bele, hogy mi zajlik itt nap mint nap. Ezen kellene változtatni.
Eredeti hsz itt: klatty -
#15975 AZT A LINKET IDE -
#15974 Akkor ide posztolom, hogy meg legyen.
http://www.sg.hu/cikkek/70246/tenyernyi_nuklearis_akkut_mutattak_be
Epikurosz viselkedése kimeríti a trágya fogalmát. Más cikkekben is vissza lehet kereni. Előfordult, hogy hozzá sem szóltam a cikkhez, de inkább velem foglalkozott. Killerbeet is rendesen kostólgatja. Ő még válaszolgat. Én már nem. Miért nem kapott még egy elakadásjelzőt sem ez a főtroll? -
#15973 A topikon belül kereső funckiü adott hozzászólásszám felett totál elszáll. A HT topikban gyakorlatilag tökmindegy, hogy mit irsz be. Pár száz hozzászólás között esetleg talál még valamit. -
#15972 Nekem is sokkal jobban tetszik. Nem az SG-ről beszéltem, hanem arról az ingyenes szarról amit linkeltél. :D
Még a PH motorja tetszik nekem, de ott nem mutatja, hol hány új üzenet van ezért 100x szívesebben olvasom az sg-t. -
#15971 Ha jelzed, hogy mi a gond és hol, azt nem bántjuk, sőt! szeretjük. -
n3whous3 #15970 néha működik az is, de nem minden szóra keresés jó, jah. Ellenben a másik keresőt tényleg nem vágom, pár hónapja ok volt ,aztán egyik nap újra szar... biztos valami változás lett a topikok tárolásával kapcsolatban vagy tudomisén